מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותאריק20/06/2008
בוקר טוב
בני בן שבוע.
1:רופאת ילדים אמרה לנו שאנחנו צריכים להגביע מעט את הזווית המזון בראש של התינוק
כך שהוא ישן ככה שערך ב160 מעלות על מנת שבמידה והוא יפלוט הוא לא יחנק..
האם זה נכון?מדוע שמעתי כל הזמן על 180 מעלות?
2:מידי פעם אחרי הארוחות הוא משהק ללא סוף עד שנותנים לו לאכול עוד קצת?האם תקין?
3:במהלך היום התינוק אוכל(יונק מהשד) בתדירות גבוהה של כמעט כל שעה וחצי או לפעמים שעתיים ובליליות הוא יושן רצוף 5-6 שעות בלי להתעורר.האם זה בסדר?האם יש להעיר אותו בכוח?כי שלשום ניסינו אבל הוא אכל אולי שניה ונרדם שוב.
4:משקלו בלידה היה 3030 וירד ל 2800 ושלשום הוא נשקל בטיפת חלב שם היה 2875 ואצל רופא שם היה עדיין 2800.לא ברור לנו מה קורה והאם זה סביר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר מוטי חיימי22/06/2008שלום אריק.
1.נראה לי שקצת התבלבלת. אם תגביה את זוית המיטה ב160 מעלות המצב יהיה לא נעים , בלשון המעטה. נהוג להגביה את ראש המיטה ב-30 עד 45 מעלות, כדי למנוע חזרה של האוכל מהקיבה לוושט.
2. אין לזה משמעות. אולי נובע מזה שאוכל מהר מדיי (רעב)
3.אין צורך להעיר בכוונה כדי לאכול. השתגעתם?
4.צריך להמתין ולראות כיצד עולה במשקל. שבוע זה פרק זמן קצר מדיי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחניקול אלפון19/06/2008
שלום אני בהריון בשבוע 29, רציתי לדעת האם אני שכבר חליתי במחלה או העובר יכולים להידבק באבעבועות רוח? בגן של בתי הרבה ילדים נדבקו במחלה ואניל דיי חוששתמ שבתי נדבקה, אם כן היש סיכוי לפגיעה כלשהיא בעובר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר מוטי חיימי19/06/2008שלום ניקול
בעקרון, אם את חלית במחלה- את מחוסנת (והעובר מוגן ע"י הנוגדנים שלך).
לגבי בתך- ניתן לחסן אותה אם טרם חוסנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון צהבת B ליילודדרורית18/06/2008
שלום,
1. רציתי לדעת - האם כאשר אני מחוסנת לצהבת B (ואף עשיתי בוסטר לפני פחות משנה), העוברית שלי מקבלת את הנוגדנים?
2. אם כן, הרי שלמיטב הבנתי חיסונה מייד עם היוולדה לא ייצור אצלה זיכרון חיסוני, שהרי קיימים נוגדנים בגופה... אז האם יש טעם לחסן אותה אז או שעדיף להתחיל עם סדרת החיסונים רק בגיל 6 חודשים ואילך?
3. האם אני מסכנת אותה בדחיית החיסון? שהרי הדבקות בצהבת B היא ע"י עירוי דם, יחסי מין או רוק והסיכוי להדבקות נראה לי מאד נמוך...
תודה מראש על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לצהבת
ד''ר מוטי חיימי19/06/20081. העוברית אכן מקבלת את הנוגדנים שלך
2.ממליץ לחסן לפי תכנית החיסונים המומלצת. מי שהחליט על מתן חיסון מיד בלידה ,בוודאי היה מודע לאפשרות שיש בגוף היילוד נוגדנים מהאם. כנראה שהם לא בכמות גבוהה ולא יפריעו לפתח נוגנים עצמיים בגוף של היילוד עצמו.
3. לא ממליץ לדחות את החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהטלי17/06/2008
בתי בת שנה וחמישה חודשים. לא מוכנה בשום אופן לישון במיטתה!!
ניסיתי כמה ימים והיא צורחת ובוכה עד כדי הקאות!!
כיום עדדין מורדמת במיטתנו (ההורים) ואז מועברת, מה שנורא מקשה עלינו
כי היא לפעמים מתעוררת ושוב חוזר כל הסיפור.
מה אפשר לעשות עוד?...ניסיתי את כל האפשרויות- סיפורים..שירים...דיבור מרגיע, הישארות איתה
בחדר, הרם והורד ועוד...
??
המיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה (חוסר שינה)
ד''ר מוטי חיימי19/06/2008שלום טלי.
התופעה מאד מוכרת , ואפילו באופן אישי.
בד"כ ישנו שיפור עם הזמן.
בינתיים - ניתן לתת חפץ כלשהו כמו בובה או חיתול שהיא אוהבת ואיתו ללכת למיטה שלה.
יש תיאוריות שלימות איך משאירים את הילד לבד במיטתו כשהוא בוכה וצורח , מבלי שבאים אליו, וכך ישנה הטמעה מצד הילד ש"לא משתלם לו לבכות כי זה לא יביא להוצאתו מהמיטה".
אני אישית לא אוהב את השיטות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביטות ושריטותרותם17/06/2008
בתי בת 5 שבועות. מאז שנולדה ועד עכשיו כאשר היא עצבנית ומתאמצת היא שורטת את עצמה וצובטת את עצמה בפנים. ממש מכניסה אצבעות לעיניים אפילו תוך כדי צביטה. האם זו תופעה מדאיגה? אולי יש לראות נוירולוג ? או רופא אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטות
ד''ר מוטי חיימי19/06/2008שלום יעל.
התופעה הזו מאד שכיחה ומוכרת בילדים בגיל הזה. יש להקפיד לגזור ציפורניים כדי שלא תשרוט את עצמה.(יש העוטפים את היד בכפפה). אין צורך בשלב הזה לפנות לנוירולוג, אלא אם כן ישנן תופעות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שתייהנועה17/06/2008
בני בן 7 חודשים. ניזון מסימילאק ופעם ביום ארוחת ירקות+עוף. בין הארוחות אינו מוכן לשתות מים והדבר מדאיג כיוון שבין ארוחת סימילאק אחת לשנייה יש רווח של 8 שעות (ירקות באמצע), מה שאומר שאינו מקבל נוזלים. אני חוששת שיתייבש כיוון שהימים חמים ושוקלת לתת לו סימילאק אחרי ירקות למרות שאין צורך (אוכל ארוחת ירקות שלמה 150). האם אכן עלול להתייבש? מה הפתרון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה
ד''ר מוטי חיימי17/06/2008שלום נועה.
אין צורך במתן מים לבד. (זה אפילו יכול להזיק).
הוא מקבל את כל הנוזלים יחד עם הסימילאק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שתיה- המשך
נועה18/06/2008מה הכוונה יכול להזיק?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי19/06/2008שתית מים בגיל כזה יכולה להחמיר תופעות של רפלוקס- שבו האוכל חוזר מהקיבה אל הוושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה וסימילאקד17/06/2008
שלום, בתי בת חודשיים וחצי ואני נאלצת בצער רב להפיסק להניקה. האם ניתן להפסיק מיידית או שחשוב שהגמילה תהיה הדרגתית. היא כבר קיבלה חלב שאוב בבקבוק מספר פעמים ווסימילאק פעמיים ולא היתה לה כל בעיה. כמו כן, האם אני יכולה לתת להכין את כל כמויות הסימילאק בבוקר ולשמור בקירור ולתת לה אותם במשך היום. אם אגמול בהדרגה אז המשמעות שאתן חלב אם וסימילאק - כמה טיפות די לתת במקרה זה- טיפה או שתיים כמו עכשיו כשאני רק מניקה. כמו כן, על ההוראות של סימילאק כתוב כי בגילה מומלץ לתת 6-7 מנות ביום, אך בתי שיונקת יונקת רק 5-6 פעמים אז אני לא רואה סיבה לתת לה יותר מנות שימילאק שאמור יותר להשביע. יש לציין כי בתי עולה מאד יפה במשקל ונמצאת באחוזון 50-75.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה
ד''ר מוטי חיימי17/06/2008שלום דנה
אין צורך לעשות תקופת גמילה.
ניתן לעבור מיד לסימליאק ולתת את טיפות ויטמין ה-D עפ"י המומלץ.
אין צורך להתייחס למספר המנות שרשום על הקופסא- תמשיכי לתת לה עפ"י מה שהיא דורשת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ושיעוליםליאור17/06/2008
שלום רב דר',
בני בן ה - 3 סובל מאוד מנזלת, אני יודע שזו נחלתם של רבים מבני גילו אך יחד עם זאת, עושה הרושם שאצלו זה אף חמור יותר, אתן שתי דוגמאות קטנות שינסו להמחיש את המצב, אם לדוגמא בקיץ אנחנו הולכים לבריכה, כמה שעות אחרי שהוא נכנס למים (הקרים) מיד מופיעה הנזלת, דוגמא אחרת, מזגן, לא בקור עז אלא בהחלט טמפרטורה נורמלית והגיונית ושוב, הנזלת תוקפת, בכל מקרה כזה מידיית מתחילים השיעולים. היינו אצל מומחה לאסטמה שסבר שהילד סובל מכך ובין לבין קיבל טיפול בהתאם.
לציין שהילד לא סובל משום סימפטום הקשור למחלה אם הוא לא נחשף לאקלים קר כפי שציינתי בדוגמאות שנתתי, בשל זאת הדבר מאוד פוגם באיכות חייו של הילד היות ואנחנו משתדלים שלא לחשוף אותו למקומות קרים וכן בריכות וים, שאלותיי הן :
1. האם מוכרת התופעה הזו ?
2. האם זו מערכת חיסונית חלשה בנקודה הזו ?
3. האם יש משהו שניתן לעשות ולתת בכדי לפתור את המצב או להקל עליו, משהו שהוא קצת יותר ממוכח ?
אשמח לקבל כל הערה והארה בנושא. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר מוטי חיימי17/06/2008שלום ליאור.
ישנה תופעה של נזלת אלרגית- המופיעה אצל ילדים לאורך כל השנה , אך מתגברת בעונות המעבר.
ייתכן וגם כאן המקרה דומה, ונובע מרגישות של רירית האף לגירויי קור.
ייתכן וגם הטיפול לנזלת האלרגית יסייע גם כאן (תרסיס נסוקורט).
בכל אופן- ניתן להתייעץ עם רופא אאג לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אלרגית
אדיר16/04/2009שלום שמי אדיר ואני בן 17 הבעיה היא כזו יש לי נזלת אלרגית הלכתי לקופת חולים והביאו לי את התרסיס נסוקורט היא ראתה שיש לי הרבה לחה בפה והיא הבינה שאני מעשן לכן היא אמרה לי שאסור לי להיות בהשפעת התרופה ולעשן נרגילה.
שאלתי היא כזו:האם אני יכול לעשן סגריות כאשר אני תחת השפעת התרופה?
אם אני יעשן נרגילה כאשר אני בהשפעת התרופה מה יכול לקרות?
והאם אני יוכל לעשן נרגילה בתום השימוש בתרסיס (נגיד שהשתמשתי בתרסיס שבוע -פעם ביום ובתום השבוע עבר לי הצינון ויום או יומיים לאחר מכן להתחיל לעשן חזרה נרגילה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההמלצה היחידה שתשמע ממני היא....
17/04/2009להפסיק לעשן
עם/בלי תרופה אני ממליץ לך בכל לשון של המלצה להפסיק לעשן ולא רק בגלל נזקי טווח ארוך של סרטן ומחלות לב אלא נזקים מידיים של הריח הרע מהפה וההפרעה בתפקוד מיני שנגרמת עקב עישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום נמוך וממשוךמריה17/06/2008שלום,
הבן שלי בם שמנה וחמישה חודשים סובל מחום של 38 שנמשך כבר כשבועיים וחצי. כאשר בהתחלה הופעה גם נזלת ונראה כהצתתנות אבל מאז הנזלת עברה ואין סיפטומים נופסים. חוץ מחוסר תאבון ועייפות יתר הילד מתנהג כרגיל.
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחום ממושך
ד''ר מוטי חיימי17/06/2008יתכן ומדובר במחלה ויראלית כמו EBV, או מחלה על רקע דלקתי לא זיהומי . רצוי לקחת לבדיקת רופא ולבדיקות דם סרולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידהמיכל14/06/2008שלום,
בני בן שבעה חודשים בדיוק ולפני מספר ימים נעמד בלול ואף מנסה להתקדם בהליכה. הוא זוחל על 6 כבר כמה שבועות ועושה את רוב הזמנים לפני הזמן. הבעיה היא שאינו מתיישב עדיין מעמידת 6 ואף הפסיק לנסות בכלל. לפני שנעמד וזחל היה מנסה כל הזמן להתיישב על ידי הבאת הטוסיק הצידה אך לא לגמרי היה מצליח ואז החל לזחול ולעמוד וזנח את העניין. יש לציין כי כאשר מושיבים אותו או שהוא מתיישב מעמידה הוא יושב סביר וגם בעגלה הוא מחזיק ויושב אף שעה בלי ליפול לצדדים או אחורה. האם מדובר בבעיה כלשהי שהוא עדיין לא יושב אך כבר עומד? או שפשוט הוא מקדים והישבה עוד תגיעה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרישיבה
ד''ר מוטי חיימי15/06/2008שלום מיכל.
ישנם ילדים שהולכים לפי מסלול משלהם. בסה"כ נראה לי כי הוא מפותח היטב. כדאי להמתין קצת ולראות מתי תופיע הישיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולמאיה14/06/2008שלום ביתי בת שנה וחצי ומזה כמה ימים היא משלשלת פעם או פעמיים ביום. חוץ מזה מתנהגת כרגיל, אוכלת כרגיל . מה זה יכול לנבוע ומה כדאי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלשול
ד''ר מוטי חיימי15/06/2008שלום מאיה.
בד"כ מדובר במחלה ויראלית.
יש להקפיד על שתיה רבה,
ניתן לתת כלכלה "עוצרת" כמו אורז, תפו"א, בננות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים?ויקי14/06/2008שלום , בני בן 3 חודשים, התחיל להיות לפני יומיים בלתי נסבל , הוא מכניס ידיים לפה , צורח בלי שום סיבה הוא היה מעסיק את עצמו ועכשיו כל הזמן על הידיים. הלכתי לרופא הוא אמר שזה לא שיניים ולא אוזניים.
הוא ישן 3 שבועות 5 שעות שינה ראשונה, ועכשיו הוא מתעורר כל שעתיים , ולא תמיד לאכול לפעמים סתם לסיבוב ולישון (אני לא מרימה אותו בצליל הראשון שהוא משמיע...)
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראי שקט
ד''ר מוטי חיימי15/06/2008שלום ויקי
לצערי קשה להתרשם מכאן במה מדובר.
בהחלט ייתכן שזה שיניים, כאבי בטן, דלקת אזניים או דברים רבים אחרים.
אם הדבר נמשך- יש לגשת שוב לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעלתהילה14/06/2008ישנו חשד שבני בן 4.5 חולה בשעלת , במהלך השבוע וחצי האחרון הוא השתעל עד למצב שהוא נחנק ומאדים כולו וסופה של ה"דרמה" היתה בפליטת ליחה רבה וסמיכה. ( הוא ואחותו בת ה 3 מסיימים מחר את הטיפול באזניל). טרם התקבלו תשובות לבדיקת הדם.
ביומיים האחרונים הוא משתעל ביום מבלי להחנק באופן "דרמתי" עד להקאה, אך בלילה קורה
פעם-פעמיים שהוא נחנק מהשיעול וזה מאוד מלחיץ, אתמול בלילה ארך זמן ממושך יחסית עד שהוא הסדיר את הנשימה, מה שמאוד מלחיץ אותי ואת בעלי.
שאלתי היא - האם אין טיפול למצב זה ? האם זה לא מסוכן לבני ? האם רגעי החנק שאני מנסה
לתאר עלולים לגרום נזק ? האם עליי לגשת למיון ?
אני די מתוסכלת מהמצב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשעלת
ד''ר מוטי חיימי15/06/2008שלום הילה.
לפי התיאור אכן נראה שזה יכול להתאים לשעלת.
במידה והאירועים של "הפסקת הנשימה" אכן מרשימים ותכופים- כדאי לפנות למיון לצורך השגחה לפחות ללילה.
בנוסף- ניתן אולי להעזר, בנוסף לאזניל, בסירופ שמקל על השיעול ויקטין את ההתקפים הללו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהארי13/06/2008שלום
היה לי מקרה שחתכתי מזון (ואכלתי) בסכין בו דקה לפניי חתך מזון וחתך אצבע שלו אדם חולה בצהבת סי, ירד לו דם והוא רץ לעצור את הדם כך שהסכין נשאר על השולחן ברגע שבאתי...
אציין שאני בהריון וחניכיים שלי מאוד מדממים
האם יש סכנת הידבקות בדרך זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפטיטיס C
ד''ר מוטי חיימי15/06/2008שלום,
נראה לי שהסיכוי די נמוך, אך בכל זאת הייתי לוקח בדיקת נוגדנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן זה מדבק?ארי13/06/2008שאלה לרופא
מתי הילדון יכול לשחק עם חבריו?
נראה לי שזה מחלת הפה והטלפיים, אבל הנה תיאור קצר: לילד בן שנה וחצי היה חום גבוה בערב, למחרת הופיעו פצעים לבנים בכל חלל הפה, ולקראת הערב גם פריחה באזור התוסיק. מאוד כאב לו, הוא לא בלע רוק וכמעט וסירב לאכול ולשתות. בלילה החום ירד (ס''ך הכל נמשך 24 שעות) והמצב התחיל להשתפר. עכשיו, אחרי יומיים, הוא משחק, ונראה טוב, חוץ מהפצעים בפה שעדיין ישנם ומפריעים, אבל פחות. מסכים לשתות. סובל בעיקר מזה שלא מרשים לו לשחק עם חבריו.
לא נראה לי שיש טעם לקחת אותו לרופא. לכן שואלת כאן - לדעתך עד מתי זה מדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפריחה ופצעים
ד''ר מוטי חיימי15/06/2008מדובר במחלה ויראלית ככל הנראה.
אם אין חום ואין פצעים על העור-נראה לי כי ניתן לשחק עם חברים, ובתנאי שלא יעבירו כוסות שתיה זה מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)