בעיית אלכוהול והתנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית אלכוהול והתנהגות
    עודד כהן
    02/01/2008

רציתי להתייעץ עם מנהלי הפורום ואף המבקרים בו.
    אני יוצא עם אישה כבר כמעט שנה וחצי,אני גרוש בן 45 עם שני ילדים,אחד בן 17 והשני בן 11,החברה שלי בת 44 גרושה עם ילד בן 12.
    האמת כייף לי איתה,היא מעניינת.
    אנחנו מאוד מחוברים האחד לשני.
    הבעיה היא כזו:שחברתי מאוד אוהבת לשתות אלכוהול,היא לא אלכוהוליסט חלילה,אבל אוהבת לשתות,3-4 פעמים בשבוע אנחנו שותים,אני שותה כוסית אחת וזהו זה מספיק לי,אני לא רוצה ולא צריך יותר מזה,היא לעומת זאת שותה אז שותה.
    היא גם משתכרת,וכשהיא משתכרת היא מתחילה לדבר לא יפה(מאוד לא יפה)ומדברת גם בקולי קולות,מתנדנדת כזה מצד לצד,יש לה התפרצויות בכי גם,בקיצור תופעות של שיכורים לא סימפטיות.
    מהתחלה זה היה כך.
    מכיוון שאתה לא פוגש בחורה ומיד חושב על עתיד משותף אלה יותר מתעניין ורוצה להנות כך זה היה.
    ומה לעשות שהזמן חולף ואתה מתאהב בה כי גם יש לה צדדים מצויינים,היא מעניקה ואוהבת ומפרגנת.
    החשש הגדול שלי היה להכיר בינה לבין ילדי,יש לי פחד מהשתיה שלה ומהתופעות של השתיה,ובהתחלה פשוט לא הבאתי את זה בחשבון,אמרתי נראה מה יתגלגל.
    בנתיים לפני חצי שנה היכרתי את בנה,זה היה אקראי לגמרי אך מכיוון שקרה אז נחשפנו האחד לשני,ילד מקסים(אגב הוא שונה שאימא שלו שותה ושתויה-ואני מבין אותו)
    לאחרונה היא מאוד ממורמרת עלי שאני לא מכיר בינה לבין ילדי,מצד אחד היא צודקת,אנחנו יחד שנה וחצי,ובעצם היא לא מכירה את סביבתי,מפחיד אותי העניין שהיא תשתה ותתחיל עם ההתנהגות הזו.
    אמרתי לה את זה והבסרתי,היא נעלבה אך הבינה והבטיחה להשתנות,אבל זה לא הישתנה,שוב שוחחנו ואף היתה מריבה והיא שוב הבטיחה ושוב חזר על עצמו.
    לאחרונה היא באמת קצת מנסה להמעיט אבל זה לא ממש מצליח לה,כשהיא שותה אז היא שותה.
    מפחיד אותי לחשוב שהילדים יחשפו לזה(אפילו במקרה),אני אפילו מרגיש איזו בושה עם זה.
    גם עם החברים שלי זה ככה,אני לא נפגש איתה עם חברי,כי הם גם שותים לא מעט(אבל לא משתכרים-רק בשביל הכייף)אבל אני יודע מה קורה איתה כשהיא מתחילה היא לא מפסיקה.
    בחברת חבריה זה נהוג לשתות,כולם משתכרים והכל שמח,אצלנו זה לא ככה,וזה לא נוח לי לחשוב ככה.
    מכיוון שהיא הבטיחה המון פעמים שתפסיק עם זה והיא לא מפסיקה(אני הפסקתי לשתות איתה בתקווה שזה יפסיק גם אצלה).
    מה עלי לעשות,האם עלי להמשיך עם הגישה שלא להפגיש בינה לבין ילדי?או האם עלי להתפשר בעניין ולראות לאן זה מוביל(לפי גישתה)?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אלכוהול והתנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתייה וחוסר שליטה

סיגל לוי
    02/01/2008

שלום עודד
    אכן יש הבדל בין בילוי מבוגרים לכייף לבין בת זוג לחיים שנכנסת גם לחיי ילדך

חברתך לא נשמעת כפיית במיוחד כשהיא שותה
    היא רוצה שהדבר יהיה בשליטתה אך בפועל נראה שהיא לא מצליחה לשלוט במידה

אתה יכול להסביר לה שאינך רוצה שילדך יחשפו לכך, ותן לה דוגמה מה קורה בינה לבין בנה כשהיא שותה

אם היא מעוניינת להכנס לחיי ילדך, היא צריכה להוכיח שהיא מוכנה להתאמץ לשם כך
    נראה לי שטוב אתה עושה שאתה מביא למודעות שלה שאתה מצפה לשינוי אם היא רוצה להכנס לחייך ולחיי משפחתך

בהצלחה

סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שתייה...

רונן דוד
    04/01/2008

שוב עולה כאן כל פעם,

האם אתם אוהבים באמת אחד את השנייה ?!,

כי אם כן, אפשר להתגבר על כל המכשולים.

בעיית שתייה היא בעיה אמיתית ומחייבת טיפול כלשהו,
    אם זוגתך באמת ובתמים מתכוונת לטפל בעניין, אז יש סיכוי לעניין, אם לא אז לא יודע אם יש טעם לכך.
    בקשר לילדים, אתם מספיק בוגרים להחליט ביחד מה עושים,
    בכל אופן דבר עם זוגתך וביחד תגיעו לפתרון המתאים ביותר, אני בכל אופן ממליץ על טיפול זוגי ורק אם אתם באמת ובתמים אוהבים אחד את השנייה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו