בספק אם זה המקום לשתף אבל...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בספק אם זה המקום לשתף אבל...
    ענת
    01/05/2011

אני בת 18 , ולפני כשנה בערך עברתי ניתוח אף ...
    לפני הניתוח שנאתי את עצמי . ברמות שלא חשבתי שמגיע לי שיסתכלו עלי בכלל .כי מי אני בכלל? גרגיר בריצפה .
    היתי הולכת כל הזמן כפופה.. עם הראש בריצפה . כי שם היה מקומי.
    היו לי בעיות לתקשר עם בנות בגילי. היתי נילחצת מהשיחות הכי פשוטות ולא יודעת מה להגיד ואיך לתקשר.עם בנים בכלל.. הבחור הראשון שהסתכל עלי , הפך להיות אהבת חיי.. וכמעט תמיד זה הסתיים בדחייה כואבת. כי מי אני? למה שישים עלי?

כעת, אני אחרי זה. אבל בהחלט ישנם תופעות לואי...
    אני יכולה להתחיל קשר עם גבר.. ולהחליט שאני לא רוצ האותו. אבל זה בסדר כי אני ל רוצה.. אני צריכה להתרחק לאט לאט .. בקצב שלי. ואם הוא יחתוך ויגיד בי , אני לא אסבול את זה. למרות שאני לאמעוניינת בו. עצם העובדה ששוב לא רוצים אותי, לא משנה אם אני רוצה או לא , הורגת.
    ואם זה הפוך, אני רוצה .. הכל בסדר ופתאום הוא מתחרט. הוא הפך למטרה. לאחד שאני צריכה להשיג .. וגם זה יגמר באכזבה כואבת. אף אחד לא רוצה אותי לרציני.. רק בחורה להעביר את הזמן. יצאתי לדוגמא עם מישהו בן 28. שידעתי שהוא חבר של בן דוד שלי . ידעתי שזה לא טוב. אבל בגלל זה הוא משך אותי. ללא אף סיבה אחרת. עד שאכלתי אותה והכל התגלה.. אבל בסוד אני עדיין רואה אותו. מורדת בשקט. לא ברור מול מי , ולמה . מורדת ומכאיבה לעצמי...
    עם ההורים אין מה לדבר. הם החליטו שלא לדבר על הנושא .. אז משקרים.. ומשקרים.. עושים שטויות כדי לימשוך קצת תשומת לב . יוצאים עם בנים מבוגרים ממני.. ב 10 שנים , \5.. כי הם כן מתייחסים.. גם אם זה רק ניצול.
    וכל בוקר במראה.. מי אני בכלל? למה שמישהו יסתכל עלי?

עוד יום רגיל...
    אבל עד מתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לענת המקסימה

מישהי
    01/05/2011

עברתי את החוויה שאת עוברת, נדמה כאילו שאני כתבתי את זה.
    ואני עדיין עוברת את התהליך...אבל הפעם לא לבד, ומה שיש לי לומר לך....
    אני יודעת שזה נשמע מסובך ואולי בכלל לא יהיה איכפת לך ותגידי...מה התגובה הזו תעזור לי,
    אבל לדעתי, שום תשובה בפורום לא תעזור באמת באמת, אולי תקל עלייך קצת יותר, מה שאני היתי מציעה לך לעשות זה ללכת לפסיכולוג שאת סומכת עליו ויכול לעזור לך לפתח בטחון עצמי , כי בסה"כ זה יותר מנכון שמראה כן יכול להשפיע על הבטחון העצמי, אבל כל כך מעט ולזמן קצר, את עדיין יכולה ליצור מערכת יחסים כי סה"כ את בגיל בו הכל עוד פתוח לפנייך ופרוס, לכי לצבא, לכי ללמוד תעשי דברים שיקדמו אותך ותרכשי השכלה, תעשי את המסלול הנדוש (צבא לימודים טיול )שיקדם אותך, כי כל המסביב וכל קיצורי הדרך לא עוזרים.תפתחי את עצמך תעשי הל בשביל עצמך וזה יגיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בספק אם זה המקום לשתף אבל... - תגובה

שחף ביתן
    02/05/2011

שלום ענת,

קשה לשמוע את היחס שלך לעצמך, שברור שאינו מוצדק. אפשר לשמוע את הכאב שיוצא מתוכך. על אף החשיבות של מראה, נדמה כי את נושאת בתוכך חוויות לא פשוטות של איך ראו אותך. אולי נכון יהיה לומר שיותר מאיך שאנו נראים, חשוב איך רואים אותנו - איזו מראה משקפת את המראה שלנו. הסביבה הקרובה שבה אנו גדלים היא המראה הראשונית שלנו, ואני לא בטוח שהייתה פניות דיה כדי לשקף לך את יופייך. גם אם את לא רואה אותו, אפשר לשמוע אותו בתוך דברייך.
    אני מצטרף לדבריה של 'מישהי', אין קיצורי דרך. טיפול נפשי יכול מאוד לעזור על מנת שתוכלי לאהוב את עצמך, ולהפסיק את ההתנהגות הפוגענית כלפי עצמך - הן בדברים הפוגעים שאת אומרת על עצמך, והן בקשרים ההרסניים שאת בוחרת לעצמך. מדובר בקשרים, שמחד, שנותנים את תשומת הלב שחסרה לך כל כך, ותקווה כי תמצאי בהם את המראה המיטיבה שאת מחפשת, ומאידך, קשרים שידוע שלא יתנו את מה שמגיע לך ורק ישחזרו את הפגיעה והכאב שאת נושאת בתוכך. את צעירה מאוד, וטיפול היום יכול לחסוך לך הרבה כאב עתידי, והרבה התנסויות חוזרות בקשרים שיפגעו בך.

חשוב שתתני לעצמך לקבל טיפול מיטיב עבור עצמך בתוך קשר מקצועי. אל תחסכי זאת מעצמך. מגיע לך להכיר בערך שלך, וליהנות מלהביט במראה (הנפשית והפיזית).

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו