מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמה תינוקות וטיפול מונעאורטל28/12/2010
כתבתי כאן לפני כמה ימים על תינוק בן חמישה חודשים שחלה בברונכיאוליטיס, החלים אחרי טיפול אינטנסיבי ושוב חזר לקשיי נשימה ולטיפולי אנהלציות בבודיקורט 4 פעמים ביום.
היינו אתמול אצל הרופאה המטפלת. היא לא הסכימה לשלוח למומחה שכן לדעתה אין לו מה להגיד או לעזור. כמו כן היא אמרה שהציפצופים חלפו והורתה להפסיק עם האנהלציות ולהיות מטופלים בטיפול מונע ע"י משאף בודיקורט, 2 לחיצות פעמיים ביום למשך שארית החורף, עקב חשש שישובו קשיי הנשימה וכן הורתה לעבור לתזונה ע"י מטרנה צימחית, שכן החלב לדבריה מייצר ליחה שמקשה על נשימת התינוק.
רציתי להתייעץ איתך לגבי המינון שניתן, האם לדעתך סביר, שכן ראיתי הרבה הודעות כאן בפורום על מינונים נמוכים מזה?
כמו כן, האם תזונה צמחית זה סביר ונכון בנסיבות העניין?
האם אין בדיקות נוספות שניתן לעשות על מנת לאבחן את המקור לבעיות הנשימה, שהחלו רק בחודש האחרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה תינוקות וטיפול מונע - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011המינון הוא נכון בהחלט! יש לבדא שזה BUDICORT-200MCG.
רגישות לחלב פרה יכולה להחמיר הסתמנות של אסטמה: לכן כדאי לנסות מטרנה צמחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות ברזלרגינה28/12/2010
הילדה שלי (בת 4 חודשים), מגיבה בגועל אחרי כל פעם שמקבלת טיפות ברזל.
היום היא ממש הקיאה.
האם יכול להיות קשר לכך שהיא עברה וירוס רוטה לאחרונה (היינו שבוע בשניידר אחרי התייבשות).
** יכול להיות קשר לטיפות ברזל שהיא לא מוכנה לקבל ומגיבה ברפלוס הקאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות ברזל - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011לא נראה לי שיש קשר לרוטא.
תנסו במקום טיפות ברזל לתת סירופ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות חורף שאלה חשובהאני28/12/2010
ביתי בת 4 חודשים כבר שבועיים חולה במחלות שונות, ברונכיט, שלשולים, הקאות וחום גבוה. כנראה נדבקת מפה ומשם
אבא שלי חולה כרגע בשיעול ולכן אני מקפידה להרחיק ביניהם, השאלה שלי האם אמא שלי יכולה להעביר לה את החיידק/וירוס כשהיא רואה את התינוקת, דרך זה שהיא נמצאת עם אבא שלי כל היום? כרגע אני משתדלת לא להביא אותה במגע עם כל מי שבא איתו במגע ע"מ למנוע הידבקות, יש בסיס לחששות שלי? או שהוירוס יכול לעבור רק דרך החולה עצמו ללא "שליחים" ו"מתווכים"?
לתשובתך המהירה אודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות חורף שאלה חשובה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011לעתי םגם ה"שליחים" יכולים להעביר מחלות זיהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה יונה או ציפוראמא בחרדה27/12/2010
הבת שלי בת כמעט שנתיים,
היום במהלך משחק בחוץ, כמעט הכניסה לפה צואה של יונה או ציפור - אני מקווה שהצלחתי לתפוס בזמן. לא נראה היה שמשהו היה בפה שלה.
כמובן שמייד לקחתי לה מהיד, אבל לא היה איפה לשטוף ידיים, ובסוף היא גם הכניסה את הידיים האלה לפה...
ברגע שנכנסנו הביתה שטפתי לה ידיים טוב טוב ונתתי פרוביוטיקה.
יש סיבה לחשוש? ממה? כדאי לקחת לרופא?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה יונה או ציפור - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011ציפורים לפעמים (והפרשותהן) מעבירים מחלות אשר גורמות לדלקות ראות. צריך לעקוב אחרי הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקותשרון27/12/2010
שלום
בני בן ה- 3 היה במפגש חברתי בסביבתו הקרובה של ילד חולה שסבל מחום גבוה. בהנחה שהוא נדבק ממנו תוך כמה זמן ממועד ההידבקות מופיעים סימפטומים של מחלה וחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011תלוי במחולל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות-המשך המחלה
שרון04/01/2011האם קיים מחולל שכתוצאה ממנו ניתן לראות סימפטומים של הידבקות תוך 36 שעות ופחות מזה? אנא, התשובה חשובה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות - המשך השאלה
שרון04/01/2011מדובר בדלקת ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות - המשך השאלה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/01/2011וירוסים נשימתיים בעיקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה על האיבר והאשכים של תינוקמנאר טאהא27/12/2010
בני בן שנה ו 9 חודשים מזה שבועיים התחילה אצלו פריחה אדומה מעל האיבר. הרופא רשם משחה בשם אפלומיצין שקבל למשך שבוע אבל לא תרמה כלום הפריחה התפשטה על כל האיבר ועל האשכים, פניתי עוד פעם לרופא ושינה את המשחה לבטאקורטן G שקיבל גם למשך שבוע וזה גם לא עזר. התינוק סובל במיוחד כשהוא נותן שתן זה צורב ומתחיל לבכות וגם כי האיבר בה במגע עם החיתול שגורם לכאב. מה דעתכם בעניין זה?ומה עליי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה על האיבר והאשכים של תינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011יש להתייעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ונזלתצביה27/12/2010
הבן שלי בן שנתיים וחודשיים.
שמתי לב שיש לו נזלת לעיתים די קרובות,
יכול להיות למשל כמה ימי נזלת ואז לנמשל שבועיים בלי נזלת ואז שוב נזלת.
לעיתים לנזלת נלווה גם שיעול שלפעמים שומעים שיש בו ליחה, אבל השיעול מועט מאוד.
האם עצם העובדה שלילד יש נזלת אחת לשבועיים למשך כמה ימיןם וזה עובר לבד ללא שום טיפול,
האם עצם החזרה של הנזלת מלמדת שהוא אסמטי או חולה במחלה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
צביה28/12/2010כאמור, השיעול ספורדי ומועט.
עם זאת, האם העובדה שמידי חודש ולעיתים מידי שלושה שבועות בני מצטנן, יש לו נזלת ולעיתים גם חום - האם זה נפוץ ומוכר?
מציינת שבני בן השנתיים וחודשיים מצוי בגן 10 שעות ביום עם עוד 30 ילדים.
האם "התכיפות" "נורמלית", מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול ונזלת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011יתכן וזו נזלת אלרגית (במיוחד שזה בא ללא חום או תסמינים נוספים).
תתיעצו עם אאג: יתכן פוליפ (שקד השלישי שגורם להווצרות נזלת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 הסובל משיעול וליחה סמיכהשני27/12/2010
שלום, הבן שלי בן 4, כאשר הוא משתולל ו/או רץ, הוא מתחיל להישתעל ונושם בכבדות. בעת השינה אינו רגוע וממשיך להישתעל ומתלונן על כאבי גרון. יש לו ליחה סמיכה שקשה לו להוציאה. הוא אלרגי לאבק ויש לו פוליפים שצריך לנתח. אנו עושים לו עיסויים בבית החזה עם שמן זית ושמים לו שמן אקליפטוס על הכרית. כך השיעול נרגע ונעלם עד לפעם הבאה. (השיעול חוזר בתדירות של כל חודשיים בערך). האם מדובר באסטמה או תופעות של אלרגיה? איך אפשר להקל עליו, מהו הטיפול המתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 הסובל משיעול וליחה סמיכה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011מרכיב חשוב באסטמה הוא מרכיב אלרגי. ממליץ על יעוץ רופא ראות ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשייםme27/12/2010
ד"ר שלום,
יש לי תינוקת בת חודשיים. בימים האחרונים היא אינה רגועה בחלק מן הזמן וגם כשנראה שהיא ישנה (עם עיניים עצומות) היא נוגעת לעצמה בפנים כל הזמן וזזה.
בנוסף, מזה כשבוע יש לה צואה בצבע ירקרק.
מה שרציתי לשאול הוא דווקא על הימים האחרונים בהם נראה רוק רב בפה שלה, היא מרבה למצוץ את אגרופה, להוציא לשון במעין תנועות ליקוק. מה זה מראה?
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודשיים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011נשמע לי תקין אך ממליץ שרופא יראה זאת במו עיניו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת כדור מפלסטיקדיקלת26/12/2010
אני חוששת שבתי בת השנה בלעה כדור מפלסטיק ממשחק. הכדור בקוטר של לפחות סנטימטר וחצי. האם צריך לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת כדור מפלסטיק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011במיידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה26/12/2010
שלום. הילד היה עם חום 39. בערב הילד התחיל לרעוד, פחד לפתוח עיניים. אכשהיה פותח עיניים, היה מסתכל על התיקרה והמילים שלו היו "אני לא רוצה, אני מפחד". אז הוא היה מחבק אותי חזק ושוב לא רוצה לפתוח עיניים. החום כזה לא בפעם ראשונה, אבל כן המצב הזה היה בפעם ראשונה. וזה היה פעמיים במשך הלילה. מה זה יכול להיות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה על השאילה? תודה רבה
אוקסנה29/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאילה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011בן כמה הילד?
כדאי לגשת לבדיקת רופא המטפל בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה04/01/2011שלום. תודה על תגובתך. הילד בן 4 שנים. שוב זה לא היה פעם ראשונה חום גבוהה, אבל תגובה של הילד היה בפעם ראשונה. מה זה היה לילד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/01/2011האם תסמינים חלפו?
קשה להגיד מה זה היה בלי לבדוק את הילד.... אילו היתי נביא....
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אחרי חיסון MMR ופרבנרסיון25/12/2010
שלום,
בתי בת השנה וחודש קיבלה בתחילת דצמבר חיסון נגד פרבנר (מנה נוספת) וחיסון נגד MMR (מנה ראשונה).
הבנתי שה- MMR עשוי להביא לתופעות לוואי של פריחה קלה בפנים ובגוף כעבור 5-12 יום. בסוף השבוע שלאחר החיסון, עלה לבתי החום לעד 40 מעלות, למשך שלושה ימים. ראינו רופא, אמר שזה ויראלי ולא קשור דווקא לחיסון.
כעשרה ימים לאחר מתן החיסון הופיעו נקודות אדומות גדולות על הפנים (כ- 5-6 נקודות אדומות), שנראות כמו פצעונים (ללא מוגלה). הנקודות הטשטשו וכמעט אינן נראות כעת.
הבוקר גיליתי מאחורי האוזן השמאלית של הילדה בלוטה נפוחה, רק היום ראיתי אותה. אין לה חום או משהו כזה. בגלל שיום שבת היום רצתי למוקד רפואה דחופה (ממש לחוצה) והרופא שבדק אותה לא ממש נתן לי תשובות (כאילו שהוא בעצמו לא יודע). במקום היה לחץ מטורף ולרופא פשוט לא הייתה סבלנות. עשו לה ספירת דם והרופא אמר לי שהתוצאות תקינות. כמובן שמחר בבוקר אקח אותה לרופא המטפל שלה, שאני סומכת עליו ורגועה איתו.
שאלתי היא, רק כדי שארגע הלילה (אם איענה), האם יכול להיות שזוהי תופעת לוואי מהחיסון שקיבלה? הבלוטה נפוחה וקשה, זה מדאיג אותי מאוד!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי אחרי חיסון MMR ופרבנר - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/01/2011לא בטוח... יתכן מחלה ניפרדת כלשהי....
רצוי להיבדק ע"י רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר תאבון וירידה במשקלשרון24/12/2010
שלום
הבת שלי בת שנה ושלוש
סובלת כל הזמן מדלקות אוזניים ואתמול סיימה לקחת אנטיביוטיקה
אני שמה לב בזמן האחרון שהיא ממש ירדה במשקל והיא חויירת ואין לה תאבון
האם זה יכול להיות בגלל האוזניים
כי אני ממש מודאגת היא לא ניראת טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר תאבון וירידה במשקל - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/12/2010לשרון שלום רב!
לילדים חולים בדרך כלל אין תאבון (גם במבוגרים חולים...).
אם היא נראת חיוורת מדיי נניתן לבדוק האם אין לה אנמיה. במידה ויש ניתן לטפל ברזל: זה משפר הרגשה כללית, אקטיוויות וגם תאבון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקת ריאות מדבקת?מיכל24/12/2010
ד"ר שלום רב,
בני בן שנה ושמונה חודשים. נכנס לראשונה לגן לפני חודשיים.
הגננת סיפרה לי כי יש בגן 3 ילדים עם דלקת ראות (הילד אשר "התחיל" עם הדלקת כבר החלים וחזר לגן (זו לא פעם ראשונה שלו עם מחלה זו-בקיץ האחרון חלה גם בדלקת ריאות (אני מכירה את אימו)),הילד השני אשר נדבק מהראשון גם החלים כבר, והשלישי מאושפז בבית חולים).
הגננת טוענת שאצל ילדים אלו הסימפטומים של הדלקת היו שיעול בלבד ללא חום וכי הם נדבקו אחד מהשני.
בני כרגע עם נזלת חזקה ושיעול ליחתי ללא חום. אין לי סיבה לקחת אותו כרגע לרופא בגלל סימפטומים אלו, מה גם שבחדר ההמתנה אצל הרופא יש עוד ילדים חולים....
האם כרגע אני צריכה ל"רוץ" לרופא עם כל שיעול שיש לילד רק בגלל שבגן יש כמה ילדים עם דלקת ריאות שהדביקו אחד את השני? איך יודעים?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דלקת ריאות מדבקת? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/12/2010למיכל שלום!
לא יודעים.... מחלות זיהומיות בילדים לרב מדבקות....
האינדיקציה לגשת לרופא היא מהלך מחלה ומראה כללי (הרגשה) של הילד.
כל דבר חריג להערכת האם מחייב בדיקה ע"י רופא ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותטלי24/12/2010
שלום רב ,
הבת שלי בת שנה ו4 חודשים , לפני שבוע ביום א' היינו אצל הרופא עם נזלת שיעול חום 38.6 שלא מטפס , האבחון של הרופא היה שהריאות נקיות ושכנראה משהו ויראלי .
משהשיעול החמיר ביום ג' שוב הגענו לרופא , שמיידית אבחן דלקת ריאות .
* התחלנו טיפול שמתחלק :
1. 4 פעמים ביום אינהלציות עם : טרמבולין , מי מלח , בודזונייד .
2. טיפול אנטיביוטי למשך 10 ימים , פעמיים בום , מוקסיוויט פורטה .
לאחר כיומיים שלא ראינו השתפרות במצב פנינו שוב לרופא ( אגב מדובר ברופא אחר )
הרופא העיד על החמרה במצב הריאות והוסיף תרופות ואנטיביוטיקה נוספת:
1. 4 פעמים ביום אינהלציות עם : טרמבולין , מי מלח , בודזונייד + פעמיים ביום אירובנט
2. כדורים להמסה פעמיים ביום למשך 4 ימים : בנטזול .
3.להמשיך עם האנטיביוטיקה מוקסיוויט פורטה+ הוסיף אנטיביוטיקה נוספת "אזניל" ל 5 ימים .
** אני מאוד מודאגת מכמות התרופות ודרכי הטיפול, אנחנו במעקב אבל אני חוששת .
הילדה לא מסכימה לעשות אנהלציות רק בשינה או בכוח והרופא לא ממליץ על "אירוצ'מבר"?? את התרופות היא יורקת וקשה מאוד .
אשמח לחוות דעת נוספת .
האם נדרש צילום חזה ? ללכת למוקד?
* האם רק בסיום האנטיביוטיקה נראה שיפור ?? מה המדד לדעת שזה עוזר?
* האם החזרה לגן אחרי לקיחת כ"כ הרבה תרופות לא מורידה את המערכת החיסונית והחשיפה למחלות ?
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות - תגובה
פרופ' חיים ביבי24/12/2010אבחנת דלקת ריאות בעיקר עם צילום חזה.
אם הילדה לא מרגישה טוב יש צורך בבבדיקת רופא חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ריאות
טלי24/12/2010לא התייחסת כלל לשאלותיי בנושא כמות התרופות המקבילות שהיא מקבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ריאות - תגובה
פרופ' חיים ביבי24/12/2010על כל השאלות יענה רופא שיבדוק ויחליט אחרי בדיקה אילו תרופות יש צורך להמשיך ולכמה זמן. ככלל אנטיביוטיקה במינון סביר לצורך אמיתי לא פוגעת בחיסון ולא מגבילה פעילות רגילה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)