מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה מאומצתל'18/05/2011
שלום,
אני בת 17 ואומצתי בגיל חמש וחצי. לאחרונה אני חווה המון קשיים בקשר לכך. אני הרבה מאד בוכה, אני נזכרת בהרבה דברים מהעבר וקשה לי מאד עם כך. אני זקוקה כל הזמן לתמיכה מצד חברותיי.
הוריי לא יודעים דבר על כך ואין סיכוי שידעו גם בזמן הקרוב. אין לנו קשר כ"כ טוב.
רציתי לברר מה אני יכולה לעשות בקשר לכך? אני לא יכולה לממן לעצמי טיפול עכשיו...
יש משהו אחרי חוץ מטיפול? יש רעיונות איך להתמודד עם זה בינתיים עד שאוכל לממן לעצמי טיפול?
תודה רבה על כל העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מאומצת - תגובה
שחף ביתן22/05/2011שלום ל',
מצבך מאוד נוגע ללב. אני מבין שאת נזכרת בקרעי זכרונות מהמשפחה הביולוגית שלך, ובטח עולות בך הרבה מאוד שאלות לגבי זהותך? מוצאך? ומה היה שם? זה מאוד טבעי וברור. זאת לצד קשיים בקשר הנוכחי עם ההורים. אך חשוב שלא תעשי הפרדה בין הדברים. יכול להיות שהזכרונות הם גם מעין מפחט ומקור לתקווה למשהו אחר, לאפשרות אחרת, למשפחה אחרת. אך חשוב מאוד שלא תוותרי על המשפחה שיש לך. אם יש אפשרות לעשות משהו עם היחסים שלכם, חשוב מאוד לעשות זאת. אלו ההורים שלך, הם גידלו אותך, וזו המשפחה שקיבלה אותך לתוכה.
נסי לדבר איתם, קודם כל, על הקשיים שלכם, ועל אפשרות לשפר את היחסים ביניכם. אולי תוכלו ללכת יחד לייעוץ או טיפול משפחתי, כדי לעזור לשפר ולשקם את היחסים ביניכם. חשוב שתרגישי שיש לך משפחה, שהיא מקום בטוח ומוגן. וגם אם זה ממש לא מרגיש כך חשוב מאוד שתעשי כל שאפשר כדי למצות אפשרות זו.
ברגעי משבר ניתן לפנות גם לער"ן או למוקד סיוע נפשי אחר, שבו תוכלי לקבל מענה ראשוני. או לשתף דמות תומכת אחרת, כמו יועצת או פסיכולוגית בב"ס. כמו כן, את יכולה לפנות לטיפול במרפאה לבריאות הנפש, שם הטיפולים הם ללא עלות, אך לעיתים יש זמן המתנה ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)