מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושה מוזרהאייל20/04/2011
רציתי לדעת האם התופעה שאני הולך לתאר היא תופעה פסיכולוגית מוכרת.
תחושה מוזרה שאני חש ואני בכוונה מדבר בכלליות:
לפני זמן לא רב, קרה לי דבר שרציתי בו עד מאד שנים רבות, ואחרי כמה זמן (שנה בערך) התחלתי להרגיש רע מאד...ברמות שבהם אני לא יכול להתרכז ביומיום.
אני מרגיש סוג של חוסר אושר קיצוני על סף דכאון (דבר שלא חוויתי אותו), כל הזמן מהרהר וחושב על הדבר, שבעצם זה לא כ"כ טוב מה שרציתי.
חוץ מהדכאון הזה שאני חווה, כולל כאבי ראש וחוסר תיאבון,החוויה המשונה הזאת התחילה לערער בי את הבטחון העצמי שלי, האם הדברים שאותם אני רוצה הם טובים לי? האם כושר השיפוט שלי תקין? איך אני יכול לבטוח בעצמי בהמשך החיים? ממש ממש מפחיד...
ברמות, שגם אם אני אזכה בלוטו מחר, זה לא ישפר את מצב הרוח שלי, ויותר מזה אני לא בטוח שאני רוצה שהדברים שבהם אני חושק יקרו לי.
אשמח לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מוזרה - תגובה
רוני פרישוף20/04/2011שלום אייל,
תופעות כפי שאתה מתאר בהחלט יכולות להתעורר בעקבות מימוש של משאת נפש.
הסיבות יכולות להיות רבות ומגוונות, למשל: אכזבה מכך שמימוש החלום לא סיפק את התחושה הטובה המיוחלת, צער על אובדן שאיפה ותקווה מרגע מימושה, תחושות אשמה (תחושה שלא מגיע לי משהו טוב, פחד מעונש, פחד מקינאה ועין הרע), ועוד ועוד.
דוגמא מפורסמת לחוויה מעין זו היא דכאון לאחר לידה, במיוחד במצבים בהם ההריון היה מאד רצוי והושג בקושי רב.
החוויה שאתה מתאר נשמעת קשה, אך לא חריגה או פתולוגית. כדי להבין את מקורות הדכאון והחרדה שפרצו, ולהתגבר עליהם, רצוי להתייעץ עם איש מקצוע.
חג שמח והבצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)