מחשבות טורדניות? על הפרעת אישיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תודה

אסף פרי
    26/04/2011

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות טורדניות? על הפרעת אישיות
    אסף פרי
    16/04/2011

שלום. שאלתי פעם כאן שאלה או שתיים וקיבלתי תשובות טובות ולכן אני חוזר. אני ממשיך במסע הפרטי שלי לתיקון הנפש שלי. להזכיר אני מתמודד עם סיסטיק פיברוזיס וגם עם סביבה לא פשוטה בה גדלתי

אומר לפסיכולוגית שענתה לי בזמנו (לא זוכר את שמה) שאני בהחלט עכשיו מתחיל להיות במקום שבו התוקפן (ויש כמה כאלה במשפחתי) לא גורם לי להרגיש יותר כועס קטן ומושפל – אלא להיפך – אני מתחיל להבין עד כמה בעצם הם מרגישים בתוך עצמם כאלה ועד כמה הם סבלו מהתנהגות כזו בדיוק כמו שאני סבלתי מההתנהגות שלהם – ולכן הם מרגישים צורך (כדי "לברוח" מהרגשת הקטנות) להיות בריונים כלפי ה"חלשים" מהם (הילד שלהם, האח הקטן שלהם שחולה וכו'), וזה גורם לי עצב גדול וחמלה עליהם, שהם לא מצליחים להשתחרר מאותה תחושת קטנות שמובילה אותם להתנהגות הזו. כלומר אני כבר לא במקום הפרטי שלי שנפגע מההתנהגות שלהם אלא מבין שאני אובייקט בשבילם שאליו הם מתנהגים בדרך מסוימת, וזה תוצאה של פגיעות עצומה אצלם...

ובכל זאת אני מנסה להבין.. (ליתר הבהרה על מה אני מדבר: סימפטומים של הפרעת אישיות כפייתית):

לא מובן לי באופן ברור (ראציונלית) איך אי קבלת אהבה קשורה לאי היכולת לאהוב, להנות, ליכולת לא "לכעוס" על אחר שנהנה וכו'. זאת אומרת, זה מעלה שאלה מאוד פילוסופית – מה זאת אהבה (לאוו דווקא רומנטית) בעצם? ותשובה של: "מי שלא קיבל אהבה לא יודע לתת אהבה" זה תשובה לא מספקת לי כי אני רוצה להבין מה ולמה, יותר לעומק.

האם ההיפך מאהבה זה כעס? ומדוע מישהו שצוחק ונהנה ומשוחרר זה מוציא מאדם שלא קיבל אהבה כעס ומרמור? ומה זה כעס ומרמור? האם הם ההיפך מאהבה? ואם כן עדיין נשאלת השאלה מה זאת אהבה (כי זה שההיפך מהם זה כעס ומרמור עדיין לא מסביר מה זאת אהבה). ומהי שנאה? ומהי שנאה עצמית? מה הקשר בין חרדה כעס ושנאה , וכל אלה לעומת אהבה?

אשמח להסבר בסגנון של "סופר אגו" וכל הדברים הללו – זה עוזר לי להבין מאוד...

תודה תודה, אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועוד:

אסף פרי
    16/04/2011

ומה הקשר בין אלה לבין הצורך בשליטה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד:

אסף פרי
    16/04/2011

ומדוע מי שנגוע בהתנהגויות השליליות הללו עיוור להן ולא מודה בהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד אחרון

אסף פרי
    16/04/2011

וגם קשור נראה לי לשליטה: לראות בכל דבר משהו פרקטי, גם בבני אדם? ונחסוך "ועוד"ים נוספים: בכלל כל הסימפטומים של הפרעת אישיות כפייתית - איך הם קשורים זה בזה, מה הסיבות להם ומה הקשר בין הסיבה לתוצאה. תודה אסף :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות? על הפרעת אישיות - תגובה

שחף ביתן
    21/04/2011

שלום אסף,

ההתמודדות שאתה מתאר עם המחלה הקשה ועם סביבה קשה שגם פגעה נפשית מעוררת התפעלות והערכה. ברור שיש לך כוחות אישיותיים יוצאי-דופן ויכולות שאתה מנצל במסעך הפרטי. ישר כוח. אני רוצה מאוד להמליץ לך לא להיות לבד במסעך זה. פרטיותו אינה אומרת כי הוא צריך להיעשות לבד. אני מקווה מאוד כי יש לך במי להיעזר ועם מי לעשות את המסע הזה בתוך הסביבה האישית שלך. ומכיוון שאתה מתמודד עם לחצים קשים כל כך, נכון בעיניי להיעזר גם באיש מקצוע שילווה אותך במסע שלך.
    ברור שאתה מעמיק לחשוב, וכי יש לך הבנה של נפש האדם. הפורום הזה נועד לעזור במצוקה של אנשים, ולא על מנת לפתח דיונים תיאורטיים. אני חושב שרב השאלות התיאורטיות שלנו נובעות מתוך המצוקות האישיות שלנו, ולכן מזמין אותך להעלות את המצוקה האישית שלך, אם אתה רוצה בכך. אך לא נוכל להכנס כאן לדיון תיאורטי בשאלו על 'מהי אהבה?' (לא שיש למישהו תשובה ברורה לשאלה גדולה זו), או 'מהי הפרעת אישיות כפייתית?'.

אומר רק כך - אני לא חושב שמי שלא קיבל אהבה לא מסוגל לאהוב. אך לעיתים קרובות מי שקיבל מעט, עסוק בחסכים שלו (במודע ושלא במודע) ועל כן, לעיתים מתקשה להיות פנוי ולראות את האחר. לא מדובר בהתנהגות מכוונת ממש, אלא יותר בכך שהתגובות נובעות באופן אוטומטי מתוך מקומות אישיים ופנימיים. זה נכון לגבי כל אדם, פגיעות גבוהה לפעמים מעצימה זאת.

נשמח לסייע במתן עזרה ראשונית לגבי המצוקות האישיות שלך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

אסף פרי
    21/04/2011

ראשית אני מודה לך על התשובה שלך.

אומר שאני אכן נעזר באיש מקצוע ולא היה פשוט למצא אחד ונכוותי רבות גם בנושא הזה.

אני מסכים שהצורך לתשובות התיאורתיות נובע מהמצוקות האישיות, ולא הסתרתי זאת. (למשל בימים אלה הבנתי שלמשל מי שכועס וממורמר למשל זה מנגנון הגנה כדי למנוע חיבה וקרבה עקב כוויה מנסיונות כאלה מול האובייקטים ההוריים).

תובנות כאלו מסייעות לי מאוד להבין את עצמי ולתקן את התבניות הפגועות. רוצה לומר שאחד הדברים שמאוד עוזרים לי הוא דווקא המידע התיאורתי על מנגנונים וכו'. לא זוכר אם כתבתי כך - אבל גם הפניה למקור טוב (שכן באתי לפורום עקב מצוקה שלא מצאתי כזה) שיסביר לי את הדברים הללו - תעזור מאוד.

תודה רבה - אסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה - תגובה

שחף ביתן
    26/04/2011

שלום אסף,

טוב שאתה נעזר באיש מקצוע. ואני מקווה כי הקשר ביניכם יימשך ויתאפשר לו להיטיב עימך.
    אני מאמין כי הקשר הטיפולי עצמו, החוויה עצמה שמתרחשת בקשר הטיפולי היא זו שעושה בתוכנו משהו, אולי את מה שהתיאוריות מדברות עליו. אני מבין את הצורך שלך 'לתקן' חלקים בתוכך שאתה מרגיש שמקשים עליך. נשמע לי כי מגיע לך יחס שיהיה מקבל, אכפתי ואוהד. יחס כזה יכול לעיתים לעורר בתוכנו תנועה ושינוי של דפוסים שהתקבעו עקב פגיעות בעברנו. נדמה לי שעל כך אתה מדבר.

אני בהחלט מבין, מוקיר ומעריך את התעניינותך בתיאוריות. יש כיום הרבה חומר באינטרנט שאתה יכול למצוא. ישנה ספרות מקצועית רבה העוסקת במנגנוני הגנה, בהתפתחות הנפשית, בביטויים של פגיעות נפשיות מוקדמות וכן הלאה. אך לעיתים קרובות אלו ספרים עם הרבה מינוחים מקצועים ולא תמיד נגישים. אולי אתה יכול לנסות לקרוא את 'הדרמה של הילד המחונן' מאת אליס מילר. אני מצטער שאינני יכול להפנות אותך למקור בו יהיה מענה לשאלות שלך.
    אך אולי החיפוש עצמו הוא שחשוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו