טיפול אצל פסיכולוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול אצל פסיכולוג
    שישי
    27/05/2011

שלום לכם,

אני מעוניינת להתחיל טיפול אצל פסיכולוג. (מעולם לא טופלתי).
    סך הכל אני בחורה נורמטיבית ונמצאת "בתלם". אולם, ישנו משקע אחד שהייתי מעוניינת לדבר עליו עם איש מקצוע.

העניין הוא כזה-
    מאותו "משקע" לא יודעים אף אחד פרט להוריי.
    1. ברצוני לדעת האם טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג (פרטי לצורך העניין) מתועד כולו ברישומים של כל מה שאני מספרת במהלכו בצירוף לפרטיי האישיים? מדובר בנושא מאד מאד אישי עבורי ואינני רוצה לקחת שום צ'אנס שדבר זה יוודע לאחר. גם כך אני מתארת לעצמי שיהיה לי מאד קשה לחשוף זאת בפניי אדם זר אף שהוא מטפל ועליו לשמור על צנעת הפרט.
    אני חוששת אפילו ממצב בו הרישומים הללו יהיו במחשב וזה יפרץ, או על גבי נייר, והמשרד יפרץ, או יגנב, טעות אנוש וכו וכו...

ואולי, במחשבה שנייה, רק אעמיס על גבי משקע נוסף כשכל הזמן אחשוש האם סודי שמור אצלו בבטחה?

2. היכן מתחילים לחפש אחר פסיכולוג הולם?

אשמח לעצה, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אצל פסיכולוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול אצל פסיכולוג - תגובה

רוני פרישוף
    27/05/2011

שלום לך,

חסיון השיחות הוא הערך המרכזי של הטיפול הנפשי, עליו מושתת הקשר הטיפולי ותחושות האמון והביטחון. החסיון מוגן מקצועית, אתית וחוקית. כל התרשומות אמורות להיות מוגנות מכל משמר מפני חשיפה לעיניים זרות.

על פי החוק, וגם ההגיון המקצועי, מטפל מחוייב לנהל רשומה רפואית, בו הוא רושם את פרטי המטופל, ותעוד קצר של המפגשים. רשומות אלו נשמרות מספר שנים לאחר סיום הטיפול.

כמו כן, נהוג להחזיק מחברת תרשומת אישית, בה המטפל יכול לרשום כל מה שעוזר לו לזכור ולעבד את הטיפול, כמו רישומי שיחות ומחשבות. זו תכתובת לא רשמית, שגם היא מחוייבת בחסיון.

אני מעריכה, שהסיכון לדליפת מידע כתוצאה מטעות אנוש או כניסה בלתי מורשה למערכת המחשב נמוך מאד, אך גבוה יותר במערכת ציבורית מאשר במסגרת פרטית.

אני מאמינה שאם תבקשי מהמטפל לבצע תיעוד מינימלי וכללי, ללא כניסה לפרטים, כדי שתרגישי בטוחה, לא תהייה בכך בעייה. (אם הנושא המדובר יכול להוביל למהלך משפטי כלשהו, זה כבר סיפור יותר מורכב מבחינת האינטרס שלך).

בעיני לא צריכה להיות שום בעייה אם תבקשי במפורש לדעת מה אמצעי השמירה על החסיון הנהוגים במרפאה (האם, למשל, התיקים חשופים לעובדים אחרים באותו מקום, או לא).

מטפלים רבים פונים להדרכה, בין אם כי הם בשלבי הכשרה במסגרת ציבורית, ובין אם מרצון להשביח את הטיפול. בקשי לדעת אם המקרה שלך עשוי להיות מובא להתייעצות בהדרכה.

לגבי חיפוש מטפל/ת, עלייך להחליט אם את מעוניינת במסגרת ציבורית (קופת חולים, מרפאה לברה"נ), מסובסדת (שרותי יעוץ לסטודנט, עמותות שונות) או פרטית. כדאי לאסוף המלצות ממי שהיו או הינם בטיפול. אפשר גם לגלוש באתרים של מטפלים ברשת, תוך התמקדות בתחום הקושי המעסיק אותך. את יכולה לשאול כבר בטלפון כל מה שחשוב לך, וכן להתרשם ממידת הכימיה והאמון בפגישה הראשונה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך! עזרת לי מאד

שישי
    28/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו