מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לשחף ביתןמרי16/04/2011
היי שחף,
הייתי גם בטיפול פסיכולוגי 3 שנים וגם אצל קאוצ'רית חצי שנה. כרגע בא לי שוב להפגש עם מישהו לעזרה..אך לא יודעת מה יותר טוב ומה כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון
מישהי16/04/2011אני מצטערת להתערב, אבל באמת....מנסיון ארוך מאוד עם התחום הזה של ה"אימון" כדאי לך להתרחק כמו מאש ולדבוק בטיפול פסיכולוגי אבל כזה שמתאים לך , מעמיק ויש כימיה ויש המלצות ואת יודעת שהוא מקדם אותך ...מרגישים את זה, מדברים על זה, עובדים על זה.
אם את שלוש שנים ולא מרגישה בשינוי משמעותי אולי זה לא זה? אולי לא פתחת את העיניין?
אימון ....אנשים לא מוסמכים שחושבים שהם פסכיולוגים ויכולים להזיק יותר מאשר להועיל, בטווח הקצר יכול להיות שתעשי דברים שיכולים להצטייר כמקדמים (למשל....מצאת בזכות האימון עבודה חדשה) אבל לטווח הרחוק את תיראי שזה לא בא ממקום עמוק ומשמעותי, אלא סתם עוד דבר שעשית כי את יכולה....
אל תשכחי את האימון נוגע ברזי הנפש ולעומת מאמן שלמד אולי כמה חודשים את עובדת עם פסיכולוגית שלמדה 7 8 שנים ויותר את התחום וחקרה, את לא יודעת עד כמה הידע שלה בפער משל מאמן...למאמנים בד"כ אין חצי מושג במחקרים , בהתנהגות, ...הם לא עשו סטאז' ולא טופלו ע"י אחרים...בניגוד לפסיכולוג שעושה סטאז' ארוך (אם איני טועה אז לא פחות משנה) הוא מטפל ומטופל כל הזמן, ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשחף ביתן - תגובה
שחף ביתן21/04/2011שלום מרי,
קשה לענות על השאלה שלך, מפני שמדובר בשני דברים שונים, שלכל אחד היתרונות והחסרונות שלו. כל גישה מציעה משהו אחר, ולא כתבת שום דבר על הצרכים שלך. ההיכרות שלך עם שתי הגישות היא מאוד חשובה, כי את יכולה דרכה לדעת מה נכון ומתאים לך יותר.
כדאי לך להסתכל פנימה ולחשוב מה נכון יותר עבור הצרכים שלך כיום. יכול להיות שבליבך יש כבר בחירה ורק צריך להקשיב לה. אני חושב על הבחירה שלך להעלות את השאלה בפורום פסיכלוגי, ותוהה האם היא מבטאת כבר בחירה כלשהי? צריך לזכור כי בשני המקצועות קיימות יותר מגישה אחת ועמדה אחת, ובעיקר ישנם הרבה בעלי מקצוע שונים ומגוונים. לא כל התנסות מעידה על הכלל.
אולי תנסי לכתוב יותר על ההתלבטות שלך, ועל הצורך שלך בפנייה לעזרה כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מישהי21/04/2011אני מצטערת להתפרץ לדלת פתוחה,
אבל אני לא באמת מבינה למה אתה מצודד בקאוצ'רים שאין להם בכלל נסיון טיפולי ולא עוסקים בנפש, גם שמדובר במטרות הם מתיימרים להכניס לשם רגשות מחשבות וטיפול "ריגשי" ונזהרים אולי לקרוא לזה נפשי...אבל בתכלס הם מתעסקים עם דברים מאוד שבריריים, אנשים כאלו לא לומדים פסיכולוגיה כמוך המון שנים ואין להם בכלל שמץ של מושג עד כמה הם יכולים להזיק למודרך, היתי עם לא מעט אימונים וגם למדתי בבי"ס לאימון
גם שאני רואה את אלון גל בטלויזיה אני מתרגזת, הרי ברור שהוא לא פותר שם שום דבר...הכל סתם אחיזת עיניים . אולי יש לכל אלו כוונות טובות, אבל בתכלס הם יכולים לעשות הרבה נזקים.. מי כמוך יודע את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)