מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיכאון קל וממושךנורית23/06/2011
שלום רוני ושחף,
נראה לי שיש לי סוג של דיסטמיה, אבל בי להיכנס כרגע להגדרות- האם גורלי נחרץ ואסבול מכך כל החיים? שכן זה הדין מעצם הגדרתה של ההפרעה.
אני סובלת מסוג של דיכאון קל ממושך מאוד לאחר שחוויתי משבר עם חרדה גובהה מאוד במשך שנים, והבנתי שזה מה שקורה לרוב אחרי מצב חרדתי ממושך.
אני לא מרגישה שיש לי את הימים והתקופות בהן הרגשתי מלאת שמחת חיים במעין "היי" קליל.
האם ייתכן שמה שמפריע לי לשוב ולהרגיש טוב יותר זה עצם העובדה שהעלתי במשקלי הרבה בעקבות אותו המשבר, ושזה מאוד מפריע לי היום רגשית, נמנעת מלעשות דברים כמקודם- הייתכן שכאשר אצליח להוריד במשקלי המצב הנפשי שלי יוטב, או שזה קרב אבוד מראש?
תודה
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון קל וממושך - תגובה
שחף ביתן26/06/2011שלום לך,
לצד היתרונות שיש בהגדרות ובאבחנות רפואיות, המאפשרות מחקר ושיפור הטיפולים הקיימים, ישנה גם הבעיה שמרגע שנקבעה אבחנה קשה מאוד 'לא להכנס להגדרות', ולא להכנע לפטאליות שיש בהגדרה. פכי שאת מעלה בעצמך בתגובה, אתלא רוצה להכנס להגדרה, אבל חוששת מהכרוניות שיש באבחנה שאת מתארת.
קודם כל אני ממליץ לא לעשות אבחון עצמי. גם לבעלי מקצוע מנוסים קשה לאבחן את עצמם.
אינני יכול לענות לך האם תסבלי מכך בהמשך החיים ועד כמה, בטח לא דרך האינטרנט. אינני מכיר אותך ויודע מה מצבך. אבל ככל הנראה את מתמודדת עם קשיים באישיותך, וההתמודדות הזו יכולה ללוות אותך גם בהמשך החיים. כל אחד נושא עימו את התמודדויות שלו.
עם זאת, לא צריך לשאת זאת לבד לגמרי. אתמתארת דיכאון שהחל לאחר משבר שהיה מלווה בחרדה. נכון מאוד יהיה לפנות לטיפול, שבו תוכלי לעבד את המשבר, את החרדה, ואת ההשלכות שלו.
לגבי המשקל, לפי תיאורך, זה לא מוסיף. אך לא ניתן לומר האם רק זו הבעיה? והאם זה לא סימפטום של הבעיה?
אני לא מאמין בקרבות אבודים מראש, או בגורלות שנחרצים. אנחנו אנשים, וככאלו יש לנו השפעה על חיינו, יכולת להתמודד ואפשרות לבחור. עם זאת, טיפול פסיכולוגי נדרש לעיתים קרובות כדי לעזור לעשות זאת. כדי להתמודד עם הכאבים, החרדות, והקשיים שהופכים את הבחירה לקשה, ויוצרים תחושות של חוסר אונים וחוסר יכולת.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול בכדי להתמודד עם מכלול הבעיות שאת מעלה, ולהחזיר לעצמך את שמחת החיים שלך. אין שום סיבה שלא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)