מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לעזור למישהו שלא רוצהנופר07/05/2011
שלום, רציתי לשאול לגביי בחור שלפני מספר שנים, חל מהפך בחייו בעקבות עישון חשיש התפרצה לו בעיה/ מחלה נפשית. לא ברור בדיוק מה, בהתחלה שזה קרה הוא היה מאושפז אך הוא התנגד לכדורים וטען שהכדורים לא עשו לו טוב. מאז הוא איבד את כל חבריו, הסתגר בחדרו המון המון זמן, לא ברור מהי האבחנה לגביו, נאמר לי שבהתחלה התלבטו בין סכיזופרניה לסוג של בהלה.
כיום הוא יוצא לעבוד ולפעמים מסתובב לבד. הוא הפך להיות מאוד תוקפני כלפי המשפחה שלו באופן מילולי, הוא מטיח בהם המון האשמות.
טיפול כמובן הוא לא מוכן לקבל.
אני חייבת לציין שאני הכרתי את הבחור לפני שכל זה קרה, הוא היה מוקף חברים וחברות, בחור יפיפיה, יש לו משפחה מדהימה.
נורא כואב לי לראות מהצד.
השאלה היא האם יש דרך לעזור בעקיפין למישהו בבעיה כזאת? אולי טיפול שמגיע הביתה? מבלי להגיד לו באופן ישיר שזה פסיכולוג/פסיכיאטר? איך מצליחים לעזור לבחור ולמשפחתו? אודה לך מקרב ליבי על העזרה והכוונה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזור למישהו שלא רוצה - תגובה
רוני פרישוף07/05/2011שלום נופר,
יפה לראות את המעורבות והאכפתיות שלך. יש לך לב חם וטוב..
קשה מאד לשכנע אדם לפנות לטיפול כאשר אינו רוצה או מאמין בכך מתוכו. לא ניתן לטפל באדם באופן מוסווה, שכן הדבר אינו אתי, וגם לא יביא תועלת.
אני מבינה שהבחור כבר טופל במסגרת רפואית. יש לפנות לגורמים המטפלים ולהתייעץ איתם, לאור הכרותם איתו.
חשוב להבהיר לבחור כי רואים את כאבו וכי אכפת ממנו מאד. יש אנשים שחווים הפנייה לטיפול כאילו מסמנים אותם כ"משוגעים" ונוטשים אותם. יש לשדר כי ההפך הוא הנכון, האכפתיות גדולה, והסבל של כולם גדול.
מכיון שמתחוללת כרגע דרמה משפחתית, מאד כדאי לפנות כולם יחד לטיפול משפחתי. אם המשפחה (הורים, אחים) תסכים להקשיב לטענותיו ולקחת אחריות על חלקה במצב, אולי הוא ירגיש פחות "כבשה שחורה" ויסכים לשתף פעולה עם הטיפול.
אפשרות נוספת היא לדבר עם רופא/ת המשפחה, אולי הם יצליחו להגיע אליו. אפשר להזמין רופא לביקור בית, אך לא בהסוואה.
אם התוקפנות שלו גוברת, חשוב לדעת שאפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי לקבלת הערכה כפויה, וכן למשטרה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)