מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום ממושך-ממתינה לתשובה דחוףףויקי21/01/2011
בוקר טוב הילדה שלי בת שנתיים עם חום של 39.7 כבר מיוםרביעי לפנות בוקר לקחתי אותה כבר פעמיים לרופאת ילדים היא אמרה שהכל נקי ותקין אולי טיפה אודם בגרון שלא דורש טיפול,עד עכשיו החום עדיין לא מפסיק אלא אם כן אני נותנת לה מוריד חום שמשפיעה לבערך שעתיים היא לא אוכלת היא נודניקית ולא כל כך שותה וגם אם היא שותה מים היא מקיאה אותם...אנא התיעצותכם מה זה יכול להיות?????..הרופאה אמרה שזה ויראלי האם זה הגיוני או שאני צריכה לעשות משהו בנידון...ממתינה לתשובה אני כבר לא יודעת מה לעשות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות משיניים?
ויקי21/01/2011ניראה לי שאני מגיעה למסקנה שזה צמיחת שיניים אין סיכוי שהיא תיתן לי להיסתכל אבל היא שורטת את עצמה מהכאבים ומחזיקה את הפנים מידיי פעם והיא כל הזמן בוכה האם יכול להיות שזאת הבעיה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה??
ויקי21/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום ממושך-ממתינה לתשובה דחוףף - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`23/01/2011הילדה נבדקה פעמיים ע"י רופא המטפל, ואני מבין שלא נמצאו דברים חריגים בבדיקה. צריך להיות במעקב רופא המטפל על בסיס יומי.
ילדה שמקיאה ולא מצליחה לשתות חייבת החזר נוזלים דרך הוריד במסגרת ב"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה לתשובהחום שמגיע עד ל41 מעלותשרה20/01/2011
הנכד שלי בן שנה וחמישה חודשים שוקל מעט מעל ל7 ק"ג, נמצא המעון וכל שני וחמישי הוא עם חום גבוה עד ל41 מעלות. כשהוא מצונן אני מבינה מאין החום. אך היום הוא אינו מצונן ובכל זאת החום כמעט 41 מעלות. עלי להוסיף שהוא מוציא שיניים.
תודה מקווה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה לתשובהחום שמגיע עד ל41 מעלות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/01/2011בכל מקרה של חום בילד ממליץ בדיקת רופא מטפל: בכל מקרה זה סימן לתהליך זיהומי כלשהו בין אם זה ויראלי ובין אם זה חיידקי. דורש התייחסות רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים וידיים מקומטותשלי20/01/2011
שלום,
בני בן חצי שנה ויש לו כפות ידיים מאד מקומטות. ככה הוא נולד ומאז זה ככה. מדוע זה ככה והאם זה אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה היא ממש לחריצים
שלי20/01/2011רבים, כמו אצל אדם מבוגר, על הפנים של כפות הידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפות רגליים וידיים מקומטות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/01/2011ממליץ בדיקה של רופא ילדים. צריך לראות את "כל הילד במכלול" :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאשרי20/01/2011
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (אם אפשר בבקשה לומר לי עם הבדיקות תקינות מדובר בילדה בת 3.8 שחולה לעיתים קרובות תודה מראש!!!
4.5 *
6.3 )
13.5
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
4.1 *
4.14 )
5.3
|
Hemoglobin | g/dl | *
11.4 (
12 )
15
|
Hematocrit | % | *
33.5 (
34 )
43
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
72 *
81 )
88
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
26 *
27.5 )
32
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
32 *
34 )
37
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
12.9 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
236 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
10.4 )
12.9
|
Neutrophils % | % | (
40 *
43.3 )
60
|
Lymphocytes % | % | (
33 )
48 *
48.7
|
Monocytes % | % | (
3 *
5.8 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 *
1.6 )
5
|
Basophils % | % | (
0 *
0.6 )
2
|
Neutrophils # | # | (
1.8 *
2.74 )
8
|
Lymphocytes # | # | (
1.5 *
3.09 )
6.5
|
Monocytes # | # | (
0 *
0.37 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0 *
0.1 )
0.6
|
Basophils # | # | (
0 *
0.04 )
0.2
|
CBC Remark | | לחץ לתוצאות
|
המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
Neutrophils % confirm. | % | (
40 *
41.4 )
60
|
Lymphocytes % confirm. | % | (
33 )
48 *
55.9
|
Monocytes % confirm. | % | *
2 (
3 )
13
|
Eosinophils % confirm. | % | (
0 *
0.7 )
5
|
Basophils % confirm. | % | (
0 *
0 )
2
|
Remarks | | לחץ לתוצאות
|
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
6 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | | NEGATIVE
|
Leucocytes (U) | | NEGATIVE
|
Erythrocytes (U) | | NEGATIVE
|
בקטריולוגיה
Urine Culture | | תרבית שלילית
|
מבוטח נכבד, עם קבלת תוצאות הבדיקה, נא פנה לרופא לקבלת הסבר על משמעותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/01/2011נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת מהאוזנייםאורית20/01/2011
שלום בני בן השנה וארבע מיום ראשון כל אחה"צ והלילה עם חום גבוהה 39-40
הרופא אמר שאין מה להילחץ וזה כנראה שפעת,
מאתמול בנוסף לנזלת המטורפת ולדלקת עיניים התחילה לצאת לו הנזלת מהאוזן,
איך יש לטפל בזה?
שאלה נוספת האם יש להלחץ מזה שעוד לא יצאו לו שיניים, עד מתי זה סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת מהאוזניים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/01/2011ממליץ יעוץ אף אוזן גרון בהקדם.
לגבי שיניים תמתינו עד גיל שנה וחצי. לאחר מכן אם זה לא מתחיל יש לגשת לרופא שיניים: לבקש צילום פנוראמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפאטיותגלית20/01/2011
שלום רב,
בני בן ה 5 מזה כשבוע חולה, היה חום של 39 מעלות, מדובר בדלקת וירלית בגרון, נכון להיום החום ירד אבל עדיין הוא חלש מאוד, אוכל בקושי, הוא מעוניין בעיקר לשכב, וכמו כן נראה מדוכדך ולא מרבה לדבר, גם שאני מנסה לדובב אותו לא טורח לענות אפילו לא בכן או לא, מעין אדישות ואפאטיות אף שלעיתים הוא כן עונה וחלה הטבה מסויימת היום.
שאלתי היא האם התופעה אופיינית, כיון שבגיל שנה וחצי הייתה לו ירידת טרמבוציטים בשל מחלה וירלית והוא גם גילה אפאטיות כזו, ולכן אני חוששת מכך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפאטיות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/01/2011הוא עד לא בריא לגמרי אני מניח.
כמות טרומבוציטים לא בא לידי ביטוי בהתנהגות. לכן ממליץ ספירת דם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין אקמולי לנורופוןגלי20/01/2011
שלום רב,
יש לי תינוק שעוד שבועיים יהיה בן שנה והוא שוקל.10.5 ק"ג.
רציתי לשאול כדי ללמוד..
האם מותר לשלב , במידה ויש "רק" חום גבוה , במתן תרופות להורדת חום?
האם אפשר לשלב בין אקמולי לנורופון? מותר לתת באותו יום פעם את האקמולי ופעם את הנורופן?
אם כן - איך עושים זאת ? מה צריכות להיות הפרש השעות? האם אפשר לשלב בין נרות למתן התרופה דרך הפה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין אקמולי לנורופון - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/01/2011אין הבדל בין מתן נר ולבין סירופ.
ניתן לשלב שתי התרופות: אפילו שעה לאחר מתן נורופן (אם חם לא ירד כלל!) ניתן לקבל אקמול.
יש לשמור 4 שעות בין האקמולים ו-8 שעות בין הנורופנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוהה מעל שבוע אצל תינוקיוני ומירב20/01/2011
הילד שלנו בן שנה בדיוק.
כבר 7 ימים שהילד עם חום גבוה (38-40.5) בנוסף הילד מקיא
מדי יום אחרי מתן אוכל או מים. הוא אמנם שותה מים הרבה אבל
לפעמים נראה שזה עושה לו תחושות בחילה. הוא מותש מאוד ומרבה
לישון(מתלונן הרבה..) הוא מצונן ומנוזל לפעמים צובר ליחה.
צילום ראות יצא תקין, טרם נעשתה בדיקת דם (היום).
מהיום הראשון של המחלה הוא מטופל עם נירופון להורדת חום שמשפיע במעט לטווחי זמן קצרים אם בכלל.
1. האם יש מגבלה למספר הימים שאפשר לטפל בילד עם תרופות להורדת חום? האם יש חשש לפגיעה בשימוש מופרז בתרופות כאלו?
(אנו מקפידים על 6-8 שעות בין מנה למנה)
2. מה הלאה? מתי אנו צריכים לשים גבול ולקחת אותו למיון לצורך
בדיקות נוספות? הרופא שלו טוען שזה ויראלי ושיכול לקחת עוד כמה ימים.
תודה
יוני ומירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוהה מעל שבוע אצל תינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/01/2011נשמע לי שהרופא שלכם צודק.
במיון לא יעשו לו מעבר למה שאפשר לעשות בקהילה בלי לחשוף אותו למחלות של מיון ילדים.
מליץ ספירת דם בהקדם ומעקב יומי של רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער חזקהצביה19/01/2011
אמילי שלי בת 4.5 חודשים נולדה עם ממש תיסרוקת על הראש, המון שיער ואפילו מסודר עם שביל.
בחודש האחרון ממש מקריחה, בצדדים וכל הראש מאחור נישאר כמעט ללא שיער. זה לא רק העיגול כמו אצל כל התחנוקות... נישאר רק פוני ארוך וגם שם עם כל סירוק אני רואה המון שיער. המיטה שלה תמיד עם שיער. מלחיץ אותי, לא היתה לגדול שלי כזו נשירה שגם נולד שעיר.
הייתי אצל רופא עור שלא ידע מה לומר לי והפנה אותי לרופא ילדים.
יש לה בעייה של סידן גבוהה ולכן אנחנו במעקב אצל אנדוקרנולוגית והיפסקנו לתקופה של חודש וחצי עם ויטמיןD עד בדיקת הדם הבאה שתהייה כניראה ביום ראשון.(מיסכנונה שלי דוקרים אותה כבר פעם רביעית מאז שנולדה ממש בוריד כמו לגדולים)
אולי זה קשור?
לפני שבועיים התחלנו ברזל האם יכול לשפר?
ובכלל זו תופעה נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער חזקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/01/2011ברזל יכול לשפר בהחלט.
בלי שום קשר שיעור ילודים מתחלף בהדרגה. יתכן ושיערה היה מרשים בלידתה, כל נשירה של מספר שיערות נראת כמו כמות גדולה. יש לעקוב האם מצמיחה שיער חדש במקום נשירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה קטנה
צביה22/01/2011יש לה ממש קרחות בצידי הראש והעיגול המוכר מאחור.
היא עם קרחות כחודש ואין צמיחה חדשה. מה עלי ליבדוק?
מה זה יכול להיות? אנחנו אמורים להגיע לאנדוקרנולוגית בתחילת חודש הבא, האם יש קשר ונוכל לקבל אצלה מענה?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`23/01/2011גם+רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה ושיעול ממושךשיר19/01/2011
שלום,
ילדה שלי בת 6 לפני כ3 חודשים חלתה בדלקת ריאות. היא קיבלה טיפול, הבריאה אבל מאז היא לא מפסיקה להשתעל. היינו כמה פעמים אצל רופא, נאמר לי שזה ליחה. עשיתי לה לפני שבועיים צילום חוזר ובדיקת דם כללית ולשעלת - לא התגלה כלום. זה מאד משמח אבל היא עדיין משתעלת מאד - זה בא בהתקפים, הרבה פעמים בבוקר, לפעמים בערב או במהלך היום. לפעמים היא מקיאה את הליחה בכמויות אבל עדיין משתעלת. היום בלילה היא לא הצליחה לישון - רק אחרי שנתתי לה היסטפד ועשיתי מסג' היא הצליחה להירדם.
מה עושים? איך אפשר לעזור לה - זה כבר עובר כל גבול, 3 חודשים היא ככה ורופא שלנו ממש לא מתרגש אבל הילדה סובלת. מה עושים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה ושיעול ממושך - תגובה
פרופ' חיים ביבי19/01/2011ממליץ לפנות לרופא ריאות ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בלשוןאליענה18/01/2011
שלום רב,
ביתי בת 4.
היום הגיעה מהגן עם תלונות על כאבים בלשון בזמן אכילה.
נסיתי לבדוק ולא נראה דבר שבלט לעיני.
לאחר מספר שעות (אחרי המקלחת,לקראת השינה),חזרו ונשנו התלונות.
הפעם כשהבטתי שוב,חשכו עיני...הלשון היתה אדומה,והופיעו עליה המון פיצעונים קטנים ולבנים.
הפצעונים הופיעו על כל שטח פני הלשון ולא הופיעו בצורה ממוקדת באזור מסויים.
ברצוני לשאול מספר שאלות:
1. מה זה???
2. מהן הסיבות העלולות להביא להתפשטות פצעונים בצורה כל כך נרחבת על הלשון?
3. איך ניתן לטפל בזה?
4. האם יש צורך להגיע לרופא ילדים או לרופא אחר?
5. האם מדבק?
אודה לתשובותיך
אליענה
(אמא מאווד מוטרדת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בלשון - תגובה
פרופ' חיים ביבי19/01/2011האפשרות השכיחה ביותר היא שמדובר בזיהום וירלי - לפצעים כאלה קוראים אפטות
רצוי בדיקת רופא מטפל לאישור האבחנה - הטיפול בעיקר תומך. חשוב שהילדה תשתה למנוע התייבשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לתשובתך המהירה!
אליענה20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח אצל תינוקת דחוףרינת18/01/2011
הבת שלי חולה באבעבועות רוח, יש לה המון נגעים מלויווים בחום גבוה שאותו אנחנו מורידים לה כל פעם באמצעות אקמול או נובימול
יש לה מלא מלא נגעים והיא ממש סובלת , אמנם לא מגרדת אבל רואים כל הזמן חדשים.
הרופאה שבדקה אותה אמרה שאם עד היום החמישי אין שינוי במצב הנ"ל אז נבוא ואולי נשלב אנטיביוטיקה
בטלפון היא אמרה לי שאולי יש מה לדבר על אשפוז
אבל זה מפחיד אותי יותר מאחר והמערכת החיסונית שלה עכשו חלשה ויש שם כל מיני מחלות
מה עוד ניתן לעשות איך עוד ניתן להקל מאחר וזה גם מונע ממנה לישון כמו שצריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח אצל תינוקת דחוף - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011אפשר לבקש מרופא המטפל תרופות להרגעת גרד( למרות שהיא לא מתגרדת): הן מרגיעות בואפן כללי.
חייבים לעקוב שלא מתווסף זיהום משני לנגעים כתוצאה מגירוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם תינוק בן שנהאלונה18/01/2011
שלום רב
עשינו ספירת דם לבן שלנו בן שנה
ואלו התוצאות
WBC-Leucocytes | 10*3/micl -6.8
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl - 4.59
Hemoglobin | g/dl - 13.4
Hematocrit | % | - 39.1
MCV-Mean Cell Volume | fl | - 85
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | - 29.2
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | - 34.3
RDW-Red Cell Distri.Width | % | - 13.3
Platelets | 10*3/micl | - 290
MPV-Mean Platelet Volume | fl | - 12.3
Neutrophils % | % | - 19.9
Lymphocytes % | % | * - 66.9
Monocytes % | % | 8.7
Eosinophils % | % | 3.8
Basophils % | % | 0.7
Neutrophils # | # | 1.34
Lymphocytes # | # | 4.52
Monocytes # | # | 0.59
Eosinophils # | # | 0.26
Basophils # | # | 0.05
האם עליי להיות מודאגת מהחריגות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם תינוק בן שנה - תגובה
פרופ' חיים ביבי18/01/2011ספירה סבירה לגיל יש צורך במעקב רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם תינוקת בת שנהתותי18/01/2011
להלן התשובות שבגינם אני מודאגת קמעה
האם עלי להיות מודאגת או שאלה דברים שבשגרה
NEUTROPHILS % 15.50
LYMPHOCYTES % 72.30 %
BASOPHILS % 1.60 %
HEMOGLOBIN 11.90 G/DL
אודה על תשובותכם
אציין כי בתי בד"כ בריאה (מעט רזה) ועדיין יונקת תוך קבלת מוצקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם תינוקת בת שנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011ספירת דם לא מדאיגה. יתכן ונלקכה בזמן מחלה ויראלית כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתלולה18/01/2011
האם יתכן כי הילד היה חולה 5 ימים בהם היה חום מאוד גבוה. בערב היום החמישי לא היה חום.
למחרת החום שוב החל לעלות עד שהגיע בלילה ל-39.4.
ביום החמישי הילד החל קצת לאכול ומאתמול ככשוב עולה החום הפסיק לאכול כמעט לחלוטין.
הילד שותה ומשחק.
זו החמרה או שלעיתים יש התדרדרות וזה נורמלי.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`18/01/2011ממליץ בדיקת רופא ילדים בהקדם: יתכן מחלה זיהומית משנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)