רעידת אדמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רעידת אדמה
    מיס
    26/04/2011

אני בחורה צעירה שחוותה לא מזמן רעידת אדמה קשה, בזמן טיול פוסט צבאי. החוויה קרתה אחרי תקופת לחץ לא קצרה של 3 חודשים ושלאחריה הודחקה ללא שום מתן תמיכה מסביב (וכך נותרה).

אני מוצאת את עצמי מחפשת דרך מילוט ממקומות סגורים, ברגע שאני שומעת קולות בס חזקים (הדומים לקולות של רעידת האדמה) ולאחרונה התחילו לי הזיות בלילות שבהן גופי רועד כולו, מה שגורם לי לחשוב שזוהי רעידת אדמה. כל זה מלווה בפרץ אדרנלין חזק וחרדה נוראית. זה נמשך כמה שניות ואז ההגיון חוזר אליי ואני משכנעת את עצמי שהכל בסדר ונרדמת שוב.

זו לא התופעה היחידה ששבה ונקרית, יש לי גם שיתוקי שינה, לעיתים רחוקות, אבל קיוויתי שהתופעה תחלוף (אני לא אפילפטית). אני לא יודעת אם זה נורמלי או לא ואני מעדיפה להמנע מטיפולים כל עוד אפשר, בגלל מצבי הכלכלי.

מה דעתכם עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעידת אדמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעידת אדמה - תגובה

שחף ביתן
    26/04/2011

שלום לך,

לא כתבת כמה זמן עבר מאז חווית את רעידת האדמה. אך אם עברו כבר מעל לכמה חודשים (3-4), ואין הטבה במצבך כדאי מאוד מאוד לפנות לטיפול. מהתיאור שלך נראה כי את סובלת מ-PTSD (הפרעת לחץ פוסט-טראומתית). ככל שתקדימי לטפל בכך, כך ההחלמה תהיה מהירה יותר, והחזרה לשגרת חיים נורמלית קלה יותר. אם את מרגישה שהמצב מחמיר ועברו כבר מספר חודשים, אל תזניחי ותפני לטיפול.
    רצוי לפנות למרפאה של שירות בריאות הנפש. במרפאות רבות קיימות היום יחידות המתמחות בטיפול ב-PTSD, הטיפול ניתן בחינם, ולעיתים קרובות אין צורך בהמתנה ארוכה כשמדובר ב-PTSD.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו