מבקשת עזרה !!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה !!
    רואן
    21/06/2011

צהריים טובים !!

בבקשה אני בת 18 רוצה עזרה כדי לקבל החלטה בנושא מסוים !!
    באמת אני פעם ראשונה נמצאת במצב כזה מבולבלת לא יודעת מה לעשות מה לבחור איך להחליט מקווה שתבינו אותי ותתנו לי את דעתכם בעניין שלי ..
    אני סיימתי בית-ספר לפני כ - שנה (ב 2010) עם בגרות שלם ברוך השם , כבר לקח לי שנה להחליט את המסלול שאני רוצה ללמוד , אבל סוף סוף החלטתי ללמוד " כימיה תרופתית " במכללת אורט בראודה .. עומדת בכל תנאי הקבלה ...
    אבל !! אני כבר מתאריך 17.4.11 התחלתי שירות לאומי בב"ח רמב"ם ואני צריכה לשרת שנה מלאה כדי לקבל את הכל , ואז אני צריכה לדחות לימדוים לשנה הבאה (2012) ..
    לא יודעת מה לעשות מי לבחור איך לעשות .. מצד ראשון אומרת שירות לאומי עוזר לי ונותן לי זכויות ועדיפות במדינה אפילו אחרי הלימדוים כשאני רוצה לעבוד מעדיף אותי .. מצד שני אני מה זה רוצה להתחיל לימדוים ולנצל הזמן ולהיות רגועה שכבר התחלתי לללמוד והכל בסדר וגם בזמן זה אני מתלהבת ללימודים דבר שמפחדת שלא יהיה אם התחלתי ב 2012 ..!!
    מבחינת כסף אבא שלי לא חסר לו ברוך השם וגם שני ההורים שלי נכים ואני עברתי ניתוח לב אז מגיע לנו עזרה ..
    אז למה לשרת שנה רק בגלל זכויות ויש לי כסף ויש אפשרות להתחיל השנה לימודים !!
    גם אם הפסקתי " שירות לאומי " ולמדתי וקיבלתי תעודה הם חייבים להעסיק אותי נכון ?!?!

אני מאוד מתנצלת על זה שהארכתי אבל אני ממש כל הזמן יושבת וחושבת מה לעשות שאלתי הרבה יש אלה שאומרים אל תפסיקי ואלה כן תפסיקי תלכי ללמוד ... אני מבולבלת מה ההחלטה הטובה ביותר במצב כזה ????!

תודה והמשך יום מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה !!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה !! - תגובה

רוני פרישוף
    22/06/2011

שלום רואן,

אני שומעת שאת מאד לא סומכת על עצמך שתעמדי לאורך זמן מאחורי החלטות שאת מקבלת. את חוששת שטעמך ישתנה, שתאבדי מוטיבציה או שדעתך תוסח. קשה לך להאמין שתצליחי להחזיק את הרצון ללמוד עד 2012.

במקביל, קיבלת החלטה להתחיל שרות לאומי. בודאי היו לך סיבות טובות כאשר קיבלת החלטה זו. שוב, את מוצאת את עצמך מתקשה להתמיד בנחישות בהחלטה שקיבלת.

במילים אחרות, העניין הוא לא מה תבחרי, אלא איך לחזק את הביטחון העצמי והנחישות שלך, כדי לעמוד מאחורי החלטותייך בחיים ולהתמיד בהן לאורך זמן, גם אם נשמעים מהסביבה כל מיני קולות.

יתכן שהחלטה לדבוק בתהליך שאותו התחלת, ומאמץ להמשיך לשמוח ולרצות את ההחלטה המקצועית שקיבלת, יחזקו את אמונתך בעצמך ובהחלטותייך.

אגב, שרות לאומי, כשמו כן הוא, נועד לשרת את המדינה כתחליף לשרות צבאי. את מתייחס אליו דרך הזוית הצרה של האינטרס האישי (מה יצא לי מזה), אולי תוכלי להרוויח ולהתחזק אם תתחברי לתרומה העצומה שיש במעשייך למדינה ולחברה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו