מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם לתינוקת בת שנה!!! פליז !שירן04/01/2011
שלום,
עשיתי לבת שלי בדיקה בגיל 9 חודשים,
רציתי לדעת האם התוצאות בסדר?
כי בטיפת חבל אמרו לי שלא הגיוני המוגלובין כזה וחוסר ברזל במחסנים,
בנוסף ייש לה בלוטה מאחורי אוזן שמאל שהייתי אצל הרופא היא אמרה שזה יכול להיות ואין מה לדאוג אך האם יש קשר לתוצאה של LYMP.abs שיצא קצת מעל הנורמה.
מחכה לתשובה
תודה
שירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לתינוקת בת שנה!!! פליז ! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/01/2011לדעתי בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אוכל לדעת אם נדבקתי? שבוע 12
שירן05/01/2011תודה רבה על התשובה,
איך אני יכולה לדעת אם נדבקתי, כי רחצתי אותה ביום של החיסון שהיה לה חום עשיתי לה הרבה מקלחות והחלפתי לה והיה לי חתך ביד,
איך אני אוכל לדעת אם נדבקתי?
החיסון היה ביום ראשון הייתי שבוע 12+2
(ועכשיו אני עם חום וכאבי גרון אבל לא נראה לי שזה קשור)
תודה מראש
הפורום הזה ממש עוזר תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אצל תחנוק בן חודשייםמלי04/01/2011
שלום רב ...הבת שלי בת חודשיים רק והיא כבר כמה ימים סובלת מנזלת אבל שלא רואים אותה אלה שומעת מן רחרוחים בנשימה במיוחד בלילות ועל הבוקר..במשך היום הכל בסדר
מה ניתן כדי להקל כי ממש כואב לי לשמוע אותה ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אצל תחנוק בן חודשיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/01/2011לאור גילה הצעיר ממליץ לגשת לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרלטינההדר03/01/2011
בתי בת 8, לאחר יומיים של חום גבוה הופיעה אצלה פריחה על רוב הגוף, הרופא אבחן כסקרלטינה והתחיל טיפול אנטיביוטי במוקסיפן. במקביל לקח לה גם משטח גרון.
אתמול הגיעו התוצאות של המשטח - ב.מ.פ.
שאלתי - האם תיתכן סקרלטינה ללא הימצאות הסטרפטוקוק ? האם הסטרפטוקוק אינו הגורם המחולל ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרלטינה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011חשוב לראות איך הפריחה נראת. ה-STREP הוא אכן המחולל אבל לא חייב לשבת דווקא בלוע וגם תלוי בטכניקה של לקיחה (עד כמה באמת הגיעו ללוע ולא ללשון: ילדים לא תמיד משתפים פעולה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת לילד בן שנתייםאימא03/01/2011
שלום,
אני אימא לילד בן שנתיים ואני בהריון בחודש שמיני (עם צירים מוקדמים-בבית).
יש הרבה פרסומים לגבי חיסון שפעת לילדים.
רציתי לדעת מה כדאי לעשות?
האם לחסן? האם החיסון בטוח? האם ישנן תופעות לוואי?
האם אני היחידה שחוששת?
האם צריך הפנייה או שפשוט ניגשים לקופת החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת לילד בן שנתיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/20111. לחסן
2. לחסן
3. לחסן
ניגשים לרופא או חדר אחות בק"ח ומתחסנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה חולה כבר חודשמישמיש02/01/2011
שלום רב בני בן השנה, חולה זה כחודש ליסורגין כשבין מחלה למחלה אין יותר מיום אחד של הפוגה. הוא הולך לגן זה שלושה חודשים בערך.
מצ"ב תוצאות ספירת דם שנעשתה בשבוע שעבר לאחר 10 של שלשולים שחלפו ולאחריהם עוד 5 ימים של חום גבוה (39.5) ונזלת:
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה
WBC 17.3 K/ul
RBC 4.26 M/ul
HB 11.1 g/dl
HCT 33.4 %
MCH 26.0 pg
MCHC 33.2 g/dl
RDW 14.1 %
MCV 78.2 fL
MACRO% 0.0
MICRO % 4.5
HYPER% 1.1
HYPO % 3.2
MICRO%/HYPO% 1.4
PLT 387 K/ul
MPV 8.9 fL
POIKILOCYTOSIS-DIF +
MACROCYTOSIS-DIF ++
ANISOCYTOSIS-DIF ++
STABS %-DIF 9.1 %
NEUTROPHILS%-DIF 16.7 %
BASOPHILS%-DIF 0.5 %
LYMPHOCYTES %-DIF 53.0 %
MONOCYTES%-DIF 14.1 %
ATYPICAL LYMPH.%-DIF 5.6 %
PLASMA CELLS%-DIF 1.0 %
STABS abs-DIF 1.6
NEUTROPHILS abs-DIF 2.9
BASOPHILS abs-DIF 0.1
LYMPHOCYTES abs-DIF 9.2
MONOCYTES abs-DIF 2.4
ATYPICAL LYMPH-DIF 1.0
PLASMA CELLS abs-DIF 0.2
TOXIC GRANUL.-DIF +
-------------------------------------------------------------- מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה חולה כבר חודש - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011ספירת דם מראה על תהליך זיהומי כלשהו.
רצוי בדיקת רופא ילדים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעהדני02/01/2011
בני בן שנתיים וחצי החל לצלוע ברגלו ללא שום סימני חבלה ,אינו מתלונן על כל כאב,הצליעה מלווה בחום בינוני 38 מעלות.לפני חודש וחצי טופל באוגמנטין עקב זיהום בבלוטות לימפה צוואריות.בביקור במיון ולאחר בדיקות אולטראסונד ללא נוזל המליץ הרופא על טיפול בנורופן ומנוחה של יומיים לילד.
האם יש מקום לדאגה ו-או בירור נוסף.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011חשוב לדעת האם בדיקות דם (כולל סמני דלקת) היו תקינות!
אם כן אז לפי המלצת רופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מעלותלימור30/12/2010
כמה מעלות צריכות להיות בחדר של תינוק בן שנה וחצי בשעות הלילה בחורף
אני לא יודעת אם להשאיר תנור לכל הלילה או לא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מעלות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011סביב 25 מעלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים פה??????????אמא דואגת29/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה לא עונים פה?????????? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011כי הרופאים לעתים (רחוקות) יוצאים לחופש והמחשב לא תמיד בהשג ידם! וגם עובדים לפעמים והמרפאות היום מפוצצות עד 0 מקום! בסופו של דבר כל הפורום הזה מתנהל בהתנדבות : כן-כן!!! זה עוד קיים ביומינו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםליאור29/12/2010
בני בן השנה בעל התפתחות איטית יחסית (עדין לא זוחל) נשלח לבדיקת דם לבדוק את אנזימי השריר- הוא ואחיו בן השנתיים וחצי (שגם התפתח באיחור).
התוצאה של ה-CREATININE הראתה 0.28 ולאחיו 0.33 ,שראיתי שהמינימום זה 0.6- כמה זה גרוע ? יכול להיות שזה משהו גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011זה כלל לא גרוע. זה תקין לילד שמסת השרירים שלו דלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה הקודמת- עכשיו רואיםלימור29/12/2010
יותר טוב (אני מקווה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת- עכשיו רואים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011הבדיקה סה"כ תקינה.
מספר טסיות דם מעט גבוע (PLATLETS). האם ילדה חלתה בזמן לקיחת הבדיקה או היתה מיובשת מעט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים לטטנוסעפרי28/12/2010
שלום רב
בני בן שנה וחצי ונשרט היום באופן שיטחי מחתול בגב כף ידו. לאחר ביקור אצל רופא של לשכת הבריאות הבנו כי אין חשש לכלבת (החתול מוכר וביתי אך אינו מחוסן,כמ וכן לא ידועים מקרי כלבת באזור) אך מכיוון שבני קיבל עד עתה רק 2 חיסונים מתוך החיסון המחומש,כאשר החיסון השני לפני כחודשיים וחצי, ישנה התלבטות האם הוא מחוסן ממחלת הטטנוס או לא, ולכן ליתר בטחון נשלחנו לקבל בבית חולים זריקה עם נוגדני המחלה. שאלתי - האם לדעתך הילד מחוסן כבר נגד טטנוס לאחר 2 חיסוני המחומשת והאם יש טעם לביצוע הזריקה (שעל פי הבנתי מאוד כואבת).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים לטטנוס - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011אין חיסון המגן ב-100%! במיוחד חיסון שלא ניתן במלואו. לכן הנני מסכים עם ניהול המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהאנונימי28/12/2010
זה בסדר לקחת אבקת/טבליות פרוביוטיקה בלי הפנייה מרופא? או שצריך הפנייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011זה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה מוקסיפןליאל28/12/2010
שלום לכולם,
אני בת 13 ואני לוקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן 500 מ"ל בבוקר ו500 בערב, אני צריכה להמשיך את הטיפול במשך 7 ימים, זאת בעקבות נזלת היכולה לגרום לסינוסיטיס, כמו כן אני משתעלת הרבה.
הייתי רוצה לדעת האם במקרה זה יש ללכת לבית הספר או להישאר בבית מכיוון שהבנתי שהאנביוטיקה מחלישה מאוד.
תודה לכל העוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה מוקסיפן - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011אנטיביוטיקה לא מחלישה אלא המחלה מחלישה.
מומלץ לחזור למסגרת חינוכית לאחר 24 שעות ללא חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית קנדידהאני28/12/2010
יש לי 2 בלוטות או אני חושב פטריות בסוף הלשון בגודל רבע סמ הן בצבע אדום ובאמצע הלשון יש לי נקודות קטנות אדומות
האם זה פטריה או קנדידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב
אני29/12/2010זה גם לא כואב או נותן לי טעם אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריית קנדידה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011כדאי להיבדק ע"י רופא: קשה לדמיין ממצאים מתוארים לפי התאור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום שחוזר הרבהעמית28/12/2010
יש לי ילדה בת שנתיים ו3חודשים. יומיים היא בגן 3ימים עם חום גבוה ושוב יומיים בגן ו3ימים עם חום גבוה. ואני לא מקצינה. מה לעשות? איך להתקדם? הרופא לא רואה משהו מיוחד טוען שזאת תקופה קשה האם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום שחוזר הרבה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011אכן כן. בכל אופן מומלץ להיבדק ע"י רופא בכל מחלת חום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)