פורום רפואת ילדים, מחלות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת קרום המוח -תינוק בן 8 ימים
    גליה
    29/11/2010

נושא : דלקת קרום המוח בתינוק בן 8 ימים
    תאריך : 15/11/10 17:22
    מחבר/ת : גליה
    לרופא נוירולוג, שלום.

בגיל 8 ימים עשינו ברית לבן שלנו.(כיום הוא בן חודש וחצי) הפסקה. חשבנו שהוא צורח בגלל כאבים כתוצאה מהברית וניסינו להרגיע אותו (ללא הצלחה). בשעה 16.00 שמנו לב שעלה לו החום אך לא חשבנו ללכת לרופא כיוון שהמוהל שמהל אותו הוא רופא והיינו בדרכו אליו. כשהגענו למוהל הוא בדק את הברית ואמר שהכל בסדר. הוא הוריד את התחבושת ושם אבקת חיטוי.סיפרנו לו על החום שהיה 38.8 ובמקום להפנות אותנו מיד לביח הוא מדד לו חום והחום ירד ל 38 בגלל שנתנו לו נובימול. הוא אמר שנחכה ורק אם החום יעלה שוב מעל 38.5 נלך לבי"ח. ההנחיה שלו הטעתה אותנו ובגללה חיכינו עוד לילה בבית שגרם כנראה להרעת המצב. בבוקר היה לו חום מעל 38.5 טסנו איתו מבוהלים לבי"ח. שם עשו לו בירור מקיף, כולל דיקור מותני והחליטו לאשפז אותנו כי הנוזל שנלקח מעמוד השדרה היה עכור. בתחילה אישפזו אותנו במחלקה לטיפול נמרץ בגלל גילו הצעיר ובגלל החשש הגדול. אחרי שהתקבלו תוצאות העבירו אותנו למחלקת אישפוז א ילדים. מצאו חיידק בשתן בשם אי-קולי ובגלל שהיה חלבון גבוה וסוכר נמוך ציפו שהחיידק יצמח גם בדם וגם ב- CSF ברוך ה' לא צמח חיידק בדם וגם לא צמח בCSF אבל כן נמצאו 850 תאים בנוזל עמוד השדרה. לפי מה שהבנתי בני קיבל טיפול לדלקת קרום המוח חיידקית בגלל החשש וגם טיפול לחיידק האי-קולי שנמצא בשתן. עשינו סונר בטן והייתה הרחבה אמרו שרוב הסיכויים שזה יסתדר ובהמשך נחזור על האולטרסאונד. בנוסף, שלחו אותנו לאולטרסאונד מוח שהיה תקין. וגם ליתר ביטחון לבדיקת BERA שעוד לא עשינו.
    בדקו וירוסים כי אמרו שאולי זו דלקת קרום המוח ויראלית ולא נמצא וירוס אבל אמרו שיש הרבה סוגים וזה לא אומר שלא היה. הם כתבו בסיכום שהיתה לו דלקת קרום המוח ויראלית או אפשרות נוספת- שהייתה תגובה מנינגיאלית של המערכת החיסונית לצמיחת החיידק בשתן. מאז האישפוז אני בחרדות מטורפות. הרופאים אמרו שבמצבים שהדלקת לא חיידקית זה הרבה פחות מסוכן ואני צריכה לשמוח. עם זאת, הם לא יכולים להבטיח לי שלא נגרמה לו איזושהיא פגיעה שלא רואים כרגע והם אמרו שאת זה יהיה ניתן לדעת רק כשנראה את ההתפתחות שלו במשך השנים. אני רוצה לדעת האם במקרים דומים שמדווחים בספרות היתה פגיעה או לא. מה הסיכוי לפגיעה? איזה סוג של פגיעה? אילו בדיקות נוספות אפשר לעשות לו כדי לראות אם הכל בסדר? אני לא מפסיקה לדאוג ולפחד. מה גורם לפגיעות? החיידק? הדלקת? שניהם? אני ממש מבולבלת....אודה לך אם תוכל לתת לי הסברים שיבהירו לי את המצב וגם להגיד לי איך אוכל בהריונות הבאים למנוע מצב כזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת קרום המוח -תינוק בן 8 ימים - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    01/12/2010

לגליה שלום רב!
    מקווה שבנך חש בטוב!
    אנני נאורולוג אלא מומחה ברפואת ילדים (למיטב ידיעתי גם עמיתיי לפורום רופאי ילדים). בכל אופן אנשה לעזור אך את מוזמנת גם לפורומים של נאורולוגים.
    כל זיהום בגיל כה צעיר עלול להסתבך עם דלקת קרום המח. הפגיעה הנאורולוגית נגרמת כתוצאה מירידה בסוכר ב-CSF ושינויים בזרימות הדם במח. וזה כתוצאה מתהליך זיהומי חיידקי \ויראלי שנגרם ע"י חיידק\וירוס. ההסבר שקיבלת למעשה הוא נכון: אין לדעת איזה פגיעה נגרמה אם בכלל: יכול להיפגע כל תכום: מוטוריקה גסה, עדינה, שפה, שמיעה... או כלום!!! לכן רק עם הזמן ומעקב התפתחותי ניתן לדעת על תוצאות המצב המתואר.
    זה שלא היתה צמיחה ב-CSF טוב וזה מעודד, אך מספר תאים גבוה, סוכר נמוך וחלבון גבוה יכולים להתאים לזיהום חיידקי לכן בנך קיבל טיפול אנטיביוטי מלא (אני מניח).
    לא יודע אם הצלחתי להרגיעך אבל אלה עובדות יבשות. חייבים לעקוב אחרי התפתחותו. להשלים BERA. בשלב יותר מתקדם לפנות לרופא התפתחותי על מנת להעריך התפתחותו.
    אי אפשר למנוע מצבים כאלה לצערינו: הם קוראים וזה פשוט חוסר מזל ברוב המקרים. יש לזכור שבילד מתחת לגיל חודשיים כל חום (!!!) מחייב בדיקה רפואית מדוקדקת ביותר כולל בדיקת דם ושתן לעתים.
    הרבה בריאות ונחת,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- דלקת קרום המוח

גליה
    01/12/2010

אם כך,אז לא מובן לי למה אמרו לי בבי"ח שיש פרוטוקול מעקב לאחר דלקת קרום המוח חיידקית ושאנו צריכים לעשות רק אולטרסאונד כליות , בארה ואולטרסאונד מוח ואמרו לי שלא צריך מעקב צמוד.
    לא מדובר במשהו פרוגרסיבי לכן אני לא מבינה למה צריך לחזור על אולטרסאונד מוח אם הוא נמצא תקין ובכלל עד איזה שלב אני יכולה לעקוב ולהרגיש שהסכנה העיקרית חלפה? אם בדיקת השמיעה תהיה תקינה נצטרך גם עליה לחזור?או שאם זה תקין, זה אומר שזה לא נפגע ואנו יכולים להיות רגועים?

אני מצטערת על כל מתקפת השאלות, אני מאוד נסערת מאז המקרה

גליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת קרום המוח- גלוקוז נמוך

גליה
    01/12/2010

בLP נמצאו 850 תאים, גלוקוז 50 חלבון 127

רציתי לדעת מה הנורמות של הגלוקוז בנוזל הCSF ועד כמה מה שנמא אצלו היה נמוך.
    זה מליחץ אותי כי כתבת לי שהסוכר הנמוך בנוזל גורם לפגיעה.

תודה על כל ההסברים

גליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת קרום המוח- גלוקוז נמוך - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    01/12/2010

לגליה שלום שוב!
    חלבון: 25-40 N
    גלוקוז: מעל 50 או חצי מרמת סוכר בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות בעריסה
    תמי
    29/11/2010

רציתי לבקש הבהרות בקשר להמלצות למניעת מוות בעריסה:
    1) מומלצת טמפ' של 21-23 מעלות בחדר.
    בהתחשב בעובדה שבימי קיץ חמים אנחנו מקררים ל-25 מעלות, הטמפ' המומלצת פשוט מקפיאה אותנו, המבוגרים!! איך זה הגיוני?
    2) שכיבה על הגב והידוק השמיכה סביב המזרון.
    הילדה מסתובבת על הצד עם הראש אחורה (יש לה לרינגומלציה קלה). במהלך הלילה היא מסתובבת לרוחב המיטה ולבסוף מגיעה עם הראש למקום של הרגליים (סיבוב של 180 מעלות). כל נסיון להחזיר אותה מסתיים באותו המצב. עקב כך היא נכנסה עם הראש מתחת לשמיכה המהודקת כמו מתחת לאוהל ובשחרור השמיכה אני מפחדת שתסתבך בתוכה.
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מוות בעריסה

הוספת תגובה

• מוות בעריסה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    01/12/2010

לתמי שלום!
    ההמלצות לגבי חום הן נכונות וילד שלבוש כראוי והמזגן לא מכוון ישר למיטתו לא אמור לסבול מטמפרטורה כזו.
    לגבי שמיכה... בילדים עד גיל שנה מומלץ משהו מאוד קל ועדין לכיסוי: חיטול בד מספיק ועדיף להלבישו בשתי שכבות. שמיכות עבות ושמיכות פוך עלולות לייצר כיסי אוויר שלא מתאווררים כראוי (זו גם הסיבה שלא מומלץ להשכיב תינוקות קטנים במיטת הורים).
    גם שימוש במוצץ הוכח כגורם מונע מוות עריסה.
    הרבה נחת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    תמי
    29/11/2010

בתי בת 4 חודשים, יונקת בלבד.
    ברור לי שיש הבדלים בין ילדים, אולם
    מה אמור להיות קצב עליית משקל ממוצע בגיל הזה (כמה גרמים בשבוע/ חודש)?

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    01/12/2010

לתמי שלום רב!
    קצב עלייה בחודש הראשון לחיים הוא 30 ג"ר ליום. 3 חודשים הבאים הוא 20 ג"ר ליום.
    לחישובך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום אצל ילד בן שנה
    טלי
    29/11/2010

שלום הבן שלי בן שנה ויש לו מאתמול חום סביב ה38. היום עלה לו החום בצהריים ל39.3 נתתי לו נר נורופן ואני מחכה לראות שהוא עובד. השאלה היא אם הא מרגיש יחסית בסדר ולא נראה שיש משהו שכואב לו אבל עדיין ימשיך החום גם בערב ומחר האם לגשת לרופא כבר מחר?

לקביעת תור
    סגירה
    חום אצל ילד בן שנה

הוספת תגובה

• חום אצל ילד בן שנה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    29/11/2010

לטלי שלום!
    התשובה היא כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לילדה בת 6
    איריס
    29/11/2010

ברצוני לבצע בדיקת דם (כולל בדיקה של חסר בויטמינים/מינרלים) לבתי בת ה-6. הילדה רזה מאוד (באחוזון 5%) גם במשקל (16 ק"ג) וגם בגובה (110). בסה"כ היא בריאה (מלבד תולעים שתוקפים אותה פעם בכמה חודשים). אילו בדיקות מיוחדות הנך ממליץ לבקש מהרופא שיבדוק, בנוסף לספירת הדם הרגילה, כדי לבדוק חסרים בתזונה? בנוסף, האם כדאי לבקש בדיקה של ויטמין D?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם לילדה בת 6

הוספת תגובה

• בדיקת דם לילדה בת 6 - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    29/11/2010

לאיריס שלום רב!
    ממליץ לבצע בדיקת כימיה (תפקודי כליות, כבד, רמת ברזל, שומנים), סרולוגיה לצליאק, תפקודי בלוטת המגן. גם ויטאמין D ניתן להוסיף לכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים ופריחה
    רעות
    29/11/2010

שלום,
    בני בן עשרה חודשים, סובל מזה 6-7 ימים משלשולים, כ-3-4 שלשולים ביום, בנוסף יש לו פריחה מזה יומיים-שלושה על הגוף וסבל למשך יומיים מחום שעבר אתמול. כעת ממשיך עם השלשולים והפריחה.

האם מדובר בוירוס או שכדאי לקחת לרופא לבדיקה מעמיקה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים ופריחה

הוספת תגובה

• שלשולים ופריחה - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    29/11/2010

הסיבה השכיחה לשלשול ופריחה בעונה זו היא מחלה וירלית.
    אם יש ספק ליובש או בעיה כל שהיא יש צורך בבדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cf
    אמא
    29/11/2010

האם דלקת ריאות אצל ילדים זה נדיר והאם כל מי שחלה בדלקת ריאות יותר מפעם אחת נחשב חולה ב cf?

3. מה הסבירות שילד בגיל שנתיים שחלה פעמיים בדלקת ריאות, (יש ספק אם בפעם השניה זו היתה דלקת ריאות) אך מתפתחת היטב , פיזית, שוקל 13.5 ק"ג בקירוב וגובהו 83 ס"מ וגם מנטאלית מתפתח בהתאם לגילו - אבל -

מידי חודש וחצי יש לו נזלת או שיעול (שיעול מועט ביותר אך לעיתים נשמע עם ליחה)- מה הסבירות שילד כזה חולה ב cf?

האם כל דלקת ריאות יכולה להחשיד ב cf.? ידוע לי על אנשים שחלו כמה פעמים בדלקת ריאות וכלל אינם חולי cf
    מתי חושדים ב cf

לקביעת תור
    סגירה
    cf

הוספת תגובה

• cf - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    29/11/2010

לאמא שלום!
    רושם שיש לך טראומה מ-CF....
    לא כל דלקת ראות מתפרשת כ-CF. נכון שנהוג לשלוח ילדים לבדיקות CF לאחר דלקת ראות השלישית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בצידי העורף
    לירון
    29/11/2010

בימים האחרונים חשדתי שבני בן השנתיים ו4 חודשים לא במיטבו - ביום חמישי חשבתי שיש לו חום, בדקתי וראיתי שאין, בשבת חשבתי שמתחילה דלקת עיניים כי הייתה לו אדמומיות מתחת לעין ובסוף זה לא התפתח ואתמול הוא נראה לי קצת חיוור. אבל עם כל זה, הוא מתנהג כרגיל, משחק, משתולל, צוחק ולא כואב לו כלום.
    יש לציין כי הוא מצונן ויש לו ליחה.
    אתמול ראיתי כי יש לו נפיחות בצידי העורף. נגעתי בזה וזה לא כואב לו כלל, אבל נפוח.
    אשמח לדעת מה זה יכול להיות והאם יש צורך ברופא באופן בהול או שניתן לחכות לתור שקבעתי.

תודה,
    לירון

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בצידי העורף

הוספת תגובה

• נפיחות בצידי העורף - תגובה

ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין
    29/11/2010

לפי תאור יתכן ומדובר בהגדלת בלוטות למפה צוואריות וזה יכול להיות חלק ממחלה וירלית, אך מצריך בדיקה ע"י רופא מטפל ויתכן שרופא יחליט לבצע בדיקות דם.
    תרגישו טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה בעיניים-חוסר שליטה זמניבאישון
    אריקה
    28/11/2010

ילדה בת 5 סובלת מהבוקר בחוסר שליטה באישונים אשר גורם לפזילה מאוד בולטת ,היא רואה כפול.
    הארועים מתרחשים בטווח של שעתיים ונמשך כ10 שניות.

האם יש לזה הסבר? האם תופעה כזו מוכרת לך
    יש לציין כי הילדה בריאה בדר"כ.

הורים מודאגים.

הוספת תגובה

• פזילה בעיניים-חוסר שליטה זמניבאישון - תגובה

29/11/2010

יש צורך בבדיקת רופא מטפל ובדיקת רופא עיניים בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..
    ליר
    28/11/2010

מדוע הרבה תרופות צריך לישמור במקום קריר ויבש או קריר ???

ואם לא שומרים אותם כראוי זה ממש מזיק או שזה ענין של עדיפות ??היתי שמח ליקרוא יותר על הנושא

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• שלום.. - תגובה

29/11/2010

לכל תרופה יש תנאי יחסון שונים. במידה ונדרשת שמירה במקום קריר תרופה מתקלקלת בטמפרטורת החדר ולא ניתן להישתמש בה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף סתום וירידה בתיאבון
    יפעת
    27/11/2010

שלום רב,

בני בן 7 חודשים כבר כמה שבועות עם אף סתום וחוסר תאבון
    הרופאה אמרה לשים תמיסת מי מלח מספר פעמים ביום אך האף ממשיך להיות סתום והתאבון ירוד.

האם ישנם עוד פתרונות אפשריים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אף סתום וירידה בתיאבון

הוספת תגובה

• אף סתום וירידה בתיאבון - תגובה

29/11/2010

אף סתום וירידה בתאבון בד"כ הולכים ביחד. חשוב להמשיך טיפול במי מלח לאף אך לא לשכוח שזה טיפול תמיכתי ולא מרפא. חשוב לחזור לבדיקת רופא מטפל. האם יש שיעול? העם יש קשיי נשימה? ניתן להוסיף לטיפול עדים קרים בחדר שילד ישן, KARVOL לשימוש חיצוני בעת שינה.
    שירגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד!
    אוקסנה
    26/11/2010

שלום. הילד בן 4 שנים, כל 3 ימים חולה. מתחיל מגרון, אוזניים...! למה זה ככה? מה לעשות? איזה בדיקות לבקש מרופא הילדים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף מאוד!

הוספת תגובה

• דחוף מאוד! - תגובה

29/11/2010

מתי ילד התחיל ללכת לג? מה הן מחלות שהו חולה בהם? האם היו מחלות זיהומיות קשות? מא היא התפתחות קוגניטיבית ופיזית של הילד? ויש עוד רשימה ארוכה של שאלות. חשוב להמשיך מעקב ובמידה וצורך בירור ע"י רופא מטפל שמכיר היסטוריה של הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד דחוף!!!
    דנה
    26/11/2010

שלום דר'
    בצענו בדיקות דם וצואה לבני בן השנה וארבע עקב שלשול ויציאות רכות במשך כחודש. ספירת הדם יצאה תקינה חוץ Monocytes 2.24
    כאשר הטווח הוא עד 1.1.
    אבל תפקודי כבד יצאו ALT 260 ,
    AST לא נבדק בגלל דגימה המוליטית
    ALKP 199.9
    LDH לא נבדק בגלל דגימה המוליטית
    ESR 20
    יש לציין שלפני חודשיים נכנס לגן וחלה מס' פעמים בוירוסים ויום אחרי הבדיקה פיתח חום עד 39. חוץ מזה שיעול קצת ותפקוד תקין לחלוטין.
    הרופא אמר שכנראה חלה במחלת הנשיקה ובגלל זה ALT גבוה ושצריך לחזור בעוד 3 שבועות על הבדיקות.
    אנחנו נורא בלחץ, החריגה ממש גבוהה וחוששים מנזק לכבד. השלשולים עברו כבר.
    האם לבקש בדיקות נוספות? למה חלק מהבדיקות לא בוצעו?
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד דחוף!!!

הוספת תגובה

• תפקודי כבד דחוף!!! - תגובה

29/11/2010

קודם כל יש צורך להגיעה לרופא מטפל ולקבל פירוט של תוצאות בדיקום דם (חסרים לי פרטים כדי לשפוט) והערכה מחודשת. מכיוון שחלק מבדיקות לא יציעו עקב המוליזה של דגימה יש צורך לחזור לבדיקות.
    תרגישו טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות ושיעול יבש
    אמא אוהבת
    25/11/2010

שלום, לבתי בת שנה ו-10 חודשים יש דלקת ריאות. היא מקבלת אנטיביוטיקה (יום רביעי ). עד עכשיו לא היה לה שום שיעול. עכשיו היא הלכה לישון ופתאום תוך כדי השינה כבר מספר פעמים שיש לה שיעול יבש.
    האם זה בסדר? האם כדאי לתת לה סירופ נגד שיעול?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות ושיעול יבש

הוספת תגובה

• דלקת ריאות ושיעול יבש - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    29/11/2010

לאמא אוהבת שלום!
    ממליץ להיבדק ע"י רופא שיתרשם מהו המקור לשיעול: דרכי נשימה עליונות או תחתונות.
    עד גיל שנתיים לא מומלץ לתת שום דבר כנגד שיעול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאוזינופילה ועוד בבדיקת דם לילדה
    ענת רז
    25/11/2010

בספירת דם של בתי בת השלוש התגלו מספר ערכים מדאיגים:
    אשמח להתייחסותכם לגבי התוצאה החריגה באאוזינופלים, לימפוציטים, המוגלובין וטסיות דם.
    תודה! ענת

WBC K/uL 11.69 6 (.....*...) 14.5 BD1
    RBC M/uL 4.04 4 (*........) 5.3 BD1
    HGB g/dL 9.7 11.5 *(.........) 14.5 BD1
    HCT % 33.0 33 (*........) 43 BD1
    MCV fL 81.7 76 (...*.....) 90 BD1
    MCH pg 24.0 24 (*........) 32 BD1
    MCHC g/dL 29.4 32 *(.........) 37 BD1
    PLT K/uL 433 140 (.........)* 430 BD1
    RDW-SD fL 43.5 BD1
    RDW-CV % 14.6 11.5 (.......*.) 15 BD1
    PDW fL 11.3 9 (..*......) 17 BD1
    MPV fL 10.0 7.8 (....*....) 12 BD1
    P-LCR % 24.9 BD1
    DifferentialBH1

Neutrophils % % 39.4 28 (..*......) 59 BD1
    Lymphocytes % % 28.4 33 *(.........) 50 BD1
    Monocytes % % 8.3 2 (......*..) 10 BD1
    Eosinophils % % 23.0 0 (.........)* 7 BD1
    Basophils % % 0.9 0 (.......*.) 1 BD1
    Neutrophils K/uL 4.61 1.4 (.....*...) 6.6 BD1
    Lymphocytes K/uL 3.32 1.5 (..*......) 7 BD1
    Monocytes K/uL 0.97 0.1 (.....*...) 1.4 BD1
    Eosinophils K/uL 2.69 0 (.........)* 0.7 BD1
    Basophils K/uL 0.10 0 (....*....) 0.2 BD1

הוספת תגובה

• המשך- תוצאות בדיקות דם של האחות

ענת רז
    25/11/2010

מצרפת גם את תוצאות בדיקות הדם של בתי הקטנה- בת שנה
    גם אצלה אאוזינופילים גבוהים אבל לא עד כדי כך
    וכן באוזופילים, לימפוציטים
    יש לציין ששתי הבנות מרגישות ומתנהגות כרגיל, לגדולה יש עיכוב משמעותי בגדילה (אחוזון 3) והקטנה סובלת כרגע מדלקת עיניים.
    אודה להתייחסותכם המהירה- קצת לחוצה...
    עת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה תוצאות הבדיקה של הקטנה

ענת רז
    25/11/2010

בת שנה וחודשיים

WBC K/uL 9.82 6 (...*.....) 14 BD1
    RBC M/uL 4.75 3.8 (....*....) 5.4 BD1
    HGB g/dL 12.2 10.3 (.......*.) 12.5 BD1
    HCT % 35.2 32 (..*......) 42 BD1
    MCV fL 74.1 72 (*........) 88 BD1
    MCH pg 25.7 24 (..*......) 30 BD1
    MCHC g/dL 34.7 32 (....*....) 37 BD1
    PLT K/uL 286 140 (....*....) 430 BD1
    RDW-SD fL 39.0 BD1
    RDW-CV % 14.7 11.5 (.......*.) 15 BD1
    PDW fL 14.0 9 (.....*...) 17 BD1
    MPV fL 11.1 7.8 (......*..) 12 BD1
    P-LCR % 34.5 BD1
    DifferentialBH1

Neutrophils % % 51.1 28 (......*..) 59 BD1
    Lymphocytes % % 30.9 50 *(.........) 70 BD1
    Monocytes % % 7.5 2 (.....*...) 10 BD1
    Eosinophils % % 9.1 0 (.........)* 7 BD1
    Basophils % % 1.4 0 (.........)* 1 BD1
    Neutrophils K/uL 5.02 1.4 (.....*...) 6.6 BD1
    Lymphocytes K/uL 3.03 3 (*........) 9.5 BD1
    Monocytes K/uL 0.74 0.1 (...*.....) 1.4 BD1
    Eosinophils K/uL 0.89 0 (.........)* 0.7 BD1
    Basophils K/uL 0.14 0 (.....*...) 0.2

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבת הבדיקה- לא ציינתי

ענת רז
    25/11/2010

הילדה נמוכה באופן קיצוני- 85 ס"מ 11 ק"ג בת 3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאוזינופילה ועוד בבדיקת דם לילדה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    29/11/2010

לענת שלום!
    HB נמוך! האם אנמיה מחוסר ברזל. יש להתייעץ עם רופא מטפל.
    אוזינופילים גבוהים בילדים אלרגיים\אסטמטיים או במקרים של פראזיטים בצואה.
    ממליץ להשלים בדיקות לשתי הבנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה