מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיביוטיקהללל10/05/2009
ביתי סובלת מחום אתמול 38.5 והיום הגיעה ל 39.6, בת שנה ושמונה חודשים. מתלוננת על כאבים באוזן ובפה מנוזלת ומשתעלת מעט מאוד. היינו אצל הרופאה,לטענתה לא רואה דלקת גרון אלא טיפה אודם בגרון וטוענת שמכיוון שטיפטפתי שמן זית על האוזן של ביתי לא רואה גם דלקת באוזן אבל נתנה אנטיביוטיקה (עקב החום הגבוה אומרת שזה בטוח דלקת), אקמול, טיפות אוזניים וסירופ לנזלת... אני מעולם לא נתתי לביתי תרופות גם לא אקמול להורדת חום (שעל זה ממש כעסה עלי), לא רוצה לתת אנטיביוטיקה אבל מפחדת שיחמיר, תשובתה לא נראתה לי מה דעתך?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללל
פרופ' חיים ביבי10/05/2009יש כמה גישות לטיפול בדלקת אזניים. גישה אחת הטוענת שיש צורך בטיפול אנטיביוטיקה בין השאר הגישה ההולנדית הגורסת שאפשר להשהות טיפול אנטיביוטי בתנאי שיהיה מעקב יומי אחר הילד.כמו כל דבר טוב יש גם צדדים פחות טובים יש הגורסים כי הגישה ההולהדית מביאה ליותר סיבוכים בהשוואה לגישה האנטיביוטית. רפואה מדע לא מדוייק ומה שחשוב הוא המעקב הצמוד כי לזמן יש מרכיב חשוב מאד להתפתחות וההיעלמות מחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
ללל10/05/2009תודה על תשובתך, השאלה היא מהיכן היא כל כך בטוחה שזו דלקת אוזניים אם היא לא הצליחה לראות? הערב ירד לביתי החום והיא כבר לא התלוננה שכואב לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםשירה10/05/2009
שלום
בני בן השנתיים מגרד את גופו באינטנסיביות כבר תקופה, בעיקר באיזור החיתול בזמן האמבטייה והחתלה , בראש, בגב (יש לו ממש שריטות), בבטן וברגליים. הוא ממש פוצע את עצמו עד זוב דם. בהתייעצות עם הרופא ילדים שלנו קיבלתי תשובה לא מספקת שהוא כנראה רגיש לחיתולים...
ניסיתי להחליף אבקות כביסה ומרכך לסוגים ההיפואלרגנים, לא היו שום שינויים בתזונה והוא עוד לא בגן כך שאני איתו כל הזמן ויודעת במה הוא נוגע.
מה הייתם ממליצים לי לעשות? איך אוכל להתקדם עם פתרון בעיית הגרודים?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד
פרופ' חיים ביבי10/05/2009מאחר והגירוד מטריד יש צורך לדעתי בבדיקה אצל רופא עור ילדים, רופא אלרגולוג ילדים וכמובן רופא ילדים מטפל. המשמעות היא בדיקה גופנית ושלילת גורמים בעזרת בדיקות מעבדה. שלילת אלרגיה, מחלות כבד ועוד אפשרויות הגורמות לגרד נוראי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון בנושא..אמא אוהבת10/05/2009
עכשיו המרפס לא נע מעלה ומטה.אני עוקבת.
יכול להיות שזה קשור לסיבה שמקודם היא אכלה בקבוק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדכון
11/05/2009לא תמיד רואים את הפעימות של המרפס, באם ראית זה סימן לבריאות טובה
אך גם אם לא ראית זה לא אומר שיש חולי כי לא תמיד ניתן לראות בברור
בזמן אכילה בהחלט יש לעיתים יותר תנועתיות של מרפס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילופי עוראמא אוהבת10/05/2009שלום
1. ביתי בת ארבעה חודשים ועדיין לא מתקלף לה עור הקרקפת- האם זה נורמלי?
רואים התחלה של קילוף אבל זה עדיין תקוע בעור- האם זה בסדר?
2. שמתי לב שבמרפס שלה בחלק הקרוב לכיוון הפנים יש מעין תנועות נשימה ( עולה ויורד)- כאילו שנושם, האם זה בסדר???
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובות
11/05/2009למה שיתקלף עור הקרקפת? אנחנו לא נחשים ואיננו משילים את עורינו כך שלא רואה סיבה שיהי קילוף עור בתינוק בריא או בילד או מבוגר בריאים.
אולי לא הבנתי את כוונתך, נסי להסביר שנית.
המרפס הפועם שאת רואה הינו סמל לבריאות תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת אוזנייםצביה10/05/2009שלום רב,
הבן שלי בן שנהוארבעה חודשים. ביום שני האחרון עלה לו החום ל 40 מבדיקה הסתבר שזה וירוס. החום כבר היה בירידה עד אתמול בערב שקפץ פתאום ל 41 וישר פנינו למרפאה שהסתבר כי הוא סובל כעת מדלקת אוזניים חמורה, קיבלנו מקסיפן וטיפות אוזניים והיום החום ירד והוא מתנהג כרגיל.
העניין שאנחנו היינו בדיוק בתהליך הסתגלות למעון עד שחלה והשאלה מתי ניתן לחזור כבר לגן? האם כדאי לחכות שיתחזק? או שבעצם אם החום ירד והוא מתנהג בסדר אז ניתן לחזור? והאם דלקת אוזניים קשורה לכך שהתחלנו ללכת לגן? כי עד כה לא סבל אף פעם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתחלואה ומעון וגן
10/05/2009ככלל אם מקבל יממה טיפול ואין חום יממה והכי חשוב חש בטוב יכול לחזור למעון.
יש בשנים הראשונות לביקור בגן ומעון תחלואה גבוהה בשל חשיפה לילדים אחרים ולמזהמים שאינם מוכרים לילד
גם אם לא יילך למעון וילך רק יותר מאוחר הוא קרוב לוודאי יחלה
גיל 4 חודשים הוא צעיר מאוד ולכן ממליץ לעקוב אחר הילד ובמידה וחולה מעבר למקובל בגילו, להתייעץ עם רופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
צביה10/05/2009תודה על התשובה המהירה.
הרשה לי לתקן אותך הילד בן שנה וארבעה חודשים ולא בן ארבעה חודשים.
הוא אמור לקבל 2.5 מ"ל של מוקסיפן 3 פעמים ביום הבעיה שהוא לא מוכן לבלוע את התרופה בכל דרך, הוא יורק כמעט הכל ואני בעצם לא יודעת כמה קיבל. האם יש דרך אחרת? אולי נרות? החום כרגע בירידה אך הוא עדיין מושך באוזניים ובוכה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
11/05/2009ובכן אני לא חושב שיש מה לדאוג מריבוי מחלות בגיל כזה כי מערכת החיסון כבר די בשלה וההתמודדות בגיל בו המערכת בשיאה מאפשרת לרכוש הגנה יעילה מפני מזהמים שכיחים.
לגבי צורת מתן תרופה דנו לא מזמן בפורום
לא פרטת כיצד את נותנת ולמה הוא מתנגד האם לטעם? לצורת מתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
צביה11/05/2009ובכן בתחילה חשבתי שהבעיה היא בדרך שאני נותנת, נתתי ממזרק והוא רק רואה את המזרק מתחיל לצרוח כנ"ל לגבי אקמולי וכו', אבל ניסיתי גם בכפית והוא פשוט יורק הכל. החום היום בלילה שוב עלה ולא יורד עדיין גם עם אקמולי. יכול להיות שהטיפול לא עוזר? או שאולי כבר התפתח למשהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו שאלה שתצטרכי לשאול את הרופא שלו
11/05/2009הפורום אינו במקום בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום מתמשך
צביה13/05/2009שלום רב,
בשאלתי הקודמת ציינתי כי לבן שלי בן השנה וארבעה חודשים מיום שני שעבר יש חום גבוהה שגיע ל 41, במוצ"ש רופא מביקור רופא קבע כי יש לו דלקת אוזניים ונתן אנטיביוטיקה, לאחר שראיתי כי אין שינוי ועדיין יש חום חזרתי לרופא הילדים שלנו שאמר כי בבירור אין שום דלקת באוזניים והפנה אותנו לאף אוזן גרון אשר גם שלל דלקת אוזניים, עשינו ספירת דם פעמיים שהיתה תקינה וגם בדיקת שתן יצאה תקינה, הריאות נקיות והרופא אמר שאם החום ירד ביממה הקרובה אז הסיכוי הגדול כי זה ווירוס. אתמול החום נעלם לגמרי, היום בבוקר התעורר אכל, שיחק וחזר להיות ילד חייכן וניראה כי הכל עבר. אבל היום בערב שוב חזר החום אמנם לא גבוהה כפי שהיה שבוע וחצי אבל 38.4. השאלה היא הייתכן כי כמעט יומיים כבר לא הייה חום ואז הוא שוב חזר, הוא לא היה בחברת אנשים (חוץ מקופת החולים). אני כל כך מבולבלת ונואשת איך קובעים שיש דלקת אוזניים ואחר כך אומרים שאין... ובכלל חום שנימשך שבוע וחצי ללא שום ממצא
חשבתי מחר כבר לחזור איתו למעון אבל אני בדילמה.
אשמח לשמוע דעתך לכל הסיפור הארוך...
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום ממושך
14/05/2009חבל שלא צרפת את תוצאות הספירה
דלקת אוזן היא אבחנה קשה ונטיה לאבחון יתר
לכן לא מפתיע המהלך
לגבי החום הממושך אם יימשך יש לחשוב על מונו באבחנה
בכל מקרה עקבי אחרי הילד וראי איך המחלה מתפתחת
ממה שאת מתארת זו מחלה לקראת סיומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ספירת דם
צביה14/05/2009אלה התוצאות מחוץ לנורמה:
ספירת דם אחרונה
50.0- 30.0 % 22.1 -NEUT%
12.0- 2.0 % 12.7 -MONO %
1.00- 0.16 MONO.abs -1.10 k/ul
ספירת דם ארבעה ימים לפני
16.0- 11.0 % 16.1 -RDW
70- 50 % 34 -LYM%
12.0- 2.0 % 15.6 -MONO%
1.00- 0.16 1.52 -MONO.abs
50.0- 30.0 % 52.0 NEUTROPHILS%-DIF
70.0- 50.0 % 42.0 LYMPHOCYTES %-DIF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא לרשום את כל הנתונים
14/05/2009מחצי מהרכיבים לא ניתן לאפות עודגה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת- דחוףאמא אוהבת10/05/2009שלום,
ביתי בת ארבעה חודשים , שתהיה בריאה.
היום כשהחלפתי לה טיטול ובו הייתה צואה ( מעט מאוד וקשה), היא נגעה בצואה, ואח"כ דחפה אצבעות ומצצה ( כמו שהיא עושה כי כואבות לה החנכיים).
בהמשך ההחתלה ראיתי כיאת אצבעותיה היו מעט מלוכלכות בצואה.
האם יש סיבות לחשוש?
האם יש צורך לקחת אותה לרופא, האם בכלל זה מסוכן?
מחכה לתשובה דחוף...מאוד דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראמא
פרופ' חיים ביבי10/05/2009בדרך כלל אם מדובר בצואה של הילדה אין מקום לדאגה.
נקיון היד הוא הפעולה הנדרשת. אם התינוקת תמשיך להתנהג כרגיל אין מה לדאוג.
בכל שינוי התנהגות כמו אצל כל ילד בריא אחר יש צורך בבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהt3 freeמריוס10/05/2009תינוקת 8 חודשים
האם תוצאה 8.8 תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך נתונים
מריוס10/05/2009tsh-2.75
t4-15.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטירואיד
פרופ' חיים ביבי10/05/2009כל הערכים תלויים בערכי ייחוס של המעבדה. כל הבדיקות בודקות את פעילות בלוטת התריס.
הערך החשוב הוא ה TSH כמדד לפעילות באופן גס (מופרש מהמוח תוך השפעת הבלוטה)
אם הוא נמוך הפעילות תקינה אם הוא גבוה משקף תת פעילות הבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים והקאותמורן09/05/2009לביתי בת השנה וחצי החלו פצעים באיזור החזה והיא גם הקיאה 3 פעמים
האם זה יכול להיות קשור לאוזניים? למה עליי לחשוש?ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלהקפיד על שתיה, מתן שתן ו.....
09/05/2009לגשת לבדיקת רופא
הפורום אינו תחליף לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לשעלתרונה09/05/2009שלום, לפני 20 יום ביקרה את בתי חברה שהייתה עם סימני שעלת. אני ובתי נחשפנו אליה ולשיעוליה. (בתי ואותה ילדה אינן מחוסנות נגד שעלת).אני בסוף החודש התשיעי להריוני.ביקשנו מהרופא אנטיביוטיקה לבני המשפחה למניעת הדבקה (של העובר שיוולד) אך נענינו בשלילה מכיוון שהשעלת לא הייתה ודאית אצל אותה חברה. כיום השעלת וודאית לאחר בדיקה, אך חלפו 3 שבועות. בתי מצוננת , מעט עייפה והייתה עם חום גבוה למשך יממה. הדאגה שלי היא לגבי העובר. התינוק אמור להיוולד בכל יום ועלול להידבק ממני או מבני המשפחה בשעלת. האם כן מומלץ לקחת אנטיביוטיקה למניעת הדבקה לכל בני המשפחה? האם העובדה שבתי לא פיתחה סימנים מובהקים של שעלת במשך שלושה שבועות מעידה על כך שלא נדבקה, או שלא ניתן לדעת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש שאלה אחת חשובה לפני הכל
09/05/2009והיא איך יש מצב שבו את וביתך אינכן מחוסנות.
לפני טיפול אנטיביוטי כן/לא ולפני כל תשובה אחרת - השלימו מייד את החיסונים החסרים.
וכעת אנסה לעשות קצת סדר בסלט השאלות ששאלת.
ראשית לתינוק ברחם אין סכנת הדבקה מאחר וחיידקים לא חודרים שליה, לכן אין שום אפקט מגן לתינוק מלקיחת אנטיביוטיקה לפני לידה אלא אם אחד מהמפחה חולה ואזי יש סיכון שיודבק ממנו לאחר הלידה אם לא טופל בן המשפחה הנושא את החיידק.
הדבקה למגעים הינם מגעים הדוקים הנמצאים זמן רב ביחד, מהתאור שלך עולה שלא זה המקרה בסיפור הנוכחי.
התסמינים שאת מתארת לגבי ביתך אינם אלו של שעלת אלא מתאימים לכל מחלה נגיפית של דרכי נשימה עליונות ולהם אנטיביןטיקה אינה טיפול
.
אם אינך שלמה עם תשובתו של רופא הילדים המטפל את יכולה לפנות אל רופא מחלות זיהומיות לילדים הנותן שרות בקופתך ולהתייעץ איתו
מקווה שעשיתי קצת סדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה באבעבועות רוחק08/05/2009היי!
ביתי בת שנה וחודש וקיבלה את חיסון הMMRV .
אני מתכננת הריון ולא חליתי באבעבועות רוח....
הבנתי שיש סיכוי שביתי תקבל את המחלה, אבל תתגבר עליה מהר.
מה הסיכוי הזה? האם היא יכולה להדביק?
אני ממש חוששת מכיוון שאבעבועות רוח מזיקה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראז למה שלא תתחסני?
08/05/2009אם לא חלית באבעבועות מעולם
וכרגע את לא בהריון אלא רק מתכננת, הכניסי ללו"ז גם את החיסון הוא זמין בכל הקופות בעלות לא גבוהה תלוי בסוג הביטוח הרפואי שלך
כך תבטיחי את עצמך גם ממקורות הדבקה אחרים ולא רק מביתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים בבדיקת דם לילדה בת 6פנינית07/05/2009יש חריגה מתחום הנורמה: 145.00 - 914.00
אנא תשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרB12
פרופ' חיים ביבי07/05/2009רמה גבוהה יחסית של ויטמין בי 12 אצל ילדה בריאה בדרך כלל לא צריכה להדאיג.
רמה נמוכה מצדיקה טיפול. אם הילדה לא לוקחת תוספי ויטמינים יש צורך שהרופא המטפל יידע על הבדיקה ויעקוב. ככלל אין מקום לדאגה-אבל יש צורך במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לילדה בת 6פנינית06/05/2009ביתי בת ה- 6 לא אכלנית גדולה של בשר או דגים, החלטתי לקחת אותה לבדיקת דם שם הממצאים היו די רגילים ונורמליים מלבד ערך אחד שמדאיג אותי למרות שהרופא המטפלת אומרת שזה בסדר
הערך הוא של b12- 1151
אנא תשובתכם המהירה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויטאמין B12
פרופ' חיים ביבי06/05/2009מדובר בבדיקת רמת ויטאמין B12 שקרוב לודאי תקינה (בדרך כלל יש את תחום הנורמה ליד כל בדיקה וכאן לא ציינת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון ו - EE - דחוף!נטלי06/05/2009שלום רב ותודה לכם על עבודת הקודש שלכם! מינואר (מגיל 9 חוד)יש לבני חשד לאאוזינופיליק אזופגיטיס שלא אומת עקב אאוזינופיליה מרשימה בס"ד - 21% - בוצע גסטרוסקופיה , נלקחו ביופסיות ואין אאוזינופילים בוושט. בוצע FOOD PATCH TEST ונמצא כי נעם בני אלרגי לכל המאכלים שנחשף אליהם עד כה. עד לאחרונה לא היו לו סימנים חיצוניים על העור כגון אקזמות וכו' האלרגיה מתבטאת בבדיקות דם ובהתנהגות שלו לאחר אוכל- אי שקט , עצירות , גיהקים וכו' בנוסףחלה בפסח וקיבל אנטיביוטיקה רק 5 ימים בחשד לדלקת חידדקית באוזניים שהופסקה לאחר בדיקת דם שהראתה כי מדובר בוירוס , ביום ה-4 לטיפול הופיעו כתמים אדומים על העור נבדק על ידי רופא עור שאמר כי זה לא מדאיג ויכול להיות ת"ל של מוקסיפן או נורופן.החשד למחלה נובע כי בתקופה שעשיתי לו אלימינציה וקיבל רק נאוקייט האאוזינופילים חזרו לנורמה - 0.7 וכשחזרתי לאוכל רגיל זה שוב עלה מאז האאוזינופילים עולים ויורדים , לדעתי משוייך לאוכל ולדעת האלרגולוג יכול להיות שכן או שמדובר באאוזינופיליה שפירה.כיום בן אוטוטו שנה וחודש עם תזונה לקויה מאוד כיוון שאנו מוסיפים או גורעים מזון לפי תגובה התנהגותית ובדיקת דם כל שבועיים. בנוסף גם מעט נויטרופני בין 1300- 1500. לאחר הרקע שאלותי:
1.האם לתת לו את החיסונים של גיל שנה? (הוא אינו נמצא במסגרת בגלל המצב) מהו טווח הזמן שניתן לתת את החיסונים , אפשר לחכות לגיל שנה וחצי / שנתיים?
2. בגלל היותו אלרגי לכל דבר אינני יודעת אם יהיה רגיש למרכיבי החיסון, על כן האם יש צורך להפריד בינהם?( לציין שקיבל את כל החיסונים עד גיל שנה כולל פרבנר יחסית בסדר)
3. האם החסונים לא יצרו עומס על מערכת החיסון שלו שבין כה וכה מוחלשת מאוד?
4. האם אתם מכירים שיטות אבחון אחרות לאבחון המאכלים שאליהם הוא אלרגי? (לציין שעשה , PRICK TEST , , RAST TAST שיצאו שליליים כמובן כי אין לו ביטוי חיצוני)
אנא עזרו לי
אודה לכם אם תוכלו לענות במהרה כי נקבע לי תור השבוע לטיפת חלב ואני במצוקה ואובדת עצות
אינני רוצה להזיק לבני ולהסב לו עוד נזק וסבל בנוסף לכל מה שעבר ועדיין עובר!
בכבוד רב
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיסון ואאוזינופיליה
פרופ' חיים ביבי06/05/2009אכן מעניין. ראשית קרוב לוודאי שאין EE לאור הביופסיה שלא הדגימה אאוזינופילים.אבל יש אאוזינופיליה קיצונית. אאוזינופיליה שמגיבה לכלכלה מיוחדת ללא אלרגנים כמעט. מקרה כל כך מסובך אסור שינוהל באתר אלא על ידי האלרגולוג אליו פניתם. עד כה עשה עבודה מצויינת. לגבי חיסונים אם לא קרה כלום עד כה יתכן ולא יקרה כלום בהמשך אבל חובה להתייעץ עם האלרגולוג שהוא גם אימנולוג ברוב המקרים. קרוב לוודאי שיהיה צורך בדיאטה מתאימה לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה ANTISTREPTOLYSאינור06/05/2009
שלום,
לבתי בת 4.5 עשינו בדיקות דם עקב חום שהיה במשך שבוע.
מאחר ותוצאות הבדיקה הראו ESR = 57, התעקשתי על בדיקות נוספות.
בבדיקת דם נוספת:
ANTISTREPTOLYS 451.67 IU/ML ( 0.00- 145.00)
ESR 32.00 MM/HOUR ( 2.00- 10.00)
חשוב לציין שלפני חודשיים וחצי היה לה חשש לSKARLOT, היתה פריחה מאוד אופיינית למחלה + גרון מאוד אדום, התחלנו טיפול אנטיביותי, אך כאשר למחרת קיבלנו תוצאות בדיקת משטח גרון והן: THROAT-BACT NORMAL FLORA, הפסקנו את האנטיביוטיקה לאחר 3 ימים.
השאלות שלי: האם יש חשש לראומוקרדיה? איזה בדיקות אתה ממליץ לנו לבצע? כרגע יומיים כבר אין חום. אך הילדה דיי חיברת.
אודה לתשובה מהירה!
אימא דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני לא הייתי מציק לילדה
06/05/2009ה-ASOT אינו מהווה מדד לשום דבר כבדיקה בודדה אלא בגיל זה חייב להיות מושווה לבדיקה קודמת או בעתיד.
ילדה ללא חום לאחר מחלה יכולה להיות חיוורת מעט
תני לה להבריא בשקט ותני לרופא הילדים לנהל את המעקב והטיפול אני מאמין שהוא יודע מה צריך לבדוק ומתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עידכון..........חום חזר
אינור06/05/2009תודה על התשובה,
אך זה עדיים לא מרגיע אותי,
אתמול היא שוב לא הרגישה טוב (זה כבר כמעט שבועיים)
היא מטלוננת בכל תקופה הזאת לכאבי בטן ו ראש, אתמול בערב הקיאה והיה לה חום 38.
יש לי חשש שמשהו לא בסדר, יש תחושה שיש לה איזשהו חיידק או זיהום,
יש לנו היום טור לפר' ברק מרחובות.
אבל אני כבר חסרת סבלנות ולא שקטה ממש.
אודה לתגובתך,
אינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין
07/05/2009אני מאמין שאחרי בדיקת פרופסור ברק תקבלו הרבה יותר תשובות לאור בדיקת הילדה
תמסרו לו ד"ש חם ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן אנטיביוטיקהאלה05/05/2009בני בן 4 חודשים מקבל אנטיביוטיקה
כיצד ניתן לתת לו את המנה על מנת שלא יחנק ניסיתי כמה שיטות כמו בצד הלשון ובחלקים לא בבת אחת אך הוא מקיא את הכל החוצה
את האנטיביוטיקה הוא מקבל בעזרת מזרק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראת יכולה לנסות
06/05/2009לתת את המנה דרך פטמה של בקבוק
אם עדיין מקיא כנראה שהטעם לאטעים לו או לחלופין יש לו רגישות לתרופה
לא כתבת איזו אנטיביוטיקה מקבל ומדוע?
במידה ולא מסתדר פני לרופא לשקול חלופה טיפולית אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלה06/05/2009הוא מקבל מקרודנטין לרפלוקס בדרכי השתן לתקופה....... ארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן כפי שאמרתי
06/05/2009נסי לתת דרך הפטמה ובמידה ולא יש מגוון תחליפים טובים שאולי יהיו יותר טעימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אלה06/05/2009ראשית תודה על תשובתך אך אינני מבינה כיצד עם פטמה?
בתוך בקבוק האוכל? או רק בתוך הפיטמה ולתת לו לשאוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי האופציות קיימות אבל....
06/05/2009לגבי אופציה א צריך 2 דברים:
1. לוודא עם הרוקח שניתן לערבב עם אוכל
2. לתת לפני תחילת הארוחה בכמות קטנה מאוד של אוכל על מנת לוודא שיסיים את המנה
אופציה ב היא לקחת פטמה ריקה, ךתת לו בפה ולמזוג את המנה לתוך הפטמה ושיינק דרך הפטמה את התרופה
כפי שאומרים - Practice makes perfect* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)