דאגה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דאגה...
    נופר
    03/05/2011

אמי חולה בסכיזופרניה. זה משהו שהתפרץ כנראה כשהייתי בת 13.
    אע"פ שתמיד היה משהו באופק בתחושה שלי לגבייה...
    בכל אופן לאחרונה נורא מעסיקה אותי השאלה הגנטית משהו שפעם לא עלה אצלי במחשבה. בגיל 17 פיתחתי בולימיה, אני חושבת שהרצון העז שלי להיות שונה ממנה הביא אותי לכך. בכל אופן הבולימיה מאחורי.
    אני בת 32 אם ל2 ילדים ולצערי הנושא של הגנטיקה החל להטריד אותי בשנים האחרונות, גם סבתי (אמה) סבלה מאותה הבעיה. על פי הסיפורים שאמי מספרת סבא שלי היה מכה אותה וממש מתעלל בה וסבתא שלי חוותה סיפור דומה כולל טראומה נוספת בדרך, אז יכול להיות שהיו גורמים להתפרצות המחלה.
    אבל החשש והפחד שזה עלול לקרות גם לי פתאום לא מרפה ממני...
    אפילו כשאני חושבת על הריון שלישי הסיכוי שלאחר לידה יכול להוביל לדבר הזה מטריד אותי.
    האם החשש שלי הוא טבעי? והאם בכלל יש דרך להגן על עצמינו מפני דבר שכזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דאגה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דאגה... - תגובה

רוני פרישוף
    04/05/2011

שלום מישל,

פרוץ מחלת הסכיזופרניה תלוי בשילוב של גורמים תרשתיים וסביבתיים. מקובל לחשוב כי התורשה מביאה את הפוטנציאל לחלות, ואילו מצב דחק אקוטי או מתמשך מוציא אותה מן הכוח אל הפועל.

ההסתברות לחלות בסכיזופרניה באכלוסיה הכללית עומדת על אחוז אחד. אצל ילדים להורה סכיזופרן ההסתברות היא 10%.

אצל נשים, רוב מקרי הסכיזופרניה מאובחנים בעשור השלישי לחיים, שאותו כבר סיימת, לכן ההסתברות הסטטיסטית שתפרוץ אצלך המחלה פחתה מאד, וככל שתתבגרי תוכלי להעמיק את אנחת הרווחה.

לפני פרוץ המחלה, ניתן לזהות שינויים אישיותיים כמו נטייה להסתגרות, מוזרות, חשיבה לא מסודרת וירידה הדרגתית בתפקוד הלימודי והתעסוקתי. סימנים אלו, שיכולים להימשך חודשים ואף שנים, הם איתותי אזהרה שמזמינים מעקב טיפולי.

בעניין הגנטי, כדאי לפנות לייעוץ גנטי או פסיכיאטרי, כדי לקבל את מלוא המידע הרלוונטי למקרה האישי שלך.

למרות שהנושא הגנטי הוא אמיתי ורלוונטי, יש לי הרושם שבמקביל מתקיים בתוכך דיאלוג נוקב עם אימך, המעורר בך שאלות לגבי מידת הדמיון והשוני ביניכן, והתכונות ש"הפנמת" ממנה. יתכן כי את קרובה לגיל בו פרצה אצלה המחלה, או שילדייך קרובים לגיל שבו את חווית את המאורע הטראומטי ולכן הנושא מתעורר בעוצמה. אני מאמינה שהפחד שלך מבטא משאלה לעיבוד, הכלה, קבלה והשלמה עם ההתרחשות הסבוכה שארעה ביחסייך עם אימך. תהליך טיפולי יכול לעזור לך לעבד את הכאב ההיסטורי, ללמוד לחיות עם חוסר הודאות ולקבלו כחלק טבעי מהחיים, ולייצב את תחושת הזהות האישית הבריאה שלך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו