שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ב
    27/05/2011

שלום,
    שמעתי שהפרעת אישיות נרקיסיסטית כבר לא נחשבת להפרעה.
    רציתי להבין מה המשמעות של החלטה זו- האם אדם נרקיסיסט שעד עתה נחשב ל"מופרע" כעת ייחשב פשוט לטיפוס שלילי?
    או שאולי הנסיון הראה שאין סיכוי לאדם כזה להשתנות?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

רוני פרישוף
    27/05/2011

שלום יעל,

לא ידוע לי על שינוי עקרוני כלשהו בתפיסת הפרעות אישיות בכלל והפרעת האישיות הנרקיסיסטית בפרט. אם תפרטי יותר למה כוונתך, אולי אבין יותר.

כעקרון האבחנה של "הפרעת אישיות נרקיסיסטית" היא אבחנה פסיכיאטרית, הניתנת על פי קריטריונית המפורטים במדריך ההפרעות הנפשיות של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני -DSM-IV-R.

האבחון ב-DSM IV נעשה על פי חמישה צירים:

ציר I - ההפרעות הנפשיות העיקריות ולקויות למידה (כולל רוב הפרעות ההתפתחות, סכיזופרניה, דיכאון מז'ורי ועוד)
    ציר II - הפרעות אישיות ופיגור שכלי
    ציר III - בעיות רפואיות שמשפיעות על ההפרעה
    ציר IV - תנאים סביבתיים שתורמים להפרעה
    ציר V - הערכת תפקוד כוללת

ההפרעה הנרקיסיסטית מופיעה בציר השני. היא איננה נחשבת כמחלת נפש, אלא כדפוס אישיותי בעייתי כרוני.

אני אישית לא לגמרי בטוחה לגבי העניין הזה של "הפרעת אישיות". לטעמי, יש בו לעיתים קרובות תיוג-יתר מזיק, מטעמים סוציולוגיים שונים. לצערי, איגוד הפסיכיאטרים האמריקאי עוד לא שאל אותי לדעתי (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, עוד נסיון... - תגובה

רוני פרישוף
    28/05/2011

הי יעל,

וואללה, חידשת לי..

המהדורה החמישית של הDSM עתידה לצאת ב2013, ובדיונים המתקיימים לקראתה מוצע להסיר חלק גדול מהפרעות האישיות, לרבות ההפרעה הנרקיסיסטית.

עד כמה שהבנתי, ההחלטה אינה סגורה, ונאלץ להמתין בדריכות..

אני מזכירה כי הDSM הוא כלי של פסיכיאטרים. פסיכולוגים בכלל, ופסיכולוגים דינמיים בפרט, מחזיקים במערכת איבחון והבנה שונים של האישיות.

סממנים נרקיסיסטים, המסבים קושי לאדם וסביבתו, קיימים ומזמינים טיפול, בין אם איגוד הפסיכיאטרים האמריקנים יחליט לתייג סממנים אלו כ"הפרעה" או להשאירם בטווח הנורמלי, בעיניי זה לא ממש משנה ואולי אפילו עדיף.

אגב, הקישור ששמת ימחק ע"י מערכת אוטומטית בשעת הקרובות, אלו חוקי האתר ועימך הסליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בעד התשובה המפורטת

ב
    29/05/2011

אני מתנצלת אם הוספתי לינק אסור בטעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי כותרת

lllll
    07/06/2011

אני יודעת שאין בידכם משאבים לענות לי על השאלות הספציפיות האלו.
    אבל לשאול לא עולה כסף, ואם עונים אפשר רק להרוויח.
    ממש שכתבתם גם בהודעה של שחף , ניראה שמצד אחד שההתיחסות אל הבעיות של האנשים שפונים אלכם , הוא לא כאל אובייקטים ואני מתכוונת באופן כללי ולא רק אליכם , לכול אנשי הטיפול .
    ומצד שני הDSM הוא הכי ההגדרה מאוד סכימטית של מחלות , ודרכי טיפול .
    ואם זיכרוני אינו מטעני ,גם התאוריות של התאורטיקנים , מאוד מוגדרים .
    למשל הגדרה מאוד מדויקת של נרקסיזים , הסיבות ודרכי הטיפול .
    ובצד השני כול אדם הוא מורכב מהרבה בעיות .( רק לי יש את כול הבעיות בעולם )
    איך אפשר להסביר את הסתירה הזאת?
    ואיך בדקו שהסיבות לאישיות גבולית, הן 5 תסמינים , מאוד מוגדרים?
    ככול שאני יותר מתענינת בפסיכולוגיה, קוראת ,ומנסה להבין אני יותר מתרחקת מההבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו