שאלה של כימיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה של כימיה
    ליאת
    26/06/2011

הכל מתחיל ונגמר אצלי עכשיו באם אני מוצאת כימיה עם הפסיכולוגית. לאור טיפול כושל שנגמר קשר אינני מצליחה למצוא מאז כימיה עם מטפלת. ידוע הוא שמעבר לכל שיטה הדבר החשוב ביותר להצלחת הטיפול שתהא כימיה טובה והדדית בין השניים.

נפגעתי מאוד קשה לאחר שנים שבו חיפשתי מטפלת והייתי עוברת בין פגישות חד- פעמיות עד שמצאתי מישהי שדווקא איתה חשתי בכימיה. היה לי נוח אצלה, הייתה לכאורה קלילה כזו שלא רק מדברת ומהנהנת בראש, אך לצערי דווקא מהצד שלה חשתי התנגדות לטפל בי. לא היה שאלה של מרחב לדון בכך אלא היה יותר התלבטויות וחבטים שלה בקול וספק לגבי. הייתה הרבה ביקורתיות וידיעה מראש של הדברים בסך הכל אחרי שתי פגישות.
    זה נגמר כשאני הודעתי לה שאני לא אמשיך מאחר ואני לא רוצה בכוח. היא מצידה לא עשתה מאמץ אך היה ברור שאין לה רצון ועניין.

התחלתי שוב אצל מישהי אחרת אבל לא ממש נוצרה הכימיה שהרגשתי בה עם המטפלת הקודמת. אני מרגישה שיש אות קלון עלי.

אני מניחה את חששותי די מהר בפגישה ולעיתים זה עובד כחרב פיפיות.

אני מתוסכלת ומפוחדת מהשחזורים. אני חשה שאני לא נופלת "בקלאסיקה" של מטופלות קשות או שנעזבות או עוזבות ויחד עם זאת, זה המצב לכאורה- כמו ביש מזל.

אני ממש מחפשת את המטפלת שתאסוף אותי לחיכה בחום ובקבלה בשלב הראשוני עד שארגיש בטוחה. אבל אני ממש מתקשה למצוא מטפלת חמה ואמפטית, שתהיה מסורה לפחות בשלב הראשון עד שתעבור הטראומה ואצמח משם.

אין לי שליטה על החרדה הזו שאתה אני מגיעה ומלחיץ אותי שאולי זה הופך לנבואה המגשימה עצמה. ועדיין צריכה מישהי שלא תיבהל מהבהלה.

אני פוחדת לציין אבל באמת עברתי הרבה מאוד פגישות ראשונות וחלקן אפילו נצרבו בתודעתי כשליליות וקצת עויונות.
    רק מבקשת קבלה ואהבה. (מה שלצערי הרב חשתי בשפע ממנה הרבה מאוד טרם כל הניסיונות הללו, ואינני מצליחה להשיב לעצמי תחושות אלו).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה של כימיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה של כימיה - תגובה

שחף ביתן
    27/06/2011

שלום חן,

התסכול והכאב שלך נוגעים ללב.
    אכן זה מתסכל לחפש טיפול ולהרגיש שאת לא מצליחה למצוא לעצמ טיפול שתרגישי בו נוח. אכן חשוב שתהיה כימיה ושתרגישי שמקבלים אותך ושלא שופטים אותך. את גם כותבת על צורך בחום ואמפטיה שהם חשובים. איני חושב שאלו בקשות גבוהות מדי, אך מסיבות כלשהן את מתקשה למצוא מקום שבו את חשה כך.
    לא ברורה לי בדיוק פנייתך, ומה בעצם את שואלת? האם את רוצה לחשוב מדוע זה קורה לך?
    או אולי מחפשת תמיכה ואהדה כאן?
    מקווה מאוד שלא תתייאשי ותוכלי למצוא מטפל או מטפלת, שתוכלו לנסות להבין יחד, קודם כל, את הקשיים האלו? את המסע הארוך של פגישות ראשונות? וחוסר ההצלחה להשאר במקום אחד? אולי משהו דומה קורה בעוד מקומות בחיים שלך? אולי הקושי הזה מלווה אותך והוא חלק מהפנייה שלך לטיפול? מה טיב החרדה? האם את כל כך חוששת שלא יאהבו אותך, שאת פוסלת מראש? אולי חרדה אחרת? מה זו כימיה עבורך? האם זה משהו שמתפתח? או שצריך להיות שם מן הרגע הראשון? אם תוכלי להתחיל לעבוד על שאלות אלו בטיפול, אולי זה יעזור להשאר בו ולצמוח בו.

המון בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו