מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזהרגינה23/12/2010
שלום ד"ר,
הבן שלי (בן 5) הקיא בלילה כ 3 פעמים (והרבה) ומאתמול בלילה גם יש חום (לא גבוה, עד 38). עתה ירד החום, לבד.
הבוקר החלו לו כאבים בחזה (דקירות).
היינו עכשיו במוקד, עבר אקו וגם צילום חזה. לא התגלה כלום והוא נשלח הביתה.
עתה שוכב במיטה ועדיין נאנח מכאבים.
מה עוד אפשר לבדוק?
מה עושים?
מה זה יכול להיות?
אשמח לתגובה, אני מודאגת...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
פרופ' חיים ביבי24/12/2010אם הכאבים נמשכים יש צורך בבדיקת רופא נוספת עוד היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
רגינה25/12/2010עכשיו ראיתי את תשובתך. הכאבים פחתו משמעותית והילד ממעיט להתלונן (מאתמול בערב אינו מתלונן בכלל).
הגענו למוקד אגב, כי הרופא ילדים אמר שאין לו כלום, גם במוקד עשו א.ק.ג + צילום ולא ראו כלום.
הרופאה במוקד הסתפקה להגיד שזה כנראה וירוס (וגם אחרי שחלבתי ממנה מה המשמעות שזה "כלום", אם הילד מתלונן ולא סתם).
האם יש עוד כיווני בדיקה? משהו שאני יכולה "לרמוז" לרופא לבדוק אם אינו יודע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: - תגובה
פרופ' חיים ביבי26/12/2010אם אין כאב אין מקום לדאגה.אבל יש צורך בבדיקת הרופא המטפל ותיעוד המקרה בתיקו האישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רגינה26/12/2010מה לדעתך יכולים להיות סימני הבדיקה "בכאבי חזה"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 חודשים משלשלת כחודשליאת23/12/2010
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים סובלת כבר חודש משילשולים. בהתחלה היציאות היו נוזליות ובצבע ירוק בלי ריח ועכשיו הם בצבע חרדל עדיין נוזליות ריריות וריח חזק. נשלחה בדיקת צואה ולא התגלה שום חיידק. יש לציין שהיא יונקת כרגיל ואפילו מעלה יפה במשקל. (אין סימנים של התיבשות).
הרופאה שלה טוענת כי אין מה לשעות ושזה יעבור לבד. - השאלה שלי:, האם יש צורך בעוד שליחה של בדיקת צואה או טיפול טרופתי או אזשהו דיאטה.
(לא נראה לי הגיוני שבתי משלשלת כל כך הרבה זמן ואין מה לעשות).
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 חודשים משלשלת כחודש - תגובה
פרופ' חיים ביבי24/12/2010יציאה בצבע חרדל נמרחת = צואה תקינה לגיל. אם יש עליה טובה במשקל אין מקום לדאגה. בכל מקרה יש צורך במעקב צמוד של רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אינהלציהמיכל22/12/2010
שלום ברצוני לקנות מכשיר אינהלציה לביתי בת הארבע(לבעיית ההצטננות).איזה מכשיר כדאי אדים חמים או קרים ומה ההבדל?האם יש חומר שצריך והאם צריך מרשם?איפה קונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושב שאת קצת מתבלבלת
MEDISHON26/12/2010קיימים מכשירי אדים, לאדים חמים או קרים, וזה דבר שונה ממכשירי אינהלציה
(למרות שהפעולה בסופו של דבר דומה משהו).
מכשירי האינהלציה משמשים למתן טיפול (תרופות או מי מלח) בשאיפה ישירה אל הפה
והאף. אם את מחפשת המלצה למכשיר אינהלציה שקט, קל ונוח שמתאים לשימוש בילדים, אבל אם מדובר במכשיר שאמור לעבוד בחדר ילדים בעקבות התקררות, אני מניח שמדובר במכשיר אדים.
למיטב ידיעתי (יתקנו אותי הרופאים) ההבדלים הטיפוליים אינם גדולים בין מכשיר אדים חמים לקרים. בסופו של דבר שניהם מוסיפים לחות לאוויר, אבל כאשר האדים מגיעים לסימפונות הם באותה טמפרטורה, גם אלו שהיו חמים וגם אלו שהיו קרים.
יש חשש מסויים באדים חמים מכוויה בדרכי הנשימה העליונות.
יהיו שיטענו שעדיף אדים קרים במקרה סטרידור,
אבל אדים חמים ישחררו את הנזלת יותר טוב.
אותי אישית מפחיד להפעיל מכשיר שמחמם מים עד אידוי במקום הנגיש לילדים.
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרי בלי סיבה נראת לעייןשלומי22/12/2010
שלום
אני צריך את עצתכם/עזרתכם
בתי בת החודשים, ילדה חמודה ומתוקה,
בדר"כ אם היא בוכה אז מדובר בבכי סטנדרטי אני יכול להגדיר אותו
לאחרונה לאחר החיסון שעשינו, ישנם מקרים שבתי נתקפת בבכי היסטרי ממש ללא סיבה
ודי קשה להרגיע
כאשר הינו אצל רופא הילדים, הוא טוען שזה שום דבר, זה הדרך של התינוק לתקשר
אני אשמח מה לפי דעתכם ממה זה נגרם.
לא נראה לי הסברו של הרופא
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון אישי...
MEDISHON22/12/2010אני לא מומחה גדול ואיני רופא, אבל יש לי 2 בנות, הקטנה בת 3 חודשים וחצי.
אני ואשתי עשינו לנו פרוטוקול למקרים של בכי בלתי פוסק (4 דברים שצריך לבדוק כדי להגיע לסיבת הבכי):
1. לבדוק אם היא רוצה בקבוק.
2. להרים אותה ולראות עם יש לה גראפס.
3. לבדוק אם יש משהו בטיטול.
4. להשכיב במיטה, אולי היא עייפה מאוד.
במידה ופתרנו בעיה והבכי ממשיך, למשל עשתה גראפס והמשיכה לבכות,
אנחנו בודקים שוב את כל הפרוטוקול. אולי עכשיו היא כבר מוכנה להמשיך לאכול.
ב-90% מהמקרים אנחנו נותנים מענה ומפסיקים את הבכי.
אני לא יודע אם זה המקרה אצלך, אבל אם הצלחתי לעזור לך או למישהו - אני שמח.
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםהדר22/12/2010
שלום,
בני בן חודשיים ושבוע וביום חמישי אושפנו עם חום 39 ושילשולים,לאחר שעשו לו בדיקות דם וראו שרמת כדוריות הלבנות שלו בדם נמוכות.
שוחררנו ביום שישי לבידוד בבית וביום ראשון חזרנו לבדיקה נוספת.
ביום ראשון ערכו לילד בדיקת דם נוספת והראה כי הכדוריות הלבנות ירדו שוב ל 670
הזמינו אותי שוב לשבוע הבא למעקב.
רציתי לשאול האם זה אמור להדאיג אותי והאם זה בגלל הוירוס שהיה לו ,(ביום ראשון לפני הוא קיבל חיסון של גיל חודשיים)
ממתינה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה בבקשה
הדר23/12/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם - תגובה
פרופ' חיים ביבי24/12/2010יש מצב של ירידת הכדוריות הלבנות כתוצאה ממחלה וירלית.
אם לילד אין חום ומצבו הכללי טוב צריך לעקוב אחר ספירת הדם.
אם יש חום ו/או הרגשה לא טובה יש צורך בבדיקת רופאבאופן דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה לבן 5 חודשיםאורטל22/12/2010
ד"ר שלום.
יש לי בן בגיל חמישה חודשים. לפני כחודש אבחנו אצלו ברונכיאוליטיס והוא טופל במסגרת קופ"ח על מנת לייתר אשפוז. במסגרת הטיפול קיבל הילד תחילה טיפול ע"י כדורי סטרואיד (ורודים קטנים שנמסים במים) פעמיים ביום ואנהלציות של אנדרנלין בקופה פעמיים ביום (5 ימים) בשילוב של עוד 2 אנהלציות בבית של בודיקורט +ונטולין+ מי מלח פעמיים וגם סקשנים בקופה פעמיים ביום. בשבוע השני ירדו הכדורים ועשינו 4 פעמים ביום אנהלציות בבית, פעמייים עם בודיקורט ופעמיים עם ארובנט, בצירוף שבוע אנטיביוטיקה.
ברוך השם, לאחר שבועיים וחצי של טיפול השתפר מצבו של הילד ועכשיו, לאחר שבועיים מתום הטיפול שוב חזר לו שיעול וקושי בנשימה.
הפעם הרופא לא איבחן כברונכיאוליטיס, אלא אסתמה לילדים שחולף בגיל שנתייים. עשיני טיפול של שבוע בבית עם שטיפות מי מלח + אנהלציות 4 פעמיים ביום (2 בודיקורט ו- 2 אירובנט), אשר לא הועיל. חזרנו שוב לקופ"ח לביקורת וקיבלנו הנחיה לעשות שוב שבוע אנהלציות, הפעם עם 4 פעמים ביום בודיקורט (1 CC בכל פעם) + כדורים ורודים פעמיים ביום ל-3 ימים + אנטיביוטיקה לשבוע עקב מרקם וצבע הליחה, שאוגר הילד.
שאלתי היא:
1.האם הטיפול כאמור בילד בן 5 חודשים אינו נתפס בענייך לאגרסיבי מידיי, והאם אינו טומן בחובו השלכות כלשהן?
2. האם הגיוני שלא מחלים מקשיי הנשימה?
3. האם מוצע טיפול אחר אפקטיבי יותר?
4. האם דרושה התערבות מומחה בנסיבות העניין?
5. האם מדובר באלרגיה מסוימת לצריך לבדוק?
אודה למענה מקצועי ויעיל. בתודה מראש על תשומת ליבך והייחסותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה לבן 5 חודשים - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין23/12/2010טיפול בהתקף אסטמה כולל טיפול אינהלטורי בונטולין לפי הצורך, בודיקורט 2-3 פעמים ביום, סתרואידים בהתאם למצבו קליני של הילד. טיפול הניתן הוא כזה. החלטה לדבי תדירות מתן אינהלציות וצורך מתן סטרואידים היא החלטה של רופא מטפל בהתאם למצבו קליני של הילד. מומלץ המשך מעקב ע"י רופא מטפל וטיפול בהתאם למצבו. בשלב זה אין צורך לערב רופא אלרגולוג, לגבי צורך בהתערבות רופא ריאות להחלטה רופא המטפל מכיוון שהוא מכיר את הילד ויכול להעריך צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת צוואה לילד בן 6 שניםשושי21/12/2010
שלום רב,
מבקשת להתייעץ לגבי בריחת צוואה כ-3 פעמים ביום לבני בן 6שנים כבר שבועיים בערך.
טוען שאינו מרגיש שבורח,
אינו משלשל ואינו סובל מעצירות אלא פעם ביום יציאה תקינה בערב,ובכל זאת לאחר התרוקנות מלאה עדיין בורח(לגבי עבר רפואי סובל מכאבי בטן ולאחר בירור ובדיקת צ'יסטוגרפיה נמצא דלקת קלה בוושט)ילד חייכני,חברותי ופעיל ואנני מבחינה בבעיה ריגשית כל שהיא.
אשמח לחוות דעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת צוואה לילד בן 6 שנים - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין23/12/2010חשוב להמשיך בירור ע"י רופא מטפל ולבדוק נושא עצירות לעומק. יתכן ובכל זאת שמדובר בבריכת צואה משנית לעצירות. במידה ולא יש צורך בבדיקת רופא גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בלתי פוסקים אצל בן 10.5אליהו21/12/2010
שלום,
בני בן ה-10.5 סובל מזה כחצי שנה מכאבי ראש בלתי פוסקים שהתחילו אצלו לאחר תקופה של חצי שנה בה הוא נהג שלא לאכול ולשתות עד שעות הצהרים המאוחרות בכל יום.
משעה שהחלו כאבי הראש חזר הילד לאכילה סדירה תוך התלוננות קבועה על תחושת רעב שפוקדת אותו כל יום גם אם אכל ארוחה מלאה ודשנה. לגבי הנוזלים - מאותה העת הוא גם החל לשתות כמות קיצונית של מים (מסוננים) בכל יום, בסביבות 3 ליטר ליום.
ביצענו כבר בדיקות ראייה, שמיעה, MRI, ובדיקות דם רלבנטיות - והכל דרך הפניה של נוירולוג. כעת, לאחר שלא נמצאו אף ממצאים יוצאי דופן (למעט רמת סוכר מעט גבוהה מן הנורמל) - שולח אותנו הנוירולוג לאנדוקרדיולוג. רציתי לבקש את חוות דעתכם בעניין, ובתוך כך אבקשכם להמליץ לי על כיוון טיפול/בדיקה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בלתי פוסקים אצל בן 10.5 - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין23/12/2010חשוב להמשיך בירור אצל רופא אנדוקרינולוג בשל ערכים לא תקינים של סוכר והמשך מעקב נוירולוגי. חשוב לטפל במשככי כאבים בעת הופעת כאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע חשוב לתת משכך כאבים בהופעת כאב
אליהו26/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי דם קטנטנים על העורשרה21/12/2010
בתי בת שנתיים אתמול שמתי לב שיש לה כתמי דם קטנטנים ממש כמו נקודות מפוזרות על הגוף
ריכוז גבוה באזור איבר המין
לפני יותר מחודש בדיקת דם עקב עייפות וחוסר תאבון העלתה מחסור בברזל
(24.5) מאז נוטלת טיפות ברזל או מולטי ויטמין של "יומי" בצורת דובונים
האם יש קשר?
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי דם קטנטנים על העור - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין23/12/2010יש צורך בדחיפות לפנות לרופא מטפל לצורך בצוע בדיקת דם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטא וירוסרבינוביץ אינה21/12/2010
שלום
לילד בן3.4 יש רוטא וירוס. כמה זמן יכולים להמשך השילשולים. אצלנו זה כבר יום 5 של המחלה. אתמול כבר לא היה שילשול והיום שוב חזר. תןדה רבה.
אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטא וירוס - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`23/12/2010לאינה שלום!
רוטא כמו כל מחלה ויראלית יכולה להימשך 7-10 ימים. במחלות שילשוליות גם כאשר מחלה חולףת עדיין יכולים להיות שילשולים: משני לפגיעה ברירית המעי (ע"י המחולל). במקרים אלה מומלץ להפסיק מוצרי חלב למספר ימים ולראות איך זה מתקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהדנה19/12/2010
שלום ...
הבן שלי בן שנה ו4 חודשים לפני כשבועיים חלה במחלה ויראלית היה לו חום גבוהה ופריחה בכל הגוף וגם כן חולשה החו והפריחה עברו רק החולשה עדיין לא... הוא לא יכול לעמוד וללכת כל הזמן מבקש שנקח אותו על הידיים... ניסיתי כמה פעמים לעזור לו בללכת אך הוא מתחיל לבכות כאילו שזה מאד כואב לו שהינו בבית החולים הרופא אמר "שאין לו בעיה נירולוגית כי ילדים עם חום 40.8 בד"כ יותר נשפכים" אני מאד מודאגת האם לתת לו אקמול או כל תרופה אחרת? יש לציין שהוא קיבל פעם נר אקמול ופעם נירופין כשהוא היה בבית החולים ... האם זה טבעי?? כמה זמן זה יקח עד שיחזור למצב הטבעי?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/12/2010ממליץ להיות במעקב רופא ילדים על בסיס יום-יומיים ע"מ לראות דברים בדינמיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 סובל משיעול טורדני עם ליחהרוני19/12/2010
שלום,
בני בן ה 3 סובל משיעול טורדני עם ליחה. אנו משתמשים באינהלצית מי מלח. מהו המינון המומלץ מבחינת CC ? מה מס' הפעמים שניתן להשתמש ביום ? האם השימוש באינהלציה עוזר גם לנזלת למרות שהנזלת מקורה בדרכי הנשימה העליונות ?
מה לגבי השימוש באדים קרים, האם ראפקטיבי להשתמש במהלך שעות הערות בחלל החדר או שמא בשעות הלילה? האם המכשיר צריך להיות קרוב לראש הילד על מנת שיהיה אפקטיבי או שאפשרי שיהיה בחלל החדר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 סובל משיעול טורדני עם ליחה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/12/2010אינהלציות מי מלח עוזרות להתכייח ומעט מייבשות את הריריות.
לגבי מכשיר אדים יש לנהוג לפי המלצות היצרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בקצה הפין אצל תינוקאביטל18/12/2010
שלום רב,
בני בן חמישה וחצי חודשים. לפני מס' ימים הבחנתי כי יש לו אודם בקצה הפין.
מרחתי לו משחת bepanten' נגד תפרחת חיתולים ללא הטבה.
הנני אחות מוסמכת, וחשבתי להשתמש במשחת תראולון או סינטומיצין 5%.
שלאלתי, האם יש חשש בטיפול כזה עבור תינוק.
במידה וניתן להשתמש, באיזה מינון, וכמה פעמים ביום.
תודה רבה
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בקצה הפין אצל תינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/12/2010ממליץ לקחת כל טיפול לאחר בדיקה ויעוץ רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי ויטמין לילדיםשירית18/12/2010
שלום.
אני בת 17 ולא אוכלת כל כך פירות וירקות (לא טעים לי) וגם לא בשר בגלל שאני צמחונית. המליצו לי להתחיל לקחת תוסף מולטי ויטמין להשלמה של הויטמינים וכל מה שבעצם חסר לי בגוף.
מצאתי באינטרנט שיש מולטי ויטמין מינרל מיוחד לילדים (של חברת סולגאר) ורציתי לדעת אם אני אקח תוך כמה זמן יהיה אפשר לראות שיפור למשל בבדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי ויטמין לילדים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/12/2010לפחות חודשיים-שלושה של טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה אצל תינוקת בת חודשיים-דחוףליאור18/12/2010
שלום ,
ביתי בת חודשיים, ובעקבות ברור צהבת ממושכת עד עכשיו, התגלה באולטרסאונד :
ציסטה בין השחלה למעיי, ושחלה מוגדלת.בגודל של כ-2 ס"מ.
האם זה נורמלי?
יש בזה סכנה?
זקוקה לתשובות, יעוץ, המלצות בדחיפות!!!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה אצל תינוקת בת חודשיים-דחוף - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`21/12/2010לליאור שלום!
לא ברור לי מה זה ציסטה בין שחלה למעי? אולי פיסטולה???
ממליץ לגשת לרופא המטפל לבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה אצל תינוקת בת חודשיים
ליאור23/12/2010ד"ר אנדריי שלום,
הציסטה נמצאת ליד האגן הקטן צמוד לרחם,בקוטר של כ- 2 ס"מ.
עם נוזל סביב.
האם יכול להתאים לשחלה עם ציסטות?
האם זה מסוכן?
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה אצל תינוקת בת חודשיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/12/2010עדייין לא כל כך ברור לי.... יתכן ציסטה בכיליה (גם בכיליה ישנו אגן...). אשמח לראות את פיענוח ה-US. ניתן לצרפו לשאלה כמסמך מצורף...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)