מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי יחסיםתמרה19/05/2011
היי, אני בת 29 ויש לי חבר מזה חודש. הוא מקסים ורוב הזמן כיף איתו אבל יש לו קטעים שבהם אני מרגישה שהוא קצת מתעלל. פתאום הוא נהיה קר אליי או נהיה מאוד ביקורתי כלפיי, ולפעמים הוא פשוט רוצה לחתוך ואז משנה את דעתו במהירות.
אתמול בלילה הוא בא לישון אצלי, היה מתוק אליי אחרי יומיים שלא התראנו אבל הייתי גמורה מעייפות אז הלכתי לישון די מהר (הוא לא היה עייף אז הוא קרא ספר). התעוררתי אחרי כמה זמן והוא פשוט לא היה. הוא הלך ולא העיר אותי ולא אמר אף מילה. התקשרתי אליו והוא אמר ואחרי שנרדמתי הוא הלך כי "פתאום הוא לא הבין מה הוא עושה במיטה שלי". הוא לא התנצל, הוא אמר את זה בקול קר, הוא לא התנהג כאילו זה לא יפה מצידו או שזה מעליב לומר דבר כזה, ועוד כעס על זה שנפגשנו בשעה מאוחרת.
חברות שלי אומרות שהוא סאדיסט, ואני מרגישה שאני צריכה לעשות משהו ולא יודעת מה.
האם זה הזמן לסיים את הקשר? מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי יחסים - תגובה
רוני פרישוף20/05/2011הי תמרה,
נשמע שאת מתלבטת עד כמה החווייה שלך נשענת על מציאות אובייקטיבית (לאדם יש אישיות סדיסטית) לעומת האפשרות, שחלק מהפגיעה שלך נובעת מהאופן שבו או חווה, מפרשת ונותנת משמעות לארועים בזוגיות, אשר בהתמודדות טובה אפשר לגשר עליהם.
עצם המודעות לכך שאפשר להבחין בין "הוא מתעללל בי" לבין "אני מרגישה שהוא מתעלל בי", פותחת פתח לדיאלוג פנימי ודיאלוג זוגי, שעוזר להבין ולפרש טוב יותר את המשמעות של ארועים, ואת התרומה של כל אחד להיווצרות משבר.
לדוגמא, לא קשה לדמיין שמועלה לפורום הודעה כזו:
הי, אני בן 29. יש לי חברה שרוב הזמן חמודה. אתמול בלילה, לאחר שלא נפגשנו יומיים היא הזמינה אותי לבוא אליה בשעה מאוחרת, אך כלל לא התייחסה אלי, והלכה לישון כשהיא משאירה אותי לבד (קראתי ספר). הרגשתי זרות רבה והלכתי משם. למחרת היא עוד ביקשה שאתנצל. איך להבין את התנהגותה? האם היא מתעללת בי?
..אז לכל מטבע שני צדדים, וכל אחד בטוח שאצלו נמצאת "האמת" היחידה, והדבר מוביל לריבים ונתקים. אם יש לך עוד אמונה בקשר, שווה לנסות לבנות תקשורת טובה, ונכונות להבין את החווייה של הצד השני, כמו גם להבהיר בצורה לא מאשימה את חווייתך את.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
תמרה22/05/2011אני פחות עשיתי את ההבחנה הזו בין מציאות אובייקטיבית לפרשנות שלי/הדרך שבה אני חווה את התנהגותו. אבל אני אחשוב על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)