מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום חוזר אצל תינוקתליזטה18/01/2011
שלום!
ביתי בת שנה מאז שקיבלה חיסון של גיל שנה היא לא מפסיקה לחלות.
מדובר בדלקות אזניים וגרון המלוות בחום .
בהתחלה היא טופלה במוקסיפן ולאחר שבוע הפסקה שוב עלה לה החום ועד לאתמול היא היתה מטופלת האוגמנטין.
הלילה שוב עלה לה החום.
אנחנו בדרך לרופאה מה לבקש לבדוק ? ולמה יש לשים לב?
ואיך זה שהחום עולה שהיא רק סיימה אנטיביוטיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום חוזר אצל תינוקת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011יתכן מחלה זיהומית חדשה.
אני מקווה שהרופא שלכם ידע להתמודד עם מחלת חם לאחר טיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של חום נמוך מידי?מלי18/01/2011
הי,
הילד שלי בן שנתיים עם חום 3 ימים.
לפנות ערב החום עמד על 39 מעלות.
נתתי לו נורופן וכעבור 6 שעות החום עמד על 36 מעלות.
שאלתי, האם זהו חום נמוך מידי והאם המשמעות של החום הזה היא כמו של חום גבוה מידי?
או שאני סתם מחפשת בעיות כמו אמא פולניה ..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של חום נמוך מידי? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011לאמא פולניה שלום!
חום 36 זהו חום תקין.
במידה וילד נראה סביר (בהתחשב שהוא חולה), ללא מצוקה נשימתית, לא מקיא וכו'.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדקלה18/01/2011
שלום,
בני בן 4 שנים ו-4 חודשים, חיוור מאוד עם עיגולים שחורים מתחת לעיניים וכל הזמן עייף. אציין שרופא הילדים היה אדיש כשהתייחס לבדיקות שביצענו . אלה תוצאות בדיקות דם ולהלן התוצאות - האם תקין? על מה מעיד אלקליין פוספטאז גבוה? האם סוכר 83 בגילו זה לא גבוה? הילד כמעט ולא אוכל בשר ומוצרי חלב - כיצד ישנם ערכים גבוהים של סידן B12 וברזל?
תודה
----------------------------------------------------------------------
תוצאות אחרונות הפניות קודמות תוצאות חריגות תשובות מעבדה קודמות
שם: יהלי
ת.ז.:
תאריך פנייה למעבדה: 13/01/2011
באפשרותך ללחוץ על הבדיקה ולקבל מידע כללי על הבדיקה, סוג, משמעויות ערכים ועוד...
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
כימיה בדם
Glucose (B) | mg/dl | (
70 *
83 )
100
|
Urea (B) | mg/dl | (
13 )
36 *
37
|
Creatinine (B) | mg/dl | (
0.26 *
0.4 )
0.77
|
Ca-Calcium (B) | mg/dl | (
8.5 *
10.1 )
10.3
|
ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | (
93 )
309 *
388.3
|
ALT (GPT) | U/l | (
0 *
13 )
28
|
GGT | U/l | (
0 *
10 )
14
|
Fe - Iron | micg/dl | (
50 *
104 )
120
|
Ferritin | ng/ml | (
20 *
39 )
250
|
Vitamin B12 | pg/ml | (
211 *
798 )
911
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 *
8 )
13.5
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
4.1 )
5.3 *
5.34
|
Hemoglobin | g/dl | (
12 *
14.5 )
15
|
Hematocrit | % | (
34 *
42.8 )
43
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
72 *
80 )
88
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
26 *
27.2 )
32
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
32 *
33.9 )
37
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
12.6 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
209 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
11.6 )
12.9
|
Neutrophils % | % | *
37.4 (
40 )
60
|
Lymphocytes % | % | (
33 )
48* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011התוצאות הודפסו בצורה משובשת (הדפסת לטינית אך נשארת בעברית).
את יכולה לצלם תוצאה ולצרף את זה לאתר.
רוב דגני בוקר מועשרים בברזל, סידן וויטמין B12 לכן הגיוני שהערכים תקנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון בחוץ לפעמים והרבה רוקלילי17/01/2011
שלום רב,
בני בן 7.5 חודשים (אך נולד חודש וחצי לפני הזמן).
פעמים רבות אני מוצאת אותו עם לשון בחוץ והמון רוק (אם כי לא כל הזמן).
האם אני צריכה לדאוג? האם זה רגיל לגילו? מה זה יכול להיות? איזה בדיקות צריך לעשות?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון בחוץ לפעמים והרבה רוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011האם התפתחותו תקינה?
האם הוא נוחר בלילה או שינתו לא רגועה?
ממליץ ביצוע בדיקות דם לתפקוד בלוטת המגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות של פעוט שהולך כבר חודשזיוה17/01/2011
שלום,
הנכד שלי בן שנה וחודש התחיל ללכת כל צעד שלו מלווה בנפילה והרבה פעמים בראש וזה קורע לי את הלב
בני ואשתו טוענים שזה בסדר שיפול כמה פעמים ואפילו אם זה על הראש ושאני מודאגת לשווא.
מה עליי ועליהם לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות של פעוט שהולך כבר חודש - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011ילד שמתחיל להתהלך לא יציב והליכתו מלווה בנפילות רבות. במידה והתפתחותו תקינה לא נשמע לי שיש מקום לדאגה. תבדקו האם הנעל בה הולך נוחה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא לא נועל נעליים
זיוה18/01/2011והבעיה שהוא רץ ונתקל בהרבה דברים....
אני פוחדת שחס וחלילה מכל המכות שהוא מקבל בראש עשוי להיגרם לו נזק.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא לא נועל נעליים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011קודם כל תנסו נעליים. ולא סתם נעליים: תבקשו צעד ראשון בחנות. נעל אורטופדית שתתמוך ברגל מהקרסול. כך הוא ירגיש יותר יציב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה לתינוקעליזה17/01/2011
שלום ד"ר,
לגבי פרוביוטיקה לתינוק בן שנה:
האם אפשר לתת מידי יום או רק כאשר לוקחים אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה לתינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011אפשר לתת גם ללא קשר לאנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניה אקסיאליתשלי17/01/2011
שלום,
בני בן חצי שנה אובחן על ידי נוירולוג כסובל מהיפוטוניה אקסיאלית. מה זה אומר בדיוק? מה ההשלכות על העתיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטוניה אקסיאלית - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011ממליץ יעוץ נאורולוג ילדים. משמעו של המוסג: חולשת שרירי הגוף וגפעיים.
ברוב המקרים (אם לא מדובר במחלה נאורולוגית כלשהי כסיבה לכך) מסתדר עם פיזיוטראפיה (מכון להתפתחות הילד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חדשיים עם שיעוללינוי17/01/2011
שלום רב!
יש לי תינוקת בת חודשים היא סובלת משיעול כבר חודש וחצי היא מטופלת באינלציות של בודיקורד וונטולין אבל כבר חודש וחצי זה לא עובר כל הרופאים פה באילת אומרים שהכל בסדר ואין לה כלום הילדה משתעלת בלי סוף היא מנוזלת מאוד היא לא אוכלת וישנה טוב בגלל זה. אתמול מרוב השיעול היא השתעלה דם לקחתי אותה למיון עשו לה צילום ראות ובדיקות דם אומרים שאין לה כלום ושלחו אותנו הביתה אני כבר עובדת עצות וחסרת אונים הילדה שלי ממש סובלת ואני לא יודעת מה לעשות
אני מתחננת לעזרה
בתודה לינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת חדשיים עם שיעול - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011ללינוי שלום!
מה ילדך אוכלת? יתכן ושיעול ונזלת כה ממושכים זה ביטוי לאלרגיה לחלב??? ככל שאין לה חום לא נשמע לי שמדובר בתופעה זיהומית כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפס פתוח גיל שנתייםשרה17/01/2011
בתי בת שנתיים והמרפס הקדמי עדיין פתוח
היאר נולדה בשבוע 34 שניה מתאומים (התאום לא שרד)
חוסר בברזל בבדיקת דם ולכן מקבלת תוסף בטיפות
היא מפותחת לגילה ב"ה
האם יש מקום לדאגה?
לבדוק מחסור בויטמין D?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפס פתוח גיל שנתיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/01/2011אכן אפשר לבדוק רמות ויטאמין D.
כמו כן חשוב מעקב הקפי ראש בטיפת חלב ובדיקת רופא ילדים מקיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןלולה17/01/2011
בני בן ה-6 לקראת החלמה משפעת.
מדברים כעת בתקשורת על חיסון.
האם כדאי לחסן ילד כעת במנה ראשונה של שפעת, כי הרי המנה השנייה תהיה רק בעוד חודש.
אני מניחה שבסוף פברואר השפעת תהיה כבר במגמת ירידה.
באוקטובר הבא בלאו הכי אחסן, כי המחלה שנה הייתה מאוד קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/01/2011עדיין לא מאוחר להתחסן. כמובן אם ילדך בקו הבריאות כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניטיןלילך16/01/2011
שלום,
בתי בת שנתיים ו-11 חודשים. בוצעה בדיקת דם לקרניטין כחלק מבירור עיכוב התפתחותי.
נמצא 29.42micmol/l.
מהו טווח הנורמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרניטין - תגובה
פרופ' חיים ביבי17/01/2011לכל מעבדה יש את הנורמה שלה שכתובה בדרך כלל ליד התשובה ואם לא יש צורך לברר במעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשיים עם נזלת מוגלתיתליאור16/01/2011
הבת שלי בת חודשיים היא מצוננת ולאחרונה החלה להפריש נזלת ירוקה
היא אינה משתעלת
האם מסוכן , האם להגיע בדחיפות לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודשיים עם נזלת מוגלתית - תגובה
פרופ' חיים ביבי17/01/2011הצטננות של תינוק בן חודשיים עם נזלת ירוקה - מחייבת בדיקת רופא מטפל בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי החל להזיע והכחילימית16/01/2011
בני בן 3 וחצי לפני שעתיים התקשרו אליי מהגן ואמרו לי שאחרי האוכל(לא נראה שיש קשר לאוכל)הוא פתאום התחיל לרעוד,האף הפה וכפות הידיים שלו הכחילו הם אמרו שהוא היה מאוד חם ,כשבאתי ראיתי שהן כיסו אותו בשמיכה והרגיעו אותו .עכשיו בבית שעתיים אחרי וגם כשהגעתי לגן הילד בלי חום מרגיש טוב מאוד אני לא ממש מבינה מה קרה ,יש איזה שהוא הסבר לתופעה?עדיין לא תפסתי את הרופא שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי החל להזיע והכחיל - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`16/01/2011בכל מקרה ממליץ הערכה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות בכל מקום בביתלילי16/01/2011
יש לי שני ילדים בני שנה ושלוש. בשבועות האחרונים הופיעו פטריות שחורות על קירות הדירה ומשם התפשטו לרהיטים לבגדים ולצעצועים. האם יש בכך סכנה בריאותית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות בכל מקום בבית - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`16/01/2011פטרת יכולה להיות גורם לאסטמה בילדים עם נטייה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאחר שהילד חלה בשפעתנדיה16/01/2011
שלום רב
בני בן שנתיים וחודשיים חלה לפני כחודש בשפעת
האם יש טעם לחסן אותו או שזה כבר לא רלוונתי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאחר שהילד חלה בשפעת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`16/01/2011איך את יודעת שהוא חלה בשפעת ולא באדנווירוס לדוגמה? לקחו לו בדיקות לשפעת? חששני שלא.
חיסון לשפעת עדיין מכיל 4 זנים שונים בינהם גם H1/N1 (שפעת החזירים).
עדיין מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)