התייעצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    מבולבלת
    05/05/2011

היי,
    אני בת 23 רציתי לשאול מה אתם חושבים, אני נמצאת בטיפול כמעט שנה ובזמן האחרון קרו כמה דברים שקצת אכזבו אותי ואני חושבת להפסיק.
    יום אחד המטפלת התקשרה לשאול האם אני יכולה לאחר את המפגש בשעה באותו יום, ולא ממש יכולתי כי היה לי משהו קצת אחרי ובדרך כלל שהיא מבקשת שזה קרה מס' פעמים אני מסכימה בכיף, אבל באותו יום זה היה בעעייתי אז אמרתי לה אפשר בחצי שעה,או שנדחה לשבוע הבא. היא אמרה לא עדיף שנפגש היום וחצי שעה זה בסדר גם לה. ואז כשהגעתי היא עדיין לא הגיעה אחרי רבע שעה היא התקשרה ואמרה שהיא כמה דק מגיעה לבסוף התחלנו אחרי 20 ד'ק ממה שהיינו אמורות להיפגש אחרי החצי שעה שהסכמתי. חיכיתי שם 20 ד'ק בערך.
    טוב, אמרתי לעצמי לא נורא קורה אנחנו בני אדם, אבל בכל זאת אמרתי לה אם זה בעייתי נבטל לא כזה קריטי גם בתכלס זה לא שאני במצב שזקוק לטיפול אני גם יכולה להפסיק פשוט זה מאד מעניין אותי התחום ואני גם לומדת את זה ככה שחשוב לי להיות שם כדי להבין מזה אומר.
    היא ממש התנצלה ואז קבענו להיפגש 10 ד'ק קודם מפגש הבא כי יצאתי מוקדם מהמפגש הזה.
    שבוע לאחר מכן עוד לפני שהגעתי אמרתי לעצמי "בטוח היא שכחה", מעניין לראות וקיוויתי שלא תשכח כי אז אני אשקול לגמרי אם לעזוב כי כבר חשבתי על זה הרבה.

ונחשו מה, הגעתי והיא הייתה באמצע טיפול אמרתי לה שקבענו לפני והיא אמרה כן עוד כמה דקות, ואז היא ממש התנצלה שזה ככה והיא טעתה, ופה כבר הייתי בשוקקקקק איך זה קורה??? אמרתי לה "כן תיארתי לעצמי שזה מה שיקרה", והיא אמרה שאני צודקת זה לא בסדר. אבל לא ממש כעסתי, אבל היה לי נורא קשה לדבר במפגש הזה והקודם. ורק חיכיתי שיגמר!!!
    והיום אני חושבת לעזוב.
    מה אתם חושבים על זה?
    אולי היא בכוונה עשתה את זה? אולי היא רוצה שאני אפסיק?... אוף אני לא מבינה את זה, אולי אין לה כוח בשבילי כי אין לי בדיוק איזה בעיה או משהו רציני?
    אולי כי קורה לי הרבה שאני לא מדברת כי לא עולה לי כלום כמעט בכל פגישה יש כמה ד'ק שאני נתקעת...אבל דווקא אני כן מחבבת אותה.
    מה אתם חושבים כמטפלים?
    אשמח לדעת,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נראה לי שבטעות פספסתם אותי..

מבולבלת
    08/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

רוני פרישוף
    08/05/2011

הי רות,

כעקרון, מתן חוות דעת על טיפול של מטפל אחר נחשב כהתנהגות לא אתית, לא קולגיאלית, וגם לא מקצועית, במובן שהיא עלולה להתערב ולחבל בתהליך הטיפולי. משום כך, אני מנועה מהתייחסות לתהליכים טיפוליים, ובאופן עקבי משתדלת להימנע מלהתייחס לשאלות כאלו.

באופן כללי, אוכל לאמר שכאשר נוצר מצב משברי בטיפול מאד כדאי ללבן אותו בתוך הטיפול, דבר שנראה שהתחלת לעשות. אם הפגיעה או האכזבה קשים מנשוא, ויש חווייה של חוסר מקצועית, בודאי שאפשר ורצוי לסיים את התהליך. אך כל עוד יש ספק והתלבטות, שווה לדבר עליהם, לברר, לעבד וללבן עם המטפל/ת עד שתנוח דעתך.

להתנהלות כזו יכולים להיות מספר רווחים:

שיקום הקשר היקר ואיפשור המשכו

הבנה ועיבוד של תכנים אישיים שעלו תוך כדי המשבר (כמו תחושות נטישה, דחייה, חוסר ערך וכד'), ואף תיקונם

הזדמנות ללמוד לקבל את האחר על חולשותיו האנושיות

הזדמנות ללמוד לתקשר פגיעה, ולעמוד על הזכות לקבל הסבר, התנצלות ותיקון, אשר תוכלל בהמשך למצבי חיים אחרים

בקיצור, אם את לא סגורה על החלטה, שווה לחזור ולשוחח באומץ על רצף הארועים ומשמעויותיו. אני בטוחה שבסיום התהליך תרגישי יותר טוב לגבי עצמך והקשר, מכפי שאת מרגישה עכשיו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו