הגיל שמייאש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הגיל שמייאש
    נורית
    23/06/2011

שלום רב,

כיום אני בת 38 והגיל שלי מייאש אותי עד כדי שאני וויתרתי על חלומות, המשך לימודים ..
    מרגישה שעבר זמני אפילו אם זה בהצלחה של טיפול פסיכולוגי לעומת הצעירים שפונים לטיפול.
    מרגיש לי שפיספסתי את הרכבת בהרבה מאוד מובנים ושהעתיד אינו נראה וורוד כמו פעם.

אולי אם הייתי נשואה + ילדים אני מניחה שהייתי במקום אחר בתחושתי, אבל זה המצב כיום ואני חוששת שנשארתי מאחור והשיירה המשיכה לעבור.
    תחושה חזקה זו שמקקנת בי מאוד מתסכלת ומייאשת אותי לאור העובדה שלא היה אמור להיות כך או לפחות לא היה מצופה ממני לזה.

כמובן, שיש גם את הדאגות משעון הבילוגי שמתקתק ואוזל כשעון חול בכל יום שעובר - ואילו זה עדיין לא מדרבן אותי לעשות משהו. מרגישה שנחלתי תבוסה מראש ומאחר והסיכויים שלי להשיג דברים טובים בכל תחום (אפילו בתעסוקה), נמוכים עד מאוד.
    ואילו אני חייבת שתהיה לי התחושה שהכל עוד אפשרי ופתוח בפני בלי שום סיכויים נמוכים מראש- כאילו להתחיל את המירוץ כשיידי על התחתונה, ומראש אני מוותרת למרות שזה לא הגיוני.

לציין שהיו שנים אחרונות בהן הייתי תקועה עקב משבר שדרדר אותי ולקח אותי אחורנית.
    שלולא הוא אני מאמינה שהייתי היום במקום אחר.

יש דרך מעודדת להסתכל על המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגיל שמייאש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרוני

נורית
    25/06/2011

אני תוהה מדוע לא ענית לי כאשר ענית פה לכולם. האם ההודעה שלי הייתה כה מייאשת עד שלא מצאת מה לענות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

שלום נורית,

ההודעה האחרונה שהעלתי היא מלפני רבע שעה בדיוק.

מניין הבטחון שאיני שוקדת על כתיבת תגובה עבורך בדיוק ברגע זה? או שאולי יצאתי למנוחת צהריים של יום שבת?

הזירוז אינו משרת את עניינך, ובהחלט מרפה את ידיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

נורית
    25/06/2011

ההודעה שלי עלתה לפני יומיים ולא לפני רבע שעה. אני לא רואה היכן פה הזירוז.

משום מה דילגת עליה וזו גם זכותך בין היתר...

מקווה שלא הרפתי את ידיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות - תגובה

רוני פרישוף
    25/06/2011

אוקיי. כנראה לא שמת לב שבזמן שהעלת את הודעתך שקדתי על מתן תגובות לכל מי שהעלה הודעה בימים האחרונים, כולל אלייך.
    הודעותייך כלל אינן מייאשות.
    תקבלי תגובה בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיל שמייאש - תגובה

שחף ביתן
    26/06/2011

שלום נורית,

לצד הבנתי את עומק התסכול והייאוש שלך, את החוויה האישית שלך של פספוס וכאב, אני מוכרח גם לומר כי את עוד צעירה. חייך עוד לפנייך ושום דבר לא מאוחר.
    נכון מאוד יהיה לפנות לטיפול. חלק מהבעיה נשמע לי קשור לאופן שבו את מודדת דברים ושמה את הדברים על סולם שבו יש למעלה - למטה, צעיר - מבוגר, וכן הלאה. סולמות כאלו לעיתים קרובות משכיחים מאיתנו איך זה לחיות, להיות בתוך החיים, ולא לנסות למדוד את החיים שלנו.
    אין לי ספק שאת יכולה להיעזר בטיפול, לממש את עצמך, וליצור לעצמך חיים שתוכלי ליהנות מהם ולהיות שלמה איתם. אך זה עלול לדרוש תהליך לא פשוט, שיעבור דרך המקומות הכואבים, דרך הפספוסים שכבר התרחשו, ודרך אלו שעוד יתרחשו (כאלו הם החיים, כל בחירה שלנו היא גם פספוס של אינסוף אפשרויות אחרות). תצטרכי לבחון בתוכך את הדרך שעשית עד היום, לעבד את המשברים שעברת, למצוא בחזרה את הכוחות שלך, ולבנות את דרכך.
    אולי המחשבה שטיפול לא יעזור, קשורה גם לקושי להכנס לטיפול שבו תצטרכי לעבור דרך המקומות האלו, ולתת לאדם זר הצצה לשם. עם זאת, זה נראה לי חשוב מאוד שתטפלי בעצמך, תהיי בטיפול שייתן לך תמיכה, הבנה והכלה, ושיהיה איתך מישהו לצידך בדרך שאת עוברת.
    אין שום סיבה לוותר, ותחושה קשה היא הרבה פעמים המנוע הדרוש להתחיל להניע את הדברים בכיוון אחר. אז כן, יש דרך אופטימית להסתכל על הדברים. מקווה שגם תוכלי לעשות.

המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו