מה אומרים לילדים?חייבת תשובה מיידית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה אומרים לילדים?חייבת תשובה מיידית
    יחד ולחוד
    20/06/2011

הכלב המתוק שלנו נדרס ומת הבוקר אחרי שהילדים יצאו לגן ונפרדו ממנו אומנם הם רק בני שנתיים וחצי אך הם משוגעים עליו ואומרים לו בלי סוף שהם אוהבים אותו ורוצים תמיד לצאת מהבית לשחק איתו בחצר גם כשהם קמים בבוקר הם מבקשים לצאת אליו אני שבורה מהמוות שלו ואין לי מושג מה אומרים לבני שנתיים שהכלב הכל כך אהוב להם נעלם פתאום הם מרגישים שהוא חבר שלהם וקוראים לי "חבר שלנו" מה לומר להם ? צריכה תשובה דחופה לפני שישובו מהגן ממש מיידית אם אפשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אומרים לילדים?חייבת תשובה מיידית - תגובה

שחף ביתן
    20/06/2011

שלום עצובה,

אני מצטער כל כך לשמוע על האובדן של הכלב האהוב שלכם. זה קשה ומצער, בעיקר כשזה קורה בכזו פתאומיות. את שואלת שאלה מורכבת, ואנשים שונים ובעלי מקצוע שונים עשויים לתת תשובות שונות, בעיקר כי התמודדות עם אובדן ומוות היא עדיין אחת המשימות הקשות ביותר בחיים. בנוסף זו שאלה מורכבת כי יש בה בבת אחת כמה נקודות שונות שדורשות התייחסות.
    אי אפשר לנתק כאן את העובדה שיש גם את האבל שלך, את הצער שלך (ושל בעלך) על אובדן הכלב. מתוך הקשר שלך איתו, הרגשות שלך וההיקשרות שלך אל הכלב המתוק שלכם, והרגשות שמתעוררים בתוכך בעקבות התאונה והמוות שלו.
    לצד זה, ברור כי את מנסה כבר להתארגן ולהתמודד כדי לשמור על הילדים שלך. על אף שהאינסטינקט שלנו הוא לעיתים קרובות לחסוך מילדים את הסבל, הרי שילדים מבינים מה קורה מסביבם, ולעיתים נפגעים יותר מניסיונות להסתיר מהם את המציאות, מאשר כשמלווים אותם בהתמודדות עם המציאות, גם כשהיא קשה.
    לא צריך לשתף אותם בפרטים לא נעימים, אך לדעתי, נכון יהיה לספר כי הוא נפגע ונפטר ולא יוכל להיות איתם יותר. את המלל המדויק והבחירה האם לומר שהוא עלה לשמיים, שהוא עכשיו בגן העדן של כלבים מתים, או כל אפשרות אחרת אני משאיר לכם.
    חשוב לתת מקום ולהבין איתם שזה מאוד עצוב ומצער, ולעשות טקס ותהליך שבו הם יוכלו להיפרד ממנו, לעבד את האבל ואת הכאב על האופן שבו הוא נעלם פתאום מחייהם. זה יכול להיות קבורה ממשית או לא ממשית, למשל. שיוכלו להגיד שלום, לתת לו משהו לדרך האחרונה שלו (לא צריך בפועל שייתנו לו, אלא שהם ייתנו לכם ותשימו את זה בקופסא שהולכת איתו או משהו דומה), וכדומה.
    לא ניתן להימנע מן הכאב ומהאבל במקרה הזה, ועד כמה שזה קשה לשאת לראות את הילדים שלך במצב כזה, המקום וההכלה של הכאב שלהם הוא הדבר הטוב ביותר שניתן להציע להם.

מקווה שזה עוזר לכם בהתראה קצרה כל כך. אולי שותפתי לניהול הפורום תרצה ותספיק להציע את דעתה.

בהצלחה
    ומשתתף בצערכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יחד ולחוד
    20/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת ?

יחד ולחוד
    20/06/2011

אולי אני פשוט אומר שאמא שלו באה לקחת אותו אני יודעת שמה שאתה אומר נכון אבל זה קששששששששששששה הבטחתי לעצמי שהפכתי לאמא שאני אלמד את הילדים שלי על העולם ולא ארמה אותם ואעטוף אותם במשהו פנטזיונרי אבל הם כל כך קטנים אתה בטוח שצריך להסביר להם מעכשיו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו