מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה רצינית...מישהי8815/06/2011
שלום,
יש לי בעיה ממש רצינית ואני מקווה שיהיה פה מישהו שיוכל אולי לנסות לעזור לי.
אני והאקס שלי היינו ביחד מגיל 20 עד לפני כמה חודשים, כמעט 3 שנים. במשך הזמן הזה כבר ממש דיברנו על חתונה (לא כרגע אבל בעתיד) ועל לגור ביחד.
לפני כמה חודשים נפרדנו כי היינו רבים הרבה והיתה לנו תקופה לא כ"כ טובה, בנוסף הוא הרגיש שהוא רוצה לחוות דברים שהוא לא יכול לחוות כשהוא נמצא בזוגיות.
היה לי חודש מאוד קשה אחרי הפרידה ואחריו הכרתי מישהו חדש, מקסים....
ואז האקס חזר. ורצה לחזור. ונפגשנו כמה פעמים והיה פשוט מדהים. היה מושלם. הוא הבטיח שהפעם יהיה לנו יותר טוב, אמר שהבין שאני האחת בשבילו ושלא הצליח להיות עם אף אחת אחרת בזמן הזה, ושהוא רוצה שנגור ביחד ונתחתן.
ככה בשבוע הוא החזיר לי את כל מה שהיה לי אליו (שכנראה לא באמת עבר אף פעם).
הבעיה היא שכשההורים שלי גילו שאנחנו רוצים לחזור, הם פתאום נכנסו לתמונה. אמרו שאף פעם לא אהבו אותו ושהוא לא התייחס אליי מספיק יפה, שבנאדם שחיפש ריגושים פעם אחת יחפש אותם שוב בעתיד, ובכלל שהוא לא מתאים לי.
הם אמרו שהם לא מוכנים לוותר ושלא יתנו לנו להיות ביחד בשום מחיר. אבא שלי אפילו אמר שהוא מוכן לעזוב את העבודה בשביל להקדיש את עצמו לזה אם אני אתעקש, שלא לדבר על אמא שלי שכמעט חטפה התקף לב בשבוע האחרון בגלל המלחמות שהיו פה.
בקיצור - הם לא יתנו לנו להיות ביחד, ילכו אחרינו לכל מקום שנלך ויקחו אותי בכוח.
השאלה שלי היא מה לעשות ????
אני באמת מרגישה שאני מאבדת את אהבת חיי.... ומילא אם היינו נפרדים כי אחד מאיתנו לא רוצה.. אבל שנינו כ"כ רוצים.. ורק בגלל ההורים.
זה נשמע אבסורד!!!
ניסינו לדבר איתם, הוא בא לפה ודיבר איתם ואפילו הלכנו לסבתא שלי... אבל כלום לא עזר.
בבקשה אם למישהו יש עצות אני אשמח לשמוע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית... - תגובה
רוני פרישוף15/06/2011שלום לך,
אכן הקונפליקט חזק ומייסר. את נקרעת בין שני צדדים שאת אוהבת, והם מצידם אוהבים אותך.
ההחלטה שתקבלי, והאופן שבו תתמודדי עם הקונפליקט, ישפיעו באופן מכריע על המשך חייך, לכן חשוב שתתנהלי בקור רוח, בהבנה ורגיעה, ועם זאת תקשיבי היטב לליבך.
כמובן שאת אדם בוגר, שרשאי וצריך לקבל עצמאית החלטות על חייו, אך עם זאת חשוב לך לשמור על יחסם הטוב וברכתם של הורייך, ואולי חרדתם הרבה מפחיתה מבטחונך ומבלבלת אותך. נראה, שסוג היחסים שיש לך איתם, והאופן שבו הם מעורבים בחייך והחלטותייך, מחייב בחינה מעמיקה וצמיחה לכיוון של ניפרדות ועצמאות, אפילו ללא קשר לעניין שעומד על הפרק.
בגלל כובד העניין, לא אוכל לקחת אחריות לייעץ לך במסגרת הוירטואלית שלנו. כדי לתת לך אפילו ייעוץ ראשוני, יש צורך להכיר את הנפשות הפועלות, את מירקם היחסים, את ההיסטוריה האישית והמשותפת וכו'.
אם את מעוניינת בייעוץ מקצועי, לפנייך עומדות מספר אפשרויות:
ייעוץ וטיפול אישי לך, כדי לתת לך מרחב שקט ומוגן לברר עם עצמך מה אומרים לך ליבך וראשך, וכיצד להתחזק מול הלחצים הסביבתיים.
טיפול זוגי לך ולבן זוגך, כדי לברר האמנם דרככם רצינית, ולאן מועדות פניכם.
טיפול משפחתי לך ולהורייך, כדי לשפר את יחסי השליטה, הכוח, המעורבות והתקשורת הקיימים כרגע. בעזרת תיווך של אשת מקצוע, אולי תצליחו לסמוך ולהאזין טוב יותר זה לזה, ולמצוא דרך משותפת זהירה ואופטימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)