מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טוקסופלסמהיעלה11/06/2008
יש לי תינוק בן 3 שבועות. כל ההריון הייתי לחוצה מהדבקות בטוקסופלסמה מכיוון שיש לנו חתול (חתול בית). לפני 5 ימים החתול ברח ואתמול בלילה הוא חזר פצוע לאחר שכאמור בילה כמה לילות מחוץ לבית. אני חוששת שאולי נדבק בטפיל ומודאגת מאוד.
מה נזקי ההדבקות בטפיל אם חלילה תינוק כ"כ קטן נדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה
ד''ר מוטי חיימי12/06/2008שלום יעלה.
הידבקות בטוקסופלסמה היא מאד מסוכנת בזמן ההריון, שכן יש לכך השלכות קשות לפגיעה אפשרית בעובר (פגיעה במוח, פרכוסים וכד').
הטפיל נמצא בעיקר בצואת החתולים ,ורצוי להמנע מלחשוף את הילד להפרשות אלה.
בגיל הינקות הדבקה בטפיל יכולה לגרום לחום, בלוטות לימפה מוגדלות, וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני10/06/2008
ד'ר שלום
לפני יומיים בית בת 10 חודשיםי הייתה עם חום גבוה ובעקבות כך לקחתי אותה למוקד ושם ביצעו לה ספירת דם באצבע היא קצת התנגדה שנתפוס לה את האצבע המדממת עם הצמר גפן ולבסוף הצלחנו לתפוס והחזקתי במשך דקה. נכנסנו לרופא והוא אמר שהספירה תקינה שהלכנו להשתחרר עמדנו ליד הדלפק ובאתי להושיב את הילדה עליו ומיד הורדתי אותה היו לה כתמים יבשים של דם על הרגל וניגבנו לה אותם. הפקידה שיחקה עם הילדה והילדה "הרביצה" לדלפק ואז לפני שהלכנו ראיתי ככה לא בבירור משהו אדום כזה על הדלפק שלא היה נראה רטוב.
א-נניח וזה היה דם של מישהו היה סיכוי להדבק במשהו כמו צהבת או איידס? כי הילדה נגעה עם היד שעשו לה את הבדיקה בדלפק
ב- איך שזזנו מהדלפק שמתי לכתמי דם טריים על הרגל של הילדה ממש טיפות דם
וראיתי שזה מהאצבע. יכול להיות שבגלל שהיא נתנה מכות לדלפק אז הדקירה שוב דיממה? אני מאוד מפחדת שחלילה זה היה דם של אדם אחר והיא יכולה להידבק במשה
בבקשה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות מנגיעה
ד''ר מוטי חיימי11/06/2008ששלום רויטל
לפי מה שזה נשמע- זה אכן דימום מפצע הדקירה שלה באצבע.
גם אם היא נגעה בדם של מישהו אחר- הסיכון להידבק בנגיעה כזו- שואף ל-0.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרותם09/06/2008
בתי ניזונה מהנקה אלא שיש לי זיהום בצינוריות ולכן אני לוקחת אנטיביוטיקה בשם צפורל. ידוע לי כיח בעת ההנקה האנטיביוטיקה עוברת אליה. שאלתי היא: בתי אמורה לקבל מחר את החיסון השני של הפטיטיס B (היא בת חודש)- האם האנטיביוטיקה מפריעה למתן החיסון וצריך להמתין עד לסיומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וחיסון
ד''ר מוטי חיימי11/06/2008שלום מיה
האנטיביוטיקה לא אמורה להפריע למתן החיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיית תינוקותויקי09/06/2008
שלום,
אני רוצה לרשום את בני לקורס שחיית תינוקות, בעקבות בעיית חגורת כתפיים חלשה
רוצה להתייעץ :
בבריכה אשר הלכתי אליה, לא שוחים רק תינוקות, בבריכה יש כלור, והטמפרטורה של המים היא 32 מעלות
אורך השיעור הוא חצי שעה, פעם בשבוע, האם כלור במים יכול להזיק לתינוקות? והאם הטמפרטורה של המים היא בסדר בשביל שהייה של חצי שעה במים.
הבן שלי בן 3 חודשים.
בנוסף הוא מנסה להתיישב, כאשר הוא מנסה להרים את עצמו מהגב לכיוון למעלה, הבנתי שזה לא דרך נכונה להתיישב האם נכון? והאם יש דרך למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה לתינוק
ד''ר מוטי חיימי12/06/2008שלום אפרת.
לא נראה לי שישנה בעיה מיוחדת בשהיה בבריכה במשך חצי שעה.
במידה ויתפתח גירוי או יובש של העור- ניתן להשתמש בקרם לחות מיוחד לתינוקות.
לגבי ההתיישבות- זה עדין מוקדם מדיי. תני לו לנסות בעצמו התנסויות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת לפגיתקרן08/06/2008
ביתי נולדה בשבוע 35 במשקל 1.700 . לפני חודש החלה בהתקפי שיעול הופננו לאישפוז מכיוון שהיה חשד שאני חולה בשעלת.היאקיבלה אנטיביוטיקהוהבדיקה יצאה חיובית. השתחררנו לאחר עשרה ימים והשיעולים לא הפסיקו, עדיין יש הכחלות,חוסר תאבון,ירידה במשקל וליחה שגורמת לפעמים להקאה. רצינו לדעת מתי אמור להופיע שיפור ואיך אפשר להקל עליה שלא יגרם לה נזק לעתיד ? יש לציין שהיא במעקב יומיומי אצל רופא ילדים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד''ר מוטי חיימי11/06/2008לא ציינת בת כמה היא כיום.
אני מעריך כי אם היא נמצאת במעקב יומיומי- אין מה לדאוג.
במידה וישנה התגברות של תדירות אירועי ההכחלה- רצוי לפנות לאשפוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות רוחרחל07/06/2008
בני בן השש חולה באבעבועות רוח מיום רביעי בערב רציתי לשאול אם יש טעם לחסן את ביתי בת השלוש כדי למנוע הדבקות או להקל על התגובה ארבעה ימים לאחר שהמחלה התפרצה אצל בני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר מוטי חיימי08/06/2008שלום רחל.
מאחר ולפני הופעת הפריחה- ישנה תקופת "דגירה" - רוב הסיכויים שבתך כבר נחשפה לוירוס ונדבקה.
הייתי מציע לחכות מספר ימים- אם תופיע פריחה לבתך- הרי שנדבקה ואין צורך לחסן.
אם לא תופיע- אולי כדאי לחסן כדי למנוע הדבקה בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמן באחוזון מעל 95מיטל06/06/2008
שלום רב,
התינוק שלי בן 5 חודשים ושבוע שוקל כמעט 9 ק"ג
באחוזון מעל 95 גובהו 64 ס"מ
התחלתי לפני שבוע לתת לו ירקות ( גזר ודלעת ) - מאוד נהנה אוכל קצת בכפית וקצת בבקבוק
אוכל בדר"כ 180 כל 3/4שעות ( גם בלילה )
לפני השינה אפילו יותר ...
האם יש צורך לעשות משהו בשלב זה ? הוא ממש לקראת זחילה מתהפך לשני הכיוונים וממש מתחיל להזיז את גופו לקראת זחילה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמן
ד''ר מוטי חיימי08/06/2008אני מניח שהוא נולד כתינוק גדול וממשיך לגדול עפ"י העקומות..
הייתי עוקב אחר קצב הגדילה.
בינתיים- רצוי להמנע מתוספות משמינות כמו קורנפלור וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך עוד שאלה
מיטל08/06/2008תודה רבה לתשובתך,
הוא דווקא לא נולד שמן יחסית 3.520 ק"ג ...
האם זה דורש התייחסות נוספת??
האם לתת מים במקום?
האם מתן ירקות/פירות מקטין את קצב ההשמנה?
ומה זה אומר לעקוב ? האו אמנם תמיד היה באחוזונים גבוהים, אבל מץי העניין דורש התייחסות נוספת?
האם זה אומר משהו לגבי העתיד אנחנו ההורים לא שמנים אבל הסבא שמן ....
ושוב המון תודות
חג שמח:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב טונוס שרירים נמוךמיקי04/06/2008
הבן שלי בן 8 חודשים
הרופאה אמרה שי שלו טונוטס שרירים נמוך
איך מטפלים בזה
תודה מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס
ד''ר מוטי חיימי05/06/2008אם הטונוס ירוד מעט- בד"כ ישנו שיפור עם הגיל. ניתן להיעזר גם ברפוי בעיסוק .
אם מדובר בטונוס מאד ירוד- יש לפנות לבדיקת נוירולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתויקי04/06/2008
שלום,
אני ממש מתוסכלת , בני בן ה3 חודשים , אוכל ארוחות של 120 ולפעמים לא מסיים אותם , כלומר אוכל רק 90, 100 ולפעמים באמצע היום הוא אוכל רק 60, הוא עולה יפה במשקל.
וגם לא ישן בלילה לילה רצוף , כל החברות שילדו איתי את בנם , כבר הילדים שלהם ישנים רצוף , ואוכלים 200, 180 cc , האם יש משהו שאוכל לעשות כדי להגדיל את השינה? ואת האוכל?
לקחתי אותו לרופא והוא אמר להחליף פיטמה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה
ד''ר מוטי חיימי05/06/2008שלום רב,חבל על התסכול.
לכל ילד יש קצב אכילה משלו וקצב גדילה משלו.
בסה"כ הוא עולה יפה במשקל כך שכנראה שהכל בסדר.
לגבי השינה- בקרוב תוכלי לתת לו לאכול מטרנה עם קורנפלור או מרכיב אחר- דבר שיוכל לבטיח שינה יותר ממושכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפהאלינור03/06/2008
לבתי בת השנה ו- 7 חודשים ינם פצעים בפה שהופיהעו לפני יומיים (אתמול היא ממש לא ישנה בלילה
בגלל שהציק לה-נתתי משכך כאבים). לפני כשבוע חיסנתי אותה נגד אבעבועות.. האם יתכן כי הפצעים הם הינם אבעבועות? אני יודעת כי אלו לא אפטות אבל ההרגשה היא שיכול להיות שהיא אכלה משהו מלוכלך שגרם לה לפצעים.. אשמח לתגובתך. אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה
ד''ר מוטי חיימי03/06/2008ייתכן מאד ומדובר דווקא כן באפטות.
לא מאמין שבעקבות חיסון לאבעבועות- יופיעו נגעים של אבעבועות דווקא ע"ג הלשון ולא ע"ג העור.
בכל אופן יש לבדוק ולהתרשם מקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנואידים ושקדיםרובין סוזנה02/06/2008
שלום רב,
רציתי להתייעץ בנוגע לניתוח פוליפים ושקדים. בני בן 2.5 שנים סובל מפוליפים ושקדים מוגדלים. לפני כשנה עשו לו ניתוח כריטת פוליפים אך הרופא אמר כי אין צורך לנתח שקדים כי הוא עדיין בגיל קטן.
השנה הבעיה חזרה שוב, כלומר גדלו פוליפים וגם שקדים מוגדלים בגודל בינוניץ כתוצאה מכך בני מאוד סובל- נזלת , שיעול, דלקות אוזניים וגרון בלי סוף מתחילת אוקטובר עד היום.
שאלתי, האם כדאי לבצע שוב כריטת פוליפים וגם שקדים למרות הגיל הקטן או שישנם אלטרנטיבות אחרות לריפוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לכריתת שקדים
ד''ר מוטי חיימי03/06/2008שלום סוזנה
רצוי להתייעץ עם רופא אאג לילדים שיתייחס גם לנתונים של הילד עצמו, בהתאם לבדיקה ולצילומים.
אין מקרה שדומה לשני ויש להתייחס לילד שלך עפ"י הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגוליירliza01/06/2008
שלום,
בני בן ה-3 לוקח מדי ערב סינגולר (פורמולה) החל מגיל שנה וחצי.
הסינגולייר עזר להפחית את התקפות קוצר נשימה הרבות שהיו לו עד גיל שנה וחצי.
שאלתי היא האם ומתי מומלץ לנסות ולהפסיק את מתן הפורמולה
וכן האם צפויות איזה שהן תגובות מיוחדות עקב ההפסקה
בנוסף האם מפסיקים בצורה הדרגתית או בבת אחת
אשמח לקבל פרטים לגבי תהליך ההפסקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת סינגולייר
ד''ר מוטי חיימי02/06/2008בעקרון- נוהגים להפסיק את הטיפול המנוע לאחר תקופה ממושכת בה לא היו התקפים.(ולא בעונות מעבר)
רצוי להתייעץ במקרה שלך עם רופא -ריאות הילדים שילדך נמצא אצלו במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתרותם31/05/2008
בתי בת שבועיים וחצי. ראיתי שהלשון שלה צמודה הרבה למעלה . אני מנסה למשל לתת לה ויטמין D והיא משאירה את הלשון "דבוקה" למעלה. האם זה בסדר? היא לא כל הזמן ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד''ר מוטי חיימי02/06/2008יש לבדו את הילדה: במידה ואין פצעים או פטרת על הלשון- נראה לי שהתופעה לא משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותרותם30/05/2008
בתי בת שבועיים וחצי ויש לה לשון לבנה ברובה -חוץ מבקצה -שם היא אדומה.. מה המשמעות? בנוסף היא מושכת את הראש אחורה כל הזמן בזוית ממש חדה - זה נראה כאילו הוא מנותק כשזה קורה וזה קורה הרבה- האם תקין? דבר אחרון היא פולטת מהאף קצת בערך 4 פעמים ביום- זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר מוטי חיימי02/06/2008לגבי הלשון- ייתכן ויש פטריה. יש לקחת לבדיקת רופא ילדים לצורך מתן ג'ל נגד פטריות .
לגבי התנועות בראש- צריך להתרשם מזה בבדיקה. ייתכן ויהיה צורך בבדיקת נוירולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לתינוקסיון29/05/2008
ברצוני לשאול מהי כמות המים שתינוק בן חצי שנה צריך לשתות ביום?
האם יש להציע לו מים אחרי ירקות או גם בין ארוחות סימילאק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
ד''ר מוטי חיימי29/05/2008בעקרון אם התינוק אוכל סימילאק- אין צורך בתוספת מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)