שלבי האבל בפרידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלבי האבל בפרידה
    דנה
    01/05/2011

שלום רב,

לפני בערך שנה חוויתי פרידה ועוד לא התגברתי עליה.
    בתחילה עברתי שלב של עצב רב ודיכאון, ואי השלמה. דמיינתי אותנו ביחד רבות וסירבתי להפנים (בתת מודע) שלא נהיה יחד לעולם.
    לאחר תקופה קשה, הבנתי שאני לא מאוהבת בבחור יותר, אך עדיין הזיכרון שלו משפיע עליי. כעת אני נמצאת בשלב אחר, קשה גם כן - שלב הכעס.
    אני כועסת עליו, רותחת, ומפנטזת שאני חונקת ומרביצה לו ועדיין מרגישה רע מאוד על כמה שהוא פגע בי.
    קשה לי, ואני רוצה לדעת אם לפי השלבים אני בדר"כ הנכונה לקבלה והשלמה? האם בקרוב אני אחוש שלווה בקשר לנושא הזה?

תודה, דנה 26.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלבי האבל בפרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלבי האבל בפרידה - תגובה

שחף ביתן
    02/05/2011

שלום דנה,

פרידה יכולה להיות דבר כואב מאוד, בעיקר כאשר היא בנסיבות לא טובות. לוקח זמן לעכל, וצריך לתת מקום לעיבוד של הרגשות, של מה שהיה, ושל כל טווח הרגשות שעולה שאת מתארת - מעצב ועד כעס, דרך כל מה שבאמצע.
    לא נראה לי נכון להיצמד לשלבים תיאורטיים כלשהם שאמורים להיות או לא. הישארי עם החוויה שלך, הקשיבי לה, תני לה מקום. אם את יכולה לעבד אותה עם אדם נוסף, חבר/ה, קרוב/ת משפחה, שיש לך עימם קשר אינטימי, או עם איש מקצוע, זה יכול לעזור לך בתהליך הלא פשוט שאת עוברת.
    נסי לתת לרגשות ולמחשבות שלך מקום ולנסות לראות לאן הם מובילות אותך, איזה פגיעות עולות ומתעוררות בך. כך תוכלי להבין את רגשותייך יותר, ולהיות מחוברת יותר לעוצמות שאת חשה. על אף שאלו רגשות לא נעימים, ועל אף שהיינו רוצים פעמים רבות שהם פשוט ייעלמו, הרי שהם חלק הכרחי מהחיים, מזוגיות ומקשר וחשוב שנכיר בחלקים האלו שלנו.
    אם תרגישי כי את לא מצליחה להשתחרר מהרגשות האלו עוד מספר חודשים וכי היכולת שלך להמשיך בחייך נפגעת, חשוב שתפני לעזרה מקצועית שם תוכלי לעבד את הפרידה, את הכאב האישי שהיא מעלה בך, כדי לאפשר לך להמשיך את תנועת החיים שלך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו