מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיפור היחסים עם אמאב24/06/2011
שלום,
אני בת 25. רווקה, לומדת, עובדת, גרה מחוץ לבית ההורים מאז הצבא.
יחסי עם אבי נהדרים- לא יכולתי לבקש אבא נפלא יותר!
הוריי נשואים, ויש לי שלושה אחים- אני הבת היחידה והאמצעית.
לאמי היו יחסים מאד לא טובים ובעייתיים עם אמא שלה. וכשאני נולדתי, בתה ממין נקבה הראשונה- היא לא ידעה עצמה מרוב אושר, ודמיינה כיצד היא תשנה את הדפוס שהיה עם אמה. וכך היה עד גיל ההתבגרות. אין לי ספק שאמא שלי אוהבת אותי, אולם אני סבורה שהיא לא יודעת כיצד להפגין זאת, ושהמטען הקשה מאמה מקשה ומכביד עליה.
מזכרונות הילדות שיש לי אין לי ספק שהיא הייתה אמא טובה- אמא משקיעה, אוהבת, מציבה גבולות, מחנכת, מלמדת, מטפחת.
יכולת הנתינה של אמא שלי מאוד מוטלת בספק וזה משגע אותי בכל פעם מחדש.
לדוגמא: אני רוצה רגע להשתמש במייבש השיער שלה אחרי המקלחת (באופן חד פעמי!) וכשהיא רואה שאני לקחתי אותו, היא מבקשת אותו בטענה שהיא זקוקה לו. לא משנה ששיערה יבש ושהיא לא מתכוונת לצאת לשום מקום.
למשל, תוסף תזונה שאבא שלי הזמין עבורי ושגם אמא שלי טוענת שהיא נוטלת אותו (אולם היא לא) לפני שיצאתי מהבית, לביתי, שאלתי בקול האם אני יכולה לקחת את התוסף. אמא שלה שמעה זאת ואמרה שאני יכולה אך שאשאיר לה כדור אחד עד שהיא תקנה חדש. השארתי כמובן. בביקורי בבית כעבור שבועיים (!) הכדור נותר במקום בו הושאר.
רוצה לומר, לשמחתי אני עצמאית בכל הבחינות גם מבחינה כלכלית, ואני יכולה לרכוש לעצמי תוסף, מייבש שיער וכל שארצה. אולם, העיקרון והמחשבה שלאמא קשה לתת דברים פעוטים כמו להשתמש במיייבש למספר דקות ממש מעבירה אותי על דעתי. הדבר מודגש עוד יותר לאור העבודה שיכולת הנתינה של אבי גבוהה ואין אני מתכוונת במובן החומרי. (לשכנים לעומת זאת או קרובים היא יכולה להביא פרי מטבחה באופן דו שבועי!)
עם או בלי קשר לכך, קשה לי מאוד הקירבה עם אמי. אני מתקשה להיענות למחוות פיסיות ממנה כמו נשיקה או חיבוק (זה ממש קושי עבורי), או אפילו לשבת קרובה אליה מאוד, להביט לה ישר בעיניים, לחייך אליה או לנהל עמה שיחה שאיננה שיחה שטחית על הא ודא. קושי שלא קיים כלל לא עם אבי ולא עם אנשים אחרים! אני מודעת לכך שהדבר פוגע בה אך פשוט קשה לי עם זה. אין לי כוונה לפגוע בה.
קשה לי עם העובדה שאמא שלי ככ רחוקה ממני ושהיא לא מעורבת בחיים שלי ולא זוכה לחיבוק מהבת שלה וכדומה, אולם באמת יש לי קושי אדיר עם כך, אני ממש מרגישה שהפערים ככ גדולים שלא לומר בלתי נתנים לגישור.
אני מודעת לכך שהדבר מכביד על כל המשפחה (אולם במפגשים עם משפחה יותר מורחבת וכו אף אחד לא ישים לב למתרחש מתחת לפני השטח) הגרעינית וזה מפריע לי.
אני לא רוצה לפגוע אך השינוי קשה לי!
הוריי הציעו שנלך/אלך לטיפול פסיכולוגי אך אני נמנעת מכמה סיבות:
א. העובדה שאמא שלי אומרת שאני צריכה ללכת לטפל בעצמי, וסבורה שלה אין צורך.
ב. אני סטודנטית כאמור, ועובדת, וגרה במרוחק מהוריי, וההתארגנות גוזלת הרבה משאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ב24/06/2011לכן, בפועל, מעולם לא ביקרנו או ביקרתי אצל פסיכולוג. לא בנושא הזה ולא בכלל.
אשמח מאוד לעצות כיצד ניתן לשפר את המצב, כי עם כמה שעצוב לי לומר זאת- אמא שלי כנראה כבר לא תשתנה, ואולי הישועה תבוא ממני בלבד.
אשמח לעצות מעשיות מכל הלב,
בת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
רוני פרישוף25/06/2011שלום בת,
אני מאד מבינה את מצבך ואת תסכולך.
נשים שחוו יחסים לא טובים עם אימותיהן, מייחלות להולדת בת, כדי שזו תמלא את הצורך הבלתי מסופק לאהבה ללא תנאי, קבלה, חום ותשומת לב.
בגיל הילדות הילדה אכן מצליחה לרוב לספק את הצורך, ואף נהנת מזה בעצמה, אולם בגיל ההתבגרות דברים מתחילים להשתבש. הבת נעה אל עבר זהות משל עצמה, מבקשת מרחב וניפרדות, ולעיתים גם מפתחת עמדות, בחירות ותחושות שונות משל אימה, באופן שנחווה כמתמרד או מתריס.
כעת הקשר אם-בת עובר טלטלה, שלא תמיד נגמרת בשלום. נראה כי אימך לקחה "באופן אישי" את התבגרותך והשתנותך, וחוותה אותה כפגיעה אישית בה. במהלך השנים, ההסתגרות הרגשית שלך כלפיה והקרירות נחווים כהמשך היחס הקשה. מן הסתם היא מרגישה שזה "לא מגיע לה", לא מבינה מאיזה מקום זה בא אצלך, והסנקציות הקטנות כדוגמת המייבש שיער, נועדו להבהיר לך שהיא פגועה, כועסת, ולא מרגישה שהיא מקבלת את המגיע לה.
את מצידך, כבר אדם בוגר בראשית חייו העצמאיים. בידך כעת הבחירה האם להמשיך את הניכור והענישה ההדדית, מתוך תחושת צדק עמוקה וכעס מתמשך, או לנסות לאסוף כוחות כדי לייצר נורמליזציה, שגם תנעים מעט את שהייתך בבית ההורים, וגם (ובעיקר) תסייע לך לייצר ניפרדות טובה יותר מאמא ולהמשיך בדרכך אולי לקראת הקמת משפחה משלך.
טיפול משותף הוא רעיון מ צ ו י י ן.. לאור הנוקשות שאת מתארת את אימך, מפליא ומשמח שהיא הציעה אותו, וכדאי לקפוץ על ההזמנה בידיים פתוחות. מטרת המפגשים המשותפים אינה לחפש אשמים, ולכן אין צורך שאמא תקבל על עצמה אחריות כתנאי להתחלת התהליך. מטרת הטיפול היא לייצר קו תקשורת סביר, שבו אפשר לבטא במילים את המשאלות, הצרכים, הכעסים, האכזבות וכו', במקום במעשים כמו שתיקה או אי-השאלת חפצים. תהליך כזה מוביל ברוב המקרים לשיפור היחסים וההבנה ההדדית, ומאד תורם ליצירת ניפרדות בריאה, שמאפשרת לצאצא לצאת לדרך עצמאית בלי מטענים עודפים.
תוכלי לשקול כמובן גם טיפול אישי לעצמך. בטיפול תזכי לחווייה רגשית מתקנת, שכן את סובלת מחסך כרוני ביחס אימהי מותאם לך. בזכות העיבוד בטיפול, וקבלת מענה לצרכים נפשיים, תוכלי להישמר מהמשך שיחזור הדפוס הבעייתי עם דור ההמשך.
בינתיים, גם מכתב מלב אלא לב, שמתמקד בתחושות ובכאב שלך, ולא בהאשמות כלפיה, אולי יוכל לרכך משהו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני, תודה רבה לך על התגובה המפורטת
ב30/06/2011אני מקווה שבאמת יחול שיפור במצב..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)