מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת מקיאה כדי למשוך תשומת לבנועה25/11/2010
ביתי בת שנה וחודשיים, היא ילדה בריאה ושמחה הולכת למשפחתון מגיל 10 חודשים ונראה שנהנת שם מאוד.
בשבועיים האחרונים היא גילתה שיטה חדשה למשוך תשומת לב, היא דוחפת את האצבע עמוק לפה עד שהיא מקיאה.
זה קורה מספר פעמים ביום גם בבית וגם בגן. כשאני מוציאה לה את היד מהפה היא חושבת שאני משחקת איתה ודוחפת את היד השניה .
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת מקיאה כדי למשוך תשומת לב - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`29/11/2010לנועה שלום רב!
לא בטוח שבגיל זה בתך עושה זאת בכוונה. יתכן מאוד ומקבלת זאת בתור משחק.
מומלץ להסיח דעתה ברגע שהיא עושה את זה ולעניין אותה מצעצוע או משחק "אחר".
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפותרחל25/11/2010
במשך חודש ביתי בת ה3.5 מתלוננת על כאבים באזור של הפיפי לאחר בדיקת שתן ובדיקת דם שיצאו בסדר....התלונות במיוחד בשעות הערב מה עושים??? יש לציין שמשחת תינוק די מרגיע אותה אך רוב הזמן היא נוגע שמה ואני חוששת שלא תזיק לעצמה בטעות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`25/11/2010לרחל שלום רב!
ממליץ להשלים בדיקת צואה לפרזיטים.
איך היא מטילה שתן? תדירות.? צורת זרם?
בכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחל25/11/2010היא עושה בערך 6\8 פעמים וצואה כימעט 3\4 פעמים ביום(ממש חתיכות קטנות כל פעם )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
רחל29/11/2010ראיתי באמבטיה שהשתן יוצא לה בזרם כזה מיקדימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`29/11/2010יציאות 3-4 ליום זה לא מעט. מי מנגב לה?
האם הכאבים נובאים מגירוי העור ע"י צואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התיחסותך
רחל29/11/2010שוב תודה אני (האמא) מנגבת לה צואה ופיפי הא לעצמה לפני כשנה היא סבלה מדלקת בשתן ואושפזה הפעם זה לא דלקת בשתן לפי הבדיקות שתן ודם ורופא כירוג שבדק אמר שזה לא בקע או שבר התופעה של הכאבים במיוחד ב8 בערב לפעמים ב2 בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ברגלאנונימי24/11/2010
שלום אני אסף בן 15,
בזמן האחרון [בעיקר השבוע האחרון] ישלי גירוד ברגל בעיקר באזור הירך, ברגל שמאל אך גם בימין, הוא יורד גם למטה לכיוון הברכיים והקרסול [בקרסול כאב מידי פעם],
זה מחרפן, בנוסף גם גרד באזור המשפעות.
הגירוד לפעמים גם בידיים ולכיוון אזור בית השחי.
יצאו על הירכיים כמה פצעונים אדומים קטנים.
מה אפשר לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד ברגל - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/11/2010לאסף שלום!
ממליץ בדיקת רופא עור (האם מדובר בסקאביאז?)
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רחן24/11/2010
שלום ד"ר אני חן בת 17 ואני סובלת מעצירויות רציתי לדעת מה עלי מותר לאכול ומה לא
אשמח לתשובה ממך , חן (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/11/2010לחן שלום!
במקים של עצירות מומלץ מאוד כלכלה עתירת תאית, פירות וירקות בקמות יותר מהרגיל (עם קליפה), שתייה מרובה והרבה פעילות גופנית.
במידה ולא עוזר ניתן להתיעץ עם דיאטנית קלינית או גסטרואנטרולוג ילדים.
בהצלחנ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו-7 כל שבועיים חום-עזרההילי24/11/2010
היי,
בני בן השנה ו-7 כבר שבועיים וחצי משתעל, כמעט עבר לגמרי- היינו אצל הרופא, יומיים אחכ השתעל שיעול אחר והרבה יותר.
בתוך החודשיים וחצי האלו- כל שבועיים בערך יש לו מחלת חום, לפני כחודש וחצי היתה מחלת עם חום גבוה מאוד(לא ירד מ-40 אפילו עם נורופן ואקמול)
לפני כשבוע וחצי- היה לו יום וחצי חום 38.7 ועבר. מהיום חום של 38.7 (עוד לא עלה)
הוא אכן התחיל גן עם הרבה ילדים (23) ב-1/9- אבל לפני זה היה במשפחתון (10 ילדים) וזה היה פעם ראשונה שנכנס למסגרת -ולא היה ככה.
עוד לציין:
- סיימנו עכשיו ונטולין 5 ימים שנתנו לשיעול.
- לפני כחודש/חודש וחצי קיבל אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה- שבוע.
- לפני שבוע קיבל חיסון לשפעת
- במעקב אורולוג- אגני כליה מורחבים עוד מההריון
-יש לו חסר G6PD
שאלתי-
האם הגיוני ככה שילד בגילו כל שבוע וחצי חולה עם חום? האם יגול להיות פתאום יום וחצי חום לא גבוה ? עשינו ספירת ובדיקת דם- שני תוצאות הדאיגו אותי:
ב-17/10- esr היה 54 (כאשר הנורמה= 2-28)
ב-8/7 c-reactive protein היה 7.18 (כאשר הנורמה 0-0.5)
אשמח לתגובתכם ועצתכם
דואגת..
המון תודה,
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-7 כל שבועיים חום-עזרה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/11/2010להילי שלום רב!
לא ברור לי למה חיסנת את בנך כאשר הוא כל הזמן עם מחלת חום?
תוצאות המעבדה יכולים להעיד על תהליך זיהומי\דלקתי פעיל בגוף. התוצאות די מזמן.... האם חזרתם על אותן הבדיקות?
ממליץ אכן בדיקת דם חוזרת ובדיקת רופא המטפל קפדנית ביותר.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -עוד התפתחות ותוצאות ספירת דם
הילי01/12/2010היי,
לגבי החיסון לשפעת- לא נתתי לו כשהיה לו חום (השתעל עדיין)- נתתי לפחות שבוע אחרי שהיה לו יום וחצי חום, בהמלצת קופ"ח.
בהמשך יש עוד התפתחות:
באותו יום שכתבתי ההודעה הקודמת (יום רביעי 24/11) הוא הקיא שלוש פעמים והיה לו חום-
הגענו למיון יום אחכ (חמישי) מחשש להתייבשות-
עשו שם ספירת דם- אמרו שתקין. עשו אולטרסאונד לבטן- תקין. היה לו קצת גרון אדום ובלוטות לימפה קצת נפוחות.לא היה לו חום.השתחררנו בשישי בבוקר.
יום שישי בבוקר-יציאה לאחר ארבעה ימים שלא עשה קקי.
יום שישי בערב- עוד הפעם חום גבוה- ללא הקאות
יום ראשון (28-11)- ביצענו בקופ"ח ספירת דם (מצורפת לפה) (הקיא את המטרנה בבוקר)
וגם צילום חזה- היה יחסית תקין אך הרופא אמר שלא נקי לגמרי.
מאז יומיים היה מעוך מאוד לא שתה ולא אכל- אם חשש להתייבשות- מחזיק כל הזמן את הגרון (או יותר נכון- באזור הלסטות). יש לציין שכל הזמן הזה משתעל- שיעול לחתי.
אתמול (יום שלישי) הוא התאושש מהבטן (עשה קקי פעם ראשונה מיום שישי)- התחיל לאכול לשתות- אך עדיין משתעל ואף יותר חזק.
שאלותיי:
- האם הספירת דם תקינה ומתאימה לכך שהיה וירוס (בטן וגרון) ? כי יש הרבה ערכים מחוץ לנורמה- רופא שדיברתי איתה בטלפון על ספירת הדם אמרה שיש חשד למחלת הנשיקה- אשמח לעוד חוות דעת.
- האם מאז עשינו הצילום חזה לפני שלושה ימים יכול להתפתח דלקת ריאות/משהו ?
הייתי איתו כל כך הרבה פעמים אצל רופאים בזמן האחרון שלא רציתי עוד הפעם לרוץ איתו אחרי שהוא קצת יותר טוב עם הבטן..
מתנצלת על הסירבול והאורך, אשמח מאוד גם לחוות דעת כללית על כל המצב,
קצת מיואשת..
המון תודה
הילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -עוד התפתחות ותוצאות ספירת דם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010להילי שלום!
ספירת דם בהחלט יכולה להתאים למחלה ויראלית, אבל כמוון חייבים לראותה מול ילד ספציפי וממצאים בבדיקה גופנית.
יתכן והוירוס הוא EBV: מחלת הנשיקה.... זה עדיין וירוס אם כי מהלך הקליני של המחלה די קשה, ארוך ומתיש....
הרבה סבלנות ובריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר וירוס הבטן-בטן נפוחה וקשה
הילי09/12/2010היי,
קודם כל תודה על התשובות!
הרופא שלו ראה אותו לפני כ-4 ימים ולא התרשם ואמר שהוא בסדר ושהספירה בסדר..
רוצה להתייעץ בעקבות בטן קשה ונפוחה כשבוע וחצי לאחר שהוירוס בטן עבר:
מזכירה על הוירוס בטן שהיה לו: עד לפני כשבוע וחצי בני בן השנה ו- 7 היה עם וירוס בטן קשה- הקאות אחרי זה כמה ימים של בחילות- היה ממש סמרטוט כמעט התייבש כמה פעמים.. לא שתה ואכל..)
לפני כשבוע וחצי זה עבר- יומיים אחרי זה היתה לו יציאה.. ולאחר מכן היתה לו עצירות של כ-5 ימים. אחרי זה יצא כדור קטן וקשה ויום אחכ עוד אחד.
שלשום אחרי שנת צהרים הוא התעורר וממש בכה בטירוף איזה שעה -בצרחות - לא בוכה ככה בדר"כ (לא יודעת אם קשור אבל אומרת)
אתמול אמרו לי בגן שהוא עשה קקי רגיל וגם היום.
מה שמדאיג אותי זה שהבטן שלו נראית מאוד נפוחה, גם בבטן העליונה ונראה כאילו הבטן מנופחת גם לצדדים. והיא גם קשה- נראה מהנפיחות.
נגעתי לו בבטן וגם לחצתי- הוא קצת התלונן אבל לא נראה שכאב לו (למרות שלא ממש לחצתי חזק)
מה זה יכול להיות ? האם עלי לדאוג/לקחת לבדיקת רופא?
(עוד משהו שאולי קשור- כבר כשלוש שבועות מחזיק את אזור הלסטות- כשהיה וירוס בטן אמרו שבלוטות הלימפה קצת נפוחות והגרון אדום- מאז מחזיק עדיין- ולפעמים קם בלילה וממש בוכה- היה לילה שלא ישן לפני 3 ימים!. הרופא שלו אמר שיכול להיות מאוד השיניים הטוחנות)
אני דואגת, אשמח לתגובה וייעוץ,
תודה ,
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפה, ילדה בת חמש.שרוני24/11/2010
כבר שבועיים שמופיעים פצעים לבנים על הלשון של בתי. הרופא אמר שאם אין חום זה יעבור מעצמו. אבל היא לא מצליחה לאכול שום דבר, וכל הזמן כואב לה בפה.
האם יש לכם רעיון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה, ילדה בת חמש. - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/11/2010לשרוני שלום!
אם בתך בריאה ברקע, סבירות שגורם לפצעים זה מחלה ויראלית.
חשוב להקפיד שהילדה שותה מספיק. בכל חשש של שתייה מועטה או זיהום משני (חום וכו') יש לפנות לרופא ילדים.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להרעלהאלמונית23/11/2010
ד''ר עזרתך דחוף!
קניתי נעליים חדשות ובפנים היו שקיות של כדוריות נפטלין ובתי בת השנתיים בהיסח הדעת נגסה מן השקית האם יכול להיות נזק?? הרעלה ?? מה הם הסימנים להרעלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להרעלה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/11/2010לאלינור שלום!
בכל חשש קטן להרעלה זו או אחרת יש לפנות במיידי לבדיקת רופא.
מצטער על תשובה מאוחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםמישהי23/11/2010
שלום
בתי בת שנה ושבע היו לה פצעונים אדומים באזור הפות,נתנו לנו משחה אנטביוטית וזה עבר.(אחרי שכמה ימים שילשלה ואמרו לי שזה יכול להיות מזה..)
היום שוב גיליתי שיש לה פצעים קטנים אדומים...ממה זה יכול לנבוע?והאם זה מדבק?
אשמח לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/11/2010לריבי שלום!
זה נשמע כמו תפרחת החיטולים כתוצאה מגירוי עור ע"י צואה ושתן.
בכל אופן כדאי שרופא ילדים התרשם מכך ולא בצורה וירטואלית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון עם וירוספרידה23/11/2010
הבן שלי ב8 חודשים מלפני 4 ימים הרופאה אבחנה דלקת בגרון והדגישה כי יש על השקד הפרשה של הדלקת לבנה, לאחר יום של אנטיביוטיקה החום ירד והילד הרגיש יותר טוב ליומיים לארח יומיים שוב החום עלה והרופאה אמרה להמשיך בטיפול האנטיביוטי ושיכול להיות שהוא נבדק בווירוס.
השאלה שלי האם יכול להיות שיש לילד את מחלת נשיקה לפי הסימפטומים האלו?
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון עם וירוס - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`23/11/2010לפרידה שלום!
קשה לעשות אבחנה בצורה וירטואלית.
חייב לציין שבגיל הזה דלקת גרון חיידקית (שמצריכה טיפול אנטיביוטי) דבר נדיר ביותר ואף לא קיים (אין ברפואה לא קיים... אז... נדיר...)
מחלת הנשיקה ניתן לבדוק בבדיקות דם. אז תבקשו מרופא המטפל.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ספירת דם - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/11/2010לפרידה שלום רב!
ספירת הדם לא מדאיגה אותי: מתאימה למחלה ויראלית ולדעתי אין צורך באנטיביוטיקה. אבל כל בדיקה חייבת להיבחן מול אותו חולה ספציפי שבודקים ו"מרגישים" אותו.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אחת יותר קטנהאושרית23/11/2010
בתי בת 3 חודשים. בימים אחרונים שמתי לב שעין אחת שלה יותר קטנה מהשניה.
אין לה הפרשות או גירודים והיא מתנהגת כרגיל. יש סיבה לדאגה ? ממה זה יכול לנבוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין אחת יותר קטנה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`23/11/2010לאושרית שלום רב!
מומלץ בדיקת רופא ילדים ואולי עיניים. אם לא מדובר בתהליך זיהומי כלשהו יתכן וזה מצב מולד: צניחה קלה של עפעף.
ליעוץ רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם תקין?א.נ.22/11/2010
יש לי שאלה: יש לי ילד בן 5 שעשה בדיקת לחץ דם במכשיר מד לחץ של מבוגרים (זה מה שהאחות הסבירה לי) והתוצאות הם: 105/81 דופק 101, האם זה תקין? האם יש הבדל בין מד לחץ של מבוגרים לילדים?
אני ממש מודאגת אודה לכם אם תחזרו אליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם תקין? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`22/11/2010לאתי שלום רב!
קודם כול המנז'טה של מדל"ד חייבת להיות מותאמת לגודל הילד.
ב' הל"ד חייב להבדק לאחר 15 דקות מנוחה מוחלטת ב-3 מדידות חוזרות.
ל"ד דיאבטולי של 81 זה מעט גבוה לגילו, אך בכדי לדבר על יתר לחץ דם חייבים מעקב של חודש לפחות של מעקב מדי 4-5 ימים באותו מכשיר ובאותם תנאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידק סרפטוקוקזהבית22/11/2010
לבני בן החמש היה ביולי דלקת גרון שמקורה בחידק הסטפטוקוק הוא טופל באנטיביוטיקה,
לאחר חודשיים עשינו לו בדיקת דם ורמת החיקים הוכפלה מ 500 ל 900 אז הוא קיבל אנטיביוטיקה מסוג אחר לאחר חודשיים וחצי שוב עשינו לו בדיקת דם וכמות החידקים שוב הוכפלה ל 2000 והוא קיבל שוב אנטיביוטיקה נוספת (רפאפן) שאותה הוא לוקח עכשיו,
האם זו הדרך לטפל בחידק הזה שלא מרפה? ובאם החידק לאחר האנטיביוטיקה הפעם לא ירד מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידק סרפטוקוק - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`22/11/2010לזהבית שלום רב!
כפי שהבנתי , כוונת לרמות ASLO בדם?
אלה הנוגדנים לזיום סטרפטוקוקלי שהיה בגוף. רמות עולות ונשמרות גבוהות זמן די ממושך. רמות ASLO בפני עצמן חסרות משמעות ללא תמיכה של קליניקה או\ו ממצאים במשטח גרון. במידה ומשטח גרון שלילי (וזה GOLDEN STANDART לזיהום בלוע) היתי מפסיק גם את הטיפול האנטיביוטי וגם מעקב אחרי רמות ASLO.
תעשו חלון אנטיביוטי לשבוע-שבועיים ואז תחזרו על משטח לוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן משככי כאבים ומורידי חום לפעוטותאמא אחת22/11/2010
שלום,
בתי בת שנתיים וחצי. כשהיתה תינוקת, היינו פועלים לפי הכלל של מתן אקמול מחום שהוא
38.5, ובכל אופן לא מתחת ל-37.5.
האם הכלל הזה חל גם על פעוטות? מאיזה חום נהוג לתת להם אקמול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן משככי כאבים ומורידי חום לפעוטות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`22/11/2010לאמא אחת שלום!
הכלל לא שונה: מתחת ל-38.5 לא מומלץ להוריד חום אלא אם כן לילד יש פרכוסים כתוצאה מחום.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה ומשחה לתינוקת בת 3 חודשים...יעלי22/11/2010
לאור עצירות של שבוע (שהשתחררה היום תודה לאל ללא התערבות רפואית) של תינוקת בת 3 חודשים- בדק אותה רופא הילדים ואמר שיש פיסורה קטנה (חיצונית) שמציקה לה וגורמת לה לאותה עצירות ורשם פרוקטוגליבנול (כמו שנתנו לי בזמנו לאחר הלידה לטחורים, הבנתי שאין מוצר נפרד לילדים...)
הוא הנפיק מרשם רשמי של הקופה אך כשהגעתי לבית המרקחת (של אחד מהפארמים) הרוקח אמר לי שרשום בפירוש על המשחה הזו שהיא מותרת לשימוש מגיל 12 ומעלה (לא רשום "בהתייעצות עם רופא" בגילאים אלה) אלה משפט מאוד נחרץ ואמר שאם אני לוקחת את זה- זה על אחריותי...
כמובן שנבהלתי אבל הבעיה עדיין קיימת, הרוקח המליץ לחילופין על משחות מרכיבים טבעיים (של לייף או של וולדה) אבל אני לא רוצה להחליט על דעת עצמי- מה לעשות? הרופא נחרץ שזוהי המשחה והרוקח מזהיר מזה, ובינתים- הילדה סובלת ואני רק רוצה שזה יתרפא לה וכמה שיותר מהר...
המ עושים? מה נכון?
המון תודה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה ומשחה לתינוקת בת 3 חודשים... - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`23/11/2010ליעלי שלום!
בהתייעצות עם רוקחת קלינית החלטנו שרצוי להימנע משימוש בפרוקטו גליוונול בתינוקת עם פיסורה. התכשיר מכיל 2% לידוקאין (חומר מאלחש): זה ריכוז לא קטן. והספיגה באיזור פי הטבעת די טובה. לאור כך תחשבו על דרכים אחרות.
האם מדובר ברגישות לחלב? מה תינוקת אוכלת?
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוקת יונקת הנקה מלאה...
יעלי23/11/2010כך ששינוי תזונה הוא לא כ"כ רלוונטי עד כמה שאני מבינה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור שלום- המשך
יעלי25/11/2010שוב הגענו למצב ללא יציאה במשך 5 ימים, הרופא רשם לנו נר גליצרין (והפצע גם נרפא בימים האחרונים) אבל שוב- התזונה שלה מבוססת על הנקה מלאה ואיננו רוצים שכל פעם נצטרך לשים נר כדי לעודד יציאה, מצד שני- היציאות כמו שאתה רואה- מאוד רחוקות זו מזו...
בנוסף- הבטן שלה רכה למגע והחיתולים ממשיכים להיות רטובים (כלומר שתן כרגיל, ואפילו מוגבר מכרגיל)
מה עושים?
הרבה תודה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרלוונטי שינוי תזונה עבורך...
ענת רז25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוכלי הבריא... אבל-
יעלי26/11/2010כמובן שאשמח לשמוע עצות אם יש משהו (פרט למזון שגורם לה גזים ממנו אני נמנעת)- מה עוד יכול לעזור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרוניתצפון21/11/2010
שלום ד"ר
יש לי 2 תינוקות בגיל 3 שנים, מרותקים למיטה עקב פגיעה ניורולוגית- ככל הנראה מחלה מיטוכונדריאלית- אין זיהוי סופי למחלה עדיין
סובלים מעצירות כרונית, יש להם גאסטרוסטום, ניזונים דרכו בכמות של 150-170מ"ל 6 מנות ביום בערך, אני משתמש בחוקנים קטנים כל 3 ימים לעצירות
השאלה האם כדאי להמשיך עם חוקנים, האם יש תרופה אחרת שניתן לתת אותה דרך גאסטרוסטום, איזו תרופה יותר מתאימה לילדים מסוג זה עם פגיעה ניורולוגית? לציין ניסיתי שמן פאראפין, אבילאק שלא עזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות כרונית - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`22/11/2010למשה 10 שלום רב!
צר לי לשמוע על ילדייך החולים. בילדים מרותקים למיטה עצירות כרונית היא בעיה מוכרת מאוד ויחד עם זאת קשה לטיפול...
א' ניתן להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים ו\או דיאטנית בנוגע לאוכל אותו מקבלים. האם יש מקום לשינוי?
2. דרך גסטרוסטומי ניתן לנסות ולתת שמן קיק: אמור לעזור.
הרבה נחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)