מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית דימוי עצמי.אריאל11/06/2011
שלום, שמי אריאל. אני אחסוך במילים ואגש ישר לעיניין..
אני אהיה בן 17 בעוד חודש, אני מוקף בהמון חברים, משפחה אוהבת ובת זוג מדהימה.
מצבי בלימודים הוא בסדר אני משתדל מאוד ואין לי תלונות.
הבעיה שלי היא בעיית דימוי, יש ימים שאני פשוט מסתכל על עצמי במראה ונגעל.
המון בנים ובנות אומרים לי שאני נראה טוב, אבל זה לא ממש עוזר לי אני לא רואה את זה על עצמי ובאמת שאני לא מנסה לסחוט מחמאות ממישהו כאן.
יש לי חברה מדהימה מבחינת הכל, היא חברה אוהבת, היא יפה, מצחיקה וכו
אני פשוט רואה חוסר הצדקה לזה שהיא איתי, יש רגעים שאני לא מבין מה היא עושה איתי בכלל.. שלא נדבר על זה שאני קנאי בטירוף, אני רק חושב עליה מדברת עם בנים ואני נגנב. ברור שאני לא מגביל אותה אני בחיים לא אעשה לה את זה וברור שאני לא מראה קנאה (אני מנסה להראות כמה שיותר ביטחון עצמי) אבל מבפנים באמת שאני אוכל את עצמי ואני לא יודע מה לעשות עם עצמי.
אני לא יודע איך להתגבר על בעיית הדימוי המדאכת הזאת
כבר הרבה זמן רציתי לפרוק את זה, מה אני אמור לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית דימוי עצמי. - תגובה
רוני פרישוף12/06/2011שלום אריאל,
אני מאד מאד מעריכה את המאמץ שלך "להכיל" בתוכך את רגשות הקינאה שלך כלפי החברה שלך, ולא להגביל את החופש שלה או להראות סימני קינאה ורכושנות. אתה מאפשר לה להיות אדם חופשי ולא מעמיס עליה יותר מדי, וזה מאד בוגר לגילך, ובכלל. אני מתארת לעצמי כמה איפוק וגדלות נפש זה דורש ממך. אני בטוחה שהחברה שלך מרגישה משהו מהאופי החזק שלך, ולכן היא אוהבת אותך ומעריכה אותך. אולי בכל זאת תוכל קצת יותר לשתף אותה בסבל שלך ובחששות שלך, לא בכדי להגביל אותה, אלא כדי לפרוק, ולקבל ממנה הבנה, אמפתיה, עידוד וחיזוק.
לגבי תחושת חוסר הבטחון, אתה בודאי יודע שזו תחושה מאד נפוצה בגיל ההתבגרות. הגוף והמראה משתנים במהירות, ולא ממש בשליטת המתבגר. לעיתים עצם השינוי המהיר, גם אם הוא חיובי, יכול לייצר תחושה של ניכור, זרות וחוסר שביעות רצון עצמי. לפעמים חוסר שביעות רצון מהמראה מנקז ומשקף מתח מתחומים אחרים, כמו משפחה, חברה, לימודים או תחומים אישיים.
כאשר תהליך השינוי נרגע ומתייצב, וגם הנפש מתבגרת ומוצאת את מקומה בעולם, יש באופן טבעי תהליך של קבלה עצמית והשלמה עם מראה וצורת הגוף. כלומר, בעתיד הקרוב הקושי צפוי לחלוף מאליו. בינתיים, תוכל לקבל עזרה ע"י שיחה עם חבר קרוב שיבין לליבך, או עם איש/אשת מקצוע.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)