חלומות חוזרים על תקיפה מינית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חלומות חוזרים על תקיפה מינית
    שישי
    23/05/2011

שלום רב,

אני בת 20+, רווקה. עם בן זוג אוהב.

בשבועות האחרונים אני מרבה לחלום על כך שאני מותקפת מינית.
    למזלי, אני מתעוררת מהחלום לפני ה"אקט".

עם זאת, גם זאת מאוד מפחיד, מאיים, יוצר תחושת חוסר אונים משוועת.

בחלומותיי אני מתקשה לקרוא לעזרה ולהיחלץ, מנסה מספר פעמים לעשות כן ללא הצלחה, בדר"כ אינני מסוגלת פיסית להשמיע קול או להיאבק מספיק. הלילה הצלחתי בסופו של דבר לקרוא בקול (ממש מתוך שינה, התעוררתי בזה מעצמי וגם חבר שלי) ולקרוא לעזרה.

אשמח לדעת מה המשמעות של החלומות האלו.

יום נעים ותודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבר אמרו חז"ל:

החוזה מלובלין
    23/05/2011

"חלמות שווא ידברו", ופרויד כתב שהחלומות הם "פח הזבל של הנשמה".

נבואה בחלום היא צורה נחותה מאד של נבואה, ומכיון שכבר אין נביאים בעיר שנים רבות, וגם אהבה בקושי יש - סביר להניח שאת לא הקאמבק.

חרף זאת, פסיכולוגים קלינים מודרנים יאמרו לך שצריך לדבר על זה במשך עשרות פגישות כי מי יודע מה מסתתר מאחורי הפרגוד של התת מודע שלך (שאגב מעולם לא הוכח מדעית שקיים בכלל), כי זאת הפרנסה שלהם...

לבוא לפה ולשאול שאלה כזו זה קצת כמו לשאול כבאי: "יש לך אש?" ואז להתפלא שזרנוק מים מושפרץ לעברך. :-)

שאי ברכה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות חוזרים על תקיפה מינית - תגובה

רוני פרישוף
    24/05/2011

שוב שלום לך,

מקובל להאמין שחלומות הם חלונות לנפש, ולרבדים הלא-מודעים שלה.

חלומות משקפים את התכנים המרכזיים של הנפש: משאלות, פחדים, קונפליקטים, חוויות, רגשות, יחסים, זכרונות וכו'. שפת החלום היא סימבולית ומצריכה פיענוח. כל היבט בחלום נושא בתוכו משמעות, ובדרך כלל יותר ממשמעות אחת.

שפת החלום היא אישית מאד, אין "מילון" המאפשר לפענח חלומות באופן אוניברסלי. יש צורך בהיכרות מעמיקה ושיחה אישית כדי להבין מה אומר חלומך ומה משמעותו האישית עבורך.

דוקא בגלל שחלומך חוזר, בעל עוצמה עזה ומותיר בך רושם קשה, עדיף שלא אנסה להבינו במסגרת זו, אלא אסתפק בלציין שיש לו כנראה משמעות אדירה בשבילך, וכדאי לך להמשיך להבין אותו.

בהודעה קודמת ציינת את רצונך לפנות לטיפוך. טיפול יהיה עבורך מסגרת טובה להבין את משמעות החלום וחזרתו, ובעיקר להכיל את הרגשות הקשים העולים בו.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו, מה אמרתי לך

החוזה מלובלין
    24/05/2011

שאלה שמנוסחת פחות או יותר באופן לקוני מיד מקבל 'תיק' שכולל פרשנות עצמאית כגון "עוצמות אדירות", "משמעות עמוקה" ועוד כהנה , שתובע התייחסות ופשפוש בנבכי הנפש במסגרת הסכמי העודפים הלא רשמיים של הקליקה הפסיכולוגית, זו שמפנה מטופלים למטפלים באופן כמעט אוטומטי.
    מבחינתם, כולנו צריכים טיפול, בכל זמן, בכל גיל ובכל מצב, גם כשהמדובר בעניינים של מה בכך...

אני יכול להבין הפניה לפסיכולוג אם ישנה טראומה אמיתית, מצוקה משפחתית או דיכאון עמוק. אני קצת יותר מתקשה לקבל הפניות אינסטנט לטיפולים יקרים (פסיכולוג גובה בדרך כלל בין 200 ל400 שקלים לפגישה) וארוכים (בדרך כלל לפחות מספר חודשים בפסיכודינאמי, אחת לשבוע) - כשמדובר בזוטות כמו חלום לא נעים.

הרי לא אנסו אותך. זה בסך הכל חלום דבילי שבטח נובע מאיזו סדרת טלויזיה שראית במהלך היום או סיפור שקראת בעיתון ושקצת הותירו עליך רושם.

אני לא יודע על מה הפסיכולוגית מסתמכת כשהיא אומרת ש"מקובל לחשוב שהחלומות הם ראי לנפש", אבל יש תאוריות שונות שחלקן שמיחסות חשיבות פחותה בהרבה לחלומות.

לעניות דעתי "מקובל" זה מונח יחסי וסובייקטיבי מאד, במיוחד בתחום רחב כמו הפסיכולוגיה המודרנית על שלל זרמיה.

בקיצור, אני לא פסיכולוג, אבל ההיגיון הבריא שלי אומר כך: אם יש לך בעיות רציניות חוץ מהחלום הזה - לכי לטיפול.
    אם זה רק חלום סוריאליסטי ומופרך בלילה, עזבי את זה בצד. תתעסקי בדברים החשובים יותר - במה שקורה לך ביום.

חלומות פז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב, ממליץ לקרוא את ספרו של

החוזה מלובלין
    24/05/2011

פרופ' יעקב רופא ראש החוג המשולב בבר אילן על תאוריית הפסיכו-ביזאר, שם הוא מפריך לחלוטין את קיומו של התת מודע שקיומו לדבריו הופרך מדעית פעמים רבות. הוא אומר שכל מה שמיוחס לתת ההכרה הוא בסך הכל בחירה אקזיסטנציאליסטית טבעית של הפרט.

כל הדיון על "רבדים עמוקים בנפש" גובל במטאפיזיקה וארכאי, או רק מילים ריקות ללא גיבוי ממשי במציאות האובייקטיבית ובמחקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו