מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום לעיתים קרובות ללא סיבהאורה27/05/2008
שלום רב,
יש לי ילד בן שנתיים. בזמן האחרון יש לו כל שבועיים-שלוש חום, ללא סיבה הנראית לעין. בבדיקת דם מלפני כחצי שנה ומבדיקת דם לפני כחודש מתברר שיש לו יותר מדי כדוריות דם לבנות בצורה שמחשידה לדלקת אולם בשתי הפעמים חיפשו ולא מצאו סיבה לדלקת.
אני בלחץ שזה יכול להיות קשור חס וחלילה לסרטן הדם. יכול להיות??
בסה"כ הוא ילד פעיל מאוד ומאושר, ללא חיוורון. התיאבון שלו לא משהו.
אפשר להרגיע אותי???
תודה, אורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום לסירוגין
ד''ר מוטי חיימי29/05/2008שלום אורה.
בילדים ייתכן לעתים חום , מסביה ויראלית או אחרת.
קשה להתרשם מהממצאים בספירות הדם, אך לא נראה לי שיש לדאוג ממחלה ממאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כבד ומשקל בתינוקרחל27/05/2008
בני הוא בן 7 חודשים וחצי ושוקל 11 קילו, כאשר נולד היתה לו צהבת קשה וארוכה (עד גיל 4 חודשים) בברור שנערך לו התגלו בעיות בתפקודי כבד עם מרכיב חסימתי PTT שנעלם בגיל חצי שנה. כמו כן נתגלו סימנים למחלת הנשיקה (למרות שלא ידוע על מישהוא מהמשפחה שחולה).
בבדיקות האחרונות עדיין היו בעיות בתפקודי כבד, הצהבת נעלמה וגם המרכיב החסימתי.
במקביל הילד עולה במשקל מהר מאוד ולא מסוגל למשוך יותר משלוש שעות בין ארוחה לארוחה. (מגיל 6 חודשים אוכל סימאלק) ולא מסוגל לאכול יותר מ-120 CC כל פעם.
האם יש קשר בין שני הדברים (בעיות כבד ומשקל יתר) ? על מה כדי לבדוק או לעקוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל לאחר החלמה ממחלה
ד''ר מוטי חיימי29/05/2008שלום רחל.
לעתים במצבי מחלה דווקא ישנה ירידה בתאבון ובמשקל, וייתכן שכעת כשהוא יצא מהמחלה - ישנו נסיון להדביק את הקצב..
אני לא ראוה קשר בין מחלת כבד שמשתפרת , לבין עליה במשקל( זאת במידה ואכן יש שיפור ולא מדובר בהצטברות ממימת למשל, או בצקות שגורמות לעליה במשקל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קל קיבהויקי27/05/2008
שלום,
רציתי להתייעץ קניתי מוצר שנקרא קל קיבה,נגד עצירות לתינוקות , מחברת ברא, וזה עובד טוב ניסתי פעמיים אתמול על הבן שלי בן חודשיים וחצי והוא יצא מעולה.
הבעיה היא שבשרות לקוחות שלהם אומרים שזה בסדר לתת לבן חודשיים וחצי ובסדר למהול את זה בחלב אם , אבל על האריזה רשום מעל גיל שנה, ואסור לנשים בהריון ומניקות.
רציתי לשאול:
האם אתה מכיר את התרופה הטבעית הזאת (מצמחים בלבד) המרכיבים שלה:פרחי קמומיל, זרעי שומר, זרעי כמון, שורש זנגביל, שורש שן ארי והאם אתה ממליץ להשתמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצר נגד עצירות
ד''ר מוטי חיימי29/05/2008שלום ויקי
אני לא מכיר ספיציפית את התרופה שציינת, אך לפי פירוט המרכיבים שלה- נראה שזה יכול להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי25/05/2008
שלום רב,
בני בן ה-4 נפל לפני כשבוע בגן ונחבל בראשו. מאז נדמה לי שהוא ממצמץ יותר. חוץ מה הוא רגיל. האם יש קשר בין מכה בראש למיצמוץ? האם עלי לקחתו לבדיקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
ד''ר מוטי חיימי26/05/2008שלום מירי,
אין בהכרח קשר בין הנפילה למצמוץ, אך בכ"ז- רצוי לקחת לבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחגלית22/05/2008
שלום,
בני בן שנה ותשע, בגיל שנה חוסן נגד אבעבועות רוח, שלשום הופיעו לו כמה פצעים על הפנים, אין חום מתנהג כרגיל ברצוני לדעת האם יש שחוסן יכול להדביק ילדים אחרים כמו כן מהם הסימנים למחלה במידה וזה אבעבועות רוח?
בתודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר מוטי חיימי22/05/2008בהחלט ייתכן ומדובר באבעבועות רוח, למרות שחוסן.
נכחנו לגלות כי מנה בודדת של חיסון אינה מגינה ב-100% מפני המחלה , ולכן כיות ממליצים על חיסון שני (בגיל 6).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה ולא רוצה לינוקאושרת22/05/2008
בני בן החודש יונק, ביום אחרון אני מנסה להניק אותו ובכמה דקות הראשונות הוא צורח יוצא מהציצי ולא רוצה לינוק , אני מחזירה אותו בכוח שיאכל קצת הוא נעשה אדום צורח מתקשת ונאנק מכאבים , אני מנסה לפני האכלה לסחוט קצת את השד על מנת שהזרימה תהיה חזקה אך לא עוזר.
יש לציין שעד לפני אתמול הכל היה בסדר היה יונק מצד אחד אחרי 20 דקות עובר לצד שני עכשיו כלום ממש דקות בודדות וזהו.
מה קורה , האם זה יכול להיות ריפולקס, אולי משהו בפה שמפריע לו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בזמן יניקה
ד''ר מוטי חיימי22/05/2008ייתכן שיש משהו מקומי , בפה שמציק לו.
האם יש פליטות מרובות? ריור?
רצוי לקחת לרופא הילדים לבדיקה גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיווצי גוף ממאמץ בפעוטעדי21/05/2008
שלום,
מאז שנולד, לפעוט שלנו (בן שנה ושלוש) כאשר הוא מקרב את שתי ידיו זו לזו לביצוע לחיצה על משהו בשתי ידיים או בעת נסיון הוצאת חלק מתוך דלי למשל, הוא עושה תנועות של עווית בפנים וכיווץ כאילו הוא מתאמץ מאוד. כאשר הוא עושה את אותו דבר עם כל יד בנפרד, הכל בסדר. עשינו בדיקות EEG שהראתה לפי הרופא שהכל בסדר. עדיין, הנושא הזה מטריד אותנו ורצינו לשאול אם יש עוד משהו שכדאי לבדוק או שזו תופעה אפשרית אצל ילדים בגיל כזה.
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוויתות
ד''ר מוטי חיימי22/05/2008שלום עדי,
קשה להתרשם מכאן ממידת המאמץ, והעוויתות.
רצוי לבצע בדיקה נוירולוגית קפדנית ע"י נוירולג ילדים בכדי לנסות ולשלול כי מדובר בחולשת שרירים כלשהיא , או בעיה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות לא קשורותאמירה כהן21/05/2008
1בני בן ה-3 חודשים אוכל אוכל שאוב בלבד.
בין היתר בגלל לשון קשורה.
מיד לאחר הלידה היו ניסיות רבים לעזור לו לינוק, הניסיונות היו מלווים בבכי קולני.
מאז לא ניסיתי לתת לו את השד.
אתמול ניפגשתי שוב עם יועצת הנקה בניסיון אחרון,
הוא שוב בכה והתנגד נימרצות
מאז הוא לא יוצר איתי קשר עין,
פחות חייכן,
הוא כן מחייך לבעלי ולחפצים מוכרים לו.
האם יכול להיות שהוא כועס עלי על הניסיון ועל העובדה שגרמתי לו שוב לבכי?
2. בשבוע האחרון, הצואה שלו ירוקה מיימית.
התינוק בריא , פרט לאף סתום בשעות הבוקר.(נימשך כבר זמן רב)
3. לשון קשורה -כדאי לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר מוטי חיימי22/05/20081. בהחלט ייתכן שכן,
2. אם זה נמשך- רצוי לשלוח צואה לתרבית
3. עדיף לחכות קצת ולראות עד כמה זה מפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מגרדת בראששרי20/05/2008
שלום ד"ר חיימי
יש לי תינוקת בת 8.5 חודשים, לאחרונה שמתי לב שהיא מגרדת בראש יותר מפעמיים ביום.
אני עושה לה אמבטיה כל ערב ולא החלפתי שמפו. אין שום סימנים של קליפה/קשקשים ו/או חלילה כינים)
מה פשר הגירוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בראש
ד''ר מוטי חיימי22/05/2008שלום,
ייתכן וישנה פריחה כלשהי, או יובש של עור הקרקפת, שקשה להבחין בהם.
לעתים הדבר נובע עקב חום וזיעה, או סתם מתוך עייפות.
תעקבי- אם זה נמשך - נא לגשת לרופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךדנה20/05/2008
שלום רב,
בתי בת ה-8 וחצי חודשים משתעלת כבר חודשיים (שיעול עם ליחה). בתחילה היה מלווה בצינון וקיבלה טיפות לצינון אפאלפי הצינון עבר והשיעול נשאר. השיעול ממש מטריד ומפריע לה לישון. הייתי גם אצל רופא אף אוזן גרון שטען שאין מה לעשות וזה יעבור..
בביקור האחרון אצל רופא המשפחה הוא נתן לה 2 סוגי סירופ (מוקוליט והשני שכחתי את שמו) זה אולי הקל אבל השיעול לא חלף עד היום.
יש לציין כי לא חוסנה למחלת השעלת (עודכנתי לגביו כשזה היה כבר מאוחר מבחינת הגיל). האם
ייתכן כי מדובר בשעלת?
אשמח לעצתכם.
בתודה מראש,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון שאלה
דנה21/05/2008בשאלה ציינתי כי לא חוסנה לשעלת, סליחה טעות...התבלבלתי עם החיסון שנותנים לדלקת קרום
המוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעול ממושך
ד''ר מוטי חיימי22/05/2008אכן נכון- לשעלת מתחסנים בגילאי 2, 4 6 חודשים , ושנה.
הסיכוי שמדובר בזה- הוא קלוש.
ייתכן כי מדובר המחלה ויראלית, אך לאור הימשכות הסימםטומים- אולי רצוי לעשות צלום חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח ותינוק נולדלילי19/05/2008
בני בן ה-4 חלה לפני מספר ימים באבעבועות (יש לציין כי קיבל חיסון לפני שנתיים ובכל זאת נדבק). בנוסף בבית יש תינוק בן שבועיים ששוהה חלק מן היום איתו באותו חדר. התינוק ניזון מהנקה בלבד. מה הסיכוי שידבק מהמחלה ואיך בדרך כלל תינוקות כה רכים עוברים את המחלה? האם העובדה שהוא יונק מחסנת אותו במידה מסוימת (אני חליתי באבעבועות רוח בילדותי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח ותינוק
אמא מנוסה19/05/2008עקב כך שאת חלית במחלה אז יש סיכוי שגם תינוקך מחוסן עדיין עם הנוגדנים שקיבל ממך בזמן הריון,אבל אי אפשר להגיד בוודאות שהוא לא יחלה.
הפרדה בין הילדים לא תעזור כי זו מחלה מאוד מדבקת ויש כמעט 100% הדבקה בין בני בית.למשל,כאשר הילד שלי חלה עשיתי בינו לבין התינוק הפרדה מוחלטת אבל זה לא עזר בכלל והתינוק חלה גם,כמו כן ההדבקה מתחילה עוד יום-יומיים לפני שמופיעים נגעים עוריים ולכן מי שהיה במגע איתו אז - כבר נחשף למחלה.לכן חשוב לוודא שכל מי שהיה במגע עם הילד [חוץ מתינוק] מחוסנים ואם לא מחוסנים - אז לעשות חיסון דחוף,כי גם מבוגרים יכולים להדבק,למשל בעלי נדבק וחלה כי לא ידע שהוא לא מחוסן.
אצל תינוקות המחלה יכולה להיות קשה יותר ולכן נהוג לתת להם טיפול תרופתי [סירופ זובירקס] אם חלו.זובירקס יעיל ביותר רק אם מתחילים טיפול בשלב מאוד מוקדם של המחלה [24-48 שעות ראשונות מהופעת הנגע הראשון בעור]. לכן מאוד חשוב שתעקבי אחרי תינוק טוב-טוב ואם מופיע נגע הכי קטן - רוצי לרופא לקבל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מוטי חיימי22/05/2008בעקרון- מאד מסכים למה שכתבה האמא המנוסה.
ועל זה נאמר : "אין חכם בעל נסיון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות ילדיםמאיה18/05/2008
האם תינוק יונק בן 7 שבועות יכול להדבק באבעבועות רוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר מוטי חיימי18/05/2008זה נדיר (כי לרוב ישנה הגנה מהנוגדנים של האם) ,אך אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותויקי18/05/2008
שלום לבני בן החודשיים וחצי יש עצירות כבר 5 ימים , היו לו 2 כתמי קקי לא גדולים בגודל של שזיף.
השתמשתי כבר בכל התכשירים שיש: גלי כל, גרפווטר (שבהתחלה עזר ועשיו כבר לא), הפג ופלא, ואני שמה תוספת של אסידופלוס לתינוקות- רבע כפית ליום, ושום דבר לא עוזר
אני עושה לו עיסויים וגם זה לא עוזר.
אמא שלי המליצה לי על טיפות טבעיות בשם ברא , רציתי לשאול האם מוכר ? והאם כבר לאור המצב אפשר להשתמש בנרות?
ועוד דבר התייעצתי עם אחות היא אמרה לי שעקב זה שהוא אוכל חלב אם זה יכול לגרום עצירות, הוא אוכל משולב , האם לא להפך? סימלאק אמור להיות הגורם לעצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר מוטי חיימי18/05/2008ניתן לתת כפית עד 2 כפיות של עגבניה מרוסקת (ללא הקליפה).
לא רצוי שימוש בנרות.
לא מכיר את הטיפות הטבעיותשציינת.
אגב- אם הוא נינוח לחלוטין- והעצירות לא מפריעה לו- אין צורך לעודד אותו ליציאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך לבת 4ארי18/05/2008
שלום
לבתי בת 4 המוגלובין 11.5
תווך הנורמה הרשום בדף הבדיקה מתחיל מ12, כך שהתוצאה חורגת מתחום הנורמה
אבל רופאת הילדים אמרה שזה בסדר וכרגע לא דרוש לא בדיקות נוספות ולא טיפול , פרט להקפדה על תזונה
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה.
ד''ר מוטי חיימי18/05/2008מדובר בערך מעט נמוך של המוגלובין.יש להתרשם גם מהערכים בספירת הדם לצורך תשובה מדוייקת יותר.
במידה ויש חשד לסר ברזל- רצוי לבצע בדיקות דם למאגרי ברזל ובהתאם להחליט אם יש צורך בטיפול או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאודורנט לילדיםדינה18/05/2008
שלום
יש לי בן בן 14 ובת בת 12.
רציתי לשאול אם הם יכולים להשתמש בדאודורנט כדורי או אחר
ואם כן איזה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט
ד''ר מוטי חיימי18/05/2008אפשרי. רצוי משהו ללא אלכוהול או חומרים מגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)