מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופה מאוד בבקשהnird2912/05/2011
שלום רב,
שמי ניר. אחותי הגדולה בת 29 חיה עמי ועם הוריי בבית.
היא אינה עובדת, לומדת או בעלת שאיפות. הדבר היחידי שמעניין אותה זה לעזור להורי וללכת לשיעורי תורה.
היא מאוד לא אנוכית. ברמה של לסגור את האור כשהיא בבית כי היא רוצה לחסוך בחשמל. יש לציין שאנחנו מאוד אמידים.
הוריי מדכאים אותה לחלוטין. היא אינה מקבלת טיפה של חום ואהבה בבית, פונים אליה ללא הפסקה בצעקות והיא משנה מצבי רוח לעיתים קרובות - משמחה לדיכאון עמוק וחוזר חלילה.
יש לציין שהוריי מתפקדים כהורים נפלאים כלפי. נותנים לי תמיכה נפשית, כספית ומוראלית. פונים אלי בכבוד ובבגרות.
איני יודע אם זה מאכזבה ממנה, מחוסר אונים, מתסכולים שהם מוציאים עליה או לא יודע מה - אבל אני יודע שהמצב רע מאוד.
כל דיבור הכי קטן איתה ועם אחד מהוריי נגמר בצרחות איומות שאני אישית לא מסוגל ולא רוצה להתמודד איתם.
המצב חייב ח-י-י-ב להשתנות. לא אכפת לי לעשות הפיכה בבית סטייל סופר נני (אם חייבים) או לנקוט כל צעד אחר, חמור כמה שיהיה, על מנת לשנות את המצב. חייבים להכניס איש מקצוע לתמונה, כי זה פשוט כבר לא הגיוני.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי פה מה עלי לעשות.
בברכת סופ"ש נעים, ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה מאוד בבקשה - תגובה
רוני פרישוף15/05/2011שלום ניר,
אני ממליצה לך לפנות לפורום טיפול משפחתי. למנהלי הפורום יש כלים ורעיונות להתמודד עם המצב המשפחתי הסבוך. מוטב אף להתייעץ בפרוטרוט עם מטפל משפחתי מוסמך. יתכן כי גם בעירייה ובלשכת הרווחה יוכלו לסייע.
לא ציינת בן כמה אתה, אך אני משערת שאתה כבר בוגר צעיר, וכנראה כבר לא חי בבית. מצידך, חשוב שתשלים תהליך של ניפרדות נפשית ופיזית ממשפחתך, כך שתהייה פחות מעורב ומתערב בחייהם. מצבם לא פשוט, אך עלייך להחלץ את עצמך מהסבך.
חשוב שתשתף את אחותך והורייך בכאב שעל ליבך. אל תנקוט בשיפוט והאשמה, אלא פשוט תספר להם איך אתה רואה את הדברים, כמה סבל נגרם לך, ואת המלצתך להעזר בסמכות מקצועית. לצד זה, נסה לשמור מרחק למען רווחתך הנפשית.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)