מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה הוריתאיילה02/06/2011
שלום.
אני בת 18, ונמצאת בטיפול משפחתי ע"י עובדת סוציאלית וגם בטיפול פסיכולוגי ע"י פסיכולוגית קלינית.
הפסיכולוגית שלי מסרה פרטים בסיסים לגבי האישיות שלי למטפלת המשפחתית על מנת שהיא תוכל להבין את הנפשות הפועלות.
אתמול בשיחה עם המשפחה היא אמרה "את ילדה הורית". אני חושבת שהיא אמרה את זה על סמך המידע שהפסיכולוגית שלי העבירה לה.
רציתי לדעת ביותר פירוט מה זה "ילדה הורית", איפה אפשר לחפש על זה פרטים, או אולי ספרים. אני חושבת שזה ראוי לציין שאני מאוד מתעניינת בפסיכולוגיה וזה המקצוע שאני רוצה לעסוק בו בעתיד.
תודה רבה!
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה הורית - תגובה
רוני פרישוף03/06/2011שלום לך איילה,
"ילד הורי" הוא כינוי לילד, שקיבל על עצמו תפקיד של מעין "מבוגר אחראי" במשפחה. התפקיד התגבש כתוצאה ממסר גלוי או סמוי מההורים, כתוצאה מאישיותו של הילד וצרכיו, ומשילוב שלהם.
הילד ההורי עשוי להתבגר בטרם עת, ולקחת על עצמו אחריות לשלומם של ההורים ושל התא המשפחתי. הוא לרוב מפתח רגישות רבה לזולת, ומנסה להכיל, להרגיע, להבין ולגשר, גם על חשבון עצמו. לעיתים התפקיד עלול להכביד, להאפיל על הילדות, ולמנוע מהילד את הטיפול ההורי המכיל והמסור המגיע לו. מצד שני יש לתפקיד גם רווחים רבים, במשפחה ומחוצה לה. החינוך לדאגה לאחר וללקיחת אחריות מביאים לכך שילדים הוריים רבים נהיים מנהיגים, בעלי מקצועות טיפוליים וכיוב'. כדי להימנע מהמחירים הכבדים שהילד ההורי עלול לשלם, וכדי לאפשר גמוישות ושמחת חיים בתא המשפחתי, כדאי שיהיה דיאלוג פתוח בנושא בין הילד להוריו.
תוכלי לקרוא על כך עוד בספרה המופלא של אליס מילר "הדרמה של הילד המחונן", וכן בחיפוש באינטרנט בעזרת מילות המפתח "ילד הורי".
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)