מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לילדה בת שנה ו 9 חודשיםרונית11/01/2011
שלום
ילדה בת שנה ו 9 חודשים, כאשר בשלושת השבועות האחרונים סבלה פעמיים מדלקת ריאות.
בימים האחרונים שוב עם חום, שנוטה לעלות מעל ל 39 בעיקר בשעות הערב.
היום ביצענו בדיקות דם, ולהלן הערכים החריגים:
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
MCHC
g/dL 31.8 32 *(.........) 37
RDW-CV
% 16.3 11.5 (.........)* 15
Lymphocytes %
% 46.1 50 *(.........) 70
Basophils %
% 1.6 0 (.........)* 1
C-Reactive Prot.
mg/L 9.6 0 (.........)* 5
האם ישנו חשש למשהו חריג הרבה מעבר לאיזו דלקת, או אולי שוב דלקת ריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לילדה בת שנה ו 9 חודשים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`12/01/2011צריך לראות את כל הממצאים כמכלול וגם קצת רקע של הילד.
יתכן וישנו מחסור קל בברזל וגם הבדיקה נלקחה בזמן מחלה חריפה כלשהי.
אנא גשו לרופא המטפל.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת חזירים בסמיכות לחיסורונן11/01/2011
שלום,
לבני התינוק ימלאו שנה בעוד 3 שבועות.
בגיל שנה הוא יקבל את החיסון של גיל זה.
שאלתי הינה, האם ניתן לחסן אותו בחיסון נגד שפעת, בסמיכות לחיסון של גיל שנה?
אם לא, אז מתי כן?
האם ישנם תינוקות נוספים שעברו חיסונים אלה בסמיכות זה לזה?
בתודה מראש.
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד שפעת חזירים בסמיכות לחיסו - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`11/01/2011חיסון של גיל שנה וחיסון לשפעת יש להרחיק חודש זה מזה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך!
רונן11/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיה10/01/2011
שלום
בני בן 7 ולאחר אפיזודות חולפות של מחלות חום של 40 מעלות נשלח לבדיקות דם שבהן מס' סטיות:
ERS 1 hour- 407
monocytes- 17.3
Ige-immunoglobulin E- 19
מבקשת לברר מה אומרת כל חריגה בנפרד וכולן יחד...מהן האפשרויות לממצאים הנ"ל?
למי עליי לפנות ליעוץ?
לתשובתך המהירה אודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ' חיים ביבי11/01/2011מאחר וציינת חלק מבדיקות הדם, יש צורך לפנות לרופא המטפל שיראה את כל מכלול הבדיקות. באופן כללי הבדיקות שציינת חלק לא תקינות אבל יכולות להיות גם במצב של מחלה חריפה. לדעתי יש צורך במעקב והתייחסות בהתאם למצב הקליני. הרופא המטפל יחליט האם יש צורך בייעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עלייה בעקומות הגדילהליהיא10/01/2011
בת 5 חודשים ושבוע
משקל לידה - 3190, ראש 36
בגיל 2 חודשים - 4606, אורך 57, ראש 40.5
3 חודשים - 5212, אורך 60.5, ראש 41
4 חודשים - 5622, אורך 63, ראש 42.2
היום - 5690, אורך 64, ראש 42.5
יונקת מלא כל 2.5-3 שעות. לציין מתפתחת היטב מוטורית וקוגניטיבית, חייכנית וקשקשנית, מתהפכת מגב לבטן. נותנת שתן היטב, יציאה אחת ביום.
עד כמה מדאיגה ההאטה?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר עלייה בעקומות הגדילה - תגובה
פרופ' חיים ביבי11/01/2011יש צורך לפנות לרופא המטפל או לאחות בטיפת חלב. שם יש צורך לציין התוצאות על עקומת גדילה (ראש, אורך ומשקל) ולראות אם יש חריגה מעקומת הגדילה. במידה ויש חריגה יש צורך במעקב צמוד אם הצמיחה בהתאם לעקומת הגדילה אין מקום לדאגה במיוחד אם התינוקת מתנהגת כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן האחוזונים
ליהיא11/01/2011היקף ראש נשמר סביב אחוזון 75, אורך ירד מ-75 ל-60 בערך ומשקל ירד מ-25 לאחוזון 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאמא10/01/2011
בני בן שנה וחצי שוקל 9 ק"ג בלבד (נולד 3.040) גובהו 80 ס"מ. בהריון ובהנקה נטלתי סרוקסט והוא נולדת היפותוני, מזה חצי שנה בפיזיותרפיה, החל מעט ללכת רק עכשיו. בעקבות המשקל הנמוך נשלח לבדיקות דם:
FERRITIN 20.6
CREATININE 0.18
GOT 39
LDH 709
POTASSIUM 5.63
כל אלה יצאו מחוץ לטווח, אשמח לחוות דעתך. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ' חיים ביבי11/01/2011הערכים החריגים הם גבוליים ולא מייצגים מחלה קשה - יש צורך בהצגת הבדיקות לרופא המטפל שיראה את הבדיקות בהתאם לערכי המעבדה בה בוצעה הבדיקה
ויתייחס לשאר הבדיקות- לדוגמא - פריטין Ferritin - יש צורך לבדוק ביחס להמוגלובין ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ערכים
אמא11/01/2011תודה על תשובתך הזריזה, מוסיפה עוד ערכים לפני שהרופא המטפל חוזר אליי...:
UREA 40
CREATININE 0.18
PROTEIN-TOTAL 7.11
ALBUMIN 4.07
ALK. PHOSPHATASE 192
GOT (AST) 39
GOT (AST) 14
LDH 709
SODIUM 136
POTASSIUM 5.63
CHLORIDE 102
GLUCOSE 85
HYPO % 7
MPXI -1.6
MACRO% 0
MICRO % 9.4
HYPER% 0.3
WBC 8.26
NEUT% 17.8
NEUT.abs 1.47
LYM% 68
LYMP.abs 5.62
MONO% 6.3
MONO.abs 0.52
EOS.abs 0.16
EOS % 1.9
BASO % 0.8
BASO abs 0.07
LUC% 5.2
LUC abs 0.43
RBC 4.99
HB 11.8
HCT 36.6
MCV 11.8
MCH 23.6
MCHC 32.1
CH 24
RDW 14.2
PLT 434
MPV 6.2
FERRITIN 20.6
תודה רבה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ערכים - תגובה
פרופ' חיים ביבי11/01/2011הבדיקות רובן תקינות יש צורך בדיקת רופא מטפל.
יתכן ומדובר בתהליך שיש צורך במעקב רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת והנקהצביה10/01/2011
אתמול אחרי יום ארוך של חולשה וכאב ראש מטורף וערב קשה עם הבן שלי בן השלוש שמורד בכל דבר ותינוקת בת 4 חודשים שצריכה אותי ויונקת כל שעתיים הגיע גם החום 38.5 שיעול חונק וכאב בכל הגוף.
אני נורא מפחדת להדביק אותה. היא 90% מהזמן עלי, או יונקת או סתם רוצה חיבוק ושיסתובבו איתה על הידיים.
אני היחידה שמטפלת בה בגלל ההנקה וגם ביגלל שאין לי הרבה עזרה חוץ מאמא שלי שעובדת וקופצת כמה שהיא יכולה למרות שאין לה איך לעזור הרבה, הילדה רוצה רק אותי.
מה עושים?? האם היא יכולה להידבק מההנקה?? היא יונקת רק בשכיבה צמוד אלי במיטה שלי, זה הרגל שנוצר בגלל ההנקות בלילה
והיא גם ישנה בעריסה צמוד אלי כי המיטה שלה הגדולה בחדר משותף עם הבן הבכור ובלתי אפשרי להשכיב אותה שם בגלל ההתקפים של המרד שלו הוא צורח ובוכה מכל דבר קטן.
בקיצור אני מתוסכלת, מפחדת לשלומה והאמת גם חוששת לגבי מכל הסיפורים שרצים בחדשות
אפילו לרופא אני צריכה ללכת ביחד איתה כי אין לי אם מי להשאיר אותה אז אני בכלל שוקלת לא ללכת ולקוות לטוב בבית.
מה דעתכם??
תודה וסליחה על הנימה "האופטימית"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת והנקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`10/01/2011לצביה שלום רב!
קודם כל לא לראות חדשות!!! זה לא בריא :-)
לגבי שפעת.... בהנקה היא לא יכולה להידבק אך ממגע צמוד כן. רחיצת ידיים ולבישת מסכת פנים עשוים להקטין סיכויי הדבקה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10.5 חודשים -התייעצותספי09/01/2011
שלום,
במשך שלושה ימים בני בן 10.5 חודשיים סובל מחום עולה ויורד( עד 39.3 ) ,נתתי לו נורפיין נרות ואקמולי לסירוגין מאחר והמצב עדין לא השתפר ניגשתי לרופא הילדים, שאמר שכנראה מדובר בדלקת אוזניים ,למרות שלא היו סיפטומים לדלקת, הוא המליץ על אוטידין במקרה של אי נוחות מצד הילד ובנוסף מאחר ושמע את השיעול של הילד איבחן שאולי יש לו גם דלקת ריאות והביא מוקסיויט פורטה ל-10 ימים 6CC 3 פעמים.
שבוע לפני הייתי אצל מומחה לריאות לביקורת מאחר ולמעלה מ-4 חודשים הוא סובל משיעול והתנשמויות כבדות הולכות וחוזרות ולא חל שיפור לאחר שימוש באינהלציה וצימבר.
לאחר ששמע וראה את הילד הוא המליץ על אזניל כי יכול להיות שמדובר ב"ברונכיטוליס".
אני מספרת את כל זה מאחר ואני אובדת עצות ועל סף ייאוש שכל רופא ממליץ על תרופה אחרת ומאבחן בעיה אחרת ואני מרגישה שהתינוק שלי שפן ניסיונות.
האם מומלץ לתת טיפול אנטיביוטי חוזר לתינוקות בגיל זה?
האם כדאי לגשת לחוות דעת נוספת?
וכיצד ניתן לבדוק שמדובר בדלקת אוזניים?
בתודה מראש,
ספי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 10.5 חודשים -התייעצות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`09/01/2011לסופי שלום רב!
אם אכן טיפול אנטיביוטי חוזר מוצדק אז נותנים בכל גיל ובכל מצב.
דלקת אוזניים : ניתן להיבדק אצל אאג.
חייב לציין שריבוי רופאים המטפלים בילד זה מצב לא בריא ואף מסוכן לילד. הולכים לרופא אחד שסומכים עליו! וגם אם הוא לא מקבל היום, ניתן להמתין עד למחרת ברוב המקרים. התייעצויות נוספות מומלצות במקרים מסובכים, כרוניים, מתדרדרים.
3 רופאים=5 דעות! רפואה זה לא מטמטיקה: ברפואה אין 2+2=4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול עם הרבה ליחהויקי09/01/2011
שלום כיצד אפשר לעזור לילדה שלי בת שנתיים עם שיעול עם המון ליחה שיושב לה בגרון זה נורא מציק לה וגם לי אני נותנת לה 12 טיפות מוקוליט 3 פעמים ביום האם יש עוד מה לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול עם הרבה ליחה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`09/01/2011אפשר לבקש מרופא תכשיר שמייבש מעט ריריות וכך מפחית מהשיעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה-דחוף!חיה08/01/2011
שלום,
יש לי ילד בן 3 עם חום גבוה מאוד מאתמול.
יש לו חום שמגיע עד 40.8 ולא יורד.
נתנו לו נורופן והחום לא ירד. בהתייעצות עם אחות מכבי היא אמרה שהתרופה משפיה אחרי שעה ורבע ואם יש ירידה של רבע מעלה עד מעלה אז זה בסדר. זו פעם ראשונה שאני שומעת על זה, זה נכון?
בהתייעצות טלפונית עם דנה באיכילוב אמרו לנו לתת נורופן ואם לא משפיע אז אקמולי לסירוגין לטפל בשניהם. לא נראה לי הגיוני לתת לילד כל 3 שעות תרופה אחרת
מבקשת ייעוף דחוף
כואב לו כל הגוף והוא סובל. האם ללכת למוקד או מיון?
תודה רבה,
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה-דחוף! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/01/2011בהחלט! אם ילד מדאיג אותך, לא נראה טוב יש לגשת מייד לבדיקה רפואית.
טיפול בחום אכן בנורופן ואקמול לסרוגין: בין נורופנים לשמור 8 שעות ובין אקמולים 4 שעות. ירידה בחצי מעלה-מעלה בילד חולה זה המון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםאני08/01/2011
בשבוע שעבר ביתי בת ה- 4.5 סבלה במשך 5 ימים מכאבי בטן. עשו לה ס.דם, ב.שתן ואפילו אולט' אך לא מצאו דבר. אתמול, כארבעה ימים לאחר שהכאבים עברו ולאחר ביקור בשירותים היא התלוננה על כאבים בטוסיק, באמצע הלילה התעוררה שוב מהכאבים וגילינו תולעים.
נתנו לה ורמוקס (פעם אחת 5 מ"ל) והתבקשנו לתת שוב בעוד כשבועיים ובעוד חודש.
שאלתי היא האם הטיפול מספיק והאם,בהנחה ונעבור את הלילה בשלום, ניתן יהיה לשלוח אותה מחר לגן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/01/2011ממליץ לבצע בדיקת צואה לפני הטיפול: לפי סוג התולעת ניתן לדעת איך לטפל בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה בתינוקת בת שנהחו"ל08/01/2011
שלום רב,
בתי בת שנה וחודש, ומזה 4 ימים יש לה חום (בין 38.5-40), בקושי מצליחים להוריד אותו עם נורופן ואקמול. הבדיקות הראו שכנראה זה וירוס (wbc-4). היום היא קיבלה עירוי נוזלים, כרגע החום עומד על 38.5
1.האם זה שכיח בגיל כזה?
2.ץהאם יש השלעות לחום ככ גבוה ככ הרבה זמן?
3.מה שהכי מפריע לי-היא כבר יומיים נוגעת באזור העיניים האף והפה ובוכה. אני מרגישה שכואב לה שם, גם תוך כדי שינה. מה זה יכול להיות? האם יש להיות מודאגים?
4. שאלה אחרונה. האם הויתור על האנטיביטיקה היה נכון? אם חום נשמך יותר משלושה ימים, חייבים להתחיל אנטיביוטיקה, לא?
אניחייבת לציין שאננחנו גרים במדינה שהרפואה בה לא מאד אמינה, לכן אשמח מאד ואודה אם תענו..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה בתינוקת בת שנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/01/2011לא כך הבנתי באיזו מדינה אתם גרים אבל בכל אופן.... מספר ימי חום זה לא מדד להתחיל או לא טיפול זה או אחר. במידה ויש עדויות לזיהום חיידקי מטפלים באנטיביוטיקה. במידה וזה אכן ויראלי- לא מטפלים. וזה לא ויתור על טיפול: אם צריך אז נותנים.
במידה ואת ממשיכה להיות מודאגת יש להיות במעקב יומי של רופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
חו"ל08/01/2011מה לגבי הכאבים באזור הפנים? היום החום ירד (כרגע 36, זה גם מדאיג אותי).
היא כל הזמן נוגעת בעיניים ובאף וכואב לה, היא בוכה. ויש לה קצת נפיחות מעל העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה ופריחהטלי07/01/2011
בתי בת שנה ו11 חודשים, חזרה היום מהגן בסדר ובמצב רוח טוב. אחרי שנת צהריים היא קמה עם חום גבוה (39.7 לפי מדחום אוזן), מעולפת קלות והפנים אדומות מאוד.
לאחר מתן נובימול מצב הרוח השתפר פלאים, אם כי היא לא אכלה הרבה (אבל שתתה מרק עוף).
בערב ראינו פריחה על כל הגוף (בעיקר בידיים וברגליים).
איזו מחלה זו יכולה להיות?
האם זו יכולה להיות שנית?
כמה יכולה להיות מדבקת לתינוקת בת 4 חודשים?
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמפטומים נוספים ששכחתי לציין
טלי07/01/2011שכחתי לציין שיובל גם מצוננת מאוד (נזלת סמיכה בלתי פוסקת) ומשתעלת שעולים עם ליחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום גבוה ופריחה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/01/2011בכדי לדון באבחנה של מחלת חום ופריחה רצוי לבדוק את הילד. ממליץ לגשת להערכת רופא מטפל בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חןפ ממושך בילד בן 5.5שרון07/01/2011
שלום בני בן 5.5.לפני כשבוע התלונן בני על כאב גרון, במקביל עלה החום ל 38.5. הרופאה עשתה משטח גרון. יומיים למחרת התפתחה פריחה על כל הגוף. הרופאה החלה טיפול במוקסיפן מתוך חשש שמדובר במחלת הסקרלטינה.במקביל הגיעה תשובה שלילית של המשטח גרון. יש לציין שכ 24 שעות לאחר התחלחת האנטיביוטיקה החום החל לרדת והפריחה תוך יומיים נעלמה. ביום שלישי בערב עלה חום שוב ל 39.4. הרופאה ביצעה בדיקות דם בין היתר לאנטיסטרפטוליזין שיצא מעט גבוה אך טוענת כי תמונת הדם מתאימה לזיהום ויראלי. אנו עדיין תחת כיסוי אנטיביוטי אע"פ שנאמר לנו אתמול כי ניתן להפסיק. היום עלה שוב החום ל 39.4. אני ממש מודאגת. נשלחו בדיקות ל EBV ו CMV עדיין אין תשובה.
יש לציין שבמהלך היום החום אינו כה גבוה ונע סביב ה 38.
האם ישנם וירוסים המלויים בחום למשך יותר משבוע?
האם יתכן כי זהו חיידק שאינו מגיב למוקסיפן?
מה לעשות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה הכוונה לחום
שרון07/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחןפ ממושך בילד בן 5.5 - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/01/2011אכן כן. ישנם הוירוסים עם תמונת חום ממושכת יותר.
בכל אופן מציע להיות במעקב יומי של רופא המטפל לצורך הערכה מחודשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקשמעון07/01/2011
שלום.
הבן שלי חולה ויש לו חום האם יש קשר הין החום לדופק שלו?
ומה זה דופק נורמלי כשיש חום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/01/2011בהחלט עם עליית חום ישנה עלייה בדופק הלב.
בממוצע עליית חום במעלה אחת גורמת לעלייה בדופק כ-10 פעימות.
טווח נורמלי לכל קבוצת גיל שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות אוזנייםדורי07/01/2011
שלום רב,
לבתי בת ה4 יש "נוזלים באוזן" לאחר בדיקה של רופא ילדים ותלונה שלה על כאב.
קיבלנו מרשם לאוטומיצין 3 פעמים ביום ל 5 ימים באוזן הכואבת.
האם נאומיצין (אמינוגליקוזיד) אינו בעייתי או רעיל לרקמת האוזן?
האם יש טיפות אנטיביוטיות אחרות ללא סיכון אוטוטוקסי (אם יש כזה)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אוזניים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/01/2011והאם אקמול הוא הפטוטוקסי???(עושה נזק כבדי??? התשובה הוא כן... אבל עדיין ממשיכים לטפל באקמול.)
במתן בטיפות ספיגה מערכתית היא מינימלית לכן לא קיימת סכנה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)