מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמעט 30הדס22/05/2011
היי, ביולי הקרוב אני חוגגת יום הולדת 30 , ואני מרגישה שלא הצלחתי להגיע (או להתקרב ) להישיגים שהייתי רוצה/צריכה להגיע בשום תחום בחיי.
אני גרה עם הורי ואחותי הקטנה , אני עובדת בעבודה שאני לא אוהבת ולא בתחום שלמדתי, מעולם לא הייתה לי זוגיות ואני כל הזמן בדיכאון וחרדות מהעתיד.
אני נמצאת בטיפול כבר מעל 3 שנים אצל מטפל מקסים שאני מאוד קשורה אליו, אבל אני מרגישה שהטיפול משמש בעיקר "לשמור" על הקיים ולא מצליח לשפר את העתיד או לשנות אותי.
אני כל הזמן שוקעת בדיכאונות ולא יודעת איך מתחילים לסדר את החיים? אני מפחדת שהזמן עובר ועוד 10 שנים אני אגלה שפספסתי את הרכבת וכבר לא ניתן לשנות.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט 30 - תגובה
שחף ביתן22/05/2011שלום הדס,
אני מבים מאוד את החרדות והחששות שלך. ברור כי העתיד מעורר חרדה ולנוכח התחושה שאולי לא תשיגי את מה שאת רוצה להשיג מתעורר דיכאון. חשוב מאוד לזכור כי תהליכים הם ארוכים ואין קיצורי דרך. לעיתים קרובות, יש נטייה להיקלע למעגל - שבו מרגישים שהמון זמן בוזבז וההישגים הנדרשים לא התרחשו, אז יש ניסיון לקצר את הדרך כדי להרוויח משהו מ'הזמן האבוד'. אך אז קיצורי הדרך לא מצליחים, והזמן האבוד רק הולך וגדל. תני לעצמך את הזמן והמרחב למצוא את דרכך, אז היא תגיע, גם אם זה יהיה 'באיחור' לנורמות כלשהן.
נראה כי את מחפשת את דרכך לעצמאות, ואולי חשוב שתתרכזי בכך, קודם כל. אחרי שתרגישי שאת מסוגלת להיות עצמאית ולקחת את חייך בידייך, תוכלי להתרכז גם שאר הדברים, כמו קריירה וזוגיות.
אני מציע לך גם להסתכל על השלוש השנים האלו יותר לעומק. האם באמת כל מה שהושג הוא 'שימור' הקיים? איך את מרגישה כלפי עצמך? כלפי זהותך? כלפי הקרובים לך?
חשוב שתביאי את כל המחשבות שלך, התסכול והכאב אל הטיפול. הביעי את תחושתייך לגבי הקושי להרגיש שהטיפול עוזר. זה חלק חשוב מכל טיפול נפשי, ועשוי להעלות דברים חשובים ביותר בתהליך שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף
הדס23/05/2011אני מוכנה לעשות תהליכים ארוכים , אבל מה ואיפה מתחילים? מה עושים? איך משנים?
אני באמת לא יודעת..
לגבי הטיפול אני משתפת את המטפל במה שאני מרגישה, אבל צערי אני ממש לא מרגישה התקדמות מבפנים ואפילו יש תחוומים שבהם קצת נסוגתי אחורה (עקב התכנסות יתר בעולם הפנימי והדיכאוני שלי בתקופה האחרונה).
מה עושים מבחינה פרקטית (אין לי אפשרות לעזוב את הבית ולממן טיפול בו זמנית).
תודה רבה על העזרה.
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף - תגובה
שחף ביתן26/05/2011שלום הדס,
אני יכול רק להחזיר אותך שוב לטיפול שלך. כיוון שאת נמצאת במסגרת מקצועית מחזיקה, חשוב מאוד שזו תהיה הכתובת שלך להעלות את המצוקות שאת מדברת עליהן. לעיתים קרובות בטיפול נפשי, כדי להתקדם, אנחנו צריכים לעבור במקומות חשוכים, מדכאים וקשים, שמתוכם נצמח. עם זאת, חשוב שהמטפל ידע על התחושות שלך לגבי התקיעות הפנימית והחיצונית.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)