מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקהאורית01/12/2010
שלום רב,
יש לי ילד בן 3 ותינוק בן 7 חודשים. נודע לי לאחרונה שילדיי באו במגע עם ילד שהיה חולה במחלת הנשיקה. רציתי לדעת האם המחלה מסוכנת (בעיקר לתינוק) ולמה במיוחד לשים לב אצל הילדים כסימנים מחשידים (הילד בן ה-3 התלונן לאחרונה על כאב באוזניים וטופל באנטיביוטיקה - למרות שהרופאה ראתה אודם קל בלבד באוזן אחת. האם זה יכול להיות קשור?)
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/12/2010לאורית בוקר טוב!
מחלת הנשיקה זו מחלה ויראלית עם כל המשתמע: מדבקת בקלות, לא מצריכה טיפול אנטיביוטי אלא רק תמיכתי. ידוע שמהלך שלה קשה יותר ומתשמך יותר מוירוסים "רגילים".
הסימנים כמו כל מחלה ויראלית: חום, חולשה, חוסר תאבון, כאבי גרון, בטן וכו'.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה גובהה מהנורמה של ויטמין B12לילך01/12/2010
שלום,
בתי בת שנתיים ו-9 חוד'. כחלק מבירור נוירולוגי בצענו בדיקת ויטמין B12. התקבלה רמה של 917pg/ml בעוד שטווח הנורמה במעבדה זו הוא 211-911.
מה יכולה להיות משמעות של רמה גבוהה של B12.
בתודה מראש,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה גובהה מהנורמה של ויטמין B12 - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010ללילך שלום רב!
הממצא חסר משמעות קלינית לחלוטין: החריגה זניחה ביותר.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כוונה?יאנה01/12/2010
מה הכוונה זיהום משני? לעקב אצל רופא ילדים? הוא אמר שאין שום תרופה בכלל לאפטות....כמה זמן זה יכול להמשך? והאם חום אופייני למחלה זו? ככל שיש פצעים כך גם החום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כוונה? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010החום אכן אופייני למחלה וזה יכול להימשך כשבוע -10 ימים. טיפול באפטות-אין, אלא טיפול תמיכתי בלבד.
זיהום משני זה תהליך זיהומי שמתיישב על האפטות ונגרם ע"י חיידקים. מקרים כאלה מצריכים טיפול אנטיביוטי.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה בנוגע לאפלומיציןאנה01/12/2010
האים זה נכון שהמשחה רק מדכאה את המחלה ושבפעם הבא יכולה להיות התפרצות יותר חזקה ושסימנים בעור יהיו יותר קשים? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה בנוגע לאפלומיצין - תגובה
פרופ' חיים ביבי01/12/2010התרופה מכילה אנטיביוטיקה וסטרואידים לעיתים גורמת לריפוי מלא. אם מדובר באלרגיה יתכן ותהיה התפרצות לאחר הפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חרגיות בבדיקות הדם של בתימשה01/12/2010
בתי בת שנה. בוצעה לב דקית דם עקב משקל נמוך ירידה בעקומות.
התקבלו התוצאות החריגות שלהלן:
האם עלי להיות מודאג?
מה עושים?
AST(GOT) יצא 45.00
BUN יצא 20.70 MG/DL
IRON יצא 39.00 UG/DL
LYMPHOCYTES % יצא 40.20 %
MONOCYTES % יצא 11.70 %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חרגיות בבדיקות הדם של בתי - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010למשה שלום!
למעט ברזל מעט נמוך אינני מודאג.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באפלומיציןאנה01/12/2010
שלום.בני הפעוט כשנה סובל מאלרגיה בעיניים (לא אביבית)כאשר הגורם אינו ידוע.לאחרונה הופיעו לו כתמים אדומים על הפנים (לא ברור האים יש קשר לאלרגיה).הכתמים בצבע אדום,עור יבש,סדוק וכאילו עם כסכסים.פנינו לרופא ילדים.קיבלנו טיפול במשחת אפלומיצין במינון פעמיים ביום למריחה במשך 5 ימים.אחרי המריחה הראשונה העור נהיה אדום יותר,אך פחות יבש וסדוק עם פחות כסכסים.פאחר מריחה שניה-אותה תופעה-עור עוד יותר אדום ,אך פחות יבש וסדוק.האים מדובר בתופעה ידועה וצבע העור אמור להיות בהיר אחרי שימוש במשחה במינון שהומלץ או שמדובר בדבר חריג ועליי להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא ? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באפלומיצין - תגובה
פרופ' חיים ביבי01/12/2010יתכן ומדובר באלרגיה רצוי לפנות לרופא בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק - שאלה לדר' וולוביץשירה01/12/2010
מה שלומך?
הנזלת של אורי הפכה לפני מספר ימים לירוקה, החניכיים שלו התנפחו והוא הזיל כמויות של ריר, הופיעו לו כתמים עגולים אדומים עם גבול ברור אדום ומרכז בהיר יותר עם טקסטורה מחוספסת על הלחיים והוא פרץ בהתקפי בכי לא ברורים מתוך שינה תוך שהוא בועט ומסרב להירגע , לחזור למיטה או להיות על הידיים. לעולם לא ראינו אותו ככה.
הוא כל הזמן נגע בפה ובצוואר, אז הלכנו כל יום כמעט לרופא. נאמר לנו שיוצאות לו שיניים, למרות שאנחנו לא רואים עדיין את השיניים שיוצאות. היות ושגיא היה חולה עכשיו עם סטרפטוקוק ביקשנו גם משטח גרון, למרות שלא היה לאורי אודם רציני בגרון. הוא נראה חולה למרות שהרופא אמר שזה רק שיניים.
אתמול קראו לנו מהגן כי אורי נעשה אפאטי אחרי שלא הפסיק לבכות. כשלקחתי אותו הוא היה אפאטי וחיוור מאוד, לא היה לו כוח להחזיק את עצמו, עם חום של 38.8, הכתמים העגולים על הפנים התרבו והיו חמים למגע.
בערב חזרנו לרופא שאמר שיש לו דלקת אזניים ונתן מוקסיוויט פורטה 250. היום הוא כבר מרגיש יותר טוב, הכתמים התמעטו והתבהרו אך עדיין יש לו כתמים על הפנים עם גבול וטקסטורה.
עכשיו קיבלתי את תוצאת משטח הגרון:
STREP.BETA HEMOLYTICUS NON A
מה זה אומר? האם הוא נשא או חולה בסטרפטוקוק? האם האנטיביוטיקה שהוא מקבל מתאימה? האם גם אני צריכה לעשות משטח? האם ילדי הגם שלו כם צריכים להיבדק לנשאות לסטרפטוקוק ולטפל כדי שלא שוב ידביקו אחד את השני?
אשמח לעצתך
לילה טוב,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק - שאלה לדר' וולוביץ - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010היי שירה! עניתי מהעבודה אך נראה לי שזה לא נקלט...
ככה... STREP NON A עד חייה מקבוצת STREPת אך אינו מצריך טיפול AB. בכל אופן מוקסיפן שקיבלתם יטפל בו...
לגבי פריחה: חייבים לראותה בעין. האם היא מערבת כפות הגפיים? האם ישנו קילוף עור בקצות האצבעות? דלקת עיניים?
האם פריחה מחופה במין חיספוס?
איך היציאות שלו?
אתם יכולים גם להיתקשר: טל בכותרת.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריס?הילה01/12/2010
לפני כמה ימים ליטפתי את בני (בן שנתיים וחצי) והרגשתי בגולה קשה בחלק התחתון האחורי של הסנטר .לפני כחצי שנה עבר בדיקות דם כלליות כולל תפקוד בלוטת תריס שהיו תקינות. האם נדרש בירור נוסף אצל הרופא ?
אודה מאוד לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010להילה שלום רב!
לדעתי מצריך בדיקת רופא ובדיקת אל שמע לממצא.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירוצילהלי01/12/2010
,הי
לבני בן השנה ו-4 אובחן שיש הידרוצלה, קראתי המון מאמרים והבנתי מחלקם שלא מנתחים מיד, אלא מחכים עד גיל שנה וחצי שנתיים, ויש כאלה שאמרו עד 4.
שאלתי- יש רופא מומחה בתחום שאפשר לגשת אליו לייעוץ בירושלים? האם להמתין או לנתח? כמה זה מסוכן?
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.
תודה ענקית, לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירוצילה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010יש להתיעץ עם כירורג ילדים או אורולוג.
אינני מכיר רופאים מאיזור ירושלים
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק - פניה לדר' וולוביץשירה30/11/2010
מה שלומך?
הנזלת של אורי הפכה לפני מספר ימים לירוקה, החניכיים שלו התנפחו והוא הזיל כמויות של ריר, הופיעו לו כתמים עגולים אדומים עם גבול ברור אדום ומרכז בהיר יותר עם טקסטורה מחוספסת על הלחיים והוא פרץ בהתקפי בכי לא ברורים מתוך שינה תוך שהוא בועט ומסרב להירגע , לחזור למיטה או להיות על הידיים. לעולם לא ראינו אותו ככה.
הוא כל הזמן נגע בפה ובצוואר, אז הלכנו כל יום כמעט לרופא. נאמר לנו שיוצאות לו שיניים, למרות שאנחנו לא רואים עדיין את השיניים שיוצאות. היות ושגיא היה חולה עכשיו עם סטרפטוקוק ביקשנו גם משטח גרון, למרות שלא היה לאורי אודם רציני בגרון. הוא נראה חולה למרות שהרופא אמר שזה רק שיניים.
אתמול קראו לנו מהגן כי אורי נעשה אפאטי אחרי שלא הפסיק לבכות. כשלקחתי אותו הוא היה אפאטי וחיוור מאוד, לא היה לו כוח להחזיק את עצמו, עם חום של 38.8, הכתמים העגולים על הפנים התרבו והיו חמים למגע.
בערב חזרנו לרופא שאמר שיש לו דלקת אזניים ונתן מוקסיוויט פורטה 250. היום הוא כבר מרגיש יותר טוב, הכתמים התמעטו והתבהרו אך עדיין יש לו כתמים על הפנים עם גבול וטקסטורה.
עכשיו קיבלתי את תוצאת משטח הגרון:
STREP.BETA HEMOLYTICUS NON A
מה זה אומר? האם הוא נשא או חולה בסטרפטוקוק? האם האנטיביוטיקה שהוא מקבל מתאימה? האם גם אני צריכה לעשות משטח? האם ילדי הגם שלו כם צריכים להיבדק לנשאות לסטרפטוקוק ולטפל כדי שלא שוב ידביקו אחד את השני?
אשמח לעצתך
לילה טוב,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק - פניה לדר' וולוביץ - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010היי שירה!
STREP NON A זה תת קבוצה של חיידקים אבל... הוא לא מצריך טיפול AB כלל. בכל אופן מוקסיפן יטפל בו...
פריחה.... חייב לראותה... קשה להתרשם ככה. אתם יכולים לעלות תמונות על האתר ואחר כך נמחק אותם. האם פריחה מערבת כפות ידיים ורגליים או רק בפנים? איך היציאות שלו?
האם אין קילופי עור בקצות האצבעות?
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה02/12/2010תודה על התגובה המהירה.
אין קילופי עור, הכתמים רק על הפנים, והוא משלשל קצת, אך זה יכול להיות גם מהאנטיביוטיקה?
בכל מקרה הוא נראה הרבה יותר טוב כבר ונשאר לו כתם אחד על הפנים שממנו גם התחילו שאר הכתמים. אני אעקוב עוד כמה ימים ואם צריך אגיע איתו
תודה ויום טוב
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`02/12/2010שירה בוקר טוב!
קיים וירוס שנקראה ENTEROVIRUS : הוא גורם ליציאות רכות, פריחה ומה שעד אופייני אי שקט (לעתים קיצוני ומתמשך). כפי שזכור לי ציינת את זה בהודעה הקודמת. בכל אופן זה וירוס עם כל המשתמע....
שמח לשמוע שאורי מרגיש טוב יותר. אשמח לראות אותו. קחו בחשבון שמשבת עד שלישי בצהריים אני בטיסה...
המשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש ממה לדאוג?ללא שם30/11/2010
לפני יומיים התחיל משהו שלא קרה לי בחיים, התחלתי להתבלבל בשמות, לקרוא למישהי שאני מכירה בשם של מישהי שהסתכלתי עלייה או חשבתי עליה ברגע הזה וכל הזמן לקרוא למישהו בשם של השני. זה נורא מוזר כי זה לא מאפיין אותי.. בחיים לא קרה לי..
האם צריך לייחס לזה חשיבות?
אני בת 15
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש ממה לדאוג? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010לללא שם שלום!
ממליץ בדיקת רופא ילדים בהקדם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעתליז אזולאי30/11/2010
שלום רב,
ב- 1.11.2010 עשיתי ל-2 ילדיי חיסון בירך נגד שפעת מנה ראשונה. ב- 1.12.10 עלי לגשת לבצע להם את המנה השנייה.
האם זה עקרוני לבצע את המנה השנייה? האם לא ניתן לוותר על המנה השנייה? מה המשמעות אם רק עושים מנה אחת?
ילדיי הם בגילאים 3 שנים ו- 4 שנים.
תודה, ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד שפעת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010לליז אזולאי שלום!
חיסון הנ"ל מומלץ בשתי מנות. מנה אחת תייצר חיסון חלקי בלבד ולא נותנת הגנה מירבית. אז אם עשיתם ראשון תשלימו את הסידרה: אחרת חבל על חיסון הראשון.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטותיאנה30/11/2010
שלום רב!
ילדי בן 3 סובל מאפטות וחום 5 ימים....
האם יש תרופה לאפטות? (נקודות לבנות בכל הפה ובלשון).
רופא ילדים אמר שאין, זה אמור לעבור לבד, רק מרגיעים קצת עם baby gel
האם זה נכון ואין שום דבר? הילד סובל לא יכול לאכול שום דבר וגם חום כבר יום חמישי ז"א יורד ובשעות הערב שוב עולה. האם זה נורמלי(החום כה הרבה יים), אופייני לאפטות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010ליאנה שלום!
אכן כך... אפטות זו מחלה ויראלית ומצריכה טיפול סימפטומטי (תמיכתי בלבד). יש להקפיד על שתייה (לא חייב לאכול: אפטות כואבות מאוד). ילד שלא מצליח לשתות חייב לקבל נוזלים דרך הוריד במסגרת אישפוזית. יש לעקוב שלא מתפתח זיהום משני על פני האפטות. ניתן לנסות תכשיר שנקראה S.O.S.: יכול לעזור (לא בהכרח..)
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח אגן לכוון SIJשירי29/11/2010
שלום רב אם תוכלו להסבר לי מה אומר הדבר הזה כי זה מדאיג אותי כי יש לי תור לרופאת ראומטולוגיה עוד 2 חודשים. לבן בן 8 כאבים איומים באזור האגן. תעודה מגנטית מכוון למפרקים איליאקלים. בשאלה של סקרו איליאיטיס. הבדיקה בוצעה בחתכים סמיקורונלים בסדרות T1 T2 עם דיכוי שומן, FSPGR ללא ולאחר הזרקת גדוליניום בתוספות בסדרות סגיטליות ב - T2 עם דיכוי שומן לעמ"ש המותני ו - FSPGR לאחר הזרקת גדוליניום. קיימים שינויים סקלרוטים סובכונדרלים באסקט האיליאקלי של מפרקים הסקרו איליאקלים מני צדדים. במידה מינימלית גם באספקט הסקראלי. אין בצקת של לשלד האצם. אין העשרה לאחר הזרקת חומר ניגוד של המפרקים הסקרו איליאקלים או של לשד העצם. הפורמינות הסקרליות נראות שמורות. חוליות עמ"ש המותני מודגמות חלקי בבדיקה זו אין לזיות על שם אנדרסון או רומנו היכולות להעיד על ספונדילוארטרופטיה מודגם בלט דיסק קל ב L5-S1. אין עדות לשינויים אנטזופיטרים. לסיכום : סקלרוזיס סובכונדרלי קל משני צידי המפרקים הסקרו איליאקלים כמתואר. אין עדות לשינויים היכולים להתאים לסקרו איליאיטיס אקוטית. באבחנה מבדלת של שינויים סקלרוטים אלו אוסטאיטיס קונדנסנס אילי. נא תעזרו לי מה אומרים פה כי לא הבנתי כלום. אודה לכם מראש שירי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח אגן לכוון SIJ - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010לשירי שלום רב!
ממליץ יעוץ ראומטולוג וגם אורטופד המתמחה במחלות מטבוליות של עצם. מתואר מצב של שינויים כרוניים קרוב לוודאי. המצב אכן יכול לגרום לכאבים. לא ברור לי למה זה קורה בילד בן 8 שנים. יש להמשיך ולהרחיב בירור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרציהאפי29/11/2010
היום גיליתי קרציה קטנה קטנה בפות של הבת שלי הוצאתי לה אותה ונישאר לה פיצעון קטן מה עלי לעשות אני בהיסטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרציה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`01/12/2010לאפי שלום!
יש לעקוב אחרי מקום: שלא מתפתח זיהום משני ו...לחפש מקור לקרציות בבית( חתול, כלב וכו')
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)