מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום חזה לאחר דלקת ריאותלילי01/06/2009
היי
מדובר בילדה בת שנה ו3 חודשים
לפני כחודש היתה עם דלקת ריאות וטופלה 10 ימים עם אנטיביוטיקה זינט
אתמול והיום חום 39.4 ו40.1
מצב כללי ותאבון תקינים, משלשלת לפעמים וטיפה נזלת
שלחו אותנו לעשות בדיקת דם ושתן. השתם יצא תקין בבדיקת דם לפי בדיקת רופאה יצא גבולי לוירוס אבל לאתוצאות דלקתיות
בכל מקרה נשלחנו לעשות צילום חזה שוב, על מנת לשלול חזרה של דלקת הריאות
אני מצרפת תמונה של הצילום כי לא נוכל לקבל תשובה לגביו רק עוד יומיים
האם הצילום תקין? אזכיר שהיתה עם דלקת ריאות לפניקצת פחות מחודש ...
תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום יתבצע אצל הרופא המטפל
02/06/2009הפורום אינו תחליף לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום מתמשך בתינוקתמיכל31/05/2009שלום רב. לבתי בת 4 חודשים יש חום מתמשך ממוצע של 37.7 ב 3 השבועות האחרונים, עם עליות וירידות. במהלך היום: יורד ל: 37.2/37.4.במשך כשבועיים היתה מאד מקוררת, במהלכם ביקרנו פעמיים אצל רופא הילדים שאבחן נזלת בלבד ללא בעיות אחרות. לפני מס' ימים נראתה ירידה בחום ל 37.4, אולם לאחר כיומיים שוב עלה ל 37.7 והיום אף עלה ל 37.9 בערב. כבר מס' ימים כמעט ללא התעטשויות, נזלת או שיעולים ולמרות זאת החום שוב עלה. במקביל התחילו גם כאבי שיניים להציק לה. מלבד מס' הימים שבהם הייתה עם גודש מציק באף, הילדה מתנהגת כרגיל רוב הזמן, חיונית וגם התיאבון בימים האחרונים התגבר. שאלתי היא: האם יתכן שהחום שעלה בימים האחרונים, ביחס הפוך להיעלמות הנזלת, קשור בשיניים ומה ניתן לעשות בנוסף, לבירור, אם החום ימשיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלגשת לרופא הילדים לבדיקה
01/06/2009לא ניתן לבדוק ילד בפורום והמידע אינו שלם
גשי להמשך ברור ומעקב אצל רופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלותצביה31/05/2009
שלום,
קודם כל רציתי להודות לך על כל התשובות שנתת לי על המון השאלות ששאלתי, לא יודעת מה הייתי עושה ללא קיומם של פורומים כאלו ובמיוחד פורום מהיר ומקצועי כמו זה.
לבן שלי בן השנה וחמישה חודשים לפני מספר ימים הופיע נזלת היום בלילה הופיע מעט שיעול צרוד, בתחילה חשבתי כי אולי מדובר בהתקף סטרידור אך בבוקר עבר ובמשך היום השתעל מעט אך עדייך שיעול מעט נבחני, לקראת הערב שמתי לב שמופיעה לו מוגלה בפינות העיניים שכל פעם שאני מנקה הא חוזרת וכמו כן כל הישבן שלו נהייה אדום וניראה כמו תיפרחת למרות שאף פעם לא היתה לו מאז שנולד. אין לו חום, מתנהג ואוכל כרגיל. האם זה צירוף של הרבה מקרים או אולי מעיד על מחלה כלשהי? היש צורך לרוץ לרופא או שניתן להביא אותו לגן?
ושאלתי השניה היא במידה ומופיעה התקף סטרידור איך לנהוג באותם הרגעים לפני שמגיעים לרופא כיוון שזה קורה בלילה... בפעם הראשונה ומקווה אחרונה שהיה לו התקף נסענו למיון והוא קיבל אינהלציות וסטרואידים ואז לא אישפזו אותנו וזה עלה ביוקר...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררושם שיש מכנה משותף אחד
01/06/2009והוא זיהום בדרכי הנשימה העליונות
גשי לבדיקה אצל הרופא והוא כבר יעשה סדר במה שצריך
עזרה ראשונה בסטרידור היא נסיעה ברכב עם חלון פתוח או לפתוח פריזר מול פני הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן תרופות
צביה03/06/2009שלום לך,
הדלקת בעיניים החמירה והתווסף שיעול יותר חזק אז פנינו לרופא שנתן לו טיפות עיניים "לקרומיצין" 3 פעמים ביום במשך 5 ימים וגם סירופ לשיעול והליחה "ברונכו-ד" 3 פעמים ביום למשך 5 ימים ומישחה לעיניים למריחה לפני השינה. היום אחרי יומיים שהיינו בבית המצב השתפר אז חזרנו לגן, בגן אסור לגגנות לתת טיפול תרופתי.
השאלה היא בעצם האם בסדר לתת מנה של הטיפות והסירופ אחת ב 8 בבוקר, לאחר מכן ב 16.00 בצהריים ואחרי זה ב 19.30-20.00? כי אילו השעות שהוא איתי בבית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה
03/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלאת בבקשהאמא אוהבת31/05/2009תינוקת בת ארבעה וחצי חודשים:
1. האם ניתן לתת ויטמין די 3 ביחד עם ברזל ( פריפל 3)?
2. התחלתי לתת לה טעימות מכל מיני דברים ( בשום פנים ואופן לא כארוחה) :
מעט בננה, מצצה תפוח ואגס, מצצה מלון ואבטיח ואפילו נתתי לה מעט גלידה בכפית.
האם זה בסדר או שכדאי להפסיק עם זה?
היא אוכלת יפה את ארוחות המטרנה שלה.
תודה והמשך יום טוב.אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראמא
פרופ' חיים ביבי31/05/2009ברזל רצוי לתת רחוק מחלב. כל השאר מותר. יש כל גישה לגבי ההאכלה האחת לתת תמ"ל (מטרנה ושות')ובהמשך טעימות אחת מכל מוצר ושילוב בהמשך. כך שמה שעשית זה חוקי. לגבי גלידה - מה בוער ?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חודש עם ליחהדידי31/05/2009בני סובל מליחה רצינית ובעקבות כך משיעול טורדני,
שמאוד מפריע לו לשכב, לאכול (הוא מקיא, כמה פעמים ביום אחרי האוכל), וגם לישון.
האם זה תקין בגיל כזה קטן, לחלות (הוא היה גם מצונן-זה השתפר),
ולהיות עם ליחה במשך שבוע כמעט?
איך אפשר להקל עליו?
בבקשה עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם נבדק ע"י רופא ילדים???
31/05/2009רופא/ת הילדים אמורים לתת מענה לכל השאלות הנ"ל
במידה ונבדק ולא הייתה בעיה אחרת מי מלח לאף, השכבה גבוהה, שמן אקליפטוס/קרבול על הסדין ואדים יכולים להקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקהטל27/05/2009בהמשך לשאלתי הקודמת: הרופאה רצתה לתת את האנטיביוטיקה של ה- 3 ימים.( לא זוכרת את השם ) אמרתי לה בשום פנים כי הן לא מוכנות לטעום אותה והן מקיאות.
אז היא נתנה אנטיביוטיקה בשם דיספטיל שאמרה שטעמה יותר טוב.
נתתי פעם אחת במזרק ישר לפה לבנות חלק הוציאו חלק בלעו בקיצור חגיגה.
בערה ניסיתי לתת עם מעדן. גם ככה לא בא להן לאכול בגלל שהן חולות אז גם זה היה בכוח והן הרגישו את הטעם של התרופה ורצו להקיא בקושי הצלחתי לתת.
הן חייבות טיפול! מה עושים במקרה כזה??? יש משהו אחר???
הן בנות שנה וחודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנראה לי שזו בעיה התנהגותית
27/05/2009נסי לתת את התרופה יחד עם האחות במרפאה שלה יש הרבה נסיון והיא תדריך אותך איך לתת את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה התנהגותית????
טל27/05/2009הן ממש עושות פרצוף וזה גורם להן להקיא. אני לא חושבת שזו בעיה התנהגותית.
מה גם שהן חולות ממש אין להן תאבון לאוכל. עוד לתת להן תרופה עם מעדן וכו' ... ממש לא בא בחשבון.
למעשה שאלתי אם יש תרופה אחרת?? ( כי לדוגמא את המוקסיפן הן כן מוכנות לשתות).
ומה עושים במקרה שילד לא מוכן לשתות אנטיביוטיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי תשובתי הקודמת
31/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנוניות אחרי חיסון גיל חודששירי26/05/2009שלום!
בתי קיבלה היום חיסון של גיל חודש (צהבת B).
בטיפת חלב נאמר לי שאין תופעות לוואי לחיסון זה, אולם מאז החיסון הילדה ישנה כל הזמן (מתעוררת רק לאכול ומיד נרדמת חזרה).
האם ישנוניות יכולה להיות תופעת לוואי של החיסון?
תודה, שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרישנוניות
27/05/2009ישנוניות אינה תופעה שצפויה לאחר אף חיסון
האם מדדת חום?
ממליץ למדוד חום ולקחת את הילדה לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בלע חלק מפלסטיקריקי26/05/2009שלום רב,אתמול בערב הילד שלי בן 2 החזיק צעצוע שנשבר אצלו והוא בלע איזשהו חלק מפלסטיק (אנחנו לא הספקנו להוציא לו מהפה), הוא עשה תנועות כאילו לא רוצה להקיא, קצת השתעל,אך לא הקיא ובלע את החלק. נבהל ובכה, אך אחרי שנרגע אכל ושתה כאילו לא קרה כלום. היום הוא מתנהג רגיל, שותה ואוכל, לא מתלונן על כלום. חיכיתי שיעשה קקי לבדוק אם חתיכת פלסטיק שהוא בלע יצאה, והיא לא היתה שם. מה עלינו לעשות ? אנחנו מפחדים שזה נתקע איפשהו בכיבה , מעיים? האם לקחת את הילד לצילום, או לחכות עוד יום-יומיים ולראות אם זה יוצא ?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכל התשובות בחלקן נכונות
27/05/2009לא ברור לי איזה חלק, גודלו וצורתו
ככלל מה שנבלע לרוב יוצא אך כדי לענות גשי עם הילד לרופא הילדים והוא יקבל ממך את כל המידע ויכווין את הטיפול.
בכל מקרה צריך לעקוב 7-10 ימים בכדי לומר שהחלק לא נפלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת דחוףטל26/05/2009הבנות שלי בנות שנה וחודשיים מיום שבת בערב עם חום גבוה בים 39-40 ושלשולים שלא מפסיקים.
שביקרנו אצל הרופאה ביום ראשון אמרה לתת בדיקת צואה ביום שני בבוקר ונראה אם זה חיידקי או ויראלי בנתיים חיכינו עד היום בבוקר ועדיין אין תוצאה והילדות עדיין עם חום ועדיין משלשלות 10 פעמים ביום ואפילו ראיתי דם בחיתול. ( יש לציין שהן שותות גם מים וגם מטרנה זה הדבר היחיד שהן מכניסות לפה ). היום חזרנו לרופאה והיא החליטה לתת אנטיביוטיקה בגלל הדם שיש בצואה ובגלל שהן עם חום כבר 4 ימים ( עדיין לא התקבלה תשובת מעבדה לצואה). והיא גם נתנה לי לתת להן את המים המינרלים עם המלחים.
שאלתי: אימי טוענת שבמצב כזה של ילד לוקחים למיון והדם בצואה מדאיג אותה.
אני טוענת שהיום התחילו לקבל אנטיביוטיקה וזה מה שיעשו בבית חולים אני טועה????
האם צריך ללכת לבית החולים ?? או הטיפול הזה מספיק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרללא פרטים קשה לדעת
26/05/2009בהנחה שבדיקת הילדות טובה, הן ערניות, שותות ונותנות שתן והרופא/ה נתנו אנטיביוטיקה המכוונת לחיידק שאולי קיים זה טיפול מספק אך שוב ללא בדיקה ומידע קצת קשה לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות באיזור הצלעותעינת26/05/2009הערב ביתי בת ה-10 שמזמן כבר מתקלחת בעצמה, הסבה את תשומת ליבי לנפיחות באיזור הצלעות, במישוש שלי (אינני רופאה כמובן) לא הבחנתי במשהו גושי אך ישנה א-סימטריה חדה בין 2 צידי הצלעות, על מה הדבר יכול להעיד,
אני מקווה שמישהו קורא את מה שאני כותבת עכשיו, כי זה מדיר שינה מעיני.
האם עלי לרוץ איתה דחוף למרפאה או שמא זה נראה כמו משהו לא מלחיץ במיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצלעות
פרופ' חיים ביבי26/05/2009אם אין כאב אין אודם מקומי או רגישות רצוי שרופא מטפל יבדוק אבל ללא לחץ.
אני לא יכול להגיד באופן ודאי שתהיי רגועה אבל לפי התיאור יתכן ומדובר בממצא ישן שרק עכשיו שמת לב אליו. מאחר ואני לא יכול לבדוק רצוי שהרופא המטפל יבדוק בטווח של ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת חזירים -שאלהגיל25/05/2009בתי בת שבוע
אחיו של בעלי הגיע לארץ ממקסיקו לפני כ-10 ימים
נבדק והכול בסדר.
עד היום לא ראה את הילדה חיכנו שיעבור שבוע כפי שהנחו משרד הבריאות
מאוד חוששת עדין למפגש איתו ושואלת האם כדאי לקחת עדין מקדם בטחון
ולא להיפגש איתו או שאני יותר מידי חרדתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראופציה ב נכונה :=)
25/05/2009שבוע שהומלץ ע"י שרותי הבריאות כבר כולל בתוכו מקדמי ביטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעידות פתאומיותנועה25/05/2009בני בן שנה וחצי.
בשבוע האחרון הבחנתי שהוא לפתע מתחיל לרעוד לכמה שניות (ואז הוא יושב או עומד אך הוא לא בתנועה).
נאמר לי שייתכן ומדובר בצמרמורת בעת מתן שתן.
זה קצת מבהיל, אף כי התדירות לא גבוהה אך יום יומית לדעתי.
אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררעידות
פרופ' חיים ביבי25/05/2009רצוי שיבדק על ידי הרופא המטפל שיתייחס לבעיה ישקול בירור ומעקב.. אם זה קשור למתן שתן רצוי לבדוק לפחות את השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורופןטל25/05/2009נתתי היום לביתי נורופן בהפרש של 5 שעות. ( יחד עם הנורופן נתתי גם נר אקמולי) כי החום היה מאוד גבוהה ולא יורד רק עם נורופן.
האם יכלתי להזיק לה?? אם נתתי לה בהפרש של 5 שעות???
טעיתי בשעות כי יש לה אחות תאומה שגם עם חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנורופן
פרופ' חיים ביבי25/05/2009אפשר לתת נורופן כל 6 שעות אם נתת פעם אחת לאחר 5 שעות ובהמשך שמרת על מרווח של 6 שעות לפחות אין מקום לדאגה. מותנה שמינון התרופה היה מתאים לגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' שלום
טל26/05/2009תודה על תשובתך, הייתי רוצה לדעת מהו המינון הנכון לנורופן.
רשום מגיל שנה לתת 5 cc אומנם לפי השקל היא לא הגיעה ל- 10 ק"ג.
היא בת שנה וחודשיים ושוקלת 9150 אז מה נכון לתת?? 5 cc או 2.5 cc ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורופן
פרופ' חיים ביבי26/05/2009המינון 10 מ"ג / ק"ג לגבי הילדה המינון 100 מ"ג = 5 סמ"ק (במידה ו 5 סמ"ק = 100 מ"ג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוןם שלא יורדשירה כהן25/05/2009שלום רב,
יש לי תינוק בן 9 וחצי חודשים. בחודש האחרון הוא סובל מחום גבוה שמגיע ל- 41 ולא יורד במשך שבוע, לאחר כשבוע הוא יורד למשך 3 ימים וחוזר שוב. במצב הזה אנחנו נמצאים כחודש.
שללו דלקות למינהן. בהתקפה האחרונה שהסתיימה ביום רביעי האחרון יצאו לו פצעי אדמדמת אבל אתמול החום שוב חזר.
עשו לו בדיקות דם ואמרו שהכל תקין.
מה עושים? מה זה יכול להיות שלא בדקנו? איך חוזרים לחיותל חיים נורמלים בלי חום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחום שלא יורד
פרופ' חיים ביבי25/05/2009יש הרבה סיבות אחרות לחום חוץ מזיהום. במיוחד לחום שבא והולך.יש מחלות דלקתיות ללא זיהום שגורמות לתופעה. יש צורך המעקב הרופא המטפל כולל בדיקות חזורות עד שהתופעה תבוא באופן ברור יותר עם אבחנה או תיעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואה קשה תינוק קטןמיכל24/05/2009
ד"ר שלום רב,
בני בן שלושה שבועות!. נולד במשקל 3500 ק"ג .ניזון אך ורק מתחליף חלב (מטרנה חלבי). בשלושת הימים הראשונים לחייו ניזון מתחליף סימילק אדוונס (אשר ניתן בבי"ח בו ילדתי). לאחר השחרור מבי"ח החלפתי המזון למטרנה (ללא סיבה מיוחדת, בתי הגדולה ניזונה בעבר ממטרנה וראיתי כי טוב...). אציין כי איני מניקה כלל.
3 ימים לאחר המעבר למטרנה ועד היום החל לסבול מיציאות קשות (פעם ביום בלבד)במרקם פלסטלינה או גללים בצבע צהוב חרדל, המלוות בבכי והתאמצות(תחילת היציאה היא במרקם קשה וההמשך במרקם קצת יותר רך) אציין כי השבוע הראשון לחייו היה עם יציאות תקינות.
בסופו של דבר הצואה מצליחה לצאת רק לאחר שאני מרימה/מקפלת את רגליו כלפי הבטן ומבצעת עיסוי עם שמן שקדים על הבטן(איני משתמשת בכל מיני שיטות של מדחום לתוסיק וכו'..).
מה עושים? התינוק סובל והוא רק בן שלושה שבועות.... האם להחליף התמ"ל?או להמתין עוד עם המטרנה? עם מתן השתן אין בעיה (יש חיתולים ספוגים מספיק פעמים ביום..)
רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצואה קשה
פרופ' חיים ביבי24/05/2009אכן בעיה.לפעמים אפשר רצוי להחליף התמ"ל ולחליפין יש הגורסים להוסיף חומרים טבעיים המקלים על היציאה. כגון חליטת שזיפים מיובשים או מעט רסק עגבניות. אחיות טיפת חלב טובות מאד בהדרכה מסוג זה. אם היציאות לא יסתדרו יש צורך בבדיקה נוספת אבל לרוב אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם היפוכונדרים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)