מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגיש תקוע בחיים11ליאון125/05/2011
אנסה להסביר את מצבי כמה שיותר טוב, ויותר קצר.
תודה על ההקשה.
אני בן 21 מאזור הצפון, גר עם ההורים, ומסתדר איתם בסדר פחות או יותר.
את לימודי סיימתי בקושי עם תעודת בגרות. היו בגרויות שהייתי צריך לעשות אותם כ4 פעמים עד שקיבלתי ציון עובר. -( לאחר סיום הלימודים החלטתי להבדק ללקויות למידה וגילו אצלי בעיות קשב וריכוז, דיסקוגרפיה ועוד מספר הפרעות.)
יש לציין שאת תקופת התיכון והתקופה שלפני העברתי עם קצת חברים.
והיו אפילו תקופות ארוכות מאד שלא יצאתי מהבית כי לא היה לי עם מי.
לאחר מכן התגייסתי לצה"ל והמסגרת לא התאימה לי, הייתי בכלא צבאי, ולאחר מכן השתחררתי.
כעבור כמה חודשים החלטתי בצורה ספונטנית לחלוטין לעשות שירות לאומי.
את השירות עשיתי בתור מדריך בחינוך מיוחד לילדים .
בהתקופה הזאת התחיל אצלי שינוי חיובי, התחלתי להתפתח לאנשים, נהפכתי ליותר ידידותי, בסופו של דבר הפכתי לאדם טב יותר.
כיום תפו תפו יש לי חברים וחברים טובים וגם ידידים ופה ושם גם ידידות.
בקשר רומנטי עם בחורה עדיין לא הייתי אבל אני מאמין שזה יבוא בקרוב מאד.
מאז סיום השירות הלאומי עבדתי פה ושם, וכבר חודשים אני מובטל מכיוון שאני לא מצליח למצוא עבודה שמתאימה לי.
אני משתדל לשפר את האנגלית שלי בשבועות האחרונות וזה הולך לי לא רעה, וגם קורא מאמרים שמעניינים אותי אך עדיין רוב היום אני עושה כלום.
המצב הזה כבר מתחיל מאד לדכא אותי, אבא מתחיל ללחוץ אלי שאני אלך לעבוד.
עכשיו הדבר השני הוא,
שאני לא יודע מה אני רוצה לעשות עם עצמי "מה אני אהיה כשהיה גדול", אני לא סגור על עצמי מה אני רוצה ללמוד.
אני לא יודע איזה עתיד צפוי לי, וכתוצאה מזה אני מתמלא בחרדות ותסכול.
יש מספר תחומים שאני מתעניין בהם אך אני לא בטוח עד כמה אני רוצה ללמוד את זה.
1. זה ללמוד את תחום החינוך המיוחד.
2. זה התחום הפוליטי
):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגיש תקוע בחיים - תגובה
שחף ביתן26/05/2011שלום ליאון,
אתה בסך הכל צעיר מאוד, וקצת מוקדם להרגיש תקוע בחיים. עם זאת, לא ברור מדוע אינך עובד? ומה מפריע לך לצאת לעבוד כרגע בעבודה שאינה התחייבות לכל החיים? לא ברור מדבריך מדוע אתה חש שאינך מוצא עבודה שמתאימה לך? בשלב זה של החיים? אולי יש הרבה לחץ שהעבודה שתבחר צריכה להיות עבודת חייך, העיסוק שבו תמשיך לעסוק כל חייך. זה עשוי להיות מלחיץ ולהקשות מאוד לבחור עבודה. קשה להתנהל ביומיום כשמשקל כל העתיד מונח על כל פעולה ופעולה. זה מרפה את הידיים ועלול לגרום לכך שבוחרים לא לעשות כלום, שכן כל בחירה היא הרת גורל. אז יש תחושה של תקיעות שרק מדכאת יותר.
חשוב שתיתן לעצמך זמן להכיר את עצמך, דרך חוויות והתנסויות שונות שבהן תצבור ניסיון חיים. אתה יכול לאפשר לעצמך להתנסות בעבודות שונות, ועם הזמן תבוא גם ההתגבשות של הכיוון שבו אתה רוצה ללכת.
אם היה לך טוב בשירות הלאומי, אתה יכול להמשיך לבחון את הכיוון הזה ולחפש עבודה דומה. או לבחור בינתיים בעבודה זמנית שנראית לך מעניינת, שיכולה להיות תקופה בחיים. אתה יכול להתחיל להתעניין במסגרות לימודיות, וכן הלאה. על כל פנים חשוב לתת לעצמך זמן לבחור מסלול שיתאים לך, תוך המשך עשייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
11ליאון126/05/2011אני לא מוצא עבודה מכיוון שכל העבודות הן כמעת אותו הדבר: מכירות, שירות לקוחות ובתי קפה.
בכל אלה כבר עבדתי ופשוט נשבר לי מהמסגרות האלה.
הן מגעילות, ונצלניות.
רק מידיי פעם צצות עבודות מתחום אחר .
העבודות בתחום החינוך מיוחד יש בהן תנאי זוועתים בשכר מינימום וזה ממש לא מתאים לי.
למזלי בתקופות שעבדתי חסכתי קצת כסף אז אני במצב טוב אבל עדיין...
הקטע שאני לא יודע מה אני רוצה ללמוד, לעסוק בעתיד הרבה יותר מעיק לי מאשר זה שאין לי עבודה\:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חגיתוש26/05/2011ההתקדמות שלך לפי מה שאתה מספר מרשימה מאוד בעיניי. הלכת לכיוון החיובי ולא השלילי כי לא ויתרת לעצמך. אני גם עברתי את מה שאתה מרגיש כרגע כבחור צעיר בן 21 סך הכל. הגיל הזה מאוד מבלבל ולא יודעים עדיין מה אנחנו רוצים לעשות בחיינו. מצד אחד ישנם הרבה תחומי עניין: לטייל בעולם, ללמוד את זה וללמוד את זה, לעבוד שם ולעבוד שם ולעסוק בזה ולעסוק במשהו אחר. זה יבוא לבד כי אתה גם מודע לזה תאמין לי שזה יבוא לך לבד. אתה עוד צעיר וזה בסדר. לגבי החרדות הייתי ממליצה לך אם אתה יכול לקחת טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT שמטפל בדפוסי החשיבה שלנו מטפל בחרדות בבעיות חברתיות בבטחון עצמי ועוד... אני מדברת מניסיון והיום אני מחייכת מצאתי כיוון ותמיד יהיה לנו עוד התלבטויות זה נורמלי וגם לא בושה לקחת טיפול שיקל על ההתנהולת היומיומית שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)