מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתוסכלתליאור11/05/2011
מה לעשות שבן זוגי כבן 28 חושב שהכול מגיע לו גדל עם כפית של זהב בפה ממש מפונק ותמיד הוא חושב מהבט ן ללא חשיבה מוקדמת כלל איך אפשר לגרום לו תחשוב קצת הגיונית כי הוא ימבה טעיות אני מרגישה כול פעם שאני אומרת לו משהו או מעירה לו זה פוגע לו באגו מה אני הגבר מה את חושבת שאת אומרת בהרגשה שלי לפחות זה נראה ככה וזה יוצר אנטי מצידו נראה כך כמצב אוטומטי ללא חשיבה של כדאיות בכול מיני מצבים בחיים איך עלי להתמודד עם זה ?
באילו דרכים ?
אני ממש מתבעסת מזה גם עכשו שאנחנו נשואים אמא שלו נותנת לו להיות כזה תלוי ולא עצמאי לא מספיק מפותח לפעמים אני מרגישה שאני חיה עם ילד וזה מתיש אותי בקטע הזה אנחנו ההפך הגמור לגמרי אין לי כסף לטיפול וגם לא יודעת מה לעשות איך מתמודדים עם זוגיות מורכבת שכזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת - תגובה
שחף ביתן15/05/2011שלום ליאור,
את מעלה מספר קשיים, שנראה שמתערבבים יחד בתוך הזוגיות ומעוררים בך מצוקה רבה. מצד אחד את מרגישה שבן זוגך מתנהג כמו ילד, ומאידך הוא לא מוכן לנהל איתך דיאלוג כי הוא מרגיש שזה פוגע במעמדו, מקטין אותו ולא מאפשר לו 'להיות גבר', כפי שכתבת.
כך אתם נשארים כל אחד לבד עם רגשותיו, עמדותיו, ותחושותיו, ולא יכולים לתמוך זה בזה ולקבל זה מזה. נראה כי להעיר לו ולומר לו איך היה נכון שיתנהג לא מעודד את התבגרותו ואת העצמאות שלו, אלא דווקא להיפך, מעודד תלות בך.
עם זאת, בני זוג הם מקור תמיכה חשוב ביותר אחד לשני, וכאשר מתאפשר דיאלוג שאינו של האשמה, אלא של חשיבה משותפת, אפשר להתפתח יחד. כאשר הזוגיות יכולה לשמש כסביבה בטוחה כל אחד יכול לפתח את העצמאות שלו, והדיאלוג הזוגי יכול ליצור קרבה ותחושת אינטימיות.
נכון יהיה לשקול טיפול זוגי אשר יכול לעזור לכם לשקם את התקשורת ביניכם, וליהנות מהתמיכה ההדדית שאתם יכולים לספק זה לזה. ניתן לפנות דרך קופות החולים הנותנות טיפול בתשלום חלקי, או דרך מרפאות ציבוריות שם הטיפול הוא ללא תשלום, אך לעיתים יש זמני המתנה ארוכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)