נטולת אמונה עצמית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נטולת אמונה עצמית
    שירה
    15/05/2011

(דילגתם עליי ולכן כתבתי שוב)
    בשנה, או למעשה בשנתיים האחרונות אני מרגישה שלא משנה מה אעשה, אכשל.
    בעיקר בעבודה ובלימודים אוחזת בי תחושת החרדה, אך לא רק. אלא גם עם מכרים.
    הפכתי לאדם מופנם. כל הזמן אני משכנעת את עצמי שאני נבובה, ושאולי באמת לא כדאי להתאמץ כי במילא אנחל כישלון.
    אני לא יודעת מהיכן זה נובע, אני לא חושבת שיש סיבה טובה לכך, אני פשוט רוצה להפטר מחוסר האמונה העצמית הזו בהקדם האפשרי.
    ברצוני לדעת מה אוכל לעשות כדי לנער מעצמי את חוסר האמונה העצמית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטולת אמונה עצמית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטולת אמונה עצמית - תגובה

רוני פרישוף
    15/05/2011

שלום שירה,

ניכר בברור שאת סובלת סבל רב, בטחונך העצמי נמוך, וחרדות מפני כשלון ופגיעה שולטות בך. יחד עם זאת, נרמז בין השורות כי את אופיטמית לגבי יכולותייך, ומאמינה שאילו רק תתגברי על המעצורים, תצליחי להגיע להישגים ולהשתלב יפה יותר בחברה.

כלומר, את מזהה בתוכך פער בין יכולותייך הפוטנציאליות לבין התנהלותך בפועל.

צעד ראשון לפתרון יהיה לזהות את הגורמים השונים לפער הזה. לצערי, אינני יכולה לסייע לך בכך כי אינני מכירה כלל את הרקע האישי שלך.

אפשר לחשוב על כל מיני כיוונים: אולי עברת פגיעה או אכזבה חריפות ואת מגוננת על עצמך מפני הישנות הכאב באמצעות הקטנה עצמית, אולי ציפיות אחרים מלחיצות ומאיימות עלייך, אולי דמות משמעותית בחייך (כמו הורים) טפטפה מסרים שליליים על עצמך אותם הפנמת לתוכך, אולי את סובלת מרמה של דכאון או חרדה שמשפיעים על תפיסתך העצמית, אולי יש לך רווח משני ממצוקתך (למשל קבלת תשומת לב ועידוד). יכולות להיות עוד אפשרויות רבות.

משזיהית את המכשולים והמעצורים, נסי לחשוב על עדויות סותרות למחשבות השליליות ולחזק אותן (למשל, פעמים בהן הוכחת יכולת, פעמים בהן אי-הצלחה לא כאב כל כך, פעם שבה הצלחת להתגבר על פחדייך, תכונות טובות שקיימות בך). בהדרגה, נסי לתרגל ולחזק את האמונות החיוביות יותר על עצמך, בקשי מחברייך ומשפחתך שישקפו לך תכונות חיוביות שלך, העמידי לעצמך אתגרים הדרגתיים, וחזקי את עצמך על כל הצלחה, קטנה כגדולה.

לאור מצוקתך הרבה, אני ממליצה לך להעזר בטיפול נפשי על מנת להבין את מקור סבלך ולתקנו. תוכלי לקבל טיפול חינם/מסובסד במוסדות הציבוריים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו