מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי גדילה של הראש לתינוקתמיקי09/12/2010
שלום רב!
ילדתי בת ה 8 חודשים גדלה מבחינת הגובה והמשקל טוב מאוד אפילו מעל הממוצע. עם זאת, בחודשיים האחרונים אין גדילה בהייקף ראשה (42 ס"מ) למרות שמיולי עד תחילת אוקטובר ראשה גדל ב 2.2 ס"מ.
נשמח לשמוע את חוות דעתכם.
בהרבה תודה מראש!
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי גדילה של הראש לתינוקת - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין12/12/2010עצירה בגדילת הקפי ראש מצריכה בירור. חשובה בדיקה גופנית כולל בדיקת סגירת מרפס קידמי, מדידה חוזרת והכנסת ניתונים לאחוזוני גדילה הקפי ראש, מעקב רופא מטפל, בדיקה היתפתחותית, במידה וצורך בדיקה ע"י נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובות במהלך היוםשני09/12/2010
שלום,
לבתי בת השבעה חודשים בין 5 ל-8(!) יציאות ביום, האם זה נורמאלי? איך והאם ניתן להקטין את מספר היציאות? היא נולדה במשקל 3 ק"ג וכיום שוקלת 6.65 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות במהלך היום - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין12/12/2010האם תדירות יציאות כזאת קיימת מהלידה או הופיעה בתקופה מסויימת? האם יציאות נוזליות או רכות? מא היא אוכלת? האם קצב עליה הוא מתמיד? במידה ואין שינוי באופי יציאות או בתדירותם מהלידה, עליה במשקל מתמידה, אין ירידה באחוזוני גדילה ניתן להמשיך מעקב. בכל מקרה זקוקוה לבדיקה ומעקב ע"י רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול אצל בן 3אפרת09/12/2010
בני בן 3. לפני שלושה שבועות שלשל באופן מאסיבי במשך יומיים. אני, בעלי והמטפלת דבקנו ממנו, ככל הנראה. אולם מאז, נראה כי אינו ממש חוזר לעצמו.
במשך שבועיים היתה לו יציאה נוזלית מאוד פעם ביום. אח"כ הצואה הפכה להיות גושית, אבל נותרה בצבע חרדל. היום - שלשל שוב.
בדיקת צואה יצאה שלילית לפרזיטים וחיידקים.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול אצל בן 3 - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין12/12/2010מומלץ להמשיך מעקב ע"י רופא מטפל, להקפיד על שתיה מרובה, מעקב על מצבו כללי ומתן שתן. במידה ונותן שתן בהיר בכמות טובה - ילד לא מיובש. להמשיך כלכלה רגילה, אך לשתיה מיים ולא מיצים , שוקו וכדומה. ניתן להוסיף לטיפול פרוביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים פנימיות סגורותאושרית09/12/2010
לבתי בת ה - 4 חו7דשים שפתיים פנימיות סגוורת. מרחתי אובסטין במשך 7 ימים ויש שיפור קל. הייתי שוב אצל הרופאת ילדים והיא הפנתה אותי לרופא שיפתח את השפתיים, לפי מה שקראתי פעולה כואבת. לאחר שקראתי פורומים באנטרנט הסתבר לי שהייתי צריכה ממש לעסות את האזור ולא רק למרוח את המשחה.האם כדאי לנסות להשים את המשחה שבוע נוסף לפני שאני פונה לרופא שיבצע פעולה שתכאי לבתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים פנימיות סגורות - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין12/12/2010שלום לך!
היתי ממליצה לחזור לטיפול מקומי במשחת אובסטין, בחלק מהמקרים יש צורך במריחה לתקופה ממושכת יותר משבוע ימים תחת מעקב רופא מטפל או רופא נשים. לזכור שיכולה להיות תגובה מקומית כגון גרד ואדמומיות, גירוי מקומי. רק לאחר כשלון בנסיון חוזר היתי שוקלת פתיחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הכרה בילדיםשיר09/12/2010
בני בן שנה , לפני יומיים הזעיקו אותנו מהמעון שבני איבד את ההכרה כתוצאה מילד שמעד עליו בטעות, דבר שנמשך כמה שניות , הם הרימו אותו וצבטו אותו בישבן, והוא חזר לעצמו, הם חששו להשכיב אותו לישון והחליטו שנבוא לקחת אותו להשגחה, בהמשך היום הוא היה בסדר גמור ולא נצפתה שום בעיה. מה שמטריד אותנו שזה לא פעם ראשונה שזה קורה לו, לפני מספר חודשים הוא נפל בבית וקיבל מכה , הרמנו אותווהוא בכה במעין צרחה ואז איבד את ההכרה, אחרי שהזזנו אותו (לא ידענו שאפשר לצבוט) הוא חזר לעצמו אחרי כמה שניות , אומנם חיוור אבל אחרי כמה דקות כבר שיחק והיה ממש בסדר, השאלה - מה זאת התגובה הזאת? למה זה קורה? האם צריך להלחץ ולפנות לנוירולוג? זה עובר עם הגיל? אמרו לנו פשוט להשגיח עליו שזה קורה לראות שלא מקיא ולא ישר להשכיב אותו לישון. אבל מה עוד צריך לעשות?
ההורים הדואגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד הכרה בילדים - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין09/12/2010יש לי שאלה, האם ילד במיקרים שלא מקבל רצוי נוהג להתפרץ בבכי עד לשינוי בצבע באיבוד הכרה או כמעט איבוד הכרה? האם יש סיפור משפחתי של מוות פתעומית בגיל צעיר? חשוב לפנות לרופא מטפל לצורך השלמת אנמנזה ובצוע בירור שכולל בדיקה גופנית, א.ק.ג., ס"ד ואופילו ייעוץ רופא קארדיולוג בשלב ראשון במידה ועדין לא בוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמקיארחלי08/12/2010
יש לי תינוק כבן חמישה חודשים. עכשיו השעה 23:53 ומהשעה 16:00 הוא אוכל מטרנה ומקיא מיד את כל מה שאכל.
מה לעשות? האם להמתין לבוקר כדי לקחת אותו לאבחנה אצל רופא ילדים או האם זה לא סובל דיחוי ועוד הלילה לקחת אותו למיון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמקיא - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין09/12/2010תגובה כנראה מגיעה מיוחר, בכל זאת מומלץ לפנות לדביקת רופא מטפל, בנוסף חשוב להקפיד על שתיה מרובה בלגימות כל 10 דקות, לעקוב על מצבו כללי של הילד, מתן שתן. במידה ותינוק עירני, חיוני, מגיב טוב, בוכה עם דמעות, נותן שתן טוב כנראה היו לא מיובש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצאת עם שיער רטובטלי08/12/2010
שלום,
אני ובעלי כל הזמן מתווכחים בשאלה האם זה נכון להוציא את הבנות עם שיער רטוב או לא?
מאז שאני מכירה את עצמי אני תמיד מתקלחת לפני יציאה ומייד יוצאת החוצה עם שיער רטוב, ואני לא אחת שחולה כל שני וחמישי, אפילו הייתי אומרת שהמערכת החיסונית שלי טובה, ולכן אני חושבת שזה אפילו אולי מחזק את המערכת החיסונית....
ולכן אני חייבת לדעת אחת ולתמיד האם זה בסדר לצאת עם שיער רטוב? והאם זה יכול לחזק את המערכת החיסונית או להזיק?
תודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת עם שיער רטוב - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין09/12/2010אין שום בעיה לצאת עם שיער רטוב בחודשי קיץ, אך לא מומלץ בימים קרים. בד"כ מומלץ לעשות אמבטיה לילדים בערב לפני שינה ואז בבוקר ילד לא זקוק למיקלחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרוןעידית08/12/2010
ביתי בת 7.5 שוקלת 21 ק"ג. היום בערב עלה לה החום והתלוננה על כאב גרון. עשיתי לה משטח ביתי לסטרפטוקוק והתוצאה היתה חיובית. הזמנתי רופא הביתה כדי שיבדוק ויתן אנטיביוטיקה במידת הצורך. מכיוון שהרופא שמגיע הביתה אינו רופא ילדים רציתי לוודא מה האנטיביוטיקה המומלצת (מוקסיפן?) ומה המינון המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין09/12/2010אנטיביוטיקה מומלצת לדלקת גרון סטרפטוקוקקלית היא רפפן (מוכר גם בשל PEN-RAFA). מינון מומלץ 10.5 CC פעמים ביום . כדאי לפנות לרופא מטפל לקבל מרשם מוזל של קופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשים מטופל באינהלציותאמא מתוסכלת08/12/2010
בני בן 8 חודשים, ובחודשיים האחרונים הוא מנוזל (הוא בפעוטון) , הרופא שבדק אותו רשם לו בודיקורט + נטולין + אירובנט באינהלציה , הריאות נקיות . ומה שאובחן אצל הילד זה ברונכיטיס.
האם זה לא מזיק לתת סטרואידים כל כך הרבה? זו פעם שלילית (כל טיפול כשבוע) בחודשיים האחרונים
האם יש דרך אחרת לטפל בנזלת? האם יש עוד בדיקות שעלי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8 חודשים מטופל באינהלציות - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין09/12/2010טיפול שאת מתארת הוא לא טיפול לנזל, מדובר בטיפול שמקובל לתת במיקרים של התקף אסטמה או ברונכיטיס ספסטית כאשר בהאזנה על פני ריאות נשמעו ציפצופים. טיפול לא מזיק וחשוב לתת אותו במידה וצורך. טיפול לנזלת בגיל של תינוקך כולל מי מלח לאף, עדים קרים, בחלק מהמיקרים יש תגובה טובה לטיפול בשמן KARVOL לשימוש חיצוני. חשוב להמשיך מעקב וטיפול ע"י רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובשאחת08/12/2010
לבן שלי בן חודשיים וחצי יש יובש בראש שמתפשט לו בפנים וכשאני מנסה למרוח שם משחה או שמן הוא בוכה ונראה שמכאבים. מה עושים? האם זה מצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה?
אחת08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין09/12/2010תאור שלך יכול להתאים ל- SEBORRHEA, או פריחה אטופית (אסטמה של העור) -סוג פריחות תינוקות אך קשה לבצע הערכה של פריחה בצורה וירטואלית. פריחות חשוב לראיות. מומלץ לפנות לבדיקת רופא מטפל לצורך איבחון והתאמת טיפול בהתאם לממצא בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מלחאנה07/12/2010
מהי ההשפעה של מי מלח?
כיצד זה עובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות לבת שנה
עליזה07/12/2010ביתי כבר שבוע סובלת מיציאות קשות דמויות כדורים קטנים, ניסיתי לתת לה שמן זית ועגבניה, אולם אין שיפור, מה ניתן לעשות האם לגשת לרופא .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מלח - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין08/12/2010לאיזה סוג שימוש במי מלח אתא מתכוון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מלח
אנה08/12/2010לאף סתום ומנוזל מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מלח - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין09/12/2010מי מלח העיקר עוזר לפנות נזלת מהאף, מומלץ לתת 2-3 טיפות לכל נחיר 4-5 פעמים ביום, לתינוקת קטנים מומלץ 15 דקות לפני אוכל - משפר יכול של תינוק למצוץ בקבוק או לינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה אזנילענבל07/12/2010
שלום רב
ביתי, בת שנה וחצי סבלה מחום גבוה ושיעול כבד. הרופאה אמרה שנראה שיש לה דלקת בסימפונות של הריאות ונתנה אזניל במינון 2.80 מ"ל ביום למשך חמישה ימים.
מכל מה שראיתי באינטרנט הילדים בגיל זה מקבלים רק לשלושה ימים כי זו אנטיביוטיקה חזקה.
מה עושים? האמנם רק שלושה ימים?? אודה לתשובה מהירה כדי להחליט אם להמשיך הטיפול
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה אזניל - תגובה
פרופ' חיים ביבי08/12/2010אפשר עד 5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לאכול.אושרת07/12/2010
שלום רב,
בני בן שנה ו-8 חודשים, אינו מוכן לאכול, לא נובע כתוצאה ממרדף אחריו עם אוכל,
הקפדנו שלא לעשות כך.
בני פשוט לא מוכן לאכול.
אציין כי בני אלרגי לחלב ולביצים.
ניזון מנוטרמיגן. שלב 2.
לעתים יכול לאכול 100 CC נוטרמיגן, בארוחה.
כיום אנחנו ממתינים לתור אצל קלינאית תקשורת, שתבדוק אם יש מיגבלה כלשהי בחלל הפה.
רופא הילדים לא מצא שום בעיה.
כמו כן, הזמנתי תור לבדיקת מומחה, אצל ד"ר עדיאל תל-אורן.
עד כה, אף אחד לא מצא דבר.
משקלו של בני עומד על 10 ק"ג, נמצא באחוזון 5. גובה, בני נמצא באחוזון 15.
האם יש רופא מתמחה שיכול למצוא את הסיבה לסירוב האכילה?
האם יש מקומות נוספים בהם עליי לבדוק את הנושא?
אנא עיזרו לי למצוא את הפתרון לנושא האוכל של בני.
תודה ויום נפלא,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לאכול. - תגובה
פרופ' חיים ביבי08/12/2010אם יש עליה במשקל אין מקום לדאגה. יתכן והילד אוכל כמה שצריך.
לדעתי פרט לרופא המטפל יש מקום לנות לרופא גסטרואנטרולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסשלי07/12/2010
היי
יש לי שני ילדים: בן שלוש ובת שלושה חודשים וחצי.
הגננת של בן השלוש הגיעה היום לגן עם הרפס (בשלב המגליד, לדעתי). לבן השלוש עצמו כבר היה הרפס לפני כמה חודשים, ורציתי לדעת:
1. האם הוא יכול להדבק מהגננת שוב?
2. האם זה מסוכן לתינוקת?
3. איך אוכל למנוע הדבקה שלה? (בהנחה שהיא עצמה לא באה במגע ישיר עם הגננת, רק אחיה הגדול).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
פרופ' חיים ביבי08/12/2010יתכן והכל נובע מהתפרצות של מחלה ישנה ואז אין הדבקה.
בכל מקרה אם אין מגע ישיר והדוק הסיכוי להדבק קטן מאד.
אין סכנה גם במקרה של הדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין08/12/2010הדבקה בווירוס הרפס היא במגע עם נגע או הפרשות רוק מפה במידה ומדובר בהרפס על פני שפתיים. לצורך מניעה הדבקה מומלץ להימנע ממגע עם נגעים ורוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים מהאף
לולה09/12/2010כן, למיטב ידיעתי היו רק לי דימומים מהאף. בעיקר בקיץ. לא היו דימומים בזמן מחזור או לאחר עקירת שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאף אצל פעוט בן שנתיים וחצילולה07/12/2010
שלום רב,
בני מצונן ובלילה האחרון התעורר והקיא בגלל הצטברות של ליחה. בזמן שהקיא החל לרדת לו דם רב מהאף. זאת הפעם הראשונה שזה קורה. האם נדרש לבדוק את הנושא אצל רופא הילדים או שמא הדבר קשור לצינון הכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף אצל פעוט בן שנתיים וחצי - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין08/12/2010דימום בהחלט יכול להיות קשור לצינון כבד אך בכל זאת מומלץ בדיקה ע"י רופא מטפל. חשוב לדעת כמה זמן דימום נמשך, האם היו קשיים לעצור דימום או דימום היה קצר ופסק לבד? האם היו דימומים ממושכים מאיזורי פציע אחרים במהלך חייו? האם עבר ניתוחים קטנים עד כו ובמידה וכן האם היו דימומים במהלך פעולה? האם יש סיפור משפחתי של נטיע לדמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מהאף אצל פעוט בן שנתיים וחצי
לולה08/12/2010הדימום מהאף עצר די מהר, אין לילדי הסטוריה של ניתוחים תודה לאל, לא היו מעולם דימומים, לגבי קשר משפחתי - זכור לי שבתור ילדה גם לי היו דימומים מהאף. ייתכן והנטייה שהיתה לי לדמם מהאף בתור ילדה קטנה עברה לבני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מהאף אצל פעוט בן שנתיים וחצי - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין09/12/2010היו רק לך דימומים מאף? דימומים היו קשים או מדי פעם בימים חמים ויבשים או לאחר נזלת? לא היו דימומים במחזור? דימומים לאחר עקירת שיניים אם היו? במידה ולא סביר להניח שאין קשר ישיר. בכל זאת מומלץ בדיקה ע"י רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)