פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פי פאפא
    אורית כהן
    12/11/2010

בני בן 4.3 שנים אובחן כחולה פאפא ,התופעה חוזרת על עצמה בממוצע של שבועים שלושה . נאמר לי כי יש אפשרות של ניתוח שקדים שיפתור את הבעיה האם זה נכון?.
    אני בדילמה אבקש לעזור לי לקבל החלטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פי פאפא

הוספת תגובה

• פי פאפא - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    13/11/2010

לאורית כהן שלום!

מספר לא קטן של מחקרים מראה שיפור במצבם של חולי PFAPA לאחר ניתוח להסרת שקדים. יתייעצו עם אאג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוסיק עם כוויות שלא עוברות
    שיר
    12/11/2010

שלום ותודה
    ביתי בת חצי שנה מזה 5 ימים עם טוסיק בוער שחלקו כבר פצוע ממש. הרופא נתן משחת פוליקוטן אך אין שיפור.
    האם יכול להיות שזה איזשהי אלרגיה פתאום לסימילאק או למשהו מהמוצקים? ( אוכלת הכל פרט דבש ולמוצרי חלב -מלבד מה שיש בסימילק)
    האם יש צורך בבדיקה צואה ושתן , אולי הבעיה בהם ואז גם עם העור המטופל בכל יציאה המצב חוזר לקמותו?
    בלילה היא עושה כמות גדולה של צואה , אך במשך היום היא עושה כל היום נקודות של קקי ירוק.
    אשמח לדעתך,
    תודה
    שבת שלום

הוספת תגובה

• טוסיק עם כוויות שלא עוברות - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    12/11/2010

יש צורך בבדיקת רופא מטפל צמודה. עד שיהיה שיפור אם הפוליקוטן לא עזר יש צורך בבדיקה חזורת דחופה.
    אם אין שיפור גם רופא עור ילדים יכול לעזור.
    אם הפריחה נראית כמו כויה יש צורך להתייחס אליה ככזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחציעם בעיה בשיער
    חן
    11/11/2010

היום הבחנתי שלבתי בת השנה וחצי ישנם אזורים שהשערה מכוסה בחומר לבן שאין באפשרותי להסיר גם כאשר אני מנסה בעזרת הציפורניים. השיער במקום יבש וזה מופיע במספר איזורים על הראש. מה זה יכול להיות בגיל הזה? האם אני צריכה לגשת לבדוק בדחיפות. האם זה יכול לרמז על בעייה פנימית כלשהי?

תודה
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחציעם בעיה בשיער

הוספת תגובה

• בת שנה וחציעם בעיה בשיער - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/11/2010

לחן שלום רב!
    ממליץ בהקדם בדיקת רופא עור. יתכן פיטרייה או שלהבת....
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה
    ליאת
    11/11/2010

שלום רב.

בתי בת השלוש ו - 9 חודשים קיבלה היום מכה בגן. זה קרה במקרה כשאח של ילד מהגן (האח שלו בן שבע) הגיע עם האמא לקחת את אחיו והבת שלי עמדה ממש מאחוריו. הוא הסתובב ועם כף יד פתוחה חבט בה באזור הסטרנום. כף ידו היתה ממוקמת לפי מה שהספקתי לראות על הסטרנום טיפה שמאלה. הילדונת נבהלה מאוד ופרצה בבכי. הילד בן השבע נבהל בעצמו כי לא התכוון. לאחר חצי דקה הסתכלתי מתחת לחולצה שלה והאזור היה אדום. לאחר כמה דקות האודם חלף כלא היה.
    לא היה קוצר נשימה, או כל דבר מה אחר חריג. היא אמרה שנבהלה ושא כואב לה. לא כאב לה במגע לאחר מכן. העברתי יד על הצלעות ועל פניו עד כמה שניתן להרגיש הצלעות המשכיות ואין איזו דפורמציה נראית לעין.
    כשהאודם נעלם לאחר כמה דקות היא כבר צחקה ואכלה ברכב בדרך הביתה.
    אני דואגת שמא נגרם איזה נזק שלדי או חלילה לבבי (הרי זה מקום אסטרטגי...)...

מצחיק לספר אבל ניסיתי אחכ לתת לעצמי באותו מקום מכה זהה ולא היה אודם למרות שהמכה היתה חזקה ולא נעימה בכלל...ואז בכלל נלחצתי שמא האודם שהיה אצלה מצביע על מכה באמת חזקה. הילדון בן השבע נראה ילד חזק ואני לא ממש יודעת מה היה הכוח של המכה אבל זה קרה בסוף תנופה מסיבוב ועם יד פתוחה ופרושה לחלוטין. זה לא היה אגרוף.

בקיצור אולי אני חרדתית אבל הם נראים כאלה שבריריים בגיל 3 וחצי עם צלעות כאלה קטנות ואני ממש מפחדת.
    אם היה קורה משהו רציני הייתי כבר אמורה לראות?
    עברה שעה וחצי, הילדונת ישנה כבר אחרי מקלחת. שאלתי אותה שוב אם כואב לה ואמרה שלא, ניסיתי לגעת והיא לא מתלוננת.

אשמח מאוד מאוד לחוות דעתך.
    ענבר

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה

הוספת תגובה

• חבלה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/11/2010

לענבר שלום רב!
    תאמיני שהם שבריריים עד 120 בשבילנו ההורים :-)
    בית החזה מבנה די קשיח ויחד עם זאת אלסטי למדיי... בכדי לגרום לנזק גרמי , החבלה חייבת להיות עוצמתית ביותר. לא נראה לי שילד בן 7 גם עם כוונה תחילה מסוגל לכך.
    בכל אופן אם את עדיין חרדתית תגשו לבדיקת רופא במסגרת רפואית כלשהי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חזקים אצל ילד בן 5
    אתי
    11/11/2010

יש לי ילד בן 5, לפני 3 חודשים התלונן פעם ראשונה על כאב ראש שנמשך מספר דקות בלבד. זה קרה שוב לאחר מספר שבועות. תמיד הופיע בערב ללא תופעות נוספות. הילד בוכה שוכב על הרצפה ומתלונן שכואב לו הראש ולאחר מכן זה נעלם.זה קרה עד עכשיו כ- 3-4 פעמים. כשאני שואלת אותו איפה בדיוק הוא מראה לי שכל הראש כואב לו. (מסביב לכל הראש). האם יש לי סיבה לדאוג שזה משהו רציני? אודה לכם על תשובתכם

הוספת תגובה

• כאבי ראש חזקים אצל ילד בן 5 - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/11/2010

לאתי שלום רב!
    את האמ א ו (מה לעשות :-) ) תפקידך לדאוג.
    חשוב לדעת האם כאב ראש מלווה בתלונות או ממצאים נוספים, כגון, בחילות או הקאות, טישטוש או הפרעה בראיה, שינוי בשיווי משקל. האם בנך מתעורר בלילה בשל אותם כאבים?
    בשלב הזה ממליץ:
    1. בדיקת רופא מטפל
    2. בדיקת רופא עיניים: גם בדיקת ראיה וגם בדיקת קרקעית העין
    3. אולי לשקול יעוץ נאורולוג.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום נמוך ממושך אצל ילד בן 11
    יעל
    11/11/2010

שלום רב,
    1. בני מזה חודש וחצי סובל מחום נמוך. לא יותר מ-7.5 בדרך כלל פחות. מותש וחלש, מתלונן גם מדי פעם על כאבי ראש ובטן. כל הבדיקות (דם, שתן, וירוסים) כולל צילום ריאה הכל תקין. מה זה יכול להיות?
    2. הומלץ לי על טיפול במערכת חיסונית. מה נכון לילד להשתמש ומה לא (למשל אומגה 3, אונו דה גמה וכו'). תודה

הוספת תגובה

• חום נמוך ממושך אצל ילד בן 11 - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    11/11/2010

ליעל שלום!
    עיקרונית חום 37.5 נחשב תקין. אבל חשוב לראות זאת בקורלציה עם מצב הכללי וממצאים בבדיקה גופנית. במידה וכל הבדיקות תקינות ממליץ להיות במעקב רופא המטפל.
    OMEGA-3 מומלצת למעשה בכל הגילאים ושוק די פורה בתחום!
    ניתן להתייעץ בחנויות טבע.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בצוואר
    דורית
    10/11/2010

שלום .הילדה שלי בת 1.8 אתמול ראיתי שצד ימין שלה נפוח קצת זה מיתחת לאוזן ימין . אני מאד מודאגת .היא מישתאלת ומנוזלת ללא חום .

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בצוואר

הוספת תגובה

• נפיחות בצוואר - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    10/11/2010

לדורית שלום רב!
    ממליץ בדיקת רופא מטפל ו\או אף-אוזן-גרון בהקדם+ בדיקות דם+ בדיקת אל שמע לממצא בצוואר!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים
    אילן
    10/11/2010

שלום
    החל מאיזה גיל מותר לי להרכיב את בני (שנה וחצי) על אופניים (במושב בטיחות ועם קסדה כמובן).
    מתי נסגרת הגולגולת?
    תודה
    אילן

לקביעת תור
    סגירה
    רכיבת אופניים

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    10/11/2010

לאילן שלום!
    לא ידוע לי על הגבלת גיל לרכיבה על אופניים. בן שנה וחצי...אז אני מניח שהוא כבר מתהלך שלא נדבר על יושב.
    המרפס הקידמי נסגר סביב גיל שנה.
    כמו שאמרת: קסדה בראש וכסא בטיחות חובה!
    רכיבה נעימה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    חני
    10/11/2010

ביתי בת שלוש וחצי מתלוננת הרבה שכואב לה בפות עשינו לה בדיקת שתן ויצא תקין מה ניתן לעשות ולמי לפנות?? יש לציין שלקחנו אותה לכירוג ילדים כדי לבדוק שאין לה שבר והכל תקין אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    10/11/2010

לחני שלום רב!
    ממליץ להשלים בדיקת צואה לפרזיטים. בהמשך ניתן לנסות לטפל בתכשיר אנטיפיטרייתי.
    הרבה בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וחיסון
    מאי
    10/11/2010

בני בן חצי שנה -מחר יש לנו תור בטיפת חלב לקבלת חיסונים- כרגע הוא מטופל באנטיביוטיקה עקב דלקת אוזניים סטירדו נזלת שיעול וליחה ( התחלנו טיפול לפני 3 ימים)
    האם לדחות את מתן החיסון או שאין קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה וחיסון

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וחיסון - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    10/11/2010

למאי שלום רב!
    בגיל 6 חודשים הוא אמור לקבל חיסון לצהבת B, וחיסון נוסף נגד שתוק ילדים, אסכרה, פלצת, שעלת, המופילוס B.
    את החיסון לצהבת להערכתי יכול לקבל . את השאר עדיף לדחות עד לסיום המחלה החריפה ואף 5-7 ימים לאחר סיום אנטיביוטיקה.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

מאי
    11/11/2010

לאחר 4 ימי אנטיביוטיקה הוא יותר בסדר אבל אתמול התחיל לו קצת שיעול יבש ומה שיותר מטריד זאת הנזלת.....יודעת שהנזלת מוציאה רעלים מהגוף אך יש איזה שהיא דרך להקל כי הנזלת נשארת תקועה באף- שמה לו סטרימר אך הוא כל כך מתנגד שרטב הפעמים לא מצליחה... יש עוד פתרונות- עדיף כמה שיותר טבעיים?
    כמו כן מאז תחילת המחלה לפני 10 ימים הוא מתעורר כמעט כל 3 שעות ולא נרגע אלא אם כן הוא יונק...זה בסדר לתת לו לינוק ככ הרבה במהלך הלילה- דפוס שישאר או שיעבור יחד עם המחלה? עד עכשיו היה קם פעם-פעמיים.איך אפשר לדעת אם הוא קם מרעב או כי משהו אחר מציק לו וההנקה מרגיעה את זה?4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 15 חולה
    אנונימי
    08/11/2010

בס"ד,
    שלום רב,

לפני כחודש - שלושה שבועות, בני החל לא להרגיש טוב, כאבי גב, כאבי ראש, בטן וכו', רופא שבדק אותו הפנה אותו לבדיקות דם ואמר שזה וירוס ויראלי.

בדיקות הדם [ספירת דם, בדיקות כימיה (תפקודי כבד וכו'), בלוטת התריס] נמצאו תקינות, למעט מחסור בהמוגלובין (אנמיה קלה), הוא קיבל כדורי ברזל שלקח במשך חודש והעלו את החסר. עשה גם בדיקת א.ק.ג שיצאה תקינה.

בנוסף בני קיבל חיסון נגד שפעת, ונמצאה לו עקמת גב קלה (הופנה לאורטופד, התור יהיה בשבוע הבא).

אחרי מנוחה והכול הוא חזר ללימודים, הכול היה בסדר, לפני כמה ימים החל שוב להיות חולה, קר לו, כאבים בחזה בצד ימין וגם בצד שמאל שמקרינים לכיוון בית השחי ושרירי הידיים, קצת שיעול ונזלת (ללא חום), קצת כאבי ראש, מעט סחרחורות, כאבים בגב עליון ותחתון ותחושה כללית רעה.

אתמול היה אצל רופא, שבדק אותו ואמר לו לשוב עוד יומיים שלושה במידה וזה ממשיך, היום בבוקר הוא קם עם כאבי בטן וקצת שלשולים ונשאר בבית והלך לרופא שאמר לו לנוח ולשתות הרבה.

המצב מדאיג אותו ואותי,
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 15 חולה

הוספת תגובה

• בן 15 חולה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/11/2010

בשלב זה להיות במעקב רופא המטפל על בסיס יומי.
    ברעאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

אנונימי
    08/11/2010

אתה ממליץ על בדיקות כלשהן?
    תודה רבה אגב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/11/2010

כל עד אין חום-- מעקב בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ביקור במיון
    אמאלה
    08/11/2010

שלום,
    רציתי לתאר את הימים החאחרונים ולראות אם אפשר להיות רגועים

הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים היה עם חום גבוה (40) ביום שני בערב שבוע שעבר. נתתי לו נר (125 מ"ג נורופן) ב21:00 וב01:00 הרגשתי שהוא מאוד מאוד קר. לאחר מדידות חוזרות בטוסיק של 35.4 בערך שלחו אותנו מהמוקד הטלפוני למיון.
    במיון אמרו שזו לא סיבה להגיע לשם אבל מאחר ומשתעל שיעולים יבשים כבר כמה ימים רצו לעשות צילום חזה.

בצילום החזה נראה שיש משהו לא תקין (מעין עשן בריאה השמאלית). לאחר שהסתכלו על ספירת הדם הלא נכונה (!!!!!!) מלפני חצי שנה נתנו לילד שלי אנטיביוטיקה לוריד רוצפן. ספירת הדם הנכונה היתה תקינה. לאחר שעלו על הטעות ותירצו זאת בצילום החזה המשיכו לתת לו אינפוזיה כי מסתבר שהילד מיובש (urea 51) למרות שלא מקיא לא משלשל ואומנם סירב לשתות אך רק בחצי היום האחרון.

לאחר 4 שקיות אינפוזיה והרבה ריצות אחרי רופאים קיבלנו מרשם לאזניל (לא ברור לי למה) וחזרו שוב על בידקת הurea כדי לשלול בעייתיות בתפקודי כליה עקב ההתייבשות הלא ברורה. יצא 25.

נתנו שלושה ימים אזניל, בכל מקרה אחרי האינפוזיה לא היה עוד חום גבוה (סביבות 38) ואחרי שלושה ארבעה ימים התאושש הילד.

אתמול בלילה התחילו שיעולים אך כאלו עם ליחה ולא יבשים (מצונן כבר המון זמן). אני מפחדת שפספסו משהו או (שוב) טעו. האם יש צורך לעשות משהו? האם יש תסמינים שיש לשים אליהם לב?

תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ביקור במיון

הוספת תגובה

• וגם

אמאלה
    08/11/2010

עשינו שתי אינהלציות בצרחות ובבכי (בכלל היה סיוט) שהרופא הבכיר אחר כך אמר לנו שלדעתו בכלל לא היה צורך... בקיצור יצאנו מבולבלים משנכנסנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ביקור במיון - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/11/2010

לאמאלה שלום רב!
    צר לי לשמוע על טעויות.
    בשלב זה ממליץ להיבדק ע" י רופא המטפל. יש לשים לב האם מעלה חום שוב.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעה מוגברת חודשיים לאחר ebv
    מירב
    08/11/2010

בני בן שלוש, ילד קטן מידות (נמצאבבירור אנדוקרינולוגי התחלתי). לפני כחודשיים, לאחר תקופה ארוכה של חולשה וחוסר תיאבון נמצא חולה בebv.
    אתמול ביצענו בדיקות חוזרות, הילד נראה בריא וחזר לאכול ולתפקד, מס' תוצאות מטרידות אותי ואשמח לשמוע דעתכם:
    glucose: 64 (לפני חודשיים היה 57), ast: 45 (לפני חודשיים היה 69), mchc: 31 (לפני חודשיים: 30), lymphocytes:51 (לפני חודשיים: 63). האם תפקודי הכבד לא היו צריכים לחזור למוטב לאחר כל כך הרבה זמן? האם השקיעה מצביעה על בעייה אחרת או שעדיין מושפעת מהמחלה? תודה מראש. מירב.

הוספת תגובה

• שקיעה מוגברת חודשיים לאחר ebv - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/11/2010

למירב שלום רב!
    תפקודי כבד לא גבוהים במיוחד. לאחר EBV לוקח להם זמן להתנרמל.
    שקיעת דם לא ציינת באלתך לכן לא יודע להתייחס לכך.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומביליקל גרלונומה?
    מיכל
    07/11/2010

שלום רב

בני בן 6 שבועות. גדם הטבור נשר מאוד מהר, תוך כמה ימים והחלק הפנימי מעולם לא הגליד ממש עד הסוף, אבל אין זיהום או משהו כזה. כל פעם שהייתי אצל הרופא ילדים הוא אמר פשוט לא להשתמש באלכוהול ולאוורר הרבה וכך עשיתי.

לפני יומיים החל לו מה שנראה לי המצב שבכותרת - חלק אדום-ורדרד, צמיגי למראה, המחובר בצורה רופפת לפנים הטבור. זה לא מכאיב לתינוק, אין אודם מסביב אבל זה נראה די דוחה ...

הרופא שלי בחופשה לשבועיים, ואני תוהה האם מדובר במשהו שאינו שגרתי שדורש טיפול או שצריך להמשיך לא לעשות כלום? קראתי שדווקא במקרה זה צריך להמשיך עם האלכוהול. האמנם?

אשמח להכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    אומביליקל גרלונומה?

הוספת תגובה

• אומביליקל גרלונומה? - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/11/2010

למיכל שלום!
    חיים טובים לרופאך המטפל! שבועיים חופש- מכובד :-)
    לאור העובדה שמדובר בתינוק בן 6 שבועות בלבד, מציע לך להיבדק ע"י רופא זמין כלשהו: לשלול תהליך זיהומי.
    בהמשך ממליץ יעוץ כירורג ילדים בשאלה האם מדובר באחד מאלה: גרנולומה, פיסטולה, אוראכוס, הרניה (בקע). בכל המצבים טיפול שונה. וזה לא כל כך דחוף ובהול , כמו לשלול תהליך זיהומי כפי שאמרתי.
    אז... נא להיבדק.
    הרבה בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע שלפוחית צהוב על השפתיים - חוזר
    דפנה
    07/11/2010

בתי ילדה בת 5 וכבר פעם חמישית בשנה שמופיע פצע שלפוחית צהוב על השפתיים.
    הרופאה נותנת בכל פעם דקטרין ג'ל ואומרת שזו פטריה.
    הבעיה שהפעם שבוע בתוך הטיפול יצאה שלפוחית נוספת.
    הרופאה תמיד שואלת אם הבית נקי ולמיטב הבנתי אני מנקה כמו אחרים.
    אני מאוד מודאגת.
    אודה לעזרה.

הוספת תגובה

• פצע שלפוחית צהוב על השפתיים - חוזר - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/11/2010

לדפנה שלום רב!
    חשוב לי לראות את הממצא במו עיניי...
    לפי התאור שלך ,רושם שלי שממצא שלפוחיתי צהוב שחוזר באותו המקום ואף מתפשט תוך כדי טיפול בדקטרין מתאים יותר ל-HERPES LABIALIS (הרפס) ולא לפיטריה. ואז הטיפול אמור להיות בהתאם.
    איחולי בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב

דפנה
    08/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה