אובדת עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    אריאל
    21/04/2011

שלום,

אני יכולה להעיד על עצמי כבן אדם שהוא לא מאוד שמח, אך באותה מידה גם לא מאוד דיכאוני... מה שבטוח זה שאני לא מצליחה להגיע להחלטה.
    תמיד היו לי כל מיני מחשבות על החיים, המשפחה (אני דור שני לשואה, ובת 23), למה אני ככה, למה דברים קורים בצורה מסוימת, תמיד אני מנתחת- הראש לא מפסיק לעבוד.

משום מה הביטחון העצמי שלי ירוד, ובכלליות יש כל מיני נושאים שרציתי "לסגור עם עצמי" כדי להתחיל קצת לחיות ולא כל הזמן לחשוב.
    אז- התחלתי ללכת לפסיכולוגית. אני אצלה כבר חצי שנה בערך. עלה הרעיון שאולי אני סובלת מדיכאון - התיפקוד שלי כלפי חוץ וכלפי אחרים הוא 100% אבל התיפקוד שלי כלפי עצמי נמוך. שמתי לב לזה בעיקר בתקופת מבחנים (אני סטודנטית). אני איבדתי אנרגיות לחלוטין ולא הצלחתי ללמוד כל כך. הייתי סחוטה נפשית. הרגשתי כביכול התמטטות עצבים. לטענתה טיפול תרופתי יקל עליי ויתרום לטיפול.

אחרי שהתקופת מבחנים נגמרה הייתי בסוג של התאוששות ובמהלך הסימסטר לא הייתי עם הרגל על הגז, יותר נחתי. עכשיו אני יותר בסדר, אבל גם, קשה לי שיש לי יותר מידי דברים לעשות. ולא הייתי ככה. אם אני לא מצליחה תרגיל או להבין איזה משהו אני מתחרפנת, כאילו כל העולם קרס. זה כאילו שאין לי כוח לא להבין- אין לי כוח להתמודד עם קושי. וזה לא נובע מעצלנות, כי כשאין לי מה לעשות אני מרגישה ריקנות.

נפגשתי עם פסיכיאטר כדי לקבל חוות דעת נוספת. הפגישה ארכה 10 דקות וכמובן שאני אלופה בלהסתכל על העניינים מבחוץ ולשדר שהכל בשליטה. הוא לא ראה סיבה הכרחית לטיפול תרופתי. הייתי דיי סגורה כלפיו.

השאלה שלי היא - אני באמת לא יודעת אם אני מרגישה שאני בדיכאון וצריכה את זה- טיפול תרופתי, או לא. וזה תוקע אותי. כי כל דבר אצלי הוא ב75 % כרגע.
    מצד אחד אני אומרת לעצמי - יאללה, את כל הזמן סוג של עצובה, למה לא, ומצד שני שאני חושבת על זה אני כאילו אומרת לעצמי- הכל בסדר, לכל אחד יש תקופות..

המוח עובד נורא נורא חזק ואני כבר לא מצליחה להבין מה טוב לי באמת.

איך בן אדם לא יודע מה טוב לו?
    ומה אני יכולה לעשות במצב הנוכחי?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות - תגובה

שחף ביתן
    21/04/2011

שלום אריאל,

את מעלה נושאים רבים ושאלות רבות לגבי עצמך. טוב שאת בטיפול וזה המקום להעמיק ולברר את השאלות האלו. טיפול נפשי הוא תהליך מורכב שלוקח זמן, בעיקר כשלא מדובר בסימפטומים ברורים, אלא במצב נפשי כללי, שבגללו פנית. נראה כי יש קשר בין הצורך שלך להיות בשליטה, לא לקבל עזרה חיצונית, ולבין הקשיים שאת מתארת - לא להצליח בתרגיל (לאבד שליטה), להרגיש עצב.
    באופן כללי, נראה כי קיים צורך להרגיש שאת לא זקוקה לעזרה חיצונית ושאת מסתדרת בעצמך. זו מחד תחושה טובה, אך מאידך מותירה אותך בודדה. הפנייה לטיפול עומדת אז על קו התפר שבין להיעזר על ידי אדם חיצוני שיסייע לעצב שלך ויעזור להרגיש פחות לבד, לבין התחושה שזה יוצר תלות ותחושה שאת לא מסתדרת לבד. כך בתוכך יש כמה קולות לגבי הטיפול עצמו.
    חשוב שתמשיכי בטיפול, תעלי את השאלות שכתבת כאן בטיפול עצמו, ותחשבי יחד עם הפסיכולוגית על ההתלבטות שלך לגבי נטילת תרופות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת- רוני אשמח אם תתייחסי גם

אריאל
    21/04/2011

תודה רבה על המענה.

חשוב לי לציין כי נושא הטיפול התרופתי הוא משהו שקיים כבר מעל לחודשיים, דיברנו על כל הלבטים שלי, אין עוד מה לנתח כאן

זו החלטה שלי.
    אני פשוט מפחדת מתופעות לוואי של השמנה בעיקר, וגם מזה שאולי בעצם אני לא צריכה וזה סתם משהו שנכנס לי לראש בגלל הטיפול.

אחד הטיעונים של להתחיל לקחת עכשיו זה לא להגיע למצב רע שוב בתקופת מבחנים של איבוד אנרגיות( וזה לא קרה בגלל שכל היום למדתי), וזה נכון, אבל אני כל פעם שואלת: מה, אני לא אוכל להתמודד עם זה? בואו נחכה ונראה..

בגלל זה אין לי מושג מה עושים :\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו