לעזור למישהו שלא רוצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • לעזור למישהו שלא רוצה
    נופר
    07/05/2011

    שלום, רציתי לשאול לגביי בחור שלפני מספר שנים, חל מהפך בחייו בעקבות עישון חשיש התפרצה לו בעיה/ מחלה נפשית. לא ברור בדיוק מה, בהתחלה שזה קרה הוא היה מאושפז אך הוא התנגד לכדורים וטען שהכדורים לא עשו לו טוב. מאז הוא איבד את כל חבריו, הסתגר בחדרו המון המון זמן, לא ברור מהי האבחנה לגביו, נאמר לי שבהתחלה התלבטו בין סכיזופרניה לסוג של בהלה.
    כיום הוא יוצא לעבוד ולפעמים מסתובב לבד. הוא הפך להיות מאוד תוקפני כלפי המשפחה שלו באופן מילולי, הוא מטיח בהם המון האשמות.
    טיפול כמובן הוא לא מוכן לקבל.
    אני חייבת לציין שאני הכרתי את הבחור לפני שכל זה קרה, הוא היה מוקף חברים וחברות, בחור יפיפיה, יש לו משפחה מדהימה.
    נורא כואב לי לראות מהצד.
    השאלה היא האם יש דרך לעזור בעקיפין למישהו בבעיה כזאת? אולי טיפול שמגיע הביתה? מבלי להגיד לו באופן ישיר שזה פסיכולוג/פסיכיאטר? איך מצליחים לעזור לבחור ולמשפחתו? אודה לך מקרב ליבי על העזרה והכוונה. תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעזור למישהו שלא רוצה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לעזור למישהו שלא רוצה - תגובה

    רוני פרישוף
    07/05/2011

    שלום נופר,

    יפה לראות את המעורבות והאכפתיות שלך. יש לך לב חם וטוב..

    קשה מאד לשכנע אדם לפנות לטיפול כאשר אינו רוצה או מאמין בכך מתוכו. לא ניתן לטפל באדם באופן מוסווה, שכן הדבר אינו אתי, וגם לא יביא תועלת.

    אני מבינה שהבחור כבר טופל במסגרת רפואית. יש לפנות לגורמים המטפלים ולהתייעץ איתם, לאור הכרותם איתו.

    חשוב להבהיר לבחור כי רואים את כאבו וכי אכפת ממנו מאד. יש אנשים שחווים הפנייה לטיפול כאילו מסמנים אותם כ"משוגעים" ונוטשים אותם. יש לשדר כי ההפך הוא הנכון, האכפתיות גדולה, והסבל של כולם גדול.

    מכיון שמתחוללת כרגע דרמה משפחתית, מאד כדאי לפנות כולם יחד לטיפול משפחתי. אם המשפחה (הורים, אחים) תסכים להקשיב לטענותיו ולקחת אחריות על חלקה במצב, אולי הוא ירגיש פחות "כבשה שחורה" ויסכים לשתף פעולה עם הטיפול.

    אפשרות נוספת היא לדבר עם רופא/ת המשפחה, אולי הם יצליחו להגיע אליו. אפשר להזמין רופא לביקור בית, אך לא בהסוואה.

    אם התוקפנות שלו גוברת, חשוב לדעת שאפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי לקבלת הערכה כפויה, וכן למשטרה.


    בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו