מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקפי זעם של פעוטמשי17/05/2011
שלום,
אני מקווה שזה הפורום הנכון.
אני אמא לפעוט בן שנה ו- 7 חודשים. ילד, ברוך השם, בריא. ההתפתחות שלו הייתה קצת איטית. הוא התחיל ללכת ממש לא מזמן ועדיין לא אומר הרבה מילים ברורות, קשה לו מאוד לבטא את עצמו.
הבעיה היא, שהוא מאוד עצבני, הרבה התקפי זעם של צעקות רועמות.
אנחנו, ההורים, מאוד רגועים ולא שידרנו לו התנהגות כזו.
לפעמים זה מדאיג קצת...
האם לדעתכם, זה חוסר היכולת להתבטא או שזה שווה בדיקה אחרת?
אני מאוד מוטרדת מזה שאולי עובר עליו משהו שאנו לא יודעים עליו ומזה שאולי יפתח אופי רטטוני...
תודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם של פעוט - תגובה
רוני פרישוף17/05/2011שלום משי,
כפי שחום אינו הבעייה עצמה, אלא איתות לכך שמשהו השתבש בגוף, כך גם התפרצויותיו של בנך אינם הבעיה עצמה, אלא איתות לקיומה של מצוקה כלשהי. ה"רטנוניות" אינה בעייה, אלא השופר, שבזכותו תינוקך יכול לתקשר לסביבה שמשהו מציק לו או חסר לו. פעוטות שקטים עלולים להחביא בתוכם קושי מתמשך מבלי שהסביבה יודעת על כך מאום, על כן טוב שילדך יודע להתבטא ולמחות.
מה בדיוק מציק לו? את זאת כמובן לא אוכל לדעת דרך הדיאלוג באינטרנט. נסי לגייס את האינטואיציה והרגישות האימהיים שלך כדי להבין את שפתו. אם תוכלי להאזין מעבר לזעם, בודאי תצליחי לשמוע מה הוא מנסה לבטא. תסכול על העיכוב המוטורי? חרדת נטישה? קושי לדחות סיפוק? כאב כלשהו? חוסר או עודף בגרויים? חוסר או עודף במגע? פחד? עייפות כתוצאה מבעיות שינה? קושי עם אחת הדמויות המטפלות? ועוד..
כדי ללמוד להאזין לשפתו ולצרכיו, ובכך לעזור לו להכיל ולמתן את כעסיו, מאד מאד מומלץ להעזר באשת מקצוע. עדיפה בדיקה מיותרת על העדר בדיקה במקרה של ספק. פני לטיפת-חלב או לתחנה להתפתחות הילד, והעזרי בהם לצורך הבנת המצב והטיפול בו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
משי18/05/2011תודה רבה על התשובה המפורטטת.
יש בי חשש קטן שהרבה פעמים הוא צועק כשאני בסביבה.
שאלתי בגן, גם שם כשנגיד לוקחים לו משהו הוא צועק אבל פחות מבבית.
אני מבולבלת אם זה כי הוא רוצה להגיד לי ספציפית משהו או שאולי פשוט לא בא לו באותו רגע על קרבתי...
בסך הכל הוא מאוד מחפש אותי תמיד והרבה פעמים רוצה רק אותי...
מבלבל...
אני אנסה באמת להתייעץ, תודה רבה, נקווה לטוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)