מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום חוזר אצל תינוקנטלי17/11/2010
שלום רב,
בני בן 8 חודשים, ובמשך 3 חודשים אחרונים מופיע חום לסרוגין.
כל שבועיים וחצי לערך מופיע חום של עד 38.6 ונעלם אחרי 3 ימים בערך.
יש לציין שהחום יורד עם אקמולי וחוזר זמן רב לאחר שהשפעת האקמול עוברת. מצבו הכללי טוב, והוא בכל פעם נבדק ע"י רופאת משפחה. הטענה החוזרת היא שמדובר בוירוס, ושזהו דבר שגרתי בגיל שלו.
בוצעו בדיקות שתן ודם, להלן התוצאות מחוץ לנורמה (במכבי):
MCV-Mean Cell Volume 71
MCH-Mean Cell Hemoglobin 23.0
Platelets 456
Lymphocytes % 48.9
Monocytes % 15.0
Eosinophils % 4.5
Monocytes # 1.82
Eosinophils # 0.55
האם יש מקום לדאגה?
(יש לציין שמרוב יאוש פניתי כבר ל 3 רופאים שונים, ולכולם הייתה אותה הטענה- שמדובר בדבר שכיח ואין צורך להלחץ מכך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום חוזר אצל תינוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`17/11/2010לנטלי שלום רב!
לאור הסיפור ותאור הממצאים רושם שאכן מדובר במחלה ויראלית. מוזר , אבל אני רופא ה-4 שחושב אותו דבר... אז אוליבאמת לסמוך על רופא המטפל.
יתרה מזו ברפואה ריבוי חוות דעת לעתים מוביל למצב מסוכן. ברפואה הולכים לאותו רופא , כמו לרב! גם הרופא מכיר את הילד ומה שיותר חשוב הילד מכיר את הרופא.
הרבה בריאות ונחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ומכשיר אדיםשושי16/11/2010
שלום,
הבת שלי בת שנתיים ומאז שהיא בגן היא משתעלת לפרקים. האם מכשיר אדים אכן מקל על שיעול וכדאי להשקיע בקנייתו, והאם יש מכשיר מסויים מומלץ או שכולם אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ומכשיר אדים - תגובה
פרופ' חיים ביבי17/11/2010מכשיר אידים לעיתים מקל על השיעול. אבל יש עוד הרבה אפשרויות אחרות.לדעתי המכשיר לא מזיק ולא תמיד מועיל. אין העדפה לגבי מכשיר מסויים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות!!טלי16/11/2010
בני בן 11 חודשים הקיא ביום חמישי בערב אחרי מנת החלב, לאחר מכן הקיא שוב בערב יום שישי ושוב בשבת הכל בערב אחרי שנרדם. כמובן שהחלפתיאת התחליף חלב לכל מקרה אך זה לא עזר. בשבת היה לו שלשול פעם אחת ואחרי זה עצירות עד אתמול שהיתה צואה תקינה. אין חום מתנהג כרגיל רק אין לו כל כך תיאבון. היום- יום שלישי שלחתי אותו לגם לאחר יומיים שהוא כבר היה בלי הקאות. הם אמרו שאכל יפה. אחה"צ לא העמסתי עליו הרבה והוא אכל רק פרוסת לחם עם קצת חומוס וטיפה דנונה שהוא רגיל לאכל ואחרי מנת החלב בערב שוב הקיא.
אני אקח אותו לרופא אבל האם זה יכול להיות וירוס שמקיאים פעם אחת כל לילה או שיש כאן אולי משהו יותר גרוע כמו חסימה כלשהי או דלקת בושת? הרגשתי אחרי כמה ביסים של דנונה שהאוכל קצת עולה לו ותקוע כזה אז מיד הפסקתי אבל מאז עד שהקיא עברו שעתיים. בכל מקרה האם יש מצב שזה וירוס למרות האופי המוזר של ההקאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות!! - תגובה
פרופ' חיים ביבי17/11/2010מבלי לבדוק את הילד נראה שמדובר בבעיה במערכת העיכול כאשר ברוב המקרים מדובר בזיהום שלא מצריך טיפול מיוחד ויש צורך בעיקר בהשגחה . רצוי בדיקת רופא מטפל לצורך טיפול ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שלא חולפים כבר כמעט שבועעזרא16/11/2010
שלום
ביתי בת השנתיים וחצי סובלת מכאבי בטן שלא חולפים , עיפות גדולה , חוסר תאבון ,
יש לה יציאה פעם אחת ביום בערך והיא מימית ,מה אפשר לתת לה לאכול ? איזו תרופה מומלצת ? הלכתי לקופת חולים מס פעמים ואין להם תשובה , נשלחתי לתרבית שתן + בדיקות דם עדיין אין תוצאות
היה לה 4 ימים ללא יציאה ואחרי נר גליצרין אחד התחילה יציאה מימית פעם ביום
האם להמשיך לקחת נר גליצרין למרות היציאה המימית ?
תודה רבה
עזרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן שלא חולפים כבר כמעט שבוע - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין17/11/2010כאבי בטן קשה מאוד לטפל וירטואלית. חוסר יצאיה מזה 4 ימים - זה עצירות. מה נפח של יצאיה מימית? האם יש מאמאץ בעת יציאה? האם ילדה שולתת על יציאה ולא מלחלקת תחתונים? (ילדה נגמלה מטיטול או עדין בטיטול?) יציאה מימית לאחר עצירות יכולה להיות בריחת צואה מסביב לאבני צואה. האם ילדה סובלת מעצירויות? מומלץ לחזור לרופא מטפל לבדיקה בהקדם. לגבי אוכל - כלכלה רגילה, מומלץ עשירה בסיבית תזונתיים במידה ויחד עם רופא תחליטו שמדובר בעצירות ובריחת צואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע בדיקץ דם לא בטווח נחשבות תקינהטל16/11/2010
בני בן שנתיים, מזה 3 ימים עם חום 39 ושיעולים. זוהי הפעם השלישית שהוא חולה מזה 6 שבועות עם חום ושיעולים
נשלחתי לספירת דם עם תוצאות הבאות שאינן בגבולות:
MONO.abs =1.1
MONO% =9.6
LYM%=40.4
והרופא אמרה שהתוצאות עבור ילד בגילו הן בסדר. האם תוכל להסביר לי מדוע ?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע בדיקץ דם לא בטווח נחשבות תקינה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`16/11/2010לטל שלום רב!
בדיקת דם בסופו של דבר זה כלי עזר לרופא וכל תוצאה חייבת להיבחן בהתאם לסיפור המחלה, מצבו של הילד וממצאים בבדיקה גופנית.
בדיקה הנ"ל יכולה להעיד על מחלה ויראלית (יתכן מחלת הנשיקה: שהיא גם מחלה ויראלית).
בנוסף לכך חריגות שאין להן משמעות קלינית מתפענחות כתקין.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותויקי15/11/2010
שלום יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים עכשיו שמתי לב שבטיטול יש לה ממש כמו הפרשה חומה??מה זה?ובתוך הפות היה קצת לבן ניגבתי וחיתלתי אותה ואחרי כמה זמן ראיתי את זה שוב מה זה יכול להיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה כבר לא חום ירקרק זה כבר הפרשה...
ויקי15/11/2010היי אני החלפתי לילדה שלי שוב טוטול אני שמה לב שזה הפרשה אדומה כב רמה זה אני בלחץץץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה קצת בלחץץץ
ויקי15/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`16/11/2010לויקי שלום!
הפרשה שאת מתארת יכולה להתאים להרבה דברים.
חשוב בדיקת רופא ילדים ואולי גם גניקולוג לשלילת גוף זר ! (אחת מסיבות השכיחות לזיהום מקומי).
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..
ויקי16/11/2010הייתי אצל רופאת ילדים היא אמרה שהמקום ניראה תקין וביקשתי בדיקת שתן האם זה יכול לעזור ליראות אם יש איזה חיידק או משהו?אתמול בלילה לא היה כבר השאלה האם זה יכול להיות סתם הפרשות?הורמונליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה בלשוןצפצולה15/11/2010
כבר מגיל מספר שבועות הלשון של בתי לבנה.
אחות טיפת חלב אמרה שזו פטריה ורופא משפחה רשם דקטרין אוראל ג'ל, 3-4 פעמים ביום.
במשך תקופה הייתי שמה קצת ג'ל על פד גזה, מלפפת סביב האצבע שלי ומורחת על הלשון שלה.
היה לא פשוט ולא הצלחתי להתמיד לכן הפסקתי.
כיום היא בת 3 חודשים, עדיין עם לשון לבנה.
מה יכול לקרות אם לא מטפלים בקנדידה?
ידוע לי שיכולה להיות הדבקה שלי, אבל מה יכול לקרות לילדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה בלשון - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`16/11/2010לצפצולה שלום!
3 חודשים עם פטרת בלשון זה יותר מידיי.
ממליץ שוב להיבדק ע"י רופא, להחליף טיפול ולהקפיד (!).
אולי לשקול בדיקות למערכת החיסון בהתאם לממצאים בבדיקה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ושינוי בקול ילד בן ארבעאמא אוהבת15/11/2010
שלום,
בני בן ארבע כבר חודש ימים עם חום לסירוגין. ( גבוה, בין 38.5- 40.1 ).
אושפז פעם אחת ולא נמצא כלום. בדיקות דם תקינות, כולל C.M.V ו- EBV ).
תרביות שתן תקינות, ובסטיק אחרון נמצא חלבון בשתן, כאשר הרופא אמרה שזה תקין.
תיאבון אין כבר מעל שנה, ותקופה זו הגבירה חוסר תיאבון וחולשה.
בשבוע וחצי האחרונים סבל מחום מאוד גבוה, כולל שיעול כבד, צינון וחולשה. הרופאה אמרה זה וויראלי, כמו בשאר ימי מחלתו.
אתמול הציעה להתחיל אינהלציות.
חשוב לציין שבמהלך החודש הילד קיבל המון אקמולי ונורופן, היות והחום לא ירד, וזהו ילד עם עבר של פירכוס חום.
עכשיו הוא ללא חום, חזר לו המצב רוח ב"ה, וחזר היום לגן באישור רופא.
מה שכן, מזה כשבוע יש לו קול מאוד חלש, כמעט בלתי נשמע וציפציף. מאוד עדין. מה הסיבה לכך? והאם זה אמור לחלוף כאשר אתחיל אינהלציות, או לעבור לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה ושינוי בקול ילד בן ארבע - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`16/11/2010לאמא אוהבת שלום!
לרוב דלקת באיזור מתרי הקול יכולה לגרום לשינוי בקול (צרידות עד להעלמותו). וגורם לכך לרוב מחלות ויראליות.
במידה וזה נמשך זמן ממושך יותר ניתן להתייעץ עם אף-אוזן-גרון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות - שאלה לדר' וולוביץשירה14/11/2010
מה שלומך?
עשינו הפסקה של מוצרי חלב ועברנו לתחליף צמחי לחמישה ימים בהתאם להמלצתך. יש שיפור רב ביציאות שחזרו להיות רגילות אך הבטן של אורי עדיין מאוד נפוחה ויש לו המון גזים שכואבים לו בלילה והוא מתעורר בבכי. הוא גם עדיין משתעל מאוד בלילה. האם להמשיך עם הפסקת מוצרי החלב? מה ניתן עוד לעשות? הוא מאוד סובל מהבטן והגזים
אודה להנחיה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - שאלה לדר' וולוביץ - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`14/11/2010לשירה בוקר ושבוע מקסים!
שמח לשמוע שיש שיפור במצב. זה מוכיח שחייב להפסיק חלב לזמן מה. לצערנו 30-50% שיש להם רגישות לחלב פרה (קבועה או זמנית מסיבה כלשהי) יהיו רגישים גם לסויה. במקרים כאלה ניתן לנסות פורמולה שנקראת "נוטראמיגן": פורמולה מאוד "מפורקת", קלה לעיכול. החיסרון שטעמה הוא... תטעמי....לכן בגיל של אוריקי יהיה קשה לשכנעו לאכול את הדבר הזה. ניתן להמתיק את הפורמולה ע"י סוכר ענבים או תמצית סוקר וואניל (חשוב שתראי שזו תמצית אמיתית ולא תמצית בטעם ואניל).
תזכירי לי אם התחלנו פרוביוטיקה?
לגבי שיעול... לי הוא לא נשמע אסטמתי כשבדקתי אותו. אולי זו העונה והוא פשוט לא יוצא ממחלות ויראליות למינהן?מה אתם נותנים לשיעול?
בהצלחה וד"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות
שירה14/11/2010המון תודה על התגובה המהירה. אכן התחלתי פרוביוטיקה אך לא הייתי מאוד עקבית.אני אקפיד יותר. ממה שאתה אומר בעצם גם הסויה תגרום לרגישות. האם נכון שגם הסויה לא מומלצת בגלל הורמונים?
אורי לא שותה ממותק ונשמע שאין סיכוי שהוא יסכים לתחליף הנוסף אם טעמו גרוע. מה עוד ניתן לעשות כדי להקל עליו עם הגזים מלבד להפסיק לתת בקבוק בכלל (כי זו תהיה גמילה קשה עכשיו...)?הבטן ממש נפוחה וגם הטבור יוצא לפעמים יותר החוצה. יכול להיות שיש לו בעיה יותר רצינית בבטן כמו איזשהי תולעת או טפיל שאולי לא נבדקו בבדיקת הצואה השגרתית?
תודות ושבוע טוב :-)
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`14/11/2010היי שירה!
תעשו ביקורת קפדנית בין הדברים אותם אורי אוכל: האם ישנם דברים שיכולים להחמיר הווצרות גזים. גם הקנדידה שהיתה לו בצואה יכולה לגרום לתסיסה והווצרות גזים. לכן הטיפול הוא בפרוביוטיקה וזה לוקח זמן. לעת עתה אפשר לעזור לו עם קל-בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות
שירה15/11/2010בוקר טוב ויום נפלא!
האם יש קל בטן מיוחד לילדים בגיל הזה?
אנו נמשיך עם הפרוביוטיקה ונקווה לשיפור. היה לנו לילה קשה בנושא. נראה לי שתחליף החלב על בסיס סויה אכן לא עושה לו טוב ולצערי לא נראה לי שיהיו הרבה ברירות אלא לחזור לתחליב החלב על בסיס חלב, כי הסויה לא יותר טוב והנוסף שהמלצת אני לא מאמינה שאויר יסכים לקבל אותו.
יש לי שתי שאלות נוספות:
האם יש רופא כירורג שאתה ממליץ ללכת אליו עם הטבור של אורי? הוא בולט יותר ויותר (אולי בגלל נפיחות הבטן?)
האם יש רופא ילדים שאתה ממליץ עליו באיזורינו, כך שלא נצטרך להכנס לנתניה?
תודה על העזרה ויום טוב,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`15/11/2010היי שירה!
קל בטן יש בטיפות לתינוקות ויש גם בסירופ.
לגבי כירורג ילדים. כאן באיזור אנני מכיר. אבל במקרה של בקע טבורי יותר חשוב מרדים . מבחינה כירורגית פעולה די פשוטה.
לגבי רופא ילדים: הקרובה עליכם היתה טלניר באבן יהודה. שמעתי שעוזבת בקרוב מסיבות אישיות.
אתם יכולים להמשיך להתייעץ איתי. יכול להיות שבאיזשהו שלב אתקרב לאיזורכם.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלרגיה לחלב?ניצן13/11/2010
בני בן 4 וחצי חודשים ניזון מחלב אם בלבד. לפני מס' ימים ניסיתי לתת לו תמ"ל על בסיס חלב ולאחר מס' דקות הופיעו כתמים אדומים בפנים ליד הפה.
ברגע שהפסקתי את מתן התמ"ל לאחר מס' דקות נעלמו הכתמים.
האם מדובר באלרגיה לחלבון החלב? האם מדובר במשהו מקומי ולא מסוכן וניתן להמשיך לתת תחליף זה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אלרגיה לחלב? - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/11/2010יתכן מאד שמדובר ברגישות לחלב יש צורך בבדיקת רופא מטפל בהקדם לצורך קבלת
הנחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוךנורי13/11/2010
נכדי בן 5 ש', שוקל 16.6 ק"ג, גובהו 107.5 ס"מ.
אמו לא מוטרדת, לא לוקחת אותו למעקב/ברור כלשהו.
האם יש באמת מקום לדאגה או שאני "סבתא פולניה" ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל נמוך - תגובה
פרופ' חיים ביבי14/11/2010צריך לשים את הנתונים על עקומות גדילה אם הצמיחה לפי העקומות
אין בעיה
את העקומות אפשר להשיג באתר משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת חום ושיכוך כאביםסיון13/11/2010
שבת שלום,
האם יש הבדל בין אקמול הניתן בסירופ לבין פתיליה בפי הטבעת? מה עדיף לתינוק בן 4 וחצי ח'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת חום ושיכוך כאבים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/11/2010לנ' שלום!
אין הבדל: אותו חומר פעיל, רק "אריזה" שונה.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותסיון13/11/2010
שלום,
יש לי תינוק שמגיל 3 שבועות סבל מכאבי בטן וגזים.
הוא אכל המון וכתוצאה מכך עלה במשקל וכאבי הבטן החריפו... מן מעגל שכזה.
ניסינו להחליף תמל וזה לא עזר (מסימילק למטרנה ולסמילאק ללא לקטוז ובסוף נשארנו עם הסימילאק אדוונס).
בגיל 3 ח' הכל עבר ובגיל 4 ח' כאבי בטן וגזים חזרו.
לא התחלנו טעימות ולא ברזל.
חוץ מכאבי הבטן והגזים, האכילה מבחינת הכמות לא השתנתה אבל בזמן האכילה הבטן שלו "מדברת" ומשמיעה רעשים והוא מאד לא רגוע באוכל. מושך לי בידיים , דוחף את הבקבוק, בועט... לפעמים גם בוכה ומתקפל. מה יכולה להיות הסיבה? האם יש משהו שאפשר לעשות? כדאי להחליף את התמ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/11/2010לנ' שלום!
לא ציינת איך היציאות שלו....
האם ניסיתם לעבור לפורמולה צמחית?
ממליץ לנסות או על בסיס סויה או ישר לעבור ל"נוטראמיגן"
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סיון13/11/2010לא ניסינו פורמולה צמחית.
היתה לו יציאה אחת ל-5 ימים עד גיל כמעט 3 חודשים.
אח"כ היתה לו יציאה אחת ל-5 ימים קשה (בערך חודש).
עכשיו יש פעמיים בשבוע במרקם בינוני.
ניסינו עגבניה וחליטת שזיף וזה לא עזר.
מיץ תפוזים עזר אבל לא בטוחה שזה הפתרון על בסיס קבוע.
אפשר כפית גרבר שזיפים?
ותודה על המענה המהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/11/2010נשמע כאלרגיה לחלב.(חלבון חלב פרה).
תנסו נוטראמיגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרוןדנה13/11/2010
שלום. בתי בת השלוש וחצי, פיתחה חום ביום שני בלילה ומאז החום עולה ויורד לסרוגין ונע עד ל39 מעלות.( היו פעמיים של 39.5 ). ביום חמישי נראה היה שיצאה מהמחלה, אך בערב חמישי שוב עלה חום. בשישי בבוקר אבחן רופא, דלקת גרון ונתן אנטביוטיקה ללא משטח גרון.עד כה לא התחלתי בטיפול. היום, שבת, בינתיים חום תקין.קראתי על בסיבוכים העלולים להגרם מדלקת חיידקית בגרון וממש נלחצתי. מה לעשות? האם לחכות למחר למשטח גרון או לתת אנטיביוטיקה כבר עכשיו? אנא תשובתך המהירה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/11/2010לדנה שלום!
לפי ספרות ניתן להתחיל לטפל באנטיביוטיקה בדלקת גרון סטרפטוקוקלית עד 9 ימים מתחילת המחלה. חשוב מאוד לקחת משטח לוע לפני התחלת הטיפול ואף להמתין לתוצאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותתמר13/11/2010
בתנו היקרה בת שנה וחודש, שבוע שעבר במשך שני לילות היא התעוררה כל שעה וחצי בבכי עז, החזקנו, חיבקנו והיא חזרה לישון וחוזר חלילה. בתום היום השני היא העלתה חום, נתנו אקומולי והבכי נעלם. וגם החום. ש לציין שהבכי היה רק בלילה.
אתמול היא קצת בכתה, נגענו בה ומדדנו הסתבר שהחום חזר, 39, נתנו אקומולי, והפעם, כל הלילה אותו סיפור- בכי עז כל שעה וחצי, חיבוק וקצת מים וחזרה למיטה והחום נעלם כאילו לא היה.
מחר כמובן נלך לרופא,
אבל אשמח לדעת מה זה יכול להיות???
תודה רבה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`13/11/2010לתמר לשום!
יתכן והתנהגותה שלבתך בלילה קשורה במחלה הנוכחית. כמו כן לקרת גיל שנתיים ילדים מתחילים לסבול (חלקם) מסיוטיי לילה. מעט מוקדם לבתך.
ממליץ בהקדם בדיקת רופא בשל מחלת חום.
בכבוד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)