תרופות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • תרופות
    מישהי
    19/04/2011

    ד"ר שלום רב,
    אני שוקלת לנטול תרופה פסיכיאטרית, הפסיכולוגית שלי המליצה לי מאחר ואיבחנה אצלי דכאון וחרדה, אני אמנם לא סובלת תרופות ובייחוד ככאלו שהתנסתי בהן בעבר,
    השאלה היא שאלה די גדולה...
    האם אתה חושב שטיפול פסיכולוגי ארוך טווח ללא נטילת התרופה יכול אף הוא להועיל?
    אני יודעת שהתרופה יכולה לסייע, אבל נגיד ואני מחליטה שלא לקחת...האם הטיפול לדעתך לא יעזור או יתארך כפליים?
    אז מה ייצא לי מזה שאבוא בסדר בלי דכאון ובלי בעיות לטיפול...אז אני פשוט אקח את התרופות וזהו, כל החיים...כי כל פעם הדכאון או לפחות נקרא לכך עצב חוזר(מאחר וזה לא דכאון חמור לדעתי)
    אני מאוד חוששת מהשפעה רחוקת הטווח של התרופות, אין מחקרים לאורך מספיק שנים כי יחסית ממה שאני מבינה התחום חדש וכל פעם יש תרופה חדשה...אני חוששת יותר מזה שאצטרך לקחת כל החיים ...כי אני רואה שדברים לא ממש משתנים ויש מלא אנשים ששמעתי שלוקחים שנים .

    .אני חשה סוג של יאוש מהטיפול כרגע, ביום זה...כי זה נהיה סוג של ברירת מחדל כל עיניין התרופות,במה הפסיכולוג עוזר אם זה מה שהוא עושה, מפנה לתרופה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תרופות - תגובה

    שחף ביתן
    21/04/2011

    שלום לך רונית,

    לגבי מידע על תרופות, רצוי ונכון לפנות לפורום פסיכאטרים ששם מצויים רופאים העוסקים בתרופות ויש להם את הידע הדרוש כדי לענות על שאלותייך הספציפיות על תרופות פסיכיאטריות. עם זאת, איני רואה סתירה בין טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי, אלו טיפולים משלימים במקרים רבים, אשר ביחד מסייעים למטופל לשפר את מצבו באופן עמוק יותר ורציני יותר. ישנם גם פסיכיאטרים רבים שמפנים לטיפול פסיכולוגי בנוסף לתרופות - האם זה אומר שכל מה שהם עושים זה להפנות לפסיכולוג? שיתוף הפעולה בין המקצועות השונים הוא מבורך ונכון בכדי לספק טיפולים מקיפים ויעילים יותר.

    עם זאת, אני שומע בדברייך שאלה לגבי הטיפול שלך, לגבי האמון שלך בפסיכולוגית, ואולי מבחינתך גם שאלה לגבי האמון שלה בך. מה זה אומר שהיא הפנתה אותך לטיפול תרופתי? האם היא מיואשת? ועל כן ברור שאת תהיי מיואשת? או אולי היא עושה זאת כי היא רוצה לתת לך את הטיפול הנכון והמסור ביותר? יש שאלות שעולות בקשר ביניכן, וחשוב מאוד שתעלי אותן, ותתני להן מקום. כי הן חשובות לכן הרבה מעבר לשאלת התרופות. הן אפשרות להתמודד עם שאלות על קשר, בדידות, יחד, אפשרות של שינוי.
    מתוך התמודדות זו תוכלי גם לעבור לחשוב איתה על השאלה לגבי המקום של תרופות בטיפול שלך? מדוע את מעדיפה להיעזר בצורה אחת ולא אחרת? מה הפחד שלך מבטא? וכן הלאה.

    בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו