מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובהנעמה22/05/2011
מה קורה אם המטופלת מתאהבת בפסיכולוג או מרגישה כלפיו רגשות מיניים ?
ונגיד שאותה מטופלת מחליטה לשתף את הפסיכולוג בהתעוררות המינית הזאת? מה הפסיכולוג אמור לעשות? איך מטפלים במצב כזה ?
בבקשה אל תגידי לי דברים מתחמקים כמו "הם צריכים לעבד את זה ביחד" אלא תחשפי את הסודות והטריקים. אני רוצה הסבר על הרעיון איך אמורים לפי הספר לפתור מצב מיני טיפולי מתוסבך ... מה הפסיכולוג אמור להגיד ? עושים תרגילי הרפייה מיניים? מעבירים את המטופלת למישהו אחר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
רוני פרישוף22/05/2011שלום נעמה (על שם ה"נעמה" מהסדרה בטיפול?)
צר לי, המקצוע שלי לא מבוסס על סודות וטריקים, וגם לא על מקסמי שוא או תרופות פלא.
ניסוח בקשתך, והנחתך כי הזמנה לעיבוד היא בהכרח "התחמקות", נשמעים באוזניי קנטרניים משהו... או שאולי הניסוח הציני מחפה על שבריריות גדולה? קשה לדעת..
בכל אופן,
אהבה בטיפול דנמי, נתפסת, כמו כל הרגשות האחרים המתעוררים בטיפול, כחוויה נפשית עוצמתית ואותנטית, שיש בה היבטים של "העברה" (כלומר, ביטוי כלשהו של העולם הפנימי, המושלך על המטפל). אהבה היא קודש הקודשים של הנפש, ויש לטפל בה ברוך ובכבוד, חלילה לא לדחותה או להשפילה, ובודאי לא לנצלה למטרות מיניות או כוחניות. דרך יחסים טיפוליים המושתתים על הכלה והבנה, נעשה נסיון להקשיב וללמוד את שפת האהבה, או המיניות, ומה היא מנסה לבטא. על פי רוב, האהבה למטפל/ת משלבת רגשות בוגרים וכנים, יחד עם צרכים ראשוניים אשר לא סופקו בילדות המוקדמת.
שמירת הגבולות הטיפוליים התקינים והברורים נחוצה והכרחית כדי שיתאפשר דיאלוג חופשי ואמיתי, ובהדרגה השתחררות ומציאת מושאי אהבה חדשים ואפשריים בחיי המטופל/ת.
אם את מעוניינת בתשובות "על פי הספר" התחילי אצל פרויד במאמרו הגדול "על אהבת העברה", בו ניתח את התאהבותה העזה של אנה או במטפל שלה יוזף ברוייר, והסיק ממנה משמעויות רחבות על תופעת ההתאהבות בטיפול.
מאז פרויד, כל התיאורטיקנים הגדולים התייחסו לסוגייה, שאיננה נדירה ואף מאד נפוצה (גם אצל מטפלות ומטופלים, וגם אצל מטפלים ומטופלים בני אותו מין). חלקם רואים בתופעה מעין התנגדות לטיפול, אחרים רואים בה ביטוי של משאלות וצרכים התפתחותיים, וכולם שוברים את הראש איך להכיל, להבין, ולהרוויח תובנה, מבלי לדחות מצד אחד ומבלי לממש מצד שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה נעמה, את חושבת שכולם כמוך חיים
נעמה22/05/2011בתוך תוכנית טלויזיה? אין לי בכלל טלויזיה בבית כי אני קוראת ספרים ויש לי חיים מעניינים בלי להזדקק למכשיר הטימטום.
אז כן, קוראים לי נעמה. ככה כתוב בתעודת זהות, ואני לא בת 16 שמזדהה בתור כוכבי רוק או קולנוע. לא להאמין שזאת האסוציאציה הראשונה שקופצת לראש של פסיכולוגית קלינית.
זה דבר ראשון.
דבר שני,
מי את שתתחילי לנתח אותי אם יש לי אישיות שברירית או לא?
זה בכלל אתי לנתח גולשים אנונימיים בפורום? יש קורס כזה בתואר שני שמלמדים בו לאבחן דרך האינטרנט ? אם כן אני רוצה לבוא בתור שומעת חופשית.
אחרי שני המשפטים הראשונים שלך כבר יצא לי החשק לקרוא את ההתייחסות לדברים עצמם, ואני ממילא כבר לא אקח אותם ברצינות.
וחוץ מזה, תדעי שלא סתם אמרתי "סודות מקצועיים" וכו' - בפורום אחר שאלתי את אותה שאלה וענו לי איזה קישקוש לעוס על "לעבד את זה", ובגלל זה הקדמתי את התרופה למכה, ולא כי אני "שברירית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)